Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 369
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Το χειροτερο δεν ειναι οτι δεν εμφαρμοζεται ο νομος ή που τελος παντων δεν υπαρχουν ειδικοι χωροι για τους καπνιστες ξερω γω(ειδικα τωρα που πιανει κρυο και γεμιζει ο μεσα χωρος),το χειροτερο ειναι οτι ολοι αυτοι που καπνιζουν οι συμπολιτες μας που ταχα μου βριζουν και ξεσπαμε με τα πολιτικα και την κατασταση στην χωρα,θα παρεξηγηθουν κιολας και θα σε κοιταξουν με στραβο ματι.

Το ιδιο φυσικα και ο ιδιοκτητης για να μην κανεις φασαρια και του διωξεις την πελατεια.

Επιπεδο μηδεν δηλαδη.

• Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, talibanakos είπε

Μιλουσαν για τους κινδυνους της καταχρησης αυτων των 2 και ενας φιλος δεν καταλαβαινε γιατι η υπερκαταναλωση αλκοολ ειναι επικινδυνη για τη δημοσια υγεια.

οκ τωρα;

Το θέμα μας ήταν άλλο.Αλλα και η σύγκριση άκυρη εντελώς!Και εξήγησα,το τσιγάρο σε κλειστό χώρο απαγορεύεται γιατί βλάπτει αυτούς που δεν καπνίζουν.Το αν Βρισκομαι σε κάποιο κατάστημα και ο διπλανός κάνει κατάχρηση στο αλκοόλ,εμένα που με ενοχλεί?Μιλαω για τη δεδομένη στιγμή.Τωρα τι άλλες επεκτάσεις κοινωνικές έχει δεν το εξετάζουμε.Θελουμε να ανοίγουμε ένα θέμα και να απαντάμε πάνω σε αυτό ή ο καθένας να ανοίγει εντός αυτού αλλά άκυρα θέματα και να χάνεται η ουσία??

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, giodoul είπε

Το αν Βρισκομαι σε κάποιο κατάστημα και ο διπλανός κάνει κατάχρηση στο αλκοόλ,εμένα που με ενοχλεί?

Με το τσιγαρο η ζημια δε γινεται εκεινη τη στιγμη.

Ομοιως και με το αλκοολ.

4 λεπτά πριν, giodoul είπε

Θελουμε να ανοίγουμε ένα θέμα και να απαντάμε πάνω σε αυτό ή ο καθένας να ανοίγει εντός αυτού αλλά άκυρα θέματα και να χάνεται η ουσία??

Πρωτη φορα μπαινεις σε φορουμ?

Δημοσ.
Στις 8/12/2016 στις 1:32 ΜΜ, haris_216 είπε

Μήπως (λέω μήπως) κάποια στιγμή πρέπει να πάψουμε να βλέπουμε μικρό ή μεγάλο, συνοικιακό ή κεντρικό και να δούμε αυτό που πραγματικά είναι;

Δηλαδή παρανομούντες ή μη;

Όλα τα υπόλοιπα είναι για να 'χουμε να λέμε (ή καλύτερα για να 'χουμε και να μην κάνουμε)

Δεν παρανομησες ποτέ ;; Ούτε κόκκινο για πεζούς;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, georgeγ είπε

Μα και τα ΜΜΜ βγάζουν καυσαέρια. Να τα καταργήσουμε

Το προβλημα των καυσαεριων στις πολεις προερχεται απο τα αυτοκινητα. Τα καυσαερια των ΜΜΜ ειναι μηδαμινα...

Επεξ/σία από crom251
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, crom251 είπε

Παντα υπαρχει για το κεντρο τουλαχιστον.

δεν πανε ολοι στο κεντρο 

αν πχ θες να πας απο το Κερατσινι στο Βυρωνα και θες μιση ωρα με το αυτοκινητο και μιαμιση με 3 συγκοινωνιες, τι θα παρεις ?

Τελος παντων αυτα ειναι ασχετα με το θεμα μας

Οι νομοι θα εφαρμοστουν ποτε στην Ελλαδα ?

Ολοι τους παραβιαζουν και ουδεις ασχολειται και ουδεις τιμωρειται 

Πως περιμενουμε να παει μπροστα η χωρα αυτη οταν κυριαρχει η παρανομια η γαιδουρια και η ατιμωρησια ?

• Like 2
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, crom251 είπε

Το προβλημα των καυσαεριων στις πολεις προερχεται απο τα αυτοκινητα. Τα καυσαερια των ΜΜΜ ειναι μηδαμινα...

Τι λες ρε φίλε εγω ζω στον Πειραιά τα πλοία μας ρυπαίνουν.να καταργηθούν αμεσα.και τα αεροπλανα

Δημοσ.

Υπέρ του να είναι ελεύθερο παντού και να αποφασίζει το αόρατο χέρι της αγοράς. Εάν μας κάνει το μέρος καθόμαστε, εάν δεν μας κάνει πάμε αλλού.

• Sad 1
Δημοσ.

Έχω μία απορία.. αν εκεί που τρώει κάποιος σηκωθώ και αμολήσω μία βρωμερή..ένα μέτρο πάνω από το κεφάλι του Θα παρεξηγηθεί?  Αυτός γιατί μπορεί να καπνίζει το τσιγάρο του που εμένα μου βρωμάει το ίδιο χωρίς κανένα πρόβλημα ?

• Like 2
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, godjet είπε

Έχω μία απορία.. αν εκεί που τρώει κάποιος σηκωθώ και αμολήσω μία βρωμερή..ένα μέτρο πάνω από το κεφάλι του Θα παρεξηγηθεί?  Αυτός γιατί μπορεί να καπνίζει το τσιγάρο του που εμένα μου βρωμάει το ίδιο χωρίς κανένα πρόβλημα ?

Έχω την ίδια απορία για όσους κάνουν θόρυβο όταν τρώνε. Ξέρεις που μασουλάνε με το στόμα ανοιχτό και ακούγεται η καταγωγή τους (στάνη).

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, giodoul είπε

Το θέμα μας ήταν άλλο.Αλλα και η σύγκριση άκυρη εντελώς!Και εξήγησα,το τσιγάρο σε κλειστό χώρο απαγορεύεται γιατί βλάπτει αυτούς που δεν καπνίζουν.Το αν Βρισκομαι σε κάποιο κατάστημα και ο διπλανός κάνει κατάχρηση στο αλκοόλ,εμένα που με ενοχλεί?Μιλαω για τη δεδομένη στιγμή.Τωρα τι άλλες επεκτάσεις κοινωνικές έχει δεν το εξετάζουμε.Θελουμε να ανοίγουμε ένα θέμα και να απαντάμε πάνω σε αυτό ή ο καθένας να ανοίγει εντός αυτού αλλά άκυρα θέματα και να χάνεται η ουσία??

Ο νομός όπως και η "επανάσταση κάποιων" δεν υφίσταται απο την ενόχληση για τη μυρωδια του τσιγάρου, αλλά απο τις μακροχρόνιες βλάβες λογω του παθητικου καπνισματος. Να στο πω με παραδειγματα διαλογων :

• Α: Κύριε με ενοχλεί ο καπνός απο το τσιγάρο σας
  • Β: Στα παπαρια μου
  • Α: Κύριε ο καπνος απο το τσιγάρο σας, θα προκαλέσει ετεροχρονισμενη βλάβη στον οργανισμο μου. Αν εσας δεν σας ενδιαφέρει ο δικος σας οργανισμος, εμενα με ενδιαφερει ο δικός μου
  • Β: Σας καταλαβαίνω και θα το σβήσω. 

Ο Α στον πρώτο διάλογο ειναι ο/η κλασσικος δυσκοίλιος που θα ψάχνει κάτι να το ενοχλεί στους άλλους και η σωστη απάντηση απο τον Β ειναι "στα παπαρια μου". 

Ο Α στο δευτερο διάλογο εχει λογικά και αποδεδειγμένα επιχειρήματα και ο Β στα πλαίσια μιας οργανωμενης κοινωνίας, πρεπει να το σεβαστεί, ειτε εκουσια ή με επιβολή νομου

Παραλαγές του πρώτου διαλογου ειναι 

• Α: Κύριε μπορειτε να μη μιλάτε τοσο δυνατά, με ενοχλείτε
  • Β: Στη 'μπτσα μ.
  • Α: Κύριε με ενοχλεί το άρωμα που φοράτε, μπορειτε να πάτε έξω;
  • Β: Μην ανησυχεις, θα αμολήσω μια βαρβάτη κλανια να καλύψει το άρωμα

Πάμε τώρα να καταλάβεις το οξύμωρο της υποκρισιας στον ίδιο χώρο οπου απαγορευεται το κάπνισμα, ΑΛΛΑ επιτρεπεται το άφθονο αλκοολ. Θα αφήσω μονο τις απαιτησεις του Α, γιατί το Β ειναι αυτονοητο και πασηφανες

Α: Κύριε μπορειτε να μην πιείτε αλκοολ γιατί με τη μέθη οι άνθρωποι παρεκτρέπονται και γινονται, προκλητικοί, άλογα βιαιοι εν δυναμει θανατηφοροι προς τους γυρω τους

Α: Κύριε μπορειτε να μην πιείτε αλκοολ γιατί δεν θα εχετε αισθηση των κινησεων σας και μπορει να πεσετε πάνω στο αυτοκινητο μου την ώρα που οδηγω

Α: Κύριε μπορειτε να μην πιειτε αλκοολ γιατί βλεπω εχετε κλειδιά αυτοκινητου και μετα να με σκοτώσετε (εν άγνοια σας) στο επομενο στενο οταν διασταυρωθουν τα αυτοκινητα μας

ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ, ελπιζω να καταλαβες οτι οσο χαζό ειναι το κάπνισμα, αλλο τοσο χαζο ειναι και το αλκοολ (οπως και πολλα άλλα), οποτε αν πιπτει ραβδος στο ενα πρεπει να πεσει ραβδος και στο αλλο. Ουτε το ένα, ουτε το αλλο σκοτώνουν αμεσως το διπλανο μας, αλλα και τα δυο εχουν τεραστιο ποσοστό επικινδυνοτητας προς τους συμπολιτες μας. Οταν λοιπον ένας επαναστάτης θα μου ζητήσει να σβήσω το τσιγάρο μου επειδη τον ενοχλεί, θα το κανω μονο αν και αυτός σταματήσει να πινει το ποτό που κρατα γιατί αν δεν το κάνει απλά θα τον γράψω στα παπαρια μου. 

Τέλος εχω την υποψία οτι δεν εχεις εικονα πόσο επικίνδυνο ειναι το αλκοολ και ποσο σοβαρές βλάβες προκαλεί και μιλω για τις άμεσες στον οργανισμο μας και οχι τις έμμεσες προς τους αλλους κατα τη μεθη. Ψάξε το λιγο και θα καταλάβεις το ολο concept. 

Και ξαναλεω, ΟΛΑ αυτα όντας καπνιστής και περιστασιακός ποτης, που δεν καπνιζει σε κλειστους χώρους (ουτε στο σπιτι μου) και οταν πινει δεν οδηγα (απαραβατος κανονας) και προσπαθεί να σταματήσει οταν ξεκινά η πρωτη ελαφρια ζαλη.

• Confused 2
  • Sad 3
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...