splashboogie Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2016 Αν πιστεύεις ότι οι τιμές των ακινήτων μπορούν να πάνε ακόμα πιο κάτω, δεν αγοράζεις ακόμα. Αν πιστεύεις ότι πιάσαμε πάτο, αγοράζεις χθες. Όχι όχι και πάλι λίγο όχι. Αυτό που λες είναι ο ορισμός της επένδυσης.. Τα θέμα ασφάλεια είναι δομικό.
michael92 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2016 Αν πληρωνεις πχ 300 οταν αντιστοιχα σπιτια ειναι στα 450 πως λεγεται? 300 ευρώ με βασικό στα 486 είναι ΠΟΛΛΑ. Εκτός και αν νοικιάζεις καμιά μονοκατοικία 120τ.μ οπότε πάω πάσσο Το σπίτι πόσο πουλιέται; Αν το πουλάει χαμηλότερα από 20 χρόνια ενοίκια τότε αξίζει να το αγοράσεις (κάτω από 72.000 ευρώ δηλαδή). Ακόμα και σε 5 χρόνια να το πουλήσεις στα ίδια λεφτά θα έχεις γλιτώσει 18.000 ευρώ σε ενοίκια και θα πάρεις την αρχική σου επένδυση πίσω.
φραμπάλα Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2016 Φυσικα και να αγορασεις. Προτιμας να πληρωνεις ενοικια μεχρι τα 80 σου ή ποτε τελωσπαντων θα πεθανεις; Και αλλιως ειναι να σκεφτεσαι οτι μενεις στο δικο σου σπιτι και κανεις οτι παρεμβασεις θες και αλλιως σε ξενο που μενεις προσωρινα.Σκεψου να χασεις τη δουλεια σου και να πρεπει να ξενοικιασεις και να γυρισεις στους γονεις σου. Ενα μικρο διαμερισματακι δεν θα εχει και μεγαλο ενφια(εγω για γκαρσονιερα εχω κατω απο 100 ευρω ενφια). Και στην τελικη αν θες να φυγεις να πας εξωτερικο η οπουδηποτε το νοικιαζεις αλλου. 7
ikaruga24 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2016 Αν θεωρείς ότι έχεις λύσει το εργασιακό σου και θες να πας στο άλλο στάδιο τότε σαφέστατα και αξίζει. Αν όχι τότε τι να το κάνεις; Για να σε δεσμεύει στο πως μπορείς να κινηθείς; Εχω φιλαράκι το οποίο αντί να σηκωθεί και να φύγει έξω με τη γυναίκα και το παιδί του κάθεται και χαλιέται εδώ επειδή επένδυσαν σε ένα σπίτι πριν κάποια χρόνια και πλέον "ρίζοσαν". Τι να κάνει; Να το πουλήσει και να φύγει; Ενώ αν δεν είχαν αυτόν τον νταλκά στο κεφάλι τους η απόφαση της εξόδου θα ήταν πολύ ευκολότερη. 1
zio10 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2016 Δηλαδή το σπίτι τον κρατάει; E όσο να'ναι πιο δύσκολα φεύγεις. 300 ευρώ με βασικό στα 486 είναι ΠΟΛΛΑ. Εκτός και αν νοικιάζεις καμιά μονοκατοικία 120τ.μ οπότε πάω πάσσο Το σπίτι πόσο πουλιέται; Αν το πουλάει χαμηλότερα από 20 χρόνια ενοίκια τότε αξίζει να το αγοράσεις (κάτω από 72.000 ευρώ δηλαδή). Ακόμα και σε 5 χρόνια να το πουλήσεις στα ίδια λεφτά θα έχεις γλιτώσει 18.000 ευρώ σε ενοίκια και θα πάρεις την αρχική σου επένδυση πίσω. Δεν έχουν πέσει παντού τα ενοίκια. Με 300€ ούτε δυαράκι μπορεί να μη νοικιάζεις. 1
ikaruga24 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2016 Δηλαδή το σπίτι τον κρατάει; Ε άμα ξοδέψεις οικονομίες ετών και από τους δυο για χάρη μιας στέγης + συντήρησης + επίπλωσης εσύ πιστεύεις ότι φεύγεις εύκολα;
idomeneas7 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2016 Κι εγώ κάτι τέτοιες βλακείες έλεγα παλιότερα, ότι έχω σπίτι εδώ και που να τρέχω αλλά αργότερα το σκυλομετάνιωσα που δεν έφυγα. 1
zio10 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2016 Κι εγώ κάτι τέτοιες βλακείες έλεγα παλιότερα, ότι έχω σπίτι εδώ και που να τρέχω αλλά αργότερα το σκυλομετάνιωσα που δεν έφυγα. Σε κράτησε και το σπίτι όμως, άρα ισχύει αυτό που είπαμε πριν.
sphinxgr Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2016 Το μόνο βέβαιο είναι πως δεν αξίζει να έχεις πολλά μετρητά ούτε στο σπίτι ούτε στην τράπεζα. Αργά ή γρήγορα αν συνεχίσει η φάση σταθερά όπως τώρα, τα χρήματα δεν θα υπάρχουν. Ίσως να το συζητουσα πάλι αν τα είχε κάποιος θαμμένα σε κανα βουνό, αλλά και πάλι αν πληρώνεις ενοίκιο δεν αξίζει. Με τιμές από 100.000 μπορεί κάποιος να πάρει τα απίστευτα σπίτια. Αν ανέβει φυσικά η τιμή μπορεί να πάρει σπίτια που παλιά είχαν 5* τιμή. Αυτό που σκοτώνει την αγορά φυσικά είναι ο ΕΝΦΙΑ που σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να φτάσει χιλιάρικα
aristos12 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2016 αν τώρα εχεις οικογένεια η σκέφτεσαι νά κάνεις αργότερα μέ κουτσούβελα κλπ λογικό ακούγεται νά αγοράσεις σπίτι ( κ βέβαια μόνο μέ μετρητά κ σίγουρα υπάρχουν πολλές ευκαιρίες σήμερα ) αν θέλεις νά εισαι μιά ζωή μαγκούφης 1000 φορές στό νοίκι (αλλιώς θά παρακαλάνε ανήψια συγγενείς κλπ νά ψοφήσεις γιά νά κληρονομήσουν τό σπίτι σου )
gia_nnis Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2016 Τα πραγματα ειναι απλα.. Επειδη τωρα το επιτοκιο εχει πεσει πολυ και εξω αν ψαχτεις βρισκεις πραγματικες ευκαιριες αξιζει να παρεις σπιτι ιδιως αν δεν εχεις πρωτη κατοικια..! Κοιταζεις να παρεις κατι εμπορικο ουτως ωστε να μην χασει πολυ την αξια του.. για να μπορεις αργοτερα αμα θες να το νοικιασεις ή και να το πουλησεις..
iordanis77 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2016 Με τι επιτοκιο εχεις κλεισει τα χρηματα? Τωρα με τα cc επιτρεπεται να σπας προθεσμιακη ή να χρησιμοποιεις τις καταθεσεις σου για αγορα ακινητου? αξιζει να αγορασεις οι τιμες των ακινητων εχουν πεσει , εφοσον εχεις χρηματα μπορεις να βρεις καλες ευκαιριες, Ακριβως. Η αγορα ακινητων εχει ψοφησει. Βρισκεις παντου και φτηνα. Οσοι εχουν σημερα το ρευστo και μπορουν να αγορασουν, ειναι αυτοκρατορες :oneup: Αλιμονο στους κακομοιρηδες που πηραν σπιτι το καιρο που κοστιζαν πολυ(μετα τους Ολυμπιακους οι τιμες πηγαν στα υψη) και πληρωνουν δοσεις στεγαστικου... Πηραν σπιτι πχ. 150.000€, σημερα το ιδιο σπιτι κανει 50.000€ και κατω, θα δωσουν συνολικα στη τραπεζα 250.000€, μπορει και 300.000€ αν εχουν παρει παραταση αποπληρωμης. TΡATZIK Το μόνο βέβαιο είναι πως δεν αξίζει να έχεις πολλά μετρητά ούτε στο σπίτι ούτε στην τράπεζα. Αργά ή γρήγορα αν συνεχίσει η φάση σταθερά όπως τώρα, τα χρήματα δεν θα υπάρχουν. Το καλο με το ευρω ειναι οτι δε εχει πληθωρισμο, οπως ειχε η δραχμη. Συνεπως ναι, αξιζει να εχεις μετρητα. Δε χανουν την αξια τους, μεχρι να τα ξοδεψεις Καποτε πριν μερικες δεκαετιες που ο πληθωρισμος ηταν πολυ μεγαλος σου ετρωγε τα λεφτα και τρεχαν ολοι και καναν επενδυσεις/αγορες σπιτιων. Γιαυτο οι ελληνες στο μεγαλυτερο ποσοστο τους ειναι ιδιοκτητες σπιτιων, 74% σημερα τη στιγμη που στη Γερμανια ειναι μολις 52%.
Moderators Malthador Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2016 Moderators Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2016 Αλιμονο στους κακομοιρηδες που πηραν σπιτι το καιρο που κοστιζαν πολυ(μετα τους Ολυμπιακους οι τιμες πηγαν στα υψη) και πληρωνουν δοσεις στεγαστικου... Πηραν σπιτι πχ. 150.000€, σημερα το ιδιο σπιτι κανει 50.000€ και κατω, θα δωσουν συνολικα στη τραπεζα 250.000€, μπορει και 300.000€ αν εχουν παρει παραταση αποπληρωμης. TΡATZIK Γι' αυτόν ακριβώς το λόγο αφήνεις το δάνειο να «κοκκινήσει» αν η συνολική σου περιουσία αξίζει έστω και ένα ευρώ λιγότερο από το σύνολο του ποσού του δανείου που υπολείπεται προς αποπληρωμή και αφήνεις την τράπεζα να ψάχνεται μετά.
corfu4ever Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2016 Για ιδιοκατοικηση το θελω, εχω στρωμενη (προς το παρον) δουλεια και εκτος συγκλονιστικου απροοπτου δεν παιζει το εξωτερικο. Το θεμα ειναι οτι πιστευω οτι τα πραγματα θα πανε ακομα χειροτερα που σημαινει ειτε χαμηλοτερες τιμες αγορας ειτε αναγκη για μετρητα...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα