Προς το περιεχόμενο

Εχω σοβαρό θεμα με νεο RYZEN 1600 σύστημα


DeathStalkerGR

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα πρώτα από όλα στο φορουμ. Το φόρουμ το γνωρίζω χρονια αλλα δεν εχει τύχει να γράψω, μου το προτεινε ενα φιλαράκι για να γράψω την απορια που με ταλανίζει. Λοιπόν να μη πολυλογώ, στις 18/12/2017 εκανα την πολυποθητη και καλά αναβαθμιση, απο εναν αρχαίο i5 2500. Ουσιαστικά το build μου άλλαξε τα παντα εκτος την GPU RX470 XFX Και το κουτί,  και από την πρώτη μερα αντιμετωπίζω το περιβόητο "amd driver stopped responding and restarted successfully" και βιώνω μαυρη οθόνη σε μορφη flickering και πολυ συχνά και χωρις να κανω κατι βαρυ. Δε το συζητώ για games. Εχω δοκιμάσει τα πάντα.  Εχω κανει πολλακις format και σε GPT partition, εχω βάλλει πολλα και διαφορα amd GPU drivers, εχω κανει TDR delay fix μεσω regedit, εχω βάλει το latest bios update, και chipset, oλα τα drivers, εχω γυρισει RMA τη μητρικη και η νεα μου το ιδιο κανει, (ιδιο μοντέλο καινουργια μητρική.). Εχω αλλαξει και τροφοδοτικο, εχω δοκιμάσει στην 2η PCIE , εχω δοκιμασει και μια GT440 nvidia (αρχαία καρτα) και παλι το ιδιο. (ισως και αλλα βηματα εχω κανει αλλα πλεον ουτε θυμάμαι). Μιλησα με το μαγαζάκι , τον ειχα τον τυπο 20 λεπτά στο τηλεφωνο, προσπαθουσαμε να βρουμε λυση, μου διαβεβαίωσε οτι δεν πρόκειται να ειναι CPU γιατι θα εβγαζε και αλλα προβληματα οχι μονο AMD GPU DRIVER crash, αν ζοριζόταν, κατι που το πιστευω γιατι το προβλημα ξεκινάει ΑΠΑΞ και βαλω οποιαδηποτε RX 470 GPU driver... Δεν τη παλευω αλλο, εδωσα 666,45 ευρώ και δεν μπορω ουτε να μπω στο youtube... Συγνώμη αν ειναι σε λαθος thread , πρώτη φορά γράφω. Περιμένω τα φώτα σας.

ΠΑΛΙΟ BUILD
CPU : i5 2500 
GPU: RX 470 4GB 
RAM: Corsair RAM 1600MHZ  (8GB)
MOBO: Μια αρχαία ASUS mini ITX
HDD: Seagate 500άρι

ΝΕΟ BUILD 
CPU: AMD RYZEN 1600
GPU: RX 470 4GB
RAM: Corsair LPX Vengeance 8GB 3000MHZ
MOBO:  ASROCK Fatality GAMING K4
HDD: Seagate Baraccuda 2TB
SSD: Samsung 850 EVO

Εκανα 19ώρο MEMTEST, 0 errors. 

mmc_2017-12-24_17-51-26.png.d980699fd0cb77a205f7880595210810.png

Επεξ/σία από DeathStalkerGR
To add some photo evidence
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 146
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εχεις κανει ποτε overclock την CPU ή/και GPU ή τις RAM?
Τους drivers του αφαιρεις με DDU?
Ποιες εκδοσεις drivers εχεις δοκιμασει ως τωρα?
Εχεις δοκιμασει να μην βαλεις κανενα amd driver και να αφησεις τα windows να βρουν τον βασικο driver?
Eκδοση των windows?

Επεξ/σία από sistah
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η XFX έχει δηθεν κάτι stock OC απο μονη της αν δεν κανω λαθος. Ποτέ δεν εκανα ο ιδιος OC. Όλα ειναι stock. Πάντα βγάζω και βαζω drivers σε safemode με DDU.  Εχω δοκιμάσει τους latest adrenalin drivers και μαζι με το hotfix τους αλλα και τους πιο προσφατους STABLE, που ειναι οι  17.11.1 .  Εκδοση των Windows ειναι η πιο προσφατη που ειναι εφικτό. (Μου ειπε ενας τεχνικος τάχα οτι αυτο παιζει να ειναι το θεμα και να πρέπει να βαλω παλαιοτερο build αλλα δε μου ειπε ποιο). Windows Version 1709 , build 16299.192 . Εχω αφήσει και το windows Update να βάλει τον προτεινομενο που ειναι ο 17.11.1 και παλι τζίφος. Πριν γράψω το thread αυτο ημουν χωρις driver, Ολα κομπλε. Μολις το εβαλα και πηγα να γράψω αυτη την απαντηση εφαγα ενα flickering και στο καπακι BSOD με το σφαλμα "TDR Failure" και "atikmag.sys" ... Καμια ελπίδα πλεον. Δεν εχω ιδεα τι φταιει. Driver ειναι , γιατι driverless τρέχει prime για ωρες με θερμοκρασίες να μη ξεπερνάνε τους 57~ και ολα pass, αλλα απαξ και βαλω GPU Drivers ξεκιναει το πανηγυρι... 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εχω το Corsair CX550M , ολοκαίνουργιο. Το δοκιμασα και στο παλιο μου intel build οσο ειχα RMA τη μητρικη και επαιζε κομπλε. Αλλα και το "πράσινο" 430άρι της corsair που ειχα παλαιοτερα παλι μου το βγάζει το σφαλμα με το ryzen. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θεωρητικα θα μπορουσε να ευθυνεται και το Fall Creators Update μιας και αναφερονται προβληματα σε χρηστες οι οποιοι κανουν rollback στην προηγουμενη εκδοση η οποια ειναι η Version 1703 (Creators Update) ή ακομα πιο πισω η Version 1607 (Anniversary Update).
Προσωπικα, λογω μικροπροβληματων με την 480 μου, γυρισα στην 17.2.1 (feb2017)  ή 17.4.4 (may2017), και οι 2 stable.
Στην θεση σου θα δοκιμαζα μια μια τις stable εως και 6 μηνες πισω. Τελος, ισως χρειαστει να κανεις αναλυση των BSOD με ειδικα προγραμματα και την βοηθεια πιο ειδικων.

Επεξ/σία από sistah
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ευχαριστώ πολυ φίλτατε Sistah. Τώρα κατεβάζω iso της εκδοσης 1703 , Και θα δω με τους GPU Drivers που προτεινεις. Ποια απο τις 2 GPU drivers προτείνεις περισσότερο; 17.2.1 ή 17.4.4 ; Ποια κατα την εμπειρία σου ειναι η πιο απροβληματιστη. Θα κανω για πολλοστή φορά φορματ και λογικα αυριο ή αργά σημερα θα αναφέρω τυχον ευρήματα. Σας ευχαριστώ ολους μεχρι τωρα. Να'στε καλα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καθε καρτα και διαφορετικη, εμενα δουλεψε αψογα με την 17.2.1 . Δοκιμασε οσους περισσοτερους μπορεις.
Κατα το πρωτο setup μετα το format προσπαθησε να βαλεις οσο το δυνατον λιγοτερα προγραμματα και drivers, ουσιαστικα θες μονο για την καρτα ηχου και της GPU.
Παντως εφοσον δεν εχεις θεμα με τους native display drivers των windows, δεν βρισκω τον λογο να παιδευεσαι.

  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οταν λες native driver των windows εννοείς αυτους τους Driver Που βρίσκουν τα windows για τον Rx 470? Με αυτους παλι εχω θεμα. Αλλα οχι με τον Microsoft Basic Display η πως στο καλο λεγεται, ειναι μαπα.. :/

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εγώ σε pc φίλου το έφτiαξα έτσι, πήγαινε στο windows/system32/drivers βρες το atikmdag.sys η atikmpag.sys και κάνε το rename πχ atikmdag.old,  στην συνέχεια βρές το φάκελο ATI που αποσυμπίεσες τους drivers και μέσω command prompt αποσυμπιέσε με την εντολή \expand.exe atikmdag.sy_ atikmdag.sys, αντέγραψε το αποσυμπιεσμένο αρχείο στο windows/system32/drivers και κάνε restart.

  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Kαλησπέρα παιδιά. Και σημερα μετά απο windows 10 1703 μου το ξανα εβγαλε και οταν ημουν idle απλα σερφάροντας στο ιντερνετ. Χθες το βραδυ εκανα 6 valley benchmarks και μονο 2 φορές κράσαρε στο 3ο run ενω τα αλλα τα εβγαλε απροβληματιστα... Ενω με το 1709 build κράσαρε στη πρώτη σκηνή. Εχω iso για windows 8.1 αλλα δε με ψηνει καθόλου και ξενερωνω που θα χασω το DX12 support πηγαίνοντας στα 8.1. Να βάλω και 1607 build και να δω, ή να κανω τα TDR Delay Tweaks και στο τωρινο build μπας και δουλέψει, εφόσον μετριάστηκε αρκετούτσικα? Τελικώς θα κανω αυτο που ειπε ο φιλος cpc464 αλλα δεν ελπίζω και πολυ πλεον. :/ 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εγω δεν θα εκανα downgrade απο 10.

Δοκιμασες αρκετους drivers? Κανε τις δοκιμες που ανεφερες και στην 1703 και βλεπουμε. (+αυτο που ανεφερε ο cpc)

Μιας και το θυμηθηκα, υπαρχει ενα powerplan της AMD που το εγκαθιστας μεσω του AMD chipset driver.

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αυτό θα κανω που λες τώρα φιλε sistah. Ναι εχω chipset drivers... Μου το ξανα εβγαλε στη διαρκεια του driver install των  17.2.1... Η μονη μου λυση είναι το TDR Delay registry edit, και μετά το κολπάκι του cpc... :/ Όμως είναι ΑΝΕΤΑ driver, εφόσον με το παλιο συστημα πετουσε... Υπάρχει καμια περιπτωση να είναι CPU? Δηλαδή να δουλευει κομπλε σε PRIME και χωρις GPU drivers αλλα απαξ και βαλω GPU DRIVERS να τρώει σκαλωματα ο CPU? Θελω να ελπιζω πως όχι.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καθως τα κανεις ολα αυτα, μπορεις να  δωσεις το minidump απο το BSOD μπας και βρω καποιο hint με τις λιγες γνωσεις που εχω στο analyzing?

Επιπλεον, με την Gtx τι error εβγαζε?

Επεξ/σία από sistah
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...