Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 105
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

μόνο που στο net metering (και σε άλλα πολλά) δεν μετρά ότι μπούρδα γράφει κάποιος άσχετος με την ενέργεια στο site του αλλά ότι γράφει η υπουργική απόφαση

Καλό θα ήταν να έκανες και quote το επίμαχο κομμάτι από τα σεντόνια της απόφασης, το να πετάς ένα link δεν λέει τίποτα.

Δημοσ.

ενώ εσύ που βάζεις link για feed in tarif  ενώ μιλάμε για net metering είσαι ακριβέστερος; 

το τι γίνεται το έγραψα στην προηγούμενη σελίδα, αν δεν καταλαβαίνεις την ΥΑ

Δημοσ.

Εγώ τουλάχιστον έδειξα κάτι, άσχετα αν αμφισβητείς την εγκυρότητα του, σε αντίθεση με σένα που στην ουσία δεν δείχνεις απολύτως τίποτα.

Δημοσ.

έδειξες μια σελίδα που περιγράφει το feed in tariff και έδειξα την ΥΑ για το net metering, ποιο από το δυο ισχύει για το net metering;

την διαφορά feed in tariff και net metering την γνωρίζεις;

Δημοσ.

έδειξες μια σελίδα που περιγράφει το feed in tariff και έδειξα την ΥΑ για το net metering, ποιο από το δυο ισχύει για το net metering;

την διαφορά feed in tariff και net metering την γνωρίζεις;

Αμ δεν τα λες σωστά, εγώ έδειξα κάτι πολύ συγκεκριμένο μέσα από μια σελίδα, εσύ έδειξες ένα σκέτο link μιας ΥΑ. Εσύ είσαι αυτός που θέλει να διαψεύσει την εγκυρότητα της παραγράφου που ποστάρισα, άρα εσύ πρέπει να κάτσεις να βρεις και να μας δείξεις ποιο σημείο της ΥΑ λέει κάτι διαφορετικό. Το να πετάς ένα link δεν είναι επιχείρημα...

Δημοσ.

δεν θέλω να αποδείξω κάτι, το τι είναι net metering το έγραψα πριν και εφαρμόζεται ανεξάρτητα από το τι γράφει ο οποιοσδήποτε. Αν δεν θέλεις να διαβάσεις την ΥΑ κανένα πρόβλημα, έτσι και αλλιώς η γνώμη ενός ιδιώτη σε ένα φόρουμ δεν αλλάζει τον τρόπο ενεργειακού συμψηφισμού όπως ισχύει

Δημοσ.

Μην αρπάζεστε ρε παιδιά. Υπάρχει απλά μια παρεξήγηση.

Ο φίλος @Joshua21 μιλάει για άλλο πρόγραμμα (μάλλον για το "φωτοβολταϊκά στη στέγη") όπου η ΔΕΗ αγόραζε το ρεύμα. Αυτό το πρόγραμμα νομίζω δεν υπάρχει πια.

Ο @fredd0 έχει συνδεθεί με το τελευταίο πρόγραμμα "net metering" (Αυτοπαραγωγή με ενεργειακό συμψηφισμό) όπου ισχύουν εντελώς διαφορετικά πράγματα. Σε αυτά που λέει έχει δίκαιο ο @nvel.

Ορίστε και ένα λινκ με περισσότερες πληροφορίες.

https://www.deddie.gr/Documents2/Fotovoltaika/FV%20net%20metering/%CE%A3%CF%85%CF%87%CE%BD%CE%AD%CF%82%20%CE%B5%CF%81%CF%89%CF%84%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82%20-%20%CE%B1%CF%80%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82%20%CE%B3%CE%B9%CE%B1%20%20%CE%B5%CE%BD%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%B5%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CF%8C%20%CF%83%CF%85%CE%BC%CF%88%CE%B7%CF%86%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C_23.06.2017.pdf

Δημοσ.

Μην αρπάζεστε ρε παιδιά. Υπάρχει απλά μια παρεξήγηση.

Ο φίλος @Joshua21 μιλάει για άλλο πρόγραμμα (μάλλον για το "φωτοβολταϊκά στη στέγη") όπου η ΔΕΗ αγόραζε το ρεύμα. Αυτό το πρόγραμμα νομίζω δεν υπάρχει πια.

Ο @fredd0 έχει συνδεθεί με το τελευταίο πρόγραμμα "net metering" (Αυτοπαραγωγή με ενεργειακό συμψηφισμό) όπου ισχύουν εντελώς διαφορετικά πράγματα. Σε αυτά που λέει έχει δίκαιο ο @nvel.

Ορίστε και ένα λινκ με περισσότερες πληροφορίες.

https://www.deddie.gr/Documents2/Fotovoltaika/FV%20net%20metering/%CE%A3%CF%85%CF%87%CE%BD%CE%AD%CF%82%20%CE%B5%CF%81%CF%89%CF%84%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82%20-%20%CE%B1%CF%80%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82%20%CE%B3%CE%B9%CE%B1%20%20%CE%B5%CE%BD%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%B5%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CF%8C%20%CF%83%CF%85%CE%BC%CF%88%CE%B7%CF%86%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C_23.06.2017.pdf

Όντως για τα φωτοβολταϊκά στη στέγη μιλούσα, μόνο με αυτό το πρόγραμμα πληρώνεσαι το ρεύμα που δίνεις στο δίκτυο της ΔΕΗ. Στην αυτοπαραγωγή με συμψηφισμό δεν πληρώνεσαι το ρεύμα που διαχέεται στο δίκτυο, παραπάνω γράφτηκε ότι το πληρώνεσαι, για αυτό δεν πήγε το μυαλό μου αλλού. Και όντως δεν ήξερα τι σημαίνει net metering.

Τα πρόγραμμα φωτοβολταϊκά στις στέγες πάντως δεν έχει καταργηθεί, απλά η τιμή αγοράς ρεύματος από τη ΔΕΗ έχει πέσει πολύ χαμηλά και είναι ασύμφορο(0,10€/kwh αυτή τη στιγμή).

Δημοσ.

Παιδιά δεν θέλω να σας στεναχωρήσω, αλλά είσαστε εντελώς εκτός θέματος.

Το θέμα θυμίζω είναι η ΔΕΗ και οι εναλλακτικοί πάροχοι.

Αυτά που συζητάτε έχουν πρακτικά ενδιαφέρον για λίγους που έχουν την δυνατότητα, οπότε ανοίξτε ένα άλλο θέμα και πείτε τα εκεί.

Δημοσ.

Ο φίλος πιο πάνω δεν πήγε σε εναλλακτικό πάροχο, έβαλε φωτοβολταϊκά και διοχετεύει την ενέργεια μέσο του συστήματος net metering. Καταναλώνει ότι παράγει. Χονδρικά, όταν παράγει περισσότερα το διοχετεύει στο σύστημα, όταν παράγει λιγότερο παίρνει από το σύστημα. Στο τέλος γίνεται η σούμα και βλέπουν τι "πούλησε" στο σύστημα και τη πήρε από το σύστημα. Ο φίλος έδωσε στο σύστημα 2800KWh περισσότερα από τι ξόδεψε. Οπότε δεν έδωσε μια για ανταγωνιστικές χρεώσεις. Έδωσε όμως κάποια λεπτά για τις ρυθμιζόμενες χρεώσεις (ΑΔΜΗΕ, ΔΕΔΔΗΕ, ΥΚΩ) με βάση τις KWh που ξόδεψε. Είναι λίγο περίπλοκο το σύστημα υπολογισμού.

Φίλε fredd0 (αν και είναι λίγο οφτοπικ) γίνεται να μας δόσεις περισσότερες πληροφορίες. Πόσα W είναι, τι απόδοση είχε για ένα χρόνο, ποσό κόστισε συνολικά (εγκατάσταση, ρολόγια, μελέτες κτλ) και πόσο χρόνο θέλουν τα γραφειοκρατικά.

Ναι φίλε μου εγώ το κατάλαβα αυτό. Απλά το θέμα που ήθελα να θίξω είναι οτι λίγοι έχουν την ευκολία τόσο οικονομικά όσο και τεχνικά να προσφύγουν σε λύσεις με Φ/Β, ο συμφορουμήτης υπερηφανεύεται οτι δεν έδωσε τίποτα στην ΔΕΗ εξαιτίας της ενέργειας που κατάφερε να παράγει. Όποιος έχει την δυνατότητα να παράγει ρεύμα και να μειώσει ή να εκμηδενίσει τους λογαριασμούς της ΔΕΗ μπράβο του, αλλά για την πλειοψηφία των καταναλωτών η συγκεκριμένη πρακτική παραμένει κάτι αδύνατο.

Δημοσ.

Ναι φίλε μου εγώ το κατάλαβα αυτό. Απλά το θέμα που ήθελα να θίξω είναι οτι λίγοι έχουν την ευκολία τόσο οικονομικά όσο και τεχνικά να προσφύγουν σε λύσεις με Φ/Β, ο συμφορουμήτης υπερηφανεύεται οτι δεν έδωσε τίποτα στην ΔΕΗ εξαιτίας της ενέργειας που κατάφερε να παράγει. Όποιος έχει την δυνατότητα να παράγει ρεύμα και να μειώσει ή να εκμηδενίσει τους λογαριασμούς της ΔΕΗ μπράβο του, αλλά για την πλειοψηφία των καταναλωτών η συγκεκριμένη πρακτική παραμένει κάτι αδύνατο.

Επισης τα πληρωνουμε ολοι εμεις για ενα εχει αυτος σχεδον μηδενικο λογαριασμο επειδη ειμαστε εμεις που πληρωνουμε το ρευμα που παραγει ειτε το χρησιμοποιησουμε ειτε οχι.

Δημοσ.

Επισης τα πληρωνουμε ολοι εμεις για ενα εχει αυτος σχεδον μηδενικο λογαριασμο επειδη ειμαστε εμεις που πληρωνουμε το ρευμα που παραγει ειτε το χρησιμοποιησουμε ειτε οχι.

Αυτό ίσχυε στο σύστημα feed in tariff όταν οι τιμές που πλήρωνε η ΔΕΗ τον παραγωγό ήταν υψηλότερες από το κόστος παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, οπότε έμπαινε μέσα κιόλας και έτσι φαλήρησε ο ΛΑΓΗΕ και καθυστερούσε τις πληρωμές με αποτέλεσμα αύξηση στις ρυθμιζόμενες χρεώσεις. Πλέον στο net metering όσο ρεύμα καταναλώσει από το δίκτυο άλλο τόσο προσφέρει και οτι δώσει αφαιρείται. Τυχόν πλεόνασμα που πηγαίνει στο δίκτυο εννοείται οτι το πληρώνουν οι υπόλοιποι αν και εφόσον το χρησιμοποιήσουν, οτι καταναλώσεις πληρώνεις.

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...