Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εκ των πραγμάτων με ενοχλούν και απλοί λουόμενοι. Δεν ξέρω πώς εξήγαγες το παραπάνω συμπέρασμα, ότι αντικειμενικά μόνο η μία πλευρά ενοχλεί την άλλη.

Αν σε ενοχλούν οι απλοί λουόμενοι, τότε έχεις πρόβλημα. Σοβαρό κιόλας. Καλύτερα να μην πλησιάζεις παραλίες.

Το συμπέρασμα ότι μόνο η μία πλευρά ενοχλεί την άλλη το έβγαλα επειδή μόνο η μια πλευρά απειλείται με τραυματισμούς. Ή έστω με το να την ακουμπήσει το μπαλάκι, ή έστω να της έρθει λίγη άμμος. Ο ρακετοπαίκτης δεν απειλείται με τα παραπάνω από τους απλούς λουόμενους.

Όταν κάποιος έχει τέτοιες απόψεις, είναι δεδομένο ότι θα γίνει μανούρα.

Τις δικές σου απόψεις ή τις δικές μου? Όπως και νά'χει, σιγά σιγά θα απαγορεύσουν τις ρακέτες σε όλες τις παραλίες.

αρκεί η ενόχληση να μην οφείλεται στον ήχο όμως...

άμα αρχίσει η επαναλαμβανόμενη γιωτομπαλίαση και φεύγουν μπαλάκια από εδώ κι από εκεί, μαζί σου...

Εμένα προσωπικά δεν με ενοχλεί ο ήχος της ρακέτας που χτυπάει το μπαλάκι. Σε λογικά πλαίσια πάντως, όταν το χτύπημα είναι τόσο δυνατό που το μπαλάκι πιάνει ταχύτητες άνω των 300χλμ/ώρα τότε με ενοχλεί ;)

• Απαντ. 194
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Super Moderators
Δημοσ.

όταν το χτύπημα είναι τόσο δυνατό που το μπαλάκι πιάνει ταχύτητες άνω των 300χλμ/ώρα τότε με ενοχλεί ;)

υπερβολή :P

Δημοσ.

Αν σε ενοχλούν οι απλοί λουόμενοι, τότε έχεις πρόβλημα. Σοβαρό κιόλας. Καλύτερα να μην πλησιάζεις παραλίες.

Το συμπέρασμα ότι μόνο η μία πλευρά ενοχλεί την άλλη το έβγαλα επειδή μόνο η μια πλευρά απειλείται με τραυματισμούς. Ή έστω με το να την ακουμπήσει το μπαλάκι, ή έστω να της έρθει λίγη άμμος. Ο ρακετοπαίκτης δεν απειλείται με τα παραπάνω από τους απλούς λουόμενους.

Τις δικές σου απόψεις ή τις δικές μου? Όπως και νά'χει, σιγά σιγά θα απαγορεύσουν τις ρακέτες σε όλες τις παραλίες.

Μα γι' αυτό έχω αναφέρει χτυπήματα και από παιδιά, ρίψη άμμου από παιδιά και σκυλιά που τρέχουν γύρω-γύρω σαν παλαβά. Αυτά γίνονται συνέχεια. Γαργάρα όμως... μόνο οι ρακέτες φταίνε, οι οποίες (μέχρι στιγμής τουλάχιστον) επιτρέπονται σχεδόν παντού.

Όταν θα απαγορευτούν σε όλες τις παραλίες, θα 'μαι μαζί σου. Προς το παρόν όμως, αδυνατώ.

Με το ζόρι να είναι όπως τα βλέπεις εσύ, οτιδήποτε διαφορετικό το ακυρώνεις, γι' αυτό και λες ότι έχω σοβαρό πρόβλημα αν με ενοχλεί το παιδί που τσιρίζει όλη την ώρα, και ο ιδιοκτήτης του σκυλιού που το έχει λυμένο και τρέχει πέρα-δώθε ρίχνοντας άμμο πάνω μου την ώρα που λιάζομαι έχοντας πασαλειφτεί με λάδι, αναγκάζοντάς με να σηκωθώ να μπω στο νερό για να ξεπλυθώ.

Δημοσ.

Δεν καταλαβαίνω πως διαχωρίζονται οι ρακετίστες από τους τύπους που παίζουν μπιτς βόλευ ή μπάλα στην παραλία...

οι μεν πάνε παραπέρα από τον πολύ κόσμο... οι δε, είναι ικανοί να παίζουν πάνω από το κεφάλι σου

η διαφορά είναι πως οι πρώτοι θέλουν τον χώρο τους για να απολαύσουν την άθλησή τους, οι ρακετόμπαλοι δεν έχουν αυτό τον περιορισμό οπότε βιδώνουν τα πόδια ανάμεσα από τους λουόμενους και ξεκινούν...

από τις εμπειρίες μου, αυτοί οι κάγουρες είναι και οι πιο επικίνδυνοι... πετάει ο άλλος το μπαλάκι του με όση δύναμη έχει και από πίσω του παιδάκι 2 ετών φτιάχνει καστράκια στην άμμο...

θες ρακέτες? πάνε πιο πέρα... εγώ δηλαδή γιατί προσπαθώ να βρω απομονωμένο μέρος για να μην ενοχλώ όταν παίζω ρακέτες? ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΒΡΩ ΔΕΝ ΠΑΙΖΩ!?

απλά, 9 στις 10 είναι επιδειξίες οι άρρωστοι. 

και χαζοί...

• Like 2
Δημοσ.

you get the point όμως

Μα γι' αυτό έχω αναφέρει χτυπήματα και από παιδιά, ρίψη άμμου από παιδιά και σκυλιά που τρέχουν γύρω-γύρω σαν παλαβά. Αυτά γίνονται συνέχεια. Γαργάρα όμως... μόνο οι ρακέτες φταίνε, οι οποίες (μέχρι στιγμής τουλάχιστον) επιτρέπονται σχεδόν παντού.

Η διαφορά είναι ότι απλός λουόμενος δεν συνεπάγεται αυτόματα κακομαθημένα παιδιά, σκυλιά κτλ. Από την άλλη όμως ο ρακετοπαίκτης 9 στις 10 περιπτώσεις παίζει, και με τρόπο, και σε θέση, που ενοχλεί τους απλούς λουόμενους.

• Super Moderators
Δημοσ.

you get the point όμως

πόση ώρα να το κρατήσουν συνεχόμενα αυτό? προσωπικά πιο πιθανό είναι να μου κεντρίσουν το ενδιαφέρον άμα είναι ΤΟΣΟ καλοί παρά να με ενοχλήσει ο ήχος :P

Δημοσ.

Ας γελάσουμε και λίγο:

https://www.youtube.com/watch?v=VesUBRUsvlY

πόση ώρα να το κρατήσουν συνεχόμενα αυτό? προσωπικά πιο πιθανό είναι να μου κεντρίσουν το ενδιαφέρον άμα είναι ΤΟΣΟ καλοί παρά να με ενοχλήσει ο ήχος :P

Μέχρι να φύγει η ρακέτα από το χέρι του ενός ίσως? :P

Δημοσ.

Πιστεύω το σημαντικότερο είναι να καταλάβουμε ότι όπως τα περισσότερα πράγματα, έτσι και οι παραλίες έχουν μια χρήση, η οποία θεωρείτε και η κύρια τους. Π.χ. και σε ένα δρόμο μπορείς να παίξεις ρακέτες, αλλά αν το κάνεις θα σε μαζέψουν. Γιατί η κύρια χρήση του δρόμου είναι η διέλευση τροχοφόρων. Η παρεμπόδιση αυτού επιφέρει ποινή και δεν θεωρείτε στέρηση της ελευθερίας του ατόμου που θα ήθελε να παίξει ρακέτες στο δρόμο.

Συνεπώς το θέμα είναι να μπορεί να θεωρήσει κανείς ότι η κύρια χρήση της παραλίας είναι το μπάνιο (με ότι αυτό επιφέρει, δηλαδή και το απαραίτητο άραγμα, πετσέτες, κλπ, κλπ) δεν είναι παράλογο να επιχειρηματολογήσει κανείς πως οτιδήποτε δύναται να παρεμποδίσει αυτή την κύρια χρήση πρέπει να ρυθμιστεί καταλλήλως. Αυτό δεν σημαίνει προφανώς την απαγόρευση, αλλά τον περιορισμό της δραστηριότητας σε κάποιο συγκεκριμένο χώρο της παραλίας. Εκτός να θεωρήσουμε ότι περισσότερος κόσμος πάει στην παραλία για να παίξει ρακέτες από ότι για να κάνει απλώς μπάνιο (πράγμα που είναι χαζό γιατί κανείς σχεδόν δεν πάει μόνο για τις ρακέτες).

• Like 1
Δημοσ.

Η διαφορά είναι ότι απλός λουόμενος δεν συνεπάγεται αυτόματα κακομαθημένα παιδιά, σκυλιά κτλ. Από την άλλη όμως ο ρακετοπαίκτης 9 στις 10 περιπτώσεις παίζει, και με τρόπο, και σε θέση, που ενοχλεί τους απλούς λουόμενους.

Απ' ότι φαίνεται, κατέχεις την ελληνική γλώσσα τουλάχιστον σε στοιχειώδες επίπεδο. Άρα νομίζω πως μπορείς να καταλάβεις τη διαφορά μεταξύ «με ενοχλούν και απλοί λουόμενοι» και «με ενοχλούν και οι απλοί λουόμενοι».

Στην πρώτη περίπτωση, υπονοώ ότι με ενοχλεί συγκεκριμένη μερίδα απ' όλους τους απλούς λουόμενους.

Στη δεύτερη, εννοώ ότι με ενοχλούν όλοι οι λουόμενοι.

Άρα δεν είπα κάπου ότι ο απλός λουόμενος συνεπάγεται αυτόματα κακομαθημένα παιδιά, σκυλιά κ.λπ., αλλά ότι σίγουρα υπάρχουν κι αυτοί, και σε αυτούς συγκεκριμένα αναφέρομαι.

Όσον αφορά στη θέση, εξακολουθείς να αγνοείς ότι απ' τη στιγμή που δεν απαγορεύεται να παίζει κάποιος ρακέτες και δη, σε «οποιοδήποτε σημείο», δε μπορείς να ισχυριστείς ότι σε ενοχλεί η θέση που έχει πάρει. Ο τρόπος που παίζει ναι, μπορεί να είναι ενοχλητικός και επικίνδυνος για κάποιους.

Μέχρι να απαγορευτεί λοιπόν σε όλες τις παραλίες το παιχνίδι της ρακέτας, κρίμα, αλλά θα τους βλέπεις μπροστά σου.

Το έχω ξαναπεί: σκας στην παραλία και βλέπεις να παίζουν ρακέτες; Μην πας να μπαστακωθείς στα δύο μέτρα. Πήγαινε πιο πέρα αφού σ' ενοχλούν. Δεν έχει χώρο πιο πέρα; Πήγαινε σε άλλη παραλία. Δε θες να πας σε άλλη παραλία; Γύρνα σπίτι σου, κάτσε εκεί που είσαι και υπόμενε, πήγαινε για φαΐ ή όπου αλλού θες.

Αν εμένα δηλαδή με ενοχλούν τα μπουζουκοτράγουδα και σκάσω στην παραλία και πάω να κάτσω δίπλα απ' την παρέα με το φορητό ηχοσύστημα που έχει τον Κιάμο δυνατά, έχω δικαίωμα να τους πω να το χαμηλώσουν απ' τη στιγμή που οι υπόλοιποι γύρω μου δεν ενοχλούνται ή δεν απαγορεύεται να το έχουν δυνατά;

Ή μήπως πρέπει να πάω πιο πέρα, να βουτήξω και να μη βγω για αρκετή ώρα, να πάω σε άλλη παραλία, να βάλω ακουστικά κ.ο.κ.;

Επίσης, βάζεις και τη στατιστική στη μέση, θεωρώντας πως το 90% των ρακετιστών, παίζουν επικίνδυνα και σε θέση που ενοχλεί. Από πού προκύπτει αυτό το νούμερο;

Δημοσ.

Απ' ότι φαίνεται, κατέχεις την ελληνική γλώσσα τουλάχιστον σε στοιχειώδες επίπεδο. Άρα νομίζω πως μπορείς να καταλάβεις τη διαφορά μεταξύ «με ενοχλούν και απλοί λουόμενοι» και «με ενοχλούν και οι απλοί λουόμενοι».

Στην πρώτη περίπτωση, υπονοώ ότι με ενοχλεί συγκεκριμένη μερίδα απ' όλους τους απλούς λουόμενους.

Στη δεύτερη, εννοώ ότι με ενοχλούν όλοι οι λουόμενοι.

Άρα δεν είπα κάπου ότι ο απλός λουόμενος συνεπάγεται αυτόματα κακομαθημένα παιδιά, σκυλιά κ.λπ., αλλά ότι σίγουρα υπάρχουν κι αυτοί, και σε αυτούς συγκεκριμένα αναφέρομαι.

Όταν αναφέρεται κάποιος γενικά σε λουόμενους, αναφέρεται σε όλους. Και όχι σε ορισμένες κατηγορίες αυτών. Αν δεν κάτσεις να κάνεις διαχωρισμό, μην περιμένεις να καταλάβει ο άλλος πως εννοείς μια μερίδα αυτών μόνο. Έστω και αν παραλείπεις το άρθρο.

Όσον αφορά στη θέση, εξακολουθείς να αγνοείς ότι απ' τη στιγμή που δεν απαγορεύεται να παίζει κάποιος ρακέτες και δη, σε «οποιοδήποτε σημείο», δε μπορείς να ισχυριστείς ότι σε ενοχλεί η θέση που έχει πάρει. Ο τρόπος που παίζει ναι, μπορεί να είναι ενοχλητικός και επικίνδυνος για κάποιους.

Μέχρι να απαγορευτεί λοιπόν σε όλες τις παραλίες το παιχνίδι της ρακέτας, κρίμα, αλλά θα τους βλέπεις μπροστά σου.

Δεν έχεις δίκιο, το ότι δεν απαγορεύονται οι ρακέτες δεν σημαίνει ότι όποιος παίζει δεν ενοχλεί όπου και αν στηθεί!

Το έχω ξαναπεί: σκας στην παραλία και βλέπεις να παίζουν ρακέτες; Μην πας να μπαστακωθείς στα δύο μέτρα. Πήγαινε πιο πέρα αφού σ' ενοχλούν. Δεν έχει χώρο πιο πέρα; Πήγαινε σε άλλη παραλία. Δε θες να πας σε άλλη παραλία; Γύρνα σπίτι σου, κάτσε εκεί που είσαι και υπόμενε, πήγαινε για φαΐ ή όπου αλλού θες.

Συνήθως το αντίθετο γίνεται, οι ρακετοπαίκτες μπαστακώνονται στα 2 μέτρα από τους υπόλοιπους.

Αν εμένα δηλαδή με ενοχλούν τα μπουζουκοτράγουδα και σκάσω στην παραλία και πάω να κάτσω δίπλα απ' την παρέα με το φορητό ηχοσύστημα που έχει τον Κιάμο δυνατά, έχω δικαίωμα να τους πω να το χαμηλώσουν απ' τη στιγμή που οι υπόλοιποι γύρω μου δεν ενοχλούνται ή δεν απαγορεύεται να το έχουν δυνατά;

Ή μήπως πρέπει να πάω πιο πέρα, να βουτήξω και να μη βγω για αρκετή ώρα, να πάω σε άλλη παραλία, να βάλω ακουστικά κ.ο.κ.;

Αυτό λέγεται ηχορύπανση, άσχετα αν ακούν Κιάμο/Azis ή οτιδήποτε άλλο. Και δικαίωμα έχεις να το ζητήσεις, και υποχρέωση να το χαμηλώσουν έχουν. Άσχετα αν η μουσική υπήρχε ήδη όταν έκατσες δίπλα τους ή αν την έβαλαν μετά, άσχετα αν εσύ είχες κάτσει πρώτος. Άσχετα αν ενοχλείσαι μόνο εσύ ή άλλα 100 άτομα.

Επίσης, βάζεις και τη στατιστική στη μέση, θεωρώντας πως το 90% των ρακετιστών, παίζουν επικίνδυνα και σε θέση που ενοχλεί. Από πού προκύπτει αυτό το νούμερο;

Από προσωπική μου εμπειρία. Στην συντριπτική τους πλειοψηφία προτιμούν να παίζουν σε απόσταση αναπνοής από άλλους λουόμενους. Άσχετα αν υπάρχει άπλετος χώρος παραδίπλα, άσχετα αν είναι οργανωμένη παραλία και υπάρχει χώρος με δίχτυ για τέτοια παιχνίδια.

Δημοσ.

Μπορεί το παιδί να έκανε μπάνιο δίπλα στο Rolan Garos και τον ενοχλούσαν κάτι κάγκουρες.

Ο Ναδάλ και ο Φέντερερ ας πούμε...

Δημοσ.

Κοίτα, για σπασμένο σαγόνι από ρακέτα στην έχω διαβάσει κάμποσες φορές, για σπασμένο σαγόνι από τα γόνατα παιδιού που παίζει στην παραλία ποτέ.

Επίσης βρίσκω εξίσου εύκολο το να πέσει πάνω σου το πιτσιρίκι παίζοντας με το να πέσει πάνω σου ο ενήλικας που παίζει ρακέτες. Μάντεψε σε ποια περίπτωση από τις 2 έχεις σοβαρές πιθανότητες να τραυματιστείς...

Έχεις να μου δείξεις κάποια στατιστική για αυτό? Ή είναι απλά προσωπική σου εκτίμηση?

url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=images&cfunny-graphs-fart.jpg

Σου κάνει αυτό;

Δημοσ.

Όταν αναφέρεται κάποιος γενικά σε λουόμενους, αναφέρεται σε όλους. Και όχι σε ορισμένες κατηγορίες αυτών. Αν δεν κάτσεις να κάνεις διαχωρισμό, μην περιμένεις να καταλάβει ο άλλος πως εννοείς μια μερίδα αυτών μόνο. Έστω και αν παραλείπεις το άρθρο.

Εντάξει τότε, από εδώ και πέρα θα προσπαθώ να αναλύω όσο πιο πολύ μπορώ γίνεται τις απόψεις μου, αν και αυτό που είπα ήταν ξεκάθαρο και δε χωράει αμφισβητήσεις, από γραμματικής και συντακτικής άποψης τουλάχιστον.

Συνήθως το αντίθετο γίνεται, οι ρακετοπαίκτες μπαστακώνονται στα 2 μέτρα από τους υπόλοιπους.

Σε αυτές τις περιπτώσεις ξεκινούν με μείον έναν πόντο οι ρακετίστες.

Αυτό λέγεται ηχορύπανση, άσχετα αν ακούν Κιάμο/Azis ή οτιδήποτε άλλο. Και δικαίωμα έχεις να το ζητήσεις, και υποχρέωση να το χαμηλώσουν έχουν. Άσχετα αν η μουσική υπήρχε ήδη όταν έκατσες δίπλα τους ή αν την έβαλαν μετά, άσχετα αν εσύ είχες κάτσει πρώτος. Άσχετα αν ενοχλείσαι μόνο εσύ ή άλλα 100 άτομα.

Δε γνωρίζω τη νομοθεσία, αλλά δε νομίζω πως έχω δικαίωμα νομικά να ζητήσω να το χαμηλώσουν, ούτε υποχρέωση να το κάνουν.

Από προσωπική μου εμπειρία. Στην συντριπτική τους πλειοψηφία προτιμούν να παίζουν σε απόσταση αναπνοής από άλλους λουόμενους. Άσχετα αν υπάρχει άπλετος χώρος παραδίπλα, άσχετα αν είναι οργανωμένη παραλία και υπάρχει χώρος με δίχτυ για τέτοια παιχνίδια.

Ξαναλέω, αν σκάνε μύτη μετά τους λουόμενους, είναι πιο εύκολο να τους πεις να πάνε πιο πέρα.

Επίσης, δεν έχει αναφερθεί κανείς στο θέμα των αποτσίγαρων, ως μορφή ενόχλησης, που κατά τη γνώμη μου είναι τέτοιο.

Προσωπικά, μιας και πολύ σπάνια καπνίζω, 1-2 φορές που έχει τύχει να κάνω τσιγάρο στην παραλία, έχω βάλει τη γόπα στην τσάντα μου, όχι κάθετα στην άμμο όπως σχεδόν όλοι οι θεριακλήδες.

Και αυτό μάλιστα νομίζω απαγορεύεται κιόλας.

Δημοσ.

Δε γνωρίζω τη νομοθεσία, αλλά δε νομίζω πως έχω δικαίωμα νομικά να ζητήσω να το χαμηλώσουν, ούτε υποχρέωση να το κάνουν.

Υπάρχει νομοθεσία που απαγορεύει την ηχορύπανση.

Όσο για τα αποτσίγαρα, ναι είναι μορφή ενόχλησης και αυτά. Και όχι μόνο ενόχλησης. Αυτό όμως δεν αλλάζει ούτε στο ελάχιστο το πόσο ενοχλητικό/επικίνδυνο είναι οι ρακέτες κοντά σε λουόμενους.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...