batig0al Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, Armored είπε Συνοψίζοντας, μάλλον θα περιμένω έως τις εκπτώσεις, αναγκαστικά και για τον υπόλοιπο εξοπλισμό που χρειάζομαι. Η Canyon κάνει διάφορες εκπτώσεις, τσέκαρε και το tab Sale και το tab Outlet που είναι από επιστροφές ή exhibition ποδήλατα. Το Grand Canyon 8 το είχε 1300€ καινούριο πριν κάτι βδομάδες. Τα Radon ουσιαστικά είναι η μάρκα complete ποδηλάτων του bike-discount, δεν τα έχω δει να παίζουν σε εκπτώσεις, απλά είναι εξ αρχής value for money και συχνά η καλύτερη αγορά στο site βάσει specs για προφανούς λόγους. Γενικά, δεν έχω μεγάλη εμπειρία από black-friday σε ποδήλατα αλλά εκτιμώ πως δεν είναι όπως οι ηλεκτρονικές συσκευές. Δεν χάνεις κάτι βέβαια να περιμένεις λίγο, να μάθεις πράγματα κτλ. Έτσι και αλλιώς τα δύο που σου αρέσουν σε αυτή τη τιμή είναι μόνιμα. Ρίξε μια ματιά στο Αυστριακό fitstore24 που έχει αρκετή ποικιλία και καλές τιμές (δωρεάν μεταφορικά). Αν θες να πας παραπάνω, στα 1900€ εχει αυτό το Focus, carbon, FOX 34 120mm, XT/SLX. Επεξ/σία 30 Οκτωβρίου 2023 από batig0al 1
VonLoutsos Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2023 On 30/10/2023 at 16:59, batig0al said: Όλα τα ποδήλατα €1000+ είτε έρχονται χωρίς πετάλια, είτε με μάπα. Χρειάζονται καλύτερα πετάλια, να έχουν μεγάλο εμβαδό και βιδούλες για grip. Αυτά που παρέθεσες είναι καλύτερα και αξιοπρεπή low budget επιλογή αλλά αν παραγγείλεις μόνο αυτά, με 15€ μεταφορικά δεν αξίζουν. Ίσως να έβρισκες και άλλα πράγματα να παραγγείλεις ή αν έχεις φίλους που κάνουν ποδηλατικές αγορές, να κάνατε μαζί παραγγελία ώστε να μοιραστούν τα μεταφορικά. Τα πετάλια αξίζουν πάντως τα λεφτά τους γιατί επηρεάζουν σημαντικά την εμπειρία στο ποδήλατο. Ίσως να αξίζουν και λίγο παραπάνω κόστος έως 50€, μετά ισχύει το diminishing returns. Grips επίσης αξίζουν καθώς βελτιώνουν πολύ την άνεση σε σχέση με τα εργοστασιακά χαμηλής ποιότητας, όπως και σέλα, ποδηλατικό κολάν και ποδηλατικό παπούτσι (είτε για flat πετάλια, είτε για κουμπωτά). Προφανώς μετράει και πόσο ποδήλατο κάνει κάποιος, όσο περισσότερο, τόσο πιο πολύ αξίζουν τέτοιες βελτιώσεις στην άνεση. Βλέπω στο site της Canyon να έχει σε συμπαθητική τιμή 35€ τα Shimano PD-GR500 (αυτά έχω και εγώ, το bike-discount τα έχει 50€) και τα Ergon GP3 (S έκδοση δηλαδή για μικρού ή μέτριου μεγέθους παλάμης, αυτά έχω και εγώ). Η Canyon έχει 10€ έξοδα αποστολής και τα στέλνει γρήγορα. Value for money ποδηλατικό flat παπούτσι Shimano GR5 στο bike-discount. Αν είσαι Αθήνα και σε ενδιαφέρει το ενδεχόμενο να μοιραστούμε τα έξοδα, στείλε μου πμ καθώς ίσως παραγγείλω και εγώ μερικά πράγματα. Ευχαριστώ για την αναλυτικότατη απάντηση. Δεν είχα δει καν τα μεταφορικά (δεν έχω λογαριασμό στο site) και έδειχνε 5 Ευρώ περίπου μεταφορικά οπότε για αυτό τα ειδα. Αλλά ναι με 15 ευρω μεταφορικα δεν αξίζει. Πάτρα είμαι εγώ, αν έχεις κανέναν να αγγαρέψουμε να τα φέρει προς τα κάτω δεν έχω πρόβλημα. ΥΓ: Επειδή είδα πως ανάφερες για εκπτώσεις σε κάποιο άλλο μέλος το Grand Canyon 8 που πήρα με προτροπή από εδώ μέσα είχε πέσει στα 1199 Ευρώ+60 Ευρώ το κουτί που το βάζουν.
batig0al Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2023 38 λεπτά πριν, VonLoutsos είπε Ευχαριστώ για την αναλυτικότατη απάντηση. Δεν είχα δει καν τα μεταφορικά (δεν έχω λογαριασμό στο site) και έδειχνε 5 Ευρώ περίπου μεταφορικά οπότε για αυτό τα ειδα. Αλλά ναι με 15 ευρω μεταφορικα δεν αξίζει. Πάτρα είμαι εγώ, αν έχεις κανέναν να αγγαρέψουμε να τα φέρει προς τα κάτω δεν έχω πρόβλημα. ΥΓ: Επειδή είδα πως ανάφερες για εκπτώσεις σε κάποιο άλλο μέλος το Grand Canyon 8 που πήρα με προτροπή από εδώ μέσα είχε πέσει στα 1199 Ευρώ+60 Ευρώ το κουτί που το βάζουν. Όχι, δυστυχώς δεν βολεύει εκτός Αθήνας. Το Grand Canyon 8 όντως ήταν δυνατό deal σε αυτές τις τιμές αν και προσωπικά προτιμώ το Mondraker Chrono R στα 1050€ για cross country και το Marley 1 για Trail. Οι διαφορές όμως είναι μικρές, όλα αξίζουν.
Armored Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2023 Τα ραντάρ μου εντόπισαν και τα έξης εργαλεία: https://www.rosebikes.com/rose-bonero-2-2693546?product_shape=Avocado+Green https://www.rosebikes.com/rose-bonero-1-2693545 Δεν την γλιτώνουν οι Γερμανοί την δωρεά μάλλον. Τι λέτε; Φαίνονται αρκετά stacked.
VonLoutsos Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2023 14 hours ago, Armored said: Τα ραντάρ μου εντόπισαν και τα έξης εργαλεία: https://www.rosebikes.com/rose-bonero-2-2693546?product_shape=Avocado+Green https://www.rosebikes.com/rose-bonero-1-2693545 Δεν την γλιτώνουν οι Γερμανοί την δωρεά μάλλον. Τι λέτε; Φαίνονται αρκετά stacked. Χωρίς να ξέρω πολλά βλέπώ το Radon Cragger 7.0, το Mondraker Chrono R graphite 2023 και το Grand Canyon 8 και τα γουστάρω. Αυτό το Rose μπορεί να είναι καλύτερο από όλα όμως δεν μου κάνει το κλικ. 1
batig0al Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) @Armored Είναι καλή εταιρεία η rosebikes, direct to consumer όπως η Canyon. Το 2 αξίζει αν θα πηγαίνεις σε απαιτητικούς χωματόδρομους/μονοπάτια καθώς η Pike 140mm χαίρει εκτίμησης. Ταχύτητες-φρένα όλα καλά, Shimano Deore. Ειδικά τα φρένα είναι πολύ καλά με 203mm & 180mm δισκόπλακες. To μπροστινό θυμάμαι ότι το έδινε με 4 πιστόνια (BR-M6120 ) αλλά τώρα βλέπω πως γράφουν και την έκδοση με 2 πιστόνια (BL-M6100) οπότε βάζουν ό,τι έχουν. Δεν είναι super προσφορά αλλά είναι αξιοπρεπέστατο deal. Επεξ/σία 2 Νοεμβρίου 2023 από batig0al 2
batig0al Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2023 @Armored ή όποιος άλλος μπορεί να ενδιαφέρεται για hardtail ~1500€ με ανάρτηση 100-140mm, βρήκα μια super προσφορά: Focus Raven 8.7 Θετικά: Καλή μάρκα, carbon 11 κιλά, FOX32, Shimano XT/SLX φρένα/ταχύτητες. Αρνητικά: Μόνο XL δηλαδή κανονικά θέλει 1.85+, 100mm ανάρτηση (στο πρώτο service μπορείς να την κάνεις 110 ή οριακά 120), τα λάστιχα είναι αγωνιστικά (ελαφριά αλλά φθείρονται γρήγορα) μη tubeless. Η ομορφιά είναι υποκειμενική, εμένα μου αρέσει πολύ πάντως. Αν ήταν small, medium ή large θα το χτύπαγα... 3
Glikos Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 26 λεπτά πριν, batig0al είπε Focus Raven 8.7 Όντως πολύ όμορφο ποδήλατο! Το είχε πάρει το μάτι μου πρόσφατα καθώς έψαχνα στα sites να δω τι μοντέλα/τιμές παίζουν αλλά λόγω περιορισμένου μεγέθους το προσπέρασα. Καλά έκανες και το ανέβασες γιατί μπορεί σε κάποιον να ταιριάζει και να το αγοράσει, οπότε καλό είναι να φαίνεται σαν επιλογή. Με αυτά που προσφέρει είναι λουκούμι η τιμή. Κάτι ακόμα, έχεις αναφέρεις ότι έχεις αγοράσει το Radon Cragger 7.0 από το bike-discount έτσι. Πως ήταν η εμπειρία σου από το κατάστημα αυτό σχετικά με το support και την παράδοση του ποδηλάτου? Σε ρωτάω σε περίπτωση που καταλήξω να πάρω από εκει όταν έρθει η ώρα. Επεξ/σία 2 Νοεμβρίου 2023 από Glikos
batig0al Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) @GlikosΤο Mondraker Chrono R έχω πάρει από bike-discount αλλά είχα και άλλο ποδήλατο πριν (αγορασμένο από bike24). Δεν είχα κανένα θέμα, η εξυπηρέτηση ήταν άψογη, το πακετάρισμα του ποδηλάτου τέλειο. Εξαρτήματα έχω πάρει και από Canyon, εκεί είναι ακόμη πιο γρήγοροι στην αποστολή. Aυτό το Radon είναι επίσης καλό cross country διαθέσιμο σε όλα τα μεγέθη. Άλλες επιλογές (aluminium, rockshox SID, SRAM GX, Magura φρένα) αλλά παρόμοιου επιπέδου, κάτι που φαίνεται και στο ότι είναι 11 κιλά. Επεξ/σία 2 Νοεμβρίου 2023 από batig0al 1
Glikos Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 19 λεπτά πριν, batig0al είπε Το Mondraker Chrono R έχω πάρει από bike-discount αλλά είχα και άλλο ποδήλατο πριν (αγορασμένο από bike24). Δεν είχα κανένα θέμα, η εξυπηρέτηση ήταν άψογη, το πακετάρισμα του ποδηλάτου τέλειο. Εξαρτήματα έχω πάρει και από Canyon, εκεί είναι ακόμη πιο γρήγοροι στην αποστολή. Aυτό το Radon είναι επίσης καλό cross country διαθέσιμο σε όλα τα μεγέθη. Άλλες επιλογές (aluminium, rockshox SID, SRAM GX, Magura φρένα) αλλά παρόμοιου επιπέδου, κάτι που φαίνεται και στο ότι είναι 11 κιλά. Α ναι το Mondraker πήρες, my bad τα μπέρδεψα. Ωραία θα τα έχω υπόψιν μου και αυτά τα sites. Πολύ δυνατό και το Radon που έβαλες. Μέρα νύχτα πάντως οι τιμές έξω συγκριτικά με την Ελλάδα σε αρκετά ποδήλατα. Κάτι τελευταίο, με ποια μεταφορική στα έφεραν? Επεξ/σία 2 Νοεμβρίου 2023 από Glikos
batig0al Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2023 11 ώρες πριν, Glikos είπε Κάτι τελευταίο, με ποια μεταφορική στα έφεραν? DHL και DPD χρησιμοποιούν, εμένα νομίζω ήρθε με τη δεύτερη.
Glikos Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2023 4 ώρες πριν, batig0al είπε DHL και DPD χρησιμοποιούν, εμένα νομίζω ήρθε με τη δεύτερη. Μια χαρά.
elio_1 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2023 Τελικά αγόρασα το Orient Intro: Τιμή 620€. Πρώτη εντύπωση πολύ θετική. Έκανα κάτι λιγότερο από 10 km μόνο. Μετά κάτι πάτησα και έσκασε η σαμπρέλα και το έφερα τσουλώντας περίπου 7km. Δεν είχα ξανακαβαλήσει κούρσα. Θέλει λίγο χρόνο για εξοικείωση με το τιμόνι. Νομίζω ότι τα χέρια είναι σε πιο κλειστή θέση. Δευτέρα ψάχνω για φορητή τρόμπα και θα κουβαλάω μαζί μου σαμπρέλα και kit αλλαγής.
foler79 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα παιδιά. Χρόνια μέλος του insomnia αλλά τώρα μόλις ανακάλυψα το συγκεκριμένο τοπικ. Ελπίζω να τα λέμε συχνά από εδώ και πέρα. Λοιπόν ας ξεκινήσω με την πρώτη ερώτηση που έχω: σαν άθληση έχω κυρίως το τρέξιμο και τα τελευταία 2-3 χρόνια συμπληρώνω κάποιες προπονήσεις με ποδήλατο, έχω ένα cube gtc sl race carbon με περιφερειακά ultegra r8000 και τροχούς "μαμά" fulcrum racing 77. Ποιο είναι το ερώτημα; θέλω με κάποιο τρόπο το ελεύθερο να κάνει πολύ φασαρία όπως αντίστοιχων ακριβότερων ποδηλάτων . Πείτε με καγκουρα ή ότι άλλο θέλετε αλλά με τρελαίνει ο ήχος που κάνουν κάποια ακριβότερα μοντέλα όταν ρολαρουν, άσε που νομίζω ότι γίνεσαι και πιο εύκολα αντιληπτός από άλλους χρήστες του δρόμου. Ποιος είναι ο πιο οικονομικός τρόπος να το πετύχω; μπορώ να βάλω κάποιο άλλο ελεύθερο στο ποδήλατο μου και ποιο είναι αυτό ή πρέπει να αλλάξω και τους τροχούς; Επεξ/σία 5 Νοεμβρίου 2023 από foler79
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα