Προς το περιεχόμενο
Μήνυμα προστέθηκε από insomnia.gr,

Η συζήτηση συνεχίζεται στο παρακάτω θέμα

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Μόλις τώρα, nickol-us είπε

Στο 15αρι παίζει Ali και Ebay οπότε λογικά θα έλεγα όχι πάνω από 20...

Έγινε, ευχαριστώ πολύ για την απάντηση!

• Απαντ. 25,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Sheogorath

1653

• benign

1235

• LLLEFTERIS

1217

• spy94

792

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα, ανανέωσα πρόσφατα το σύστημα μου και περισσεύουν τα εξής εξαρτήματα.

AMD RYZEN 2200g υπάρχει και ψύκτρα και κουτί

MSI B450 Gaming Plus υπάρχει κουτί

Ram Patriot 4x4 3000mhz, 2 κιτάκια των 2.

Ο επεξεργαστής και η μητρική σαν παραγγελίες είναι περασμένες στο skroutz

και οι RAM είναι παραγγελία από το e-shop.

Το αναφέρω αυτό καθώς δεν υπάρχουν οι αποδείξεις των προιόντων και δεν ξέρω κατά πόσο το γεγονός ότι είναι περασμένες οι παραγγελίες θα βοηθούσε σε περίπτωση που χρειαστεί η εγγυήση, παρόλα αυτά τα προιόντα λειτουργούν δίχως πρόβλημα. 

Πόσο θα τα πουλούσατε;

Επεξ/σία από KapaEpsilon
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
24 λεπτά πριν, KapaEpsilon είπε

Καλησπέρα, ανανέωσα πρόσφατα το σύστημα μου και περισσεύουν τα εξής εξαρτήματα.

AMD RYZEN 2200g υπάρχει και ψύκτρα και κουτί

MSI B450 Gaming Plus υπάρχει κουτί

Ram Patriot 4x4 3000mhz, 2 κιτάκια των 2.

Ο επεξεργαστής και η μητρική σαν παραγγελίες είναι περασμένες στο skroutz

και οι RAM είναι παραγγελία από το e-shop.

Το αναφέρω αυτό καθώς δεν υπάρχουν οι αποδείξεις των προιόντων και δεν ξέρω κατά πόσο το γεγονός ότι είναι περασμένες οι παραγγελίες θα βοηθούσε σε περίπτωση που χρειαστεί η εγγυήση, παρόλα αυτά τα προιόντα λειτουργούν δίχως πρόβλημα. 

Πόσο θα τα πουλούσατε;

Δυστυχως το οτι δεν υπαρχουν αποδειξεις ειναι μεγαλο μειον γιατι αυτο σημαινει οτι ο αγοραστης ειναι ακαλυπτος εντελως και αυτο ριχνει την τιμη τους πολυ.

Επισης αλλος ενα παραγοντας εκτιμησης ειναι οτι,αλλη τιμη θα ειχαν αν ηταν ενος ετους για παραδειγμα, και αλλη αν τα ειχατε στην κατοχη σας για 2 χρονια. Απο την στιγμη που δεν εχετε αποδειξη,δεν μπορει ο αγοραστης να ξερει τι ισχυει.

Για αυτον τον λογο,  οχι μονο για πιθανη μεταπωληση σαν μεταχειρισμενα,αλλα ακομη και για εμας τους ιδιους,δεν πρεπει ποτε να χανουμε αποδειξεις,πραγμα συγχωρητο πλεον στην εποχη μας οταν το μονο που πρεπει να κανουμε,ειναι να φωτογραφησουμε με το κινητο τις αποδειξεις και να ανεβασουμε τα αρχεια στο google drive και να εχουμε το κεφαλι μας ησυχο.

Αν εχετε ιντερνετικο λογαριασμο στο e-shop παντως,μπορειτε να ελεγξετε ποτε αγορασατε τις μνημες και απο εκει ειστε καλυμμενος γιατι στον λογαριασμο σας ειναι καταχωρημενες οι μνημες σαν αγορα.

Επισης εφοσον δεν εχετε αποδειξεις,κατα την γνωμη μου παντα,πρεπει ο τυχον αγοραστης να δει εν δοκιμη το συστημα σας για να ξερει αν ειναι λειτουργικο η οχι και οχι απλως booting αλλα να τρεξει και ενα prime 95 μιση ωριτσα σε windows 10 για να δοκιμαστουν cpu/mobo/ram.

Αν ολα λειτουργουν,150 ευρω θα ελεγα οτι ειναι μια καλη τιμη για ολα.Αν ειχατε τις αποδειξεις,180 ευρω. (Ευνοειστε καπως και απο το οτι εχουν παει πολυ υψηλα οι τιμες στην αγορα.)

Επεξ/σία από benign
Δημοσ.

Όπως είπα και παραπάνω όχι αποδειξείς δεν υπάρχουν και αυτό που προτείνεις με την φωτογραφία δεν το είχα σκεφτεί και η μια καλή λύση για να μην χάνονται.

Φυσικά θα ήμουν διατεθήμενος το κάνω αυτό στον οποιοδήποτε επιθυμούσε να το αγοράσει.

Τα προιόντα είναι αγορασμένα  πρίν 2 χρόνια περίπου, Δεκέμβριο του 18.

Αντίστοιχα screen μπορώ να βγάλω και για τις ram, απλά όπως είπα δεν ξέρω άν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την εγγύηση.

Προιόντα.png

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, KapaEpsilon είπε

Όπως είπα και παραπάνω όχι αποδειξείς δεν υπάρχουν και αυτό που προτείνεις με την φωτογραφία δεν το είχα σκεφτεί και η μια καλή λύση για να μην χάνονται.

Φυσικά θα ήμουν διατεθήμενος το κάνω αυτό στον οποιοδήποτε επιθυμούσε να το αγοράσει.

Τα προιόντα είναι αγορασμένα  πρίν 2 χρόνια περίπου, Δεκέμβριο του 18.

Αντίστοιχα screen μπορώ να βγάλω και για τις ram, απλά όπως είπα δεν ξέρω άν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την εγγύηση.

Προιόντα.png

Αυτο ειναι καλο για να δειξετε στον αγοραστη ποτε τα πηρατε,ομως δεν τα δεχονται δυστυχως τα καταστηματα για να αποφυγουν τις υποχρεωσεις τους.Ομως εσεις επικοινωνηστε μαζι τους γιατι πιθανον να εχουν αρχεια των αγορων σας και ζητηστε τους να τυπωσουν αντιγραφα των αποδειξεων και να περασετε να τα παρετε η να σας τα στειλουν σαν email.Ετσι θα ειναι καλυτερα. :)

Αν αρνηθουν,σας ειπα την γνωμη μου παραπανω.Καλες πωλησεις.

(Η Asrock νομιζω εχει δυο χρονια εγγυησης οποτε ειναι μαλλον εκτος η Gigabyte, πρεπει να εχει 3 οποτε εχετε αλλο ενα χρονο. Ο επεξεργαστης εχει σιγουρα 3 και εκει αλλος ενας χρονος υπαρχει.Οι μνημες μπορει να ειναι lifetime.Επιχειρηστε αυτο που σας ειπα με την αποδειξη,στελνοντας τους αυτα τα στοιχεια αγορας με τους κωδικους.Μπορει να τους βοηθησουν να βρουν τα προιοντα πιο ευκολα.)

Επεξ/σία από benign
  • Thanks 1
Δημοσ.

Σε ευχαριστώ πολύ για όσα έγραψες. Έχω ήδη στείλει μήνυμα σε όλα τα μαγαζιά που αγοράστηκαν τα προιόντα έτσι ώστε αν υπάρχει περίπτωση να τις στείλουν. Παρόλα αυτά αισθάνομαι τόσο βλάκας που δεν έκανα αυτό που είπες παραπάνω με την φωτογραφία 😪

Για τις τιμές φαντάζομαι όντως ότι είμαι ωφελιμένος αυτήν την περίοδο καθώς βλέπω ότι ο επεξεργαστής πήρε λίγο κατά πάνω, παρόλα αυτά δεν έχω βάλει αγγελία ακόμα καθώς το σκέφτομαι μήπως μπει σε κανένα κουτί με κάποιο τροφοδοτικό δωθεί σε κανενάν φίλο για βασική χρήση.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, KapaEpsilon είπε

Σε ευχαριστώ πολύ για όσα έγραψες. Έχω ήδη στείλει μήνυμα σε όλα τα μαγαζιά που αγοράστηκαν τα προιόντα έτσι ώστε αν υπάρχει περίπτωση να τις στείλουν. Παρόλα αυτά αισθάνομαι τόσο βλάκας που δεν έκανα αυτό που είπες παραπάνω με την φωτογραφία 😪

Για τις τιμές φαντάζομαι όντως ότι είμαι ωφελιμένος αυτήν την περίοδο καθώς βλέπω ότι ο επεξεργαστής πήρε λίγο κατά πάνω, παρόλα αυτά δεν έχω βάλει αγγελία ακόμα καθώς το σκέφτομαι μήπως μπει σε κανένα κουτί με κάποιο τροφοδοτικό δωθεί σε κανενάν φίλο για βασική χρήση.

Μην στεναχωριεσαι ολοι κανουμε λαθη καθε μερα.

Σχετικα με αυτο το συστηματακι,δεν ειναι απλα για βασικη χρηση,ειναι αρκετα καλο για τον μεσο χρηστη/gamer.

Δημοσ.

Καλησπέρα στην ομάδα, μπορείτε να κάνετε μια εκτίμηση τιμής πώλησης για τον παρακάτω πύργο;

i5 2500K

cpu cooler Thermalright Silver Arrow Extreme Ivy Bridge -E

Gigabyte Z68X-UD3H-B3 (rev1.3)

8GB (2X4GB) Corsair Vengeance 1600MHz DDR3 C9

SSD OCZ Agility 3 120GB SATA 3

WD Caviar Green 2TB  SATA 3

DVD ROM

PSU Corsair GS700 (1st gen)

Case  Coolermaster HAF 912 Plus + CM case fans

Ευχαριστώ

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Kozanitis1 είπε

Καλησπέρα στην ομάδα, μπορείτε να κάνετε μια εκτίμηση τιμής πώλησης για τον παρακάτω πύργο;

i5 2500K

cpu cooler Thermalright Silver Arrow Extreme Ivy Bridge -E

Gigabyte Z68X-UD3H-B3 (rev1.3)

8GB (2X4GB) Corsair Vengeance 1600MHz DDR3 C9

SSD OCZ Agility 3 120GB SATA 3

WD Caviar Green 2TB  SATA 3

DVD ROM

PSU Corsair GS700 (1st gen)

Case  Coolermaster HAF 912 Plus + CM case fans

Ευχαριστώ

Ηταν εξαιρετικο καποτε,αλλα τωρα πια πολυ παλιο.Πλην ομως με μερικες φτηνες αλλαγες και μια μεσαια καρτουλα σε 1080p,παιζει ακομη καλουτσικη μπαλα. Γυρω στα 280 συνολο,ολα μαζι.

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, benign είπε

Ηταν εξαιρετικο καποτε,αλλα τωρα πια πολυ παλιο.Πλην ομως με μερικες φτηνες αλλαγες και μια μεσαια καρτουλα σε 1080p,παιζει ακομη καλουτσικη μπαλα. Γυρω στα 280 συνολο,ολα μαζι.

280 εμένα πάντως κάπως πολλά μου φαίνονται για i5 2nd gen(φτάσαμε σχεδόν 11 γενιά) 8 gb ram ddr3,... και φυσικά χωρίς gpu με ένα γρήγορο ψάξιμο φτιάχνεις ιντελ i3 10100,b460 κλπ στα 300+/- 30

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, LIGHT1NG είπε

280 εμένα πάντως κάπως πολλά μου φαίνονται για i5 2nd gen(φτάσαμε σχεδόν 11 γενιά) 8 gb ram ddr3,... και φυσικά χωρίς gpu με ένα γρήγορο ψάξιμο φτιάχνεις ιντελ i3 10100,b460 κλπ στα 300+/- 30

Το συστημα του ειναι παλιο αλλα εχει πολλα ποιοτικα στοιχεια. Eξαιρετικο pc case,παλιο αλλα καλο τροφοδοτικο που το πουλαγαν τοτε με 7 χρονια εγγυηση,καλη μητρικη,επεξεργαστη που ειναι κρυος και μπορει ευκολα να φτασει τα 4,4 GHz και ειναι ενα ετοιμο δεμενο συστημα,το παιρνει αμεσα καποιος και το λειτουργει.Βαζει και μια gtx 1650 και ειναι αριστο για ενα μεσο χρηστη για πολυ καιρο.

Συν οτι αυτη την περιοδο με τις τρελλες τιμες,με τοσα χρηματα παιρνεις μονο την μεσαια καρτα γραφικων και αν.Η προσωπικη μου γνωμη ειναι οτι τα αξιζει αυτα βασει του τι μπορει να κανει.Δεν μου αρεσει το κριτηριο παιρνω οτι φτηνια κυκλοφορει στην γυρα ,κουτι της πλακας,μητρικη της οργης,και απλα κοτσαρω εναν συγχρονο i3 και λεω οτι εχω φτιαξει συστημα.Αυτο ειναι μπακαλιστικη λογικη,για μενα παντα.

Εγω λεω η 250 - 280 η καθολου. Εδω δινουν κατι αηδιες με 775 σε υψηλοτερες τιμες και φευγουν.Μια χαρα ειναι η τιμη,σε οποιον δεν αρεσει ας παει να φτιαξει καινουργιο.

Επεξ/σία από benign
  • Thanks 1
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, benign είπε

Το συστημα του ειναι παλιο αλλα εχει πολλα ποιοτικα στοιχεια. Eξαιρετικο pc case,παλιο αλλα καλο τροφοδοτικο που το πουλαγαν τοτε με 7 χρονια εγγυηση,καλη μητρικη,επεξεργαστη που ειναι κρυος και μπορει ευκολα να φτασει τα 4,4 GHz και ειναι ενα ετοιμο δεμενο συστημα,το παιρνει αμεσα καποιος και το λειτουργει.Βαζει και μια gtx 1650 και ειναι αριστο για ενα μεσο χρηστη για πολυ καιρο.

Συν οτι αυτη την περιοδο με τις τρελλες τιμες,με τοσα χρηματα παιρνεις μονο την μεσαια καρτα γραφικων και αν.Η προσωπικη μου γνωμη ειναι οτι τα αξιζει αυτα βασει του τι μπορει να κανει.Δεν μου αρεσει το κριτηριο παιρνω οτι φτηνια κυκλοφορει στην γυρα ,κουτι της πλακας,μητρικη της οργης,και απλα κοτσαρω εναν συγχρονο i3 και λεω οτι εχω φτιαξει συστημα.Αυτο ειναι μπακαλιστικη λογικη,για μενα παντα.

Εγω λεω η 250 - 280 η καθολου. Εδω δινουν κατι αηδιες με 775 σε υψηλοτερες τιμες και φευγουν.Μια χαρα ειναι η τιμη,σε οποιον δεν αρεσει ας παει να φτιαξει καινουργιο.

16gb ram ddr4, 480gb ssd όλες οι τιμές είναι και σε άμεσα διαθέσιμα, παίρνεις και ένα τίμιο κουτί από eshop στα 40 μαξ και έχεις κάτι πολύ πιο δυνατό... απλά λιτά και ξεκάθαρα. 

Screenshot_20210122-172519717.jpg

• Like 2
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, LIGHT1NG είπε

16gb ram ddr4, 480gb ssd όλες οι τιμές είναι και σε άμεσα διαθέσιμα, παίρνεις και ένα τίμιο κουτί από eshop στα 40 μαξ και έχεις κάτι πολύ πιο δυνατό... απλά λιτά και ξεκάθαρα. 

Με το κουτι το φτηνο ,που αναφερεις που υστερει πολυ του δικου του,παει ακριβως στα 400 ευρω.Οι επιδοσεις του συστηματος του με τον i5 2500Κ κλοκαρισμενου συντηρητικα στα 4,4 GHz δεν δικαιολογουν σχεδον την διπλασια τιμη για το καινουργιο. Δεν ειναι κακη επιλογη αυτα που εβαλες,αλλα σε καμμια περιπτωση δεν ειναι μονοδρομος για πολλους λογους.Ενας ειναι οτι η διαφορα στην τιμη δεν αντικατοπτριζει την διαφορα στην αποδοση και ενας αλλος οτι καποιος μπορει να μην εχει να διαθεσει 400 ευρω και να προτιμα να δωσει 250 και να κανει μια χαρα την δουλεια του.

• Like 2
Δημοσ.

και μιας και μιλάμε και για καινούργια, έχει παρατηρήσει και άλλος ότι οι τιμές των SSD ζήλεψαν την δόξα των GPU και τραβάν την ανηφόρα?

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
31 λεπτά πριν, benign είπε

Μπράβο benign επιτέλους μια φωνή λογικής... είχα αντίστοιχη συζήτηση για το σύστημα  μου, που μου πρότειναν 200 με ταβάνι 250, για 2.5 ετών σύστημα... δυνατότερο από το παραπάνω....με κόστος κτήσης τουλάχιστων 450ευρώ.

Πραγματικά η αναλογική τιμή (απόδοση/τιμή) δεν ισχύει σε καμία περίπτωση. Με αυτή την λογική i7 πρώτης γενιάς έπρεπε να τα χαρίζουν. Πρέπει να λαμβάνονται πολλοί παράγοντες υπόψιν και οχι οτι με 300 φτιάχνεις σύστημα (που δεν φτιάχνεις).

14 λεπτά πριν, LIGHT1NG είπε

Έχεις εν μέρει δίκιο αλλά όπως σου είπε και πριν ο benign...

1. Δεν μπορούν όλοι να μαζέψουν τα κομμάτια και να συναρμολογήσουν σύστημα
  2. Οι τιμές που δίνεις είναι οι χαμηλότερες του σκρουτζ που σημαίνει οτι πληρώνεις καπέλο σε κάθε ένα part μεταφορικά ή/και αντικαταβολή όπως επίσης οτι δεν είναι όλα άμεσα διαθέσιμα που σημαίνει οτι δεν ξέρεις πότε θα πάρεις τα parts να στήσεις το pc
  3. To κουτί 40max θα είναι coolermaster; Θα έχει τις ίδιες μελέτες σε airflow, ή όσοι τα πληρώνουν είναι αυτοί που δεν ξέρουν;
  4. Το τροφοδοτικό έχει καμία σχέση; Στο μόνο που είναι καλύτερο είναι ο χρόνος αγοράς
  5. Η μητρική με chipset z έναντι chipset b συγκρίνεται; Κάνει overclock;

Δεν λέω οτι δεν λες αλήθεια πως φτιάχνεις pc με αυτά τα λεφτά. Πρέπει όμως να συνυπολογίσεις πως ο άλλος έχει δώσει ένα σκασμό λεφτά σε ποιοτικά προϊοντα, που δεν είναι παντελώς ξεπερασμένα (έχουν ακόμα αξία σε games και εφαρμογές) και παίρνεις ένα έτοιμο να παίξει σύστημα. Με τη διαφορά από τα 280 ευρώ μέχρι τα 400+ που έφτασες, κάποιος άλλος μπορεί να αγοράσει τα περιφερειακά του και να έχει ένα σύστημα που καλύπτει πλήρως τις ανάγκες του.

Επεξ/σία από nickol-us
  • Like 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...