Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

.......Αν το κράτος επιβάλει μια χαζομάρα στον ένα δεν είναι λογική να γίνεσαι καραγκιόζης να την επιβάλει σε όλους.

Με τη διαφορά ότι το κράτος δεν το επέβαλε "στον ένα" και μιλάμε για "όλους", αλλά την επέβαλε σε "όλους" και άφησε "τον ένα" (ή 2 ή 3) απ΄έξω.

Και μάλιστα τα επέβαλε σε αυτούς που ο πολίτης έχει και άλλο option αν δεν καλύπτεται (πχ δεν έχεις pos ψιλικατζή και το γουστάρω ή με βολεύει; πάω σε άλλον) ενώ εκεί που δεν μπορείς να κάνεις διαφορετικά (πχ αυτοκινητόδρομος) απλά το αφήνει ως έχει.

Και κάτσε εσύ να πληρώνεις τις τυρόπιτες και τα σουβλάκια των διακοπών με κάρτα για να μαζέψεις το απαιτούμενο ποσό για την εφορία αλλά το 100ρικάκι για διόδια πήγαινε-έλα στην Καβάλα να μην μετράει γιατί πρέπει να τα ρίχνεις cash.

• Like 2
  • Απαντ. 181
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

φυσικά θα βόλευε το e-pass να λειτουργούσε για ολη την ελλάδα

Σε μεγάλο βαθμό αυτό υπάρχει εδώ και χρόνια. Λέγετε "διαλειτουγικότητα" και συμμετέχουν προς το παρόν "Αττική Οδός", "Ολυμπία Οδός", "Μορέας", "Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου" και "Γέφυρα" (Ρίο-Αντίρριο). Σιγά σιγά νομίζω θα προσχωρήσουν και οι υπόλοιποι ("Νεα Οδό", "Ιόνια Οδό" κτλ). http://media.interactive.netuse.gr/pegasus/Multimedia/pdf/6pp_GRITS_ART_id5870344.pdf

• Like 1
Δημοσ.

Το πρόβλημα το προκαλείς εσύ και το κακό είναι πως δεν το προκαλείς άθελα σου αλλά συνειδητά και έχοντας πλήρη γνώση.

Το topic το άνοιξες για να "εισπράξεις" κάποια μπράβο (και θα πάρεις αρκετά γιατί τα διόδια είναι αρκετά αντιπαθητικά σε πολλούς, συμπεριλαμβανομένου και εμένα) ώστε να νιώσεις και ηθικά δικαιωμένος για τις επιλογές και τις πράξεις σου.

Εγώ λοιπόν θα πρωτοτυπήσω κάπως και δεν θα σου πω μπράβο. Αντιθέτως θα σου πω πως η συμπεριφορά σου είναι ανώριμη και ταλαιπωρείς πρώτα τον εαυτό σου, αυτούς που ακολουθούν και τους υπαλλήλους. Και όλα αυτά για ένα καπρίτσιο.

Το πρόβλημα σου είναι πως δεν σου αρέσουν τα διόδια και προσπαθείς να εκδικηθείς τις εταιρίες που τα εισπράττουν κάνοντας τη ζώη τους δύσκολη. Τελικά δυσκολεύεις τον εαυτό σου, αυτούς που ακολουθούν και τους υπαλλήλους. Κατ' εμέ δεν το καταφέρνεις το σκοπό σου.

Όπως σου είπα ούτε εμένα μου αρέσουν τα διόδια. Σε πολλές περιπτώσεις (όχι όλες) τα θεωρώ ληστρικά τα ποσά που χρεώνουν και όπου μπορώ να τα αποφύγω, τα αποφεύγω. Όταν περνάω όμως από τα διόδια ούτε φασαρία κάνω ούτε ταλαιπωρώ τους δίπλα. Πληρώνω το αντίτυπο, μου λένε καλό δρόμο, λέω και εγώ ευχαριστώ και προχωράω. Το βρίσκω πιο ώριμη αντιμετώπιση σε σχέση με αυτό που κάνεις. Και όπως σου είπα δεν έχεις να κερδίσεις τίποτα, ούτε εσύ ούτε οι δίπλα. Ξανασκέψου το πιο ώριμα.

Βλέπε παραπάνω.

Πραγματικά σας είναι τόσο δύσκολο να καταλάβετε τη διαφορά ανάμεσα στο "άποψή μου" και το "νομικά κατοχυρωμένο δικαίωμα";

Δηλαδή εντάξει, όταν ας πούμε πριν χρόνια λόγω μαλακίας του Υπουργείου ή δεν ξέρω τι έμειναν τα παιδιά στα σχολεία χωρίς βιβλία, δεν πιστεύω να είστε από τους προβληματικούς τύπους που φωνάζουν; Εξάλλου δεν είναι και τόσο ακριβά, μπορούσατε να πάτε να τα αγοράσετε μόνοι σας.

• Like 2
Δημοσ.

Πραγματικά σας είναι τόσο δύσκολο να καταλάβετε τη διαφορά ανάμεσα στο "άποψή μου" και το "νομικά κατοχυρωμένο δικαίωμα";

Επειδή έκανες παράθεση το μήνυμα μου θα απαντήσω.

Πες μας και εσύ πιο είναι "άποψη μου" και πιο το "νομικά καταχυρωμένο δικαίωμα" σε αυτή την περίπτωση μια που εμείς δεν μπορούμε να τα ξεχωρίσουμε.

Θα πω εγώ πρώτος πως το βλέπω.

Η εταιρεία έχει ένα "νομικό κατοχυρωμένο δικαίωμα" να μην έχει POS και να μην δεχθεί πληρωμές με κάρτες. Ο TS παρ όλα αυτά επιμένει με το έτσι θέλω να τους πληρώσει ΜΟΝΟ με κάρτα.

Πες μας και εσύ τώρα πιο είναι αυτό το "νομικό κατοχυρωμένο δικαίωμα" του TS που υπερισχύει όλων των άλλων και του δίνει το δικαίωμα να πληρώνει ΜΟΝΟ με κάρτα.

Για αυτό με τους ακτιβισμούς και την αντίσταση στο σύστημα έχω γράψει την άποψη μου σε προηγούμενο post. Μπορείς να το διαβάσεις αν θέλεις.

ΥΓ. Δεν περιμένω να είναι η άποψη μου πιο δημοφιλής από την άποψη του TS. Οι επαναστατικές φωνές είναι πιο δημοφιλείς και ακούγονται πιο δυνατά από την φωνή της λογικής. Το post του σίγουρα θα πάρει πιο πολύ "μου αρέσει" από τα δικά μου που του λέω πως έχει άδικο.

Δημοσ.

Πες μας και εσύ πιο είναι "άποψη μου" και πιο το "νομικά καταχυρωμένο δικαίωμα" σε αυτή την περίπτωση μια που εμείς δεν μπορούμε να τα ξεχωρίσουμε.

Η εταιρεία έχει ένα "νομικό κατοχυρωμένο δικαίωμα" να μην έχει POS και να μην δεχθεί πληρωμές με κάρτες. Ο TS παρ όλα αυτά επιμένει με το έτσι θέλω να τους πληρώσει ΜΟΝΟ με κάρτα.

Πες μας και εσύ τώρα πιο είναι αυτό το "νομικό κατοχυρωμένο δικαίωμα" του TS που υπερισχύει όλων των άλλων και του δίνει το δικαίωμα να πληρώνει ΜΟΝΟ με κάρτα.

Για αυτό με τους ακτιβισμούς και την αντίσταση στο σύστημα έχω γράψει την άποψη μου σε προηγούμενο post. Μπορείς να το διαβάσεις αν θέλεις.

ΥΓ. Δεν περιμένω να είναι η άποψη μου πιο δημοφιλής από την άποψη του TS. Οι επαναστατικές φωνές είναι πιο δημοφιλείς και ακούγονται πιο δυνατά από την φωνή της λογικής. Το post του σίγουρα θα πάρει πιο πολύ "μου αρέσει" από τα δικά μου που του λέω πως έχει άδικο.

Ο TS έχει παραθέσει συγκεκριμένο νόμο ο οποίος ισχυρίζεται πως κατοχυρώνει αυτό το δικαίωμα.

Την απάντηση μπορείς να τη δώσεις μόνος σου στον εαυτό σου διαβάζοντας το νόμο. Αυτό ισχύει είτε είναι σωστός ο ισχυρισμός του TS είτε όχι.

Το γεγονός ότι αντί να το κάνεις αυτό γράφεις ιστορίες για λαϊκ και μικρά παιδιά ίσως θα έπρεπε να σε προβληματίσει.

Δημοσ.

Ο TS έχει παραθέσει συγκεκριμένο νόμο ο οποίος ισχυρίζεται πως κατοχυρώνει αυτό το δικαίωμα.

Την απάντηση μπορείς να τη δώσεις μόνος σου στον εαυτό σου διαβάζοντας το νόμο. Αυτό ισχύει είτε είναι σωστός ο ισχυρισμός του TS είτε όχι.

Το γεγονός ότι αντί να το κάνεις αυτό γράφεις ιστορίες για λαϊκ και μικρά παιδιά ίσως θα έπρεπε να σε προβληματίσει.

Βλέπω η επίθεση είναι πια προσωπική σε εμένα οπότε θα σου απαντήσω και εγώ προσωπικά.

Το γεγονός ότι ΕΣΥ ούτε το νόμο διάβασες, ούτε το post μου όπου απαντάω για το νόμο αλλά παρ όλα αυτά έχεις άποψη για το "νομικό κατωχυρωμένο δικαίωμα" του TS και κανείς και επίθεση (σε εμένα προσωπικά) εσένα θα σε προβληματίσει?

Αν υπάρχει κάποιος σε αυτό το νήμα που πριν γράψει κάτι διάβασε το νόμο και την υπουργική απόφαση είμαι εγώ. Κάτι που εσύ δεν έκανες. Διάβασε τα πρώτα (τα έχω γράψει πια είναι σε δικό post πιο πριν) και μετά έλα να μας κάνεις υποδείξεις και ειρωνίες.

Φυσικά ούτε από εσένα περιμένω να προβληματιστείς τόσο ώστε να έρθεις και να μας πεις αν η επίθεση σου ήταν άδικη ή όχι.

Δημοσ.

Ποιος Μπομπολας ρε παιδια  δεν  την εξαφανισαν αυτοι την  παλια διαπλοκη   τι οχι ?

Η' εχει κολησει η δικη σας η κασετα  απο τοτε ...

Τα κοληματα του καθενος ασχετως αν ειναι σωστα η' λαθος καλο ειναι να μην επιβαρυνουν τους υπολοιπους ειδικα σε καταστασεις οπως τα διοδια .

Υπαρχουν και αλλοι τροποι να  κανει  αυτο που νομιζεις σωστο .

Ειναι  εντυπωσιακο παντως ο χρονος και η διαθεση που εχουν καποιοι να "μανουριαζουν".

.

Μπορεί και να πληρώνονται φίλε.

Δημοσ.

Είναι παράνομο να έχεις POS και να αρνείσαι την πληρωμή η να κάνεις τη ζωή δύσκολη του άλλου επειδή γουστάρεις.

Είναι παράνομο.

Όποτε το δικαίωμα του είναι κατοχυρωμένο 100%

Τώρα τα υπόλοιπα είναι καραμέλες.

Η εταιρία έχει POS.
Δημοσ.

Είναι παράνομο να έχεις POS και να αρνείσαι την πληρωμή η να κάνεις τη ζωή δύσκολη του άλλου επειδή γουστάρεις.

Είναι παράνομο.

Όποτε το δικαίωμα του είναι κατοχυρωμένο 100%

Τώρα τα υπόλοιπα είναι καραμέλες.

Η εταιρία έχει POS.

Είμαι και σε δύσκολη θέση γιατί είναι σαν να υπερασπίζομαι λαμόγια και εταιρίες που δεν γουστάρω καθόλου. Αλλά δεν μπορούμε να πούμε το μαύρο άσπρο ρε παιδιά, Πώς να το κάνουμε.

Αν υπάρχει κάποιος κάνει δύσκολη τη ζωή άλλου επειδή έτσι γουστάρει είναι ο φίλος μας που άνοιξε το νήμα. Δείτε το και αλλιώς. Αν αύριο έρθει ένας άλλος φίλος και ανοίξει ένα νήμα "Κολλημένος τύπος μας άργησε 1 ώρα στα διόδια γιατί ήθελε να πληρώσει ντε και καλά με κάρτα ενώ δεν υπήρχε POS στο ταμείο" ποιανού το μέρος θα παίρνατε? Και πόσο εύκολα?

Γιατί πρέπει να υπάρχει ντε και καλά "δράκος" στην ιστορία? Αν το ταμείο είχε POS γιατί να του αρνηθεί να πληρώσει με κάρτα? Προφανώς, αν το είχαν το POS για αυτό ακριβός το λόγο θα το είχαν, για να πληρωθούν με κάρτα. Δεν υπάρχει κανένας μα κανένας λόγος να υπάρχει POS και να αρνηθούν να δεχτούν κάρτα. Δεν υπάρχει καμία λογική εξήγηση. Αν δεν ήθελαν να δεχτούν κάρτες δεν θα έβαζαν POS.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ POS (η υπουργική απόφαση είναι ξεκάθαρη σε αυτό). Δεν υπάρχει προς το παρόν κανένα νομικό πάτημα ούτε για τον TS ούτε και για κανέναν άλλον να τους αναγκάσει να έχουν ντε και καλά POS σε κάθε ταμείο. Όποιος δεν το καταλαβαίνει ή ετεροτυφλεί ή πιστεύει πως "έτσι είναι γιατί έτσι θέλω εγώ". 

Όσο πιο νωρίς το καταλάβει πως αυτό είναι ένα καπρίτσιο που δεν βγάζει πουθενά τόσο το καλύτερο για όλους.

Δημοσ.

Βλέπω η επίθεση είναι πια προσωπική σε εμένα οπότε θα σου απαντήσω και εγώ προσωπικά.

Γι' αυτό θα σου γράψω παρακάτω.

Το γεγονός ότι ΕΣΥ ούτε το νόμο διάβασες, ούτε το post μου όπου απαντάω για το νόμο αλλά παρ όλα αυτά έχεις άποψη για το "νομικό κατωχυρωμένο δικαίωμα" του TS και κανείς και επίθεση (σε εμένα προσωπικά) εσένα θα σε προβληματίσει?

Δεν χρειάζεται να με προβληματίσει, και ποτέ δε με προβλημάτισε. Να σου εξηγήσω γιατί.

1. Το γεγονός ότι δε διάβασα το post σου δε με προβληματίζει επειδή δεν είχα απ' όσο θυμάμαι υποχρέωση να το κάνω, ούτε κανείς με παρέπεμψε σε αυτό μέχρι πριν λίγο για να αντιληφθώ πρώτα απ' όλα την παρουσία του. Τώρα που την αντελήφθην, το διάβασα.

2. Το γεγονός ότι δε διάβασα το νόμο επίσης δε με προβληματίζει επειδή εξαρχής δεν πήρα θέση στα χαρακώματα. Θα πρόσεξες ίσως ότι στην προηγούμενη απάντησή μου χρησιμοποίησα πολύ επίτηδες μια λέξη που σχεδόν ποτέ δε βλέπεις στο φόρουμ: "ισχυρίζεται". Για την ακρίβεια τη χρησιμοποίησα δύο φορές, "για σιγουριά". Όπως επίσης έγραψα "είτε ισχύει είτε όχι", πράγμα που θα έπρεπε ίσως να σε έχει υποψιάσει πως κρατάω και μια πισινή όσον αφορά το αν ισχύει. Επειδή ξέρεις, δε διάβασα το νόμο και έχω επίγνωση του γεγονότος.

3. Αυτά όμως δε σημαίνουν πως δε δικαιούμαι να κάνω αρχικά τη λογική υπόθεση "αφού έχει μπει στον κόπο να παραθέσει και νόμο είναι πιθανό να ξέρει τι λέει".

Αν υπάρχει κάποιος σε αυτό το νήμα που πριν γράψει κάτι διάβασε το νόμο και την υπουργική απόφαση είμαι εγώ. Κάτι που εσύ δεν έκανες. Διάβασε τα πρώτα (τα έχω γράψει πια είναι σε δικό post πιο πριν) και μετά έλα να μας κάνεις υποδείξεις και ειρωνίες.

Δεν ήταν υποχρέωσή σου οπότε δεν το αξιώνω, αλλά αν το είχες πει αυτό από την πρώτη στιγμή δε θα χρειαζόταν τώρα να κάνουμε αυτή τη συζήτηση.

Φυσικά ούτε από εσένα περιμένω να προβληματιστείς τόσο ώστε να έρθεις και να μας πεις αν η επίθεση σου ήταν άδικη ή όχι.

Δεν πειράζει, είμαι μεγάλο παιδάκι πλέον και μπορώ να λειτουργήσω με συνέπεια άσχετα από το τι περιμένουν οι άλλοι από μένα.

TL;DR διάβασα τα δύο άρθρα, τώρα η άποψή μου είναι πως πιθανότατα εσύ έχεις δίκιο (στο γεγονός ότι δεν αποδεικνύει τίποτα ο συγκεκριμένος νόμος έτσι? καταλαβαίνεις) και πως ο TS παρανόησε -- δεν ασχολήθηκα με ΚΑΔ οπότε εκεί υπάρχει ένα μικρό ερωτηματικό, αλλά δε νομίζω πως έχει σοβαρές πιθανότητες να αλλάξει τα πράγματα.

Όσον αφορά τα περι επίθεσης, τελείως φιλικά σου λέω chill γιατί ΟΛΟ αυτό το μέρος είναι μόνο στο μυαλό σου. Αν σε σύγχισα ζητώ συγγνώμη για τη συμβολή μου στην παρεξήγηση, και θυμίζω πως η αποφυγή της δεν είναι τούρτα που πρέπει να μοιραστεί ακριβώς στα δύο για να μην αδικηθεί κανείς.

Δημοσ.

Πάντως ανεξαρτήτως νόμου είναι ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ περίεργο που στα διόδια δεν έχουν POS ενω την ίδια στιγμή

εξαναγκάζονται οι πάντες να βάλουν.

Εμένα το μυαλό μου πάει σε 2 αιτίες:

1) Δε θέλουν να πληρώνουν το 1-2% στις τράπεζες (που είναι αρκετά μεγάλο ποσό επι του τζίρου των διοδίων)

2) Θέλουν με το ζόρι να μας βάλουν να βάλουμε τα ηλεκτρονικά διόδια όπου τους προπληρώνουμε για κάμποσες

διελέυσεις και έχουν τα χρήματά μας και τα τζιράρουν ....

Το περιπτερά τον υποχρεώνουν αλλά τους μεγαλοεργολάβους ποιός θα τολμήσει να τους υποχρεώσει?

Αυτοί μάλλον θα ζητήσουν καπέλο στα διόδια αν βάλουν POS...

• Like 2
Δημοσ.

Οσοι διαφωνουν με τον ΤS και την σταση του, καλα θα κανουν να σταματησουν να το παιζουν "εξυπνοι" και να αποκτησουν εστω μια υποδειγματικη κριτικη σκεψη.

Παμε ενα-ενα.

Αρχικα αποτελει επιλογη του πελατη και οχι του καταστηματαρχη το πως θα γινει η συναλαγη. Τα διοδια, οπως και καθε αλλη επιχειρηση οφειλουν να διαθετουν τερματικο POS. 

Η δικαιολογια που διαβασα μερικες σελιδες πιο πισω του τυπου "Η εταιρια εχει POS, αλλα δεν γινεται - δεν ειναι υποχρεωμενη να βαζει ενα μηχανημα σε καθε περιπτερακι" ειναι παντελως ηλιθια. Οποιος το εγραψε, θα ηθελα να τον δω αν εμπαινε σε υποκαταστημα αλυσιδας, (Εστω McDonalds) και οταν θα ερχοταν η στιγμη να πληρωσει να του ελεγαν, η εταιρεια μας διαθετει POS, αλλα το εχουμε στο καταστημα στο Συνταγμα, οποτε εδω μονο μετρητα. Συμφωνα με το παραπανω σουπερ σκεπτικο, τα mcdonalds συμορφωνονται με τον νομο σαν εταιρια, εφοσον διαθετουν POS σε ενα απο τα σημεια εξυπηρετησης τους, ετσι;

Επιπλεον θα ηθελα να τονισω και ταυτοχρονα να συμβουλεψω οσους βρεθουν σε παρομοια κατασταση με τον TS να ΜΗΝ συμπληρωνουν κανενα εγγραφο. Ο λογος που ζητανε να συμπληρωσεις το "Χαρτι αδυναμιας πληρωμης" ειναι μονο και μονο ωστε να προκαλεσουν την υπομονη σου, αλλα και των πισω οδηγων και να δημιουργησουν συγχυση, μπας και βαρεθεις και τους δωσεις τα ψιλα να τελειωνουν.

Το μονο που χρειαζονται για να σου πιστωσουν το ποσο ειναι ο αριθμος κυκλοφοριας του οχηματος σου. Χαρακτηριστικο παραδειγμα, οι τσαμπατζηδες των διοδιων, που απλα σηκωνουν την μπαρα και την κανουν σε δευτερολεπτα. Ουτε χαρτια συμπληρωνουν ουτε τιποτα, και ομως μια χαρα οι μαγκες των διοδιων βρισκουν τον αριθμο κυκλοφοριας του οχηματος (προφανως μεσω καμερας) και στελνουν επιστολη αργοτερα απαιτωντας πληρωμη.

Εφοσον δεν εχουν την δυνατοτητα να δεχτουν καρτα, δινουμε ευγενικα τον αριθμο κυκλοφοριας και το ονομα μας και τιποτε παραπανω. Ειναι δικο τους θεμα.

Μου εχει τυχει (Και ηταν πολυ λογικο, εν μεσω capital controls) να εχω πανω μου συγκεκριμενα μετρητα που προοριζω για ειδικη χρηση. Εκει τι να κανω δηλαδη; Υποχρεουμαι να τα δωσω σε μια επιχειρηση που επιλεγει να μη συμοφρωθει με τον νομο, και δεν τοποθετει POS; (προφανως γιατι δεν θελουν να χασουν αυτο το ελαχιστο ποσοστο που τους κρατα η τραπεζα για την συναλαγη με καρτα)

• Like 2
Δημοσ.

Πάντως ανεξαρτήτως νόμου είναι ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ περίεργο που στα διόδια δεν έχουν POS ενω την ίδια στιγμή

1) Δε θέλουν να πληρώνουν το 1-2% στις τράπεζες (που είναι αρκετά μεγάλο ποσό επι του τζίρου των διοδίων)

2) Θέλουν με το ζόρι να μας βάλουν να βάλουμε τα ηλεκτρονικά διόδια όπου τους προπληρώνουμε για κάμποσες

Το περιπτερά τον υποχρεώνουν αλλά τους μεγαλοεργολάβους ποιός θα τολμήσει να τους υποχρεώσει?

Ε ναι, δεν είναι προφανές;

Οι νόμοι είναι για τους απλούς πολίτες.

Δημοσ.

Είμαι και σε δύσκολη θέση γιατί είναι σαν να υπερασπίζομαι λαμόγια και εταιρίες που δεν γουστάρω καθόλου. Αλλά δεν μπορούμε να πούμε το μαύρο άσπρο ρε παιδιά, Πώς να το κάνουμε.

Αν υπάρχει κάποιος κάνει δύσκολη τη ζωή άλλου επειδή έτσι γουστάρει είναι ο φίλος μας που άνοιξε το νήμα. Δείτε το και αλλιώς. Αν αύριο έρθει ένας άλλος φίλος και ανοίξει ένα νήμα "Κολλημένος τύπος μας άργησε 1 ώρα στα διόδια γιατί ήθελε να πληρώσει ντε και καλά με κάρτα ενώ δεν υπήρχε POS στο ταμείο" ποιανού το μέρος θα παίρνατε? Και πόσο εύκολα?

Γιατί πρέπει να υπάρχει ντε και καλά "δράκος" στην ιστορία? Αν το ταμείο είχε POS γιατί να του αρνηθεί να πληρώσει με κάρτα? Προφανώς, αν το είχαν το POS για αυτό ακριβός το λόγο θα το είχαν, για να πληρωθούν με κάρτα. Δεν υπάρχει κανένας μα κανένας λόγος να υπάρχει POS και να αρνηθούν να δεχτούν κάρτα. Δεν υπάρχει καμία λογική εξήγηση. Αν δεν ήθελαν να δεχτούν κάρτες δεν θα έβαζαν POS.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ POS (η υπουργική απόφαση είναι ξεκάθαρη σε αυτό). Δεν υπάρχει προς το παρόν κανένα νομικό πάτημα ούτε για τον TS ούτε και για κανέναν άλλον να τους αναγκάσει να έχουν ντε και καλά POS σε κάθε ταμείο. Όποιος δεν το καταλαβαίνει ή ετεροτυφλεί ή πιστεύει πως "έτσι είναι γιατί έτσι θέλω εγώ". 

Όσο πιο νωρίς το καταλάβει πως αυτό είναι ένα καπρίτσιο που δεν βγάζει πουθενά τόσο το καλύτερο για όλους.

Διαβάζεις τι λέει ο TS ; Ενα pos ανα σταθμό διοδίων. Πως δεν έχει Pos ; Μήπως να κάνεις μια επανάληψη σε αυτά που έχεις διαβάσει ;

Το να καταργήσουν το προσωπικό είναι κάτι εξωπραγματικό ίσως...
  • Moderators
Δημοσ.

Στα ταξίδια μου επαγγελματικά και αναψυχής, προσπαθώ να έχω άνεση χρόνου.

Και συνήθως τα καταφέρνω.

Η ιστορία ξεκίνησε πέρυσι τέτοια εποχή, όταν ξεκίνησα με την Οικογένεια για ένα 2ήμερο στα Τρίκαλα Κορινθίας.

Ποτέ δεν φεύγω από τα διόδια του Ρίου, μια και πάντα φεύγω νωρίτερα, πηγαίνω από την Π.Ε.Ο. και ανεβαίνω εθνική στο Λόγγο/Σελιανίτικα.

Αυτή τη φορά για λόγους ασφαλείας, είπα να περάσω από τα διόδια του Ρίου.

Ήταν η εποχή που είχε ψηφιστεί υποχρεωτικό για τα καταστήματα να δέχονται πιστωτική.

Η εμπειρία μου με πιστωτική σε διόδια μέχρι τότε ήταν στη γέφυρα, που σε χρόνο dt περνάς, έχοντας πληρώσει με πιστωτική.

Σταματάω και δίνω την πιστωτική στον υπάλληλο, την κοιτάει και αρχίζει ο παρακάτω διάλογος:

-Κύριε δεν δεχόμαστε πιστωτική κάρτα, δεν έχετε μετρητά ;

-Όχι δεν έχω

-Τότε πρέπει να συμπληρώσετε ένα έντυπο αδυναμίας πληρωμής

-Δική σας αδυναμίας πληρωμής

- Όχι κύριε, δικής σας

- Δική σας και μην το συνεχίζουμε.

- ΟΚ Συμπληρώστε τα στοιχεία σας.

Γράφω τον Αρ.Κυκλοφορίας του οχήματος, υπογράφω με κάθε επιφύλαξη και του το δίνω και συνεχίζεται ο διάλογος:

- Πρέπει να συμπληρώσετε τα στοιχεία σας και της ταυτότητάς σας

- Αυτό δεν πρόκειται να συμβεί, καθώς είναι παράνομο να μου ζητάτε προσωπικά στοιχεία. Έχετε τον Αρ.Κυκλοφορίας του οχήματος, σας αρκεί.

- Λυπάμαι κύριε δεν γίνεται.

- ΟΚ, θα κάτσω εδώ μέχρι να γίνει.

Φωνάζει τον προϊστάμενό του και αρχίζουμε τα ίδια.

Με τα πολλά δέχεται να του εκφωνήσω τα στοιχεία μου αντί να δει την ταυτότητα:

ΜΠΑΜΠΗΣ ΚΟΜΜΕΝΟΣ του ΒΡΑΣΙΔΑ.

ΕΙΡΗΝΗΣ & ΦΙΛΙΑΣ 358, ΠΑΤΡΑ

Μαζί με το έντυπο αδυναμίας πληρωμής, μου έδωσαν και ένα χαρτάκι με τους λογαριασμούς τραπεζών για να εξοφλήσω το χρέος μου.

Γυρνώντας γραφείο την αμέσως εργάσιμη, όντως αυτό έκανα.

Από τότε υποσχέθηκα στον εαυτό μου να ΜΗΝ ΔΩΣΩ ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΜΕΤΡΗΤΑ σε διόδια.

Από τις αρχές του 2017 τουλάχιστον στη διαδρομή Πάτρα Αθήνα και τούμπαλιν, έχουν ένα μηχάνημα σε κάθε σταθμό.

Και εκεί αρχίζει το πανηγύρι:

- Κύριε δεν δεχόμαστε κάρτα.

- Έχετε φωνάξτε να φέρουν το μηχάνημα.

- Κύριε δεν δεχόμαστε κάρτα. Δεν έχετε μετρητά ;

- Όχι δεν έχω.

- Μα καλά, δεν έχετε έστω κάτι ;

- Εννοείτε λιγότερα χρήματα ;

- Όχι, ψιλά δεν έχετε ;

- Όχι δεν έχω.

- Κύριε δεν δεχόμαστε κάρτα.

- Στα προηγούμενα πως πλήρωσα ;

Σε άλλη περίπτωση στην Ιόνια Οδό φώναξα τα εκατά, (αν και έφυγα πριν έρθουν, γιατί έκλεισε το θέμα ομαλά αφού ήρθε ο προϊστάμενος) γιατί ο υπάλληλος ΑΠΑΙΤΟΥΣΕ τα στοιχεία μου.

Εκεί δεν έδιναν αριθμό λογαριασμού, και δεν έδιναν ούτε από το τηλέφωνο στα γραφεία τους.

Ήθελαν να τους στείλω email για ποιο ζητάω το λογαριασμό τραπέζης.

Στην Αττική οδό, η υπάλληλος μου είπε να κάνω δεξιά, ενώ οι λωρίδες ήταν ανοικτές για να περιμένω τον υπάλληλο να εκδώσει έντυπο αδυναμίας πληρωμής.

Αρνήθηκα πεισματικά, λόγω επικινδυνότητας.

Μετά από επιμονή, έκλεισαν με κόκκινο Χ τις λωρίδες και ώστε να περάσω με ασφάλεια δεξιά.

ΠΡΕΠΕΙ να βάλουν μηχάνημα σε κάθε θάλαμο, όπως είναι στη γέφυρα.

Απλά πράγματα, αλλά δεν θέλουν.

Εγώ θα επιμένω....

S4EpgQ9.jpg

Έχεις σκεφτεί ότι μπορείς να βγάλεις epass και να το γεμίζεις ηλεκτρονικά;

Η γέφυρα έχει 5 booth και αυτά μονής κατεύθυνσης όλα κι όλα.

Ένας αυτοκινητόδρομος όπως η Ολυμπία Οδός η ο Αθηνών-Λαμίας έχει περίπου 120 λωρίδες.

Θα πληρώσεις εσύ για να πάρουν και να συντηρούν 120 POS? Για να τροποποιήσουν το software των συστημάτων τους? (Το νουμερακι μόνο για το τελευταίο είναι 6ψηφιο).

Αφού στην τελική μπορείς να περνάς χωρίς καν να σταματάς με τα ηλεκτρονικά pass που τα γεμίζεις με λίγα κλικ και χωρίς να ενοχλείς συμπολίτες σου.

Επίσης η αδυναμία πληρωμής μπορεί να πληρωθεί ηλεκτρονικά, αλλά συνήθως συμβαίνει όταν δυσλειτουργησει κάτι...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...