Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 18,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

το κεπ την παρασκευη ειναι κλειστά, τουλάχιστον στη θεσσαλονίκη

θέλω να παω στο αεροδρόμιο βενιζελος στις 7 η ώρα με το μετρό. 

κοιτάζω αυτό αλλά μ'εχει μπερδέψει, λέει οτι ξεκινάει στις εξι και μισή αλλά το πρόγραμμα φαίνεται να ξεκινάει στις πέντε και μισή, ξέρεις κανείς τι παίζει;

http://www.athenstransport.com/2011/11/airport/

Δημοσ.

υπαρχει νομος που να υπερισχυει απο τον κανονισμο για απαλλαγη απο τα παγια της αυτονομης θερμανσης????

Δημοσ.

Ερώτηση προς μαθηματικούς. Σε τριώνυμο, σε περίπτωση που η διακρίνουσα είναι μικρότερη του μηδέν (Δ<0), πως υπολογίζουμε τις μιγαδικές ρίζες; Με μια αναζήτηση στο google μου εμφανίζει ασκήσεις σχολείου και σε αυτή την περίπτωση απλώς αναφέρεται ότι δεν υπάρχουν πραγματικές λύσεις, χωρίς όμως να εξηγεί πως τις υπολογίζουμε. Θυμάμαι πως το είχα μάθει και ήταν σχετικά απλό, αλλά πάνε 10 χρόνια που τελείωσα το σχολείο και τα μαθηματικά μου έχουν σκουριάσει.

Δημοσ.

υπαρχει νομος που να υπερισχυει απο τον κανονισμο για απαλλαγη απο τα παγια της αυτονομης θερμανσης????

κανεις δεν ξερει?
Δημοσ.

Ερώτηση προς μαθηματικούς. Σε τριώνυμο, σε περίπτωση που η διακρίνουσα είναι μικρότερη του μηδέν (Δ<0), πως υπολογίζουμε τις μιγαδικές ρίζες; Με μια αναζήτηση στο google μου εμφανίζει ασκήσεις σχολείου και σε αυτή την περίπτωση απλώς αναφέρεται ότι δεν υπάρχουν πραγματικές λύσεις, χωρίς όμως να εξηγεί πως τις υπολογίζουμε. Θυμάμαι πως το είχα μάθει και ήταν σχετικά απλό, αλλά πάνε 10 χρόνια που τελείωσα το σχολείο και τα μαθηματικά μου έχουν σκουριάσει.

Γρήγορη απάντηση (λόγω section):

post-175401-0-11424200-1428674352.gif

post-175401-0-11424200-1428674352.gif

δηλαδή είναι ο γνωστός τύπος με -Δ αντί για Δ (για να έχει νόημα η ρίζα) με τη ρίζα πολλαπλασιασμένη με i)

EDIT: Ο τύπος έχει μπει δύο φορές γιατί αν βάλω μία φορά τη gif δεν την εμφανίζει

Δημοσ.

Εστω οτι εχω σε εναν φακελο 200 εικονες Jpeg 2000*1600. Yπαρχει καποιο προγραμμα που να τις κανει τετραγωνες αναλυσης 2000*2000 προσθετοντας λευκα καδρα πανω και κατω?

Οποιος δωσει λυση εχει την αιωνια αγαπη μου.

Δημοσ.

Εστω οτι εχω σε εναν φακελο 200 εικονες Jpeg 2000*1600. Yπαρχει καποιο προγραμμα που να τις κανει τετραγωνες αναλυσης 2000*2000 προσθετοντας λευκα καδρα πανω και κατω?

Οποιος δωσει λυση εχει την αιωνια αγαπη μου.

IrfanView.

Δημοσ.

Γρήγορη απάντηση (λόγω section):

attachicon.gifdiakrinousa.gif

attachicon.gifdiakrinousa.gif

δηλαδή είναι ο γνωστός τύπος με -Δ αντί για Δ (για να έχει νόημα η ρίζα) με τη ρίζα πολλαπλασιασμένη με i)

EDIT: Ο τύπος έχει μπει δύο φορές γιατί αν βάλω μία φορά τη gif δεν την εμφανίζει

Και ήταν τόσο απλό. Βασικά σκεφτόμουν πως να το κάνω σε κώδικα για Python και τα κατάφερα τελικά.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...