Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Φίλε στις Βρυξέλλες σε τι τομέα εργάζεσαι; Στα όργανα της ΕΕ ή σε κάτι άλλο;;

Για τη γλώσσα λογικά πρέπει να κάνεις το πιο εντατικό course, τουλάχιστον μέχρι να φτάσεις σε ένα επίπεδο.

Εργάζομαι σε εταιρεία ΙΤ. Σε οποιοδήποτε άλλο τομέα τα Γαλλικά είναι απαραίτητα τουλάχιστον στις Βρυξέλλες. Θα συμβούλευα όσους σκέφτονται για Βέλγιο και δεν είναι στο τομέα του ΙΤ να κάνουν μαθήματα Γαλλικών πριν έρθουν. Έχουν τύχει περιπτώσεις (ελάχιστες ευτυχώς) που αρνήθηκαν να με εξυπηρετήσουν επειδή μιλούσα Αγγλικά.

• Απαντ. 1,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θα συμβούλευα όσους σκέφτονται για Βέλγιο και δεν είναι στο τομέα του ΙΤ να κάνουν μαθήματα Γαλλικών πριν έρθουν. Έχουν τύχει περιπτώσεις (ελάχιστες ευτυχώς) που αρνήθηκαν να με εξυπηρετήσουν επειδή μιλούσα Αγγλικά.

Ή να μας έρθουν κατευθείαν Ολλανδία :)

Επεξ/σία από totem_lost
Δημοσ.

Γενικά το επίπεδο ζωής στη Βόρεια Ιρλανδία είναι καλύτερο ή χειρότερο από το βρετανικό νησί;;

Καλύτερο. Καμία σχέση με νοίκια επιπέδου Λονδίνου. Ζήτηση - προσφορά για σπίτια αρκετά νορμάλ. Οι άνθρωποι πολύ πιο φιλικοί και καθόλου ξενοφοβικοι.
Δημοσ.

Με δεχτηκαν προσφατα για μεταπτυχιακο στο TU Munchen και ετοιμαζω βαλιτσες τελη Σεπτεμβρη-αρχες Οκτωβρη.Ηδη ξεκινησα αναζητηση σπιτιου που φαινεται μεγαλο μανικι για τη συγκεκριμενη πολη..Οποτε αν εχει καποιος εμπειρια κυριως για να μου πει ποιες περιοχες να προτιμησω και ποιες να αποφυγω, σε ποια σαιτ να εστιασω περισσοτερο για αναζητηση κτλ. θα τον ευχαριστω αιωνια! :-D  Επισης γενικα για Γερμανια οσοι εχετε παει φοιτητες,θα ηθελα προτασεις για την ασφαλιση υγειας και ποια εταιρεια συμφερει περισσοτερο. Αυτα τα λιγα για αρχη,αναμενω τις απαντησεις σας!

Δημοσ.

Καλύτερο. Καμία σχέση με νοίκια επιπέδου Λονδίνου. Ζήτηση - προσφορά για σπίτια αρκετά νορμάλ. Οι άνθρωποι πολύ πιο φιλικοί και καθόλου ξενοφοβικοι.

Γενικά οι Ιρλανδοί, Βόρειοι και Νότιοι, είναι από τους πιό φιλικούς και φιλελεύθερους λαούς.

https://www.quora.com/How-racist-is-Ireland

Δημοσ.

ΑΠλά στην Ιρλανδία (όχι τη Βόρεια, την "κανονική" Ιρλανδία) ξέρω ότι όλα είναι εξωφρενικά ακριβά και μάλιστα πιο ακριβά από Βρετανία, γι' αυτό ρωτάω τι γίνεται στη Βόρεια Ιρλανδία που είναι το κομμάτι που ανήκει στο ΗΒ.

Δημοσ.

Εργάζομαι σε εταιρεία ΙΤ. Σε οποιοδήποτε άλλο τομέα τα Γαλλικά είναι απαραίτητα τουλάχιστον στις Βρυξέλλες. Θα συμβούλευα όσους σκέφτονται για Βέλγιο και δεν είναι στο τομέα του ΙΤ να κάνουν μαθήματα Γαλλικών πριν έρθουν. Έχουν τύχει περιπτώσεις (ελάχιστες ευτυχώς) που αρνήθηκαν να με εξυπηρετήσουν επειδή μιλούσα Αγγλικά.

Μονο στις Βρυξελλες και στη Βαλλονια. Αμα πας σε καμια Αμβερσα, πρεπει να ξερεις Ολλανδικα, οχι Γαλλικα. 

Με δεχτηκαν προσφατα για μεταπτυχιακο στο TU Munchen και ετοιμαζω βαλιτσες τελη Σεπτεμβρη-αρχες Οκτωβρη.Ηδη ξεκινησα αναζητηση σπιτιου που φαινεται μεγαλο μανικι για τη συγκεκριμενη πολη..Οποτε αν εχει καποιος εμπειρια κυριως για να μου πει ποιες περιοχες να προτιμησω και ποιες να αποφυγω, σε ποια σαιτ να εστιασω περισσοτερο για αναζητηση κτλ. θα τον ευχαριστω αιωνια! :-D  Επισης γενικα για Γερμανια οσοι εχετε παει φοιτητες,θα ηθελα προτασεις για την ασφαλιση υγειας και ποια εταιρεια συμφερει περισσοτερο. Αυτα τα λιγα για αρχη,αναμενω τις απαντησεις σας!

Λογικα θα πας για καμια εστια ή WG. Δικο σου διαμερισμα στο Μοναχο θα σου βγει πολυ ακριβο, εκει κατω τα νοικια εχουν ξεφυγει. 

Τα πιο συνηθισμενα σαιτ στη Γερμανια ειναι το immobilienscout24 και το immowelt αλλα μπαινουν πολλες αγγελιες και στο eBay-Kleinanzeigen. Εγω απο εκει βρηκα παντως...

Δημοσ.

ΑΠλά στην Ιρλανδία (όχι τη Βόρεια, την "κανονική" Ιρλανδία) ξέρω ότι όλα είναι εξωφρενικά ακριβά και μάλιστα πιο ακριβά από Βρετανία, γι' αυτό ρωτάω τι γίνεται στη Βόρεια Ιρλανδία που είναι το κομμάτι που ανήκει στο ΗΒ.

Τα νοίκια ναι, έχω ζευγάρι φιλικό που μένει κοντά στα σύνορα και λέει πως ακόμα και σε "χωριό" είναι εξωφρενικά ακριβά.

Στη Βόρεια, τα νοίκια είναι φυσιολογικά. Πχ λίγο πιο έξω από κέντρο βρίσκεις σπίτι με 550λιρες με 2 δωμάτια. Για να νοικιάσεις δωμάτιο κοντά στα πανεπιστήμια πχ είδα αγγελίες που ζητούσαν 220 λίρες. Στο σ/μ, ένδυση, κλπ φθηνά. Εστιατόρια ακριβά και δεν αξίζουν κατά τη γνώμη μου.

Δημοσ.

Μαίρη σ' ευχαριστώ.  

Στο rightmove που κοίταξα μόλις, πέρα από μία καταχώρηση που έγινε τον Ιούλιο, όλες οι υπόλοιπες καταχωρήσεις είναι από Φεβρουάριο. Γιατί έτσι; Μήπως δεν έχει σπίτια;;

Εδώ:

http://www.rightmove.co.uk/property-to-rent/find.html?searchType=RENT&locationIdentifier=REGION%5E133&insId=2&radius=0.0&minPrice=&maxPrice=&minBedrooms=&maxBedrooms=2&displayPropertyType=flats&maxDaysSinceAdded=&sortByPriceDescending=&_includeLetAgreed=on&primaryDisplayPropertyType=&secondaryDisplayPropertyType=&oldDisplayPropertyType=&oldPrimaryDisplayPropertyType=&letType=&letFurnishType=&houseFlatShare=false

Δημοσ.

Μαίρη σ' ευχαριστώ.

Στο rightmove που κοίταξα μόλις, πέρα από μία καταχώρηση που έγινε τον Ιούλιο, όλες οι υπόλοιπες καταχωρήσεις είναι από Φεβρουάριο. Γιατί έτσι; Μήπως δεν έχει σπίτια;;

Εδώ:

http://www.rightmove.co.uk/property-to-rent/find.html?searchType=RENT&locationIdentifier=REGION%5E133&insId=2&radius=0.0&minPrice=&maxPrice=&minBedrooms=&maxBedrooms=2&displayPropertyType=flats&maxDaysSinceAdded=&sortByPriceDescending=&_includeLetAgreed=on&primaryDisplayPropertyType=&secondaryDisplayPropertyType=&oldDisplayPropertyType=&oldPrimaryDisplayPropertyType=&letType=&letFurnishType=&houseFlatShare=false

Δεν έχω ιδέα για το σάιτ. Κοίτα για σπίτια και δωμάτια στα propertypal.com, property news, gumtree.
Δημοσ.

Γενικά το επίπεδο ζωής στη Βόρεια Ιρλανδία είναι καλύτερο ή χειρότερο από το βρετανικό νησί;;

Δεν έχω καλη εμπειρία απο Ιρλανδια. Έχω ζησει Μπέλφαστ και Δουβλίνο λογω εργασίας.

Πολύ κακή εντυπωση μου έκανε οτι δεν δινουν ποτέ αποδείξεις και αν ζητήσεις στα χρεώνουν παραπάνω, οι γιατροι πανάκριβοι και δε δινουν και λύσεις, ενω ο κόσμος μου φάνηκε απλά καλυτερος απ τους Αγγλους που ούτως η αλλιως ειναι με κατεβασμένες τις μουρες.

Σίγουρα αν έχεις έναν καλό μισθό, μπορεις να νοικιάσεις και ένα καλό πανάκριβο σπιτι. Αλλιως θα αναγκαστεις να νοικιάσεις δωματιο και θα ευχεσαι να εισαι τυχερος να έχεις καλο σπιτονοικοκύρη. Νοοτροπία 1960 της Ελλάδας στα ενοικια. Νομιζουν οτι εισαι υποχείριό τους.

Ενοικια οπως τα γράφει η Mary

Γενικά έχω κακές εμπειρίες από Ιρλανδια. Η εμπειρία μου απ το Λέστερ ας πούμε ήταν σαφώς καλύτερη.

Δημοσ.

Δεν έχω καλη εμπειρία απο Ιρλανδια. Έχω ζησει Μπέλφαστ και Δουβλίνο λογω εργασίας.

Πολύ κακή εντυπωση μου έκανε οτι δεν δινουν ποτέ αποδείξεις και αν ζητήσεις στα χρεώνουν παραπάνω, οι γιατροι πανάκριβοι και δε δινουν και λύσεις, ενω ο κόσμος μου φάνηκε απλά καλυτερος απ τους Αγγλους που ούτως η αλλιως ειναι με κατεβασμένες τις μουρες.

Σίγουρα αν έχεις έναν καλό μισθό, μπορεις να νοικιάσεις και ένα καλό πανάκριβο σπιτι. Αλλιως θα αναγκαστεις να νοικιάσεις δωματιο και θα ευχεσαι να εισαι τυχερος να έχεις καλο σπιτονοικοκύρη. Νοοτροπία 1960 της Ελλάδας στα ενοικια. Νομιζουν οτι εισαι υποχείριό τους.

Ενοικια οπως τα γράφει η Mary

Γενικά έχω κακές εμπειρίες από Ιρλανδια. Η εμπειρία μου απ το Λέστερ ας πούμε ήταν σαφώς καλύτερη.

Μιλάς και για τις δύο χώρες;;  Γιατί το Δουβλίνο είναι Ιρλανδία, ενώ το Μπέλφαστ είναι Ηνωμένο Βασίλειο, οπότε μιλάμε για άλλο σύστημα υγείας, άλλο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, άλλη χώρα γενικά.

Για να  νοικιάσεις ένα καλό πανάκριβο διαμέρισμα φαντάζομαι ότι θα πρέπει να ανήκεις σε κάποια επαγγελματική μειοψηφία στην Ιρλανδία γιατί απ' ότι βλέπω από την έρευνα που κάνω η συντριπτική πλειοψηφία των μισθωτών παίρνει 200-300€ πάνω από το βασικό.

(Απλώς γενικά θα με βοήθαγε αν περιέγραφες την εμπειρία σου συγκριτικά μεταξύ Δουβλίνου & Μπέλφαστ)

Επίσης στη Βόρεια Ιρλανδία, τι γίνεται από προσφορά εργασίας. Έριξα μια ματιά στο nhs jobs και δεν μου έβγαλε τίποτα για Μπέλφαστ. Τι φάση;;

Δημοσ.

Πολύ κακή εντυπωση μου έκανε οτι δεν δινουν ποτέ αποδείξεις και αν ζητήσεις στα χρεώνουν παραπάνω,...ενω ο κόσμος μου φάνηκε απλά καλυτερος απ τους Αγγλους που ούτως η αλλιως ειναι με κατεβασμένες τις μουρες...

Σε άλλη χώρα πήγες...

Δημοσ.

Στην συγκεκριμένη πόλη η εύρεση σπιτιού είναι μανίκι και τα ενοίκια υψηλά. Μιλάς άμεσα με το πανεπιστήμιο για εστία. Αν δεν έχουν, τότε ζήτα τους να σε βοηθήσουν να βρεις σπίτι. Για ασφάλεια υγείας, συνήθως τα πανεπιστήμια κατευθύνουν σχετικά. Ρώτα τους.

Λογικα θα πας για [...] WG.

Κι εκεί έχουν ξεφύγει οι τιμές.

Δημοσ.

τσεκαρε τα

https://www.studenten-wg.de/

http://www.wg-gesucht.de/

https://www.ebay-kleinanzeigen.de/s-muenchen/l6411

Στο immowelt και στο immobillienscout24 θα βρεις περισσοτερους μεσιτες(εχουν καταργηθει τα μεσιτικα εξοδα για ενοικιαση) παρα ιδιωτες και ετοιμασου για απορριψη κ μπολικη χαρτουρα(μίνι βιογραφικο). Καλυτερα να ψαχτεις απο τα 3 πρωτα σιτε που εχεις να κανεις μονο με ιδιωτες.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...