Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, kax54638 είπε

Να κάνω και εγώ μια ερώτηση.

Στην παρεμβάσεις που εγκρίθηκαν, ο μηχανικός είχε βάλει για τέντες ένα ποσό 2250 περίπου ευρώ. Ο "τεντάς" που ήρθε και μέτρησε για να μου βγάλει προσφορά, μου είπε ότι για τα τετραγωνικά αυτά το μέγιστο που μπορεί να καλύψει το πρόγραμμα είναι 1600 περίπου ευρώ. Τον ρώτησα γιατί και μου είπε ότι ίσως ο μηχανικός μέτρησε και σημεία που δεν θα μπει τέντα ή έβαλε μεγαλύτερο ύψος αν κατάλαβα καλά και μου είπε ότι καλύτερα από το να έχει βάλει λιγότερα. Αν κατάλαβα καλά δηλαδή τα 1600 που μου είπε εκείνος είναι το ποσό που βαίνει από τα μέτρα των τεντών που θέλουμε να βάλουμε πραγματικά ενώ ο μηχανικός υπολόγισε περισσότερες ας πούμε περισσότερες τέντες. Κατάλαβα καλά;

Μιλά με το μηχανικό να σου πει.

• Απαντ. 7,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε

Μιλά με το μηχανικό να σου πει.

Θα μιλήσω φυσικά αλλά επειδή είναι "πρωτάρης" στο εξοικονομώ ήθελα να ξέρω και εγώ περίπου τι γίνεται. Και φυσικά δεν θέλω να κάνουμε κάτι παράνομο.

Επεξ/σία από kax54638
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, kax54638 είπε

Θα μιλήσω φυσικά αλλά επειδή είναι "πρωτάρης" στο εξοικονομώ ήθελα να ξέρω και εγώ περίπου τι γίνεται. Και φυσικά δεν θέλω να κάνουμε κάτι παράνομο.

Το θέμα είναι ότι ΕΜΕΙΣ δεν έχουμε δεδομένα για να κρίνουμε.

Δημοσ.

Sorry λίγο που επιμένω. Ψάχνω λίγο το θέμα των τεντών. Εγώ δεν έχω βάλει ούτε θερμομόνωση, ούτε αντικατάσταση κουφωμάτων (είναι ήδη καινούρια). Μόνο τέντες, ηλιακό, αντλία θερμότητας και κλιματιστικό. Ωστόσο βλέπω πως αναφέρεται πως οι τέντες είναι συμπληρωματικά στα κουφώματα και την θερμομόνωση. Σε εμένα δηλαδή πως εγκρίθηκε; Έγινε κάποιο λάθος; 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, kax54638 είπε

Sorry λίγο που επιμένω. Ψάχνω λίγο το θέμα των τεντών. Εγώ δεν έχω βάλει ούτε θερμομόνωση, ούτε αντικατάσταση κουφωμάτων (είναι ήδη καινούρια). Μόνο τέντες, ηλιακό, αντλία θερμότητας και κλιματιστικό. Ωστόσο βλέπω πως αναφέρεται πως οι τέντες είναι συμπληρωματικά στα κουφώματα και την θερμομόνωση. Σε εμένα δηλαδή πως εγκρίθηκε; Έγινε κάποιο λάθος; 

Δεν είναι θέμα λάθους, ουσιαστικά τώρα εξετάζουν τα τυπικά κομμάτια, δεν "ξεψαχνίζουν" το έντυπο παρεμβάσεων, αυτό θα γίνει κατόπιν εορτής

Στο εξοικονομώ ΙΙ, οι τέντες έμπαιναν μόνο σε συνδυασμό με θερμομόνωση ή / και αλλαγή κουφωμάτων

Σε αυτό από ότι βλέπω, δεν υπάρχει αυτός ο περιορισμός

image.png.a14b265a2b5e2c47c35d6299aae6dd2a.png

image.png.bc61a8bba66e25b26d46695fa65b9b20.png

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, AristidisZ είπε

Δεν είναι θέμα λάθους, ουσιαστικά τώρα εξετάζουν τα τυπικά κομμάτια, δεν "ξεψαχνίζουν" το έντυπο παρεμβάσεων, αυτό θα γίνει κατόπιν εορτής

Στο εξοικονομώ ΙΙ, οι τέντες έμπαιναν μόνο σε συνδυασμό με θερμομόνωση ή / και αλλαγή κουφωμάτων

Σε αυτό από ότι βλέπω, δεν υπάρχει αυτός ο περιορισμός

image.png.a14b265a2b5e2c47c35d6299aae6dd2a.png

image.png.bc61a8bba66e25b26d46695fa65b9b20.png

Ευχαριστώ πολύ. Κοιτούσα το παλιότερο έντυπο όντως. 

Δημοσ.
3 hours ago, kax54638 said:

Στη θέση σου πιο πολύ θα ανησυχούσα ότι όντως η κατοικία θα ανέβει 3 κατηγορίες. Χωρίς βέβαια να έχω στοιχεία της κατοικίας   και ουτε μηχανικός είμαι. Απλα οι παρεμβάσεις μου φαίνονται κάπως "αδύναμες " για 3 κατηγορίες.  Μιλα με μηχανικό να βεβαιώσεις μην βρεθείς εκτεθειμένος. 

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, g_f είπε

Στη θέση σου πιο πολύ θα ανησυχούσα ότι όντως η κατοικία θα ανέβει 3 κατηγορίες. Χωρίς βέβαια να έχω στοιχεία της κατοικίας   και ουτε μηχανικός είμαι. Απλα οι παρεμβάσεις μου φαίνονται κάπως "αδύναμες " για 3 κατηγορίες.  Μιλα με μηχανικό να βεβαιώσεις μην βρεθείς εκτεθειμένος. 

Αν δεν είχε σύστημα θέρμανσης και πας σε αντλία ανεβαίνεις αρκετά 

• Like 1
Δημοσ.

Mηπως το άρθρο τα έχει μπερδέψει λίγο;;

Αν καταλαβαίνω καλά το 40% είναι η έκπτωση φόρου και δεν είναι "εξοικονομω ".Είναι μια παρέμβαση που θα αρχίσει σε λίγο και δεν νομίζω να αφορά και πολλούς.

Για το "εξοικονομω " που αρχίζει Σεπτέμβριο θα είναι υψηλότερη η επιδότηση.

Καταλαβαίνω κάτι λάθος;; 

Δημοσ.

Καλησπέρα, ξέρουμε αν υπάρχει κάποια λίστα με το ποια μαγαζιά συνεργάζονται με το πρόγραμμα? Με ενδιαφέρει συγκεκριμένα για ηλιακό και κλιματιστικό 24αρι. Τα μεγάλα μαγαζιά τύπου Κωτσοβολος συνεργάζονται?

Δημοσ.
Στις 27/4/2021 στις 11:58 ΜΜ, ikucic είπε

Mηπως το άρθρο τα έχει μπερδέψει λίγο;;

Αν καταλαβαίνω καλά το 40% είναι η έκπτωση φόρου και δεν είναι "εξοικονομω ".Είναι μια παρέμβαση που θα αρχίσει σε λίγο και δεν νομίζω να αφορά και πολλούς.

Για το "εξοικονομω " που αρχίζει Σεπτέμβριο θα είναι υψηλότερη η επιδότηση.

Καταλαβαίνω κάτι λάθος;; 

διαβασε προσεκτικά για να μη βρεθείς προ εκπλήξεων.

40% εκπτωση φόρου ειναι και αφορά μόνον στα τιμολογια παροχής υπηρεσιων που θα λάβεις και ΟΧΙ στα υλικά.

Αρα κατ'εμε, μια κυβερνητική παπάτζα :( 

Διοτι τα περισσότερα χρήματα είναι τα υλικά και αν δεν "είναι" ο εργολάβος έτσι θα σου δώσει τα παραστατικά μοιρασμένα.

Υ.Γ. ουσιαστικα το μετρο εγινε, για να πιάσουν την φοροδιαφυγή παρά για να βοηθήσουν το κόσμο. 

• Like 1
Δημοσ.
22 λεπτά πριν, kanesaxo είπε

διαβασε προσεκτικά για να μη βρεθείς προ εκπλήξεων.

40% εκπτωση φόρου ειναι και αφορά μόνον στα τιμολογια παροχής υπηρεσιων που θα λάβεις και ΟΧΙ στα υλικά.

Αρα κατ'εμε, μια κυβερνητική παπάτζα :( 

Διοτι τα περισσότερα χρήματα είναι τα υλικά και αν δεν "είναι" ο εργολάβος έτσι θα σου δώσει τα παραστατικά μοιρασμένα.

Υ.Γ. ουσιαστικα το μετρο εγινε, για να πιάσουν την φοροδιαφυγή παρά για να βοηθήσουν το κόσμο. 

Έχει πλέξει ένα θέμα που δεν αφορά το εξοικονόμω αυτονομω.

ΥΓ. Αυτό το μέτρο απευθύνεται σε ανθρώπους που πληρώνουν φόρους, αφού από τον φόρο θα αφαιρεθεί το οποίο όφελος.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, GREGORYMO είπε

Έχει πλέξει ένα θέμα που δεν αφορά το εξοικονόμω αυτονομω.

ΥΓ. Αυτό το μέτρο απευθύνεται σε ανθρώπους που πληρώνουν φόρους, αφού από τον φόρο θα αφαιρεθεί το οποίο όφελος.

ακριβώς

Δημοσ.

Αισίως εγκρίθηκε η αίτηση μου στο πρόγραμμα εξοικονομώ στην Αττική. Οι επεμβάσεις που θα κάνω είναι κουφώματα, μόνωση ταράτσας και πλαϊνών, Αντλία θερμότητας, Α/C, Ηλιακός. Έχει κάποιος από την ομάδα κάποια εταιρεία - τεχνικό που σας έχει κάνει καλή δουλειά στο δικό σας πρόγραμμα και μπορείτε να τον συστήσετε;  Μηνυμα PM.

Ευχαριστώ πολύ. :)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...