Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 112
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Φίλε να σε ρωτήσω κάτι? Δεν καπνίζεις έτσι?

Δε τρολλάρω σοβαρα μιλαω.

Τα κακά πνεύματα έχω ακούσει αποφεύγουν τους καπνιστές.

Προφανώς και δεν έκανα χρήση ουσιών αλκοολούχων ή μη, ούτε ήμουν ανάσκελα για να θεωρείται lucid dreaming (ή κάπως έτσι), εξάλλου το κάθε βράδυ στις 3.15-3.30 χωρίς ξυπνητήρι δεν είναι τυχαίο.

Το έγραψα για να τρομάξω κάποιον που βλέπει τις "παπαροσειρές" για 15χρονα που κάνει την μαγεία να φαίνεται cool και in. Δεν θέλω να ξέρω ότι κάποιος έμπλεξε, γιατί εγώ έχασα ένα κομμάτι του εαυτού μου.

Όπως δεν θέλετε να σας ξέρουν ότι υπάρχει και δεν το καταλαβαίνουμε. Δεν το λέω θεό-δαιμόνια μπλα μπλα μπλα, δείτε το σαν άλλη διάσταση. Θα μπορούσε να υπάρξει.

Το Νεκρονομικόν το ανέφερα πράγματι λόγω Lovecraft μιας που είναι πιο μυθιστορηματικό και μπορείς να "κερδίσεις" απο την ανάγνωση του.

• Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.

Προφανώς και δεν έκανα χρήση ουσιών αλκοολούχων ή μη, ούτε ήμουν ανάσκελα για να θεωρείται lucid dreaming (ή κάπως έτσι), εξάλλου το κάθε βράδυ στις 3.15-3.30 χωρίς ξυπνητήρι δεν είναι τυχαίο.

Όλες οι εικόνες που βλέπουμε καθώς και οι αισθήσεις που νιώθουμε, είναι ηλεκτρικά ερεθίσματα στον εγκέφαλό μας. Απο εκεί θα ξεκινάτε πάντα και μετά θα προσπαθείτε να καταλήξετε στο συμπέρασμα για το αν κάτι είναι "πραγματικό" ή όχι.

Μια ας πούμε δυσλειτουργία στα ηλεκτρικά μας κυκλώματα (όχι απαραίτητα κάτι σοβαρό, για παράδειγμα μια κατάσταση έντονου στρες, ένα αρχικό στάδιο κατάθλιψης, αλκοόλ, ουσίες, ...δυσπεψία, κλπ κλπ κλπ), θα μπορούσε να μας προσφέρει διάφορες τέτοιες "εμπειρίες" που δεν διαφέρουν και πολύ από αυτό που ορίζουμε ως πραγματικότητα.

Ειδικά για καταστάσεις που δεν έχουμε βιώσει ξανά, ο εγκέφαλος πάντα προσπαθεί να τις κατατάξει κάπου σύμφωνα με τις εμπειρίες μας εως τώρα, πράγματα που έχουμε διαβάσει/ακούσει κλπ κλπ κλπ.

Χωρίς να θέλω να υπονοήσω κάτι, αν είχα κάποια αντίστοιχη εμπειρία, ούτε θα άλλαζα πλευρό, ούτε θα άρχιζα τις προσευχές. Θα πήγαινα απλά σε έναν ψυχολόγο/ψυχίατρο την επόμενη μέρα. :)

• Like 1
Δημοσ.

Όλες οι εικόνες που βλέπουμε καθώς και οι αισθήσεις που νιώθουμε, είναι ηλεκτρικά ερεθίσματα στον εγκέφαλό μας. Απο εκεί θα ξεκινάτε πάντα και μετά θα προσπαθείτε να καταλήξετε στο συμπέρασμα για το αν κάτι είναι "πραγματικό" ή όχι.

Μια ας πούμε δυσλειτουργία στα ηλεκτρικά μας κυκλώματα (όχι απαραίτητα κάτι σοβαρό, για παράδειγμα μια κατάσταση έντονου στρες, ένα αρχικό στάδιο κατάθλιψης, αλκοόλ, ουσίες, ...δυσπεψία, κλπ κλπ κλπ), θα μπορούσε να μας προσφέρει διάφορες τέτοιες "εμπειρίες" που δεν διαφέρουν και πολύ από αυτό που ορίζουμε ως πραγματικότητα.

Ειδικά για καταστάσεις που δεν έχουμε βιώσει ξανά, ο εγκέφαλος πάντα προσπαθεί να τις κατατάξει κάπου σύμφωνα με τις εμπειρίες μας εως τώρα, πράγματα που έχουμε διαβάσει/ακούσει κλπ κλπ κλπ.

Χωρίς να θέλω να υπονοήσω κάτι, αν είχα κάποια αντίστοιχη εμπειρία, ούτε θα άλλαζα πλευρό, ούτε θα άρχιζα τις προσευχές. Θα πήγαινα απλά σε έναν ψυχολόγο/ψυχίατρο την επόμενη μέρα. :)

Science is everything!

Ακριβώς, ακόμα και απλά με έντονο στρεσς φαντάζομαι θα γινότανε, αλλά ήταν σε ένα διάστημα κάπου 4-5 μήνες.

Δεν ξέρω τίποτα, απλά ότι είδα λέω, και με μόνο λόγο αυτόν που ανέφερα παραπάνω!

Sheogorath αυτά που έπαθες/είδες συνέβησαν επειδή το προκάλεσες ή ξαφνικά απο μόνα τους;

Θα μπορούσες να πεις με "έτρωγε ο κώλος μου" :P

Ήμουν μικρός και άμαθος τότε...

;)

Δημοσ.

προσωπικά πιστεύω πως εμείς τα δημιουργούμε όλα, πως υπάρχουν καταστάσεις που δεν μπορούμε να εξηγήσουμε γιατι δεν γνωρίζουμε την δυνατότητα του ανθρώπου να επεμβαίνει στην ύλη αλλα κ επίσης πιστεύω πως δεν υπάρχει τίποτα εκεί έξω που θα πρέπει να φοβόμαστε πως θα μας βλάψει, όχι επειδή θα μας προστατέψει κάποιος θεός αλλα επειδή ακριβώς όπως τα δημιουργούμε έτσι μπορούμε να τα καταστρέψουμε αγνοώντας τα. 

Υπάρχουν καταγεγραμμένα επίσημα περιστατικά και έγιναν και πειράματα για το αν ο άνθρωπος έχει την δυνατότητα να διαβάζει μυαλά και να μετακινεί αντικείμενα με την σκέψη του , κάποιοι μπορούσαν έστω και σε μικρό βαθμό , αυτό σημαίνει οτι υπάρχει η δυνατότητα αλλα για χ-y λόγους δεν μπορούμε να την χρησιμοποιήσουμε. 

Γιαυτό το λόγο^ θεωρώ για παράδειγμα πως ο δαιμονισμός που θυμίζει ταινίες hollywood σαν αυτούς που καταγράφηκαν επισήμως απο την αστυνομία (υπάρχουν κ μάλιστα πέρσι έγινε ένα περιστατικό με ολόκληρη οικογένεια που ο αρχηγός της αστυνομίας ανέφερε οτι το ένα πιτσιρίκι περπάταγε στον τοίχο) και αναφέρεται σε αιώρηση πάνω απο το πάτωμα κλπ ήταν μια extreme εκδήλωση των δυνατοτήτων του ανθρώπου σε μια άρρωστη ψυχολογική κατάσταση εκτός ελέγχου χωρίς φυσικά να το καταλαβαίνουν κ να έχουν κ τον έλεγχο.  

αφήνω ένα παραθυράκι να κάνω λάθος μιας κ έχω ανοιχτό μυαλό αλλα αν δεν δω κάτι δεν μπορώ να το πιστέψω κ ακόμα κ τότε θα χρειαστεί να βεβαιωθώ καλά γιαυτό που είδα.  

• Like 1
Δημοσ.

προσωπικά πιστεύω πως εμείς τα δημιουργούμε όλα, πως υπάρχουν καταστάσεις που δεν μπορούμε να εξηγήσουμε γιατι δεν γνωρίζουμε την δυνατότητα του ανθρώπου να επεμβαίνει στην ύλη αλλα κ επίσης πιστεύω πως δεν υπάρχει τίποτα εκεί έξω που θα πρέπει να φοβόμαστε πως θα μας βλάψει, όχι επειδή θα μας προστατέψει κάποιος θεός αλλα επειδή ακριβώς όπως τα δημιουργούμε έτσι μπορούμε να τα καταστρέψουμε αγνοώντας τα. 

Υπάρχουν καταγεγραμμένα επίσημα περιστατικά και έγιναν και πειράματα για το αν ο άνθρωπος έχει την δυνατότητα να διαβάζει μυαλά και να μετακινεί αντικείμενα με την σκέψη του , κάποιοι μπορούσαν έστω και σε μικρό βαθμό , αυτό σημαίνει οτι υπάρχει η δυνατότητα αλλα για χ-y λόγους δεν μπορούμε να την χρησιμοποιήσουμε. 

Γιαυτό το λόγο^ θεωρώ για παράδειγμα πως ο δαιμονισμός που θυμίζει ταινίες hollywood σαν αυτούς που καταγράφηκαν επισήμως απο την αστυνομία (υπάρχουν κ μάλιστα πέρσι έγινε ένα περιστατικό με ολόκληρη οικογένεια που ο αρχηγός της αστυνομίας ανέφερε οτι το ένα πιτσιρίκι περπάταγε στον τοίχο) και αναφέρεται σε αιώρηση πάνω απο το πάτωμα κλπ ήταν μια extreme εκδήλωση των δυνατοτήτων του ανθρώπου σε μια άρρωστη ψυχολογική κατάσταση εκτός ελέγχου χωρίς φυσικά να το καταλαβαίνουν κ να έχουν κ τον έλεγχο.  

αφήνω ένα παραθυράκι να κάνω λάθος μιας κ έχω ανοιχτό μυαλό αλλα αν δεν δω κάτι δεν μπορώ να το πιστέψω κ ακόμα κ τότε θα χρειαστεί να βεβαιωθώ καλά γιαυτό που είδα.  

Ακριβώς αυτό πιστεύω και εγώ.

Δες την "συλλογική σκέψη" τι έχει καταφέρει ;)

Απλά το άφησα σαν παράθυρο, για να γλιτώσει κανας άνθρωπος.

Να σου πω την αλήθεια τώρα που μιλάμε μελετώ την επίδραση των Η/Μ κυμάτων στην ύλη, συνεπώς και των κυμάτων που εκπέμπει ο ανθρώπινος εγκέφαλος...

• Like 1
Δημοσ.

3:13 με 3:30 ξυπνάω και γω τρομαγμένος από κάτι δε ξέρω γιατί συμβαίνει.Τι παίζει με αυτήν την ώρα? Ακριβώς ίδια ώρα και λεπτό όμως Ε!!

Αν λες αλήθεια...

Υποτίθεται εκείνη την ώρα μπλα μπλα μπλα... Δεν θα κάτσω να ασχοληθώ ξανά.

Εχουμε ψιλοξεφύγει στο τόπικ και έχει γίνει πολύ spooky...  :ph34r:

Δημοσ.

3:13 με 3:30 ξυπνάω και γω τρομαγμένος από κάτι δε ξέρω γιατί συμβαίνει.Τι παίζει με αυτήν την ώρα? Ακριβώς ίδια ώρα και λεπτό όμως Ε!!

Και το άρθρο λέει:

[...] The time ascribed to the witching hour was generally viewed after midnight. [...]

Δηλαδή, και στις 07:00 το πρωί να ξυπνούσες τρομαγμένος πάλι το ίδιο. Και στις 10:00 το πρωί κτλ.

Αλλά έστω ότι το συσχετίζουμε με το βράδυ.. ΕΣΤΩ.

Τα μωρά που ξυπνάνε κάθε βράδυ την ίδια ώρα και είναι μετά τα μεσάνυχτα; Αλλά άσε αυτό, γιατί πες ότι κάτι... βασικά είναι μωρά και έστω ότι έχουν το "άλλοθι". ΈΣΤΩ.

Ξέρεις πόσες φορές στην ζωή σου έχεις ξυπνήσει από συγκεκριμένο άγχος το βράδυ και ίδια ώρα αλλά δεν το έχεις παρατηρήσει; Αλλά έστω, ότι επειδή δεν το παρατήρησες δεν ισχύει. ΕΣΤΩ.

Πως ακριβώς είναι "ίδιο λεπτό λεπτό όμως Ε!!" αφού ΕΣΥ λες ότι ξυπνάς 03:13 με 03:30; Δηλαδή, πως είναι "ίδιο λεπτό όμως Ε!!" ενώ ΕΣΥ δίνεις διάστημα λεπτών;

Κάτι σαν το "μετά τα μεσάνυχτα είναι η ώρα των μαγισσών"... να δεις όσοι δουλεύουν σε θέση ευθύνης και μεταμεσονύχτιες ώρες τι ώρες ξυπνάνε στις διακοπές τους...

Και... εφόσον έχετε ανοιχτό μυαλό, πως στην ευχή είναι πιο ανοιχτό όταν δέχεται κάτι που θέλει ΕΚΕΙΝΟ γιατί ΘΕΛΕΤΕ ΕΣΕΙΣ να το πιστέψετε ενώ όταν άνθρωποι που ασχολούνται με επιστήμες που ΔΕΝ ΞΕΡΕΤΕ (άρα θέλει ΑΝΟΙΧΤΟ ΜΥΑΛΟ για να τους πιστέψετε) σας λένε ότι αυτά είναι μπαρούφες; Δηλαδή, λέτε ότι έχετε "ανοιχτό μυαλό" και δέχεστε το "άγνωστο" μόνο που το άγνωστο είναι αυτό που κάνουν οι επιστήμονες και σας λένε ότι λέτε μπαρούφες και όχι οι δοξασίες που μπορείτε να μάθετε με 5 λεπτά googlάρισμα. Πώς συμβαίνει αυτό;

• Like 1
Δημοσ.

υπέθεσες πως παρέθεσα το link σαν αποδείξεις ενώ το παρέθεσα για να του πω τι υποτίθεται πως συμβολίζει η ώρα αυτή οπότε μην περιμένεις απάντηση για κάτι που δεν είπα.

~Αγαπητέ groot~ 

Για να σου απαντήσω και να σε βοηθήσω μιας και βαριέσαι να διαβάσεις τα προηγούμενα μηνύματα μου, εγώ προσωπικά που μου απευθύνεσε στον πληθυντικό λες και εκπροσωπώ κάποια ομάδα , έχω ξεκαθαρίσει σε άλλα θέματα αλλα και σε αυτό πως δεν πιστεύω στην ύπαρξη του μεταφυσικού αλλα αφήνω μια πιθανότητα ανοιχτή αν και εφόσον δω κάτι με τα μάτια μου που και πάλι θα έχω αμφιβολίες. Παρόλα αυτά μου αρέσει να διαβάζω γιαυτό και να παρακολουθώ βίντεο γιατι η πιθανότητα ύπαρξης του μου εξιτάρει την φαντασία κ περνάω ευχάριστα την ώρα μου αντί να παρακολουθώ ταινίες τρόμου που πλέον δεν μου προκαλούν το παραμικρό συναίσθημα και τις θεωρώ βαρετές.

θα σε συμβούλευα την επόμενη φορά που θα προσπαθήσεις να πεις σε κάποιον οτι κάνει λάθος να κάνεις τον κόπο να βεβαιωθείς πως κάνει λάθος . Αν δεν το έλεγες σε εμένα τότε άκυρο , αλλα είδα την παράθεση και την αναφορά σε "ανοιχτά μυαλά" οπότε υπέθεσα πως απευθύνεσαι σε εμένα.  

vapir ~>~>~> 

<3

Δημοσ.

Δεν αναφερόμουν σε κάποιον αποκλειστικά....

Αλλά σε κάθε περίπτωση, το "πιθανότητα ύπαρξης" είναι εξίσου valid για όσα γράφω. Εκτός και εάν δίνεις πιθανότητα ύπαρξης σε ροζ μονόκερους που ζούνε στο διάστημα και τρώνε lava cakes.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...