Γιάννης Platano Δημοσ. 11 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2017 Οποίος μπορεί αποφεύγει το συμβόλαιο,ετσι ώστε να ειναι ήσυχος και να μην τον κυνηγάνε. Οποιος ιδιοκτητης δεχεται κατι τετοιο για προφανεις λογους καλα να παθει .
unforgiven Δημοσ. 11 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2017 Τι να σου πω Επειδή το νόμισμα το βλέπω και από τις δύο όψεις (είμαι ταυτόχρονα και μισθωτής και εκμισθωτής), ούτε θα ζήταγα να μου βάψουν σπίτι, ούτε θα χαιρόμουν να μου ζητήσουν να βάψω... Πχ έχω δυο διαόλια που έχουν κάνει τους τοίχους χάλια. Είμαι μέσα 10 χρόνια χωρίς να το βάψουμε. Κάνω υπομονή να μεγαλώσουν λίγο για να το βάψω με δικά μου έξοδα. Ξέρω πως θα μπορούσα να ζητήσω και από τον ιδιοκτήτη να το βάψει, ιδίως από τη στιγμή που μένει μακρυά και ούτε καν έχει δει ποτέ το σπίτι από τότε που χτίστηκε, αλλά δεν θα το κάνω. Τα πλακάκια όμως του πατώματος που άρχισαν να σκάνε και να πετάγονται προφανώς από κακή τοποθέτηση, θα πρέπει να τα πληρώσει αυτός.
Joshua21 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2017 Το ότι εχει μενει μεσα τοσα χροναι και εχει σκοπο να μεινει αλλα τοσα δεν τον υποχρεωνει να αποκαταστησει τις φυσιολογικες φθορες στους τοιχους? Φυσικά και ΟΧΙ. Εδώ και τόσα post όμως μόνο ερωτήσεις μου κάνεις, δεν είδα να παρουσιάζεις κάποιο επιχείρημα... δεν λέγεται συζήτηση αυτό. Οποίος μπορεί αποφεύγει το συμβόλαιο,ετσι ώστε να ειναι ήσυχος και να μην τον κυνηγάνε. Όποιος ιδιοκτήτης μπορεί, αποφεύγει ενοικιαστές με τη λογική του Αποστόλη.
Γιάννης Platano Δημοσ. 11 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2017 Φυσικά και ΟΧΙ. Εδώ και τόσα post όμως μόνο ερωτήσεις μου κάνεις, δεν είδα να παρουσιάζεις κάποιο επιχείρημα... δεν λέγεται συζήτηση αυτό. Η δικια μου φνωμη ειναι οτι ειναι υποχρεωμενος ο ενοικιαστης αφου αυτος προκαλεσε την εστω φυσιολογικη φθορα και θα εξακαολουθει να παραμενει μεσα.
Joshua21 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2017 Η δικια μου φνωμη ειναι οτι ειναι υποχρεωμενος ο ενοικιαστης αφου αυτος προκαλεσε την εστω φυσιολογικη φθορα και θα εξακαολουθει να παραμενει μεσα. Αν εξηγούσες και που τη βασίζεις, καλά θα ήταν. Για τελευταία φορά, τι σε κάνει να πιστεύεις πως ο ενοικιαστής δεν είναι υπεύθυνος για τη φυσιολογική φθορά αν τερματίσει την μίσθωση, αλλά είναι υπεύθυνος αν τη συνεχίσει?
Γιάννης Platano Δημοσ. 11 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2017 Αν εξηγούσες και που τη βασίζεις, καλά θα ήταν. Για τελευταία φορά, τι σε κάνει να πιστεύεις πως ο ενοικιαστής δεν είναι υπεύθυνος για τη φυσιολογική φθορά αν τερματίσει την μίσθωση, αλλά είναι υπεύθυνος αν τη συνεχίσει? Αλλο να φυγει και αλο να μεινει μεσα και να απαιτησει να του ξαναβαψει το σπιτι ο ιδιοκτητης. Γνωμη μου ....Εκτος απο μια περιπτωση που μου το ρημαξαν και οχι απο φυσιολογικες φθορες παντα εδινα βαμενο το σπιτι που νοικιαζα και μου το παρεδιδαν βαμενο .
Joshua21 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2017 Τοτε θελει δε θελει ο ιδιοκτητης . παντα εδινα βαμενο το σπιτι που νοικιαζα και μου το παρεδιδαν βαμενο . Λίγο αντιφατικά αυτά τα δύο, δεν βρίσκεις?
teddy71 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2017 Ο ιδιοκτητης βαφει το σπιτι μονο οταν παραδιδει το σπιτι στο νεο νοικαρη και αυτο αναλογως της συμφωνιας που εκαναν. Τωρα αν ο ενοικιαστης μεινει 5-10-20 χρονια δεν εχει την υποχρεωση ο ιδιοκτησης να το βαφει εστω και μια στο τοσο, ειναι καθαρα ευθυνη του ενοικιαστη. Τωρα αν τα πλακακια ξεκολησαν λογω κατασκευαστικου προβληματος την ευθυνη για την επιδιορθωση τους την εχει ο ιδιοκτητης. Τωρα αν τα πλακακια εσπασαν λογω οτι εριξε κατι βαρυ ο ενοικιαστης την ευθυνη για την αποκατασταση τους την εχει ο ενοικιαστης. Επισης για το βαψιμο δεν ειμαι σιγουρος αν ισχυει αλλα αν φυγει πολυ συντομα δηλαδη σε 1-2 χρονια ο ενοικιαστης πρεπει να παραδωσει βαμμενο αν το παρελαβε βαμμενο. Αν ομως φυγει μετα απο κσποια χρονια πχ 5 χρονια και πανω δεν εχει την υποχρεωση του βαψιματος. Ισως αυτο να ανοίκουν στους αγραφους νομους κσι γενικα στο τι ειθεστε . Δεν μπορεις να πας να μεινεις για 1-2 χρονια, να αφηνεις το σπιτι λερωμενο κσι να θελει να ξοδεψει ο ιδιοκτητης κανενα 500αρι για να το ξαναφτιαξει.Δηλαδη οτι μενει απο την εφορια και το ενφια να το δινει στα συνεργεια για βαψιμο. Αν μεινει ο ενοικιαστης μεσα για αρκετα χρονια εχει κανει αποσβεση αυτες τις εργασιες. 1
Γιάννης Platano Δημοσ. 12 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2017 Ο ιδιοκτητης βαφει το σπιτι μονο οταν παραδιδει το σπιτι στο νεο νοικαρη και αυτο αναλογως της συμφωνιας που εκαναν. Τωρα αν ο ενοικιαστης μεινει 5-10-20 χρονια δεν εχει την υποχρεωση ο ιδιοκτησης να το βαφει εστω και μια στο τοσο, ειναι καθαρα ευθυνη του ενοικιαστη. Τωρα αν τα πλακακια ξεκολησαν λογω κατασκευαστικου προβληματος την ευθυνη για την επιδιορθωση τους την εχει ο ιδιοκτητης. Τωρα αν τα πλακακια εσπασαν λογω οτι εριξε κατι βαρυ ο ενοικιαστης την ευθυνη για την αποκατασταση τους την εχει ο ενοικιαστης. Επισης για το βαψιμο δεν ειμαι σιγουρος αν ισχυει αλλα αν φυγει πολυ συντομα δηλαδη σε 1-2 χρονια ο ενοικιαστης πρεπει να παραδωσει βαμμενο αν το παρελαβε βαμμενο. Αν ομως φυγει μετα απο κσποια χρονια πχ 5 χρονια και πανω δεν εχει την υποχρεωση του βαψιματος. Ισως αυτο να ανοίκουν στους αγραφους νομους κσι γενικα στο τι ειθεστε . Δεν μπορεις να πας να μεινεις για 1-2 χρονια, να αφηνεις το σπιτι λερωμενο κσι να θελει να ξοδεψει ο ιδιοκτητης κανενα 500αρι για να το ξαναφτιαξει.Δηλαδη οτι μενει απο την εφορια και το ενφια να το δινει στα συνεργεια για βαψιμο. Αν μεινει ο ενοικιαστης μεσα για αρκετα χρονια εχει κανει αποσβεση αυτες τις εργασιες. Συμφωνω !!!!
*nenya* Δημοσ. 12 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2017 Βασικα τωρα που το θυμηθηκα, τα συμβολαια συνηθως γραφουν κατι του στυλ 'ο ενοικιαστης ειναι υποχρεωμενος να επιστρέψει το μισθιο οπως ηταν στην αρχικη του κατασταση'. Αρα εγω οταν φυγω πρεπει να αφησω το σπιτι φρεσκοβαμμενο οπως ηταν οταν πρωτομπηκα.
Joshua21 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2017 Βασικα τωρα που το θυμηθηκα, τα συμβολαια συνηθως γραφουν κατι του στυλ 'ο ενοικιαστης ειναι υποχρεωμενος να επιστρέψει το μισθιο οπως ηταν στην αρχικη του κατασταση'. Αρα εγω οταν φυγω πρεπει να αφησω το σπιτι φρεσκοβαμμενο οπως ηταν οταν πρωτομπηκα. Επίσης ο νόμος αναφέρει κατά λέξη "ο ενοικιαστής δεν ευθύνεται για φθορές που οφείλονται στη συμφωνημένη χρήση", και μάντεψε... ο νόμος υπερισχύει του συμφωνητικού
Γιάννης Platano Δημοσ. 12 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2017 Επίσης ο νόμος αναφέρει κατά λέξη "ο ενοικιαστής δεν ευθύνεται για φθορές που οφείλονται στη συμφωνημένη χρήση", και μάντεψε... ο νόμος υπερισχύει του συμφωνητικού Μπορεις να παραθεσεις link για τον νομο ?
Joshua21 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2017 Μπορεις να παραθεσεις link για τον νομο ? Μπορείς να απαντήσεις σε αυτό που σε ρώτησα παραπάνω ?
Γιάννης Platano Δημοσ. 12 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2017 Μπορείς να απαντήσεις σε αυτό που σε ρώτησα παραπάνω ? Ερωτηση στην ερωτηση....Ωραιος ! Αποσπασματικες παραθεσεις σε δικα μου μηνυματα και δεν βγαζω ακρη .
Joshua21 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2017 Ερωτηση στην ερωτηση....Ωραιος ! Αποσπασματικες παραθεσεις σε δικα μου μηνυματα και δεν βγαζω ακρη . Αφού δεν μπορείς, ούτε εγώ μπορώ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα