tornado Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Είμαι τρεις μέρες Σοφία.. Κυκλοφορώ στην πόλη μόνο με την revolut, Έκανα και 50 ευρώ τοπικό νόμισμα και παίζει να μου μείνουν. Ψωνίζεις παντού, τρως παντού και είσαι άνετος, ακόμα και να πάρεις λεφτά από τράπεζα. Παραδειγμα αναληψης απο Τραπεζα, 1 ευρώ = 1.96 λεβα η επίσημη ισοτιμία Παίρνω 100 λεβα και με χρεώνει 51.19 ευρώ Δηλαδή 100 / 51.19 = 1.95, έχασα περίπου ένα λεβα όλο και όλο χωρίς άλλη προμήθεια. Τοπικό νόμισμα σε χαρτί χαλάω μόνο σε ΜΜΜ και πιθανόν σε κάποια μικρά μαγαζάκια. Ειναι μέγα λάθος να πας εξωτερικό χωρίς φορτωμένη revolut συν ένα 50αρι ευρώ έτσι για εφεδρεια. Επεξ/σία 25 Δεκεμβρίου 2019 από tornado 2 2
tanagra Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2019 Να ρωτήσω κάτι αν ξέρει κανείς μπορώ να πληρώσω με apply pay για τιμές ανω των 25€ (αφού κάνει την ταυτοποιηση μέσω προσώπου) ή μετα τα 25€ δεν γίνετε με apple pay και θέλει την κάρτα της revolut και κωδικό
ProponitisTouKanape Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2019 8 ώρες πριν, tornado είπε Είμαι τρεις μέρες Σοφία.. Κυκλοφορώ στην πόλη μόνο με την revolut, Έκανα και 50 ευρώ τοπικό νόμισμα και παίζει να μου μείνουν. Ψωνίζεις παντού, τρως παντού και είσαι άνετος, ακόμα και να πάρεις λεφτά από τράπεζα. Παραδειγμα αναληψης απο Τραπεζα, 1 ευρώ = 1.96 λεβα η επίσημη ισοτιμία Παίρνω 100 λεβα και με χρεώνει 51.19 ευρώ Δηλαδή 100 / 51.19 = 1.95, έχασα περίπου ένα λεβα όλο και όλο χωρίς άλλη προμήθεια. Τοπικό νόμισμα σε χαρτί χαλάω μόνο σε ΜΜΜ και πιθανόν σε κάποια μικρά μαγαζάκια. Ειναι μέγα λάθος να πας εξωτερικό χωρίς φορτωμένη revolut συν ένα 50αρι ευρώ έτσι για εφεδρεια. Η Ρεβο βολεύει άπειρα σε χώρες εκτός Ευρώ. Το ίδιο που λες το είχα κάνει Πολωνία και αν εξαιρέσεις κάτι αναμνηστικά που πήραμε, δεχόντουσαν παντού κάρτα, πληρώνεις στο τοπικό νόμισμα και τέλος. Ακόμα και μετατροπή ΠΣΚ να κάνεις, η προμήθεια είναι αστεία... 1
asdfnikos Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2019 59 λεπτά πριν, tanagra είπε Να ρωτήσω κάτι αν ξέρει κανείς μπορώ να πληρώσω με apply pay για τιμές ανω των 25€ (αφού κάνει την ταυτοποιηση μέσω προσώπου) ή μετα τα 25€ δεν γίνετε με apple pay και θέλει την κάρτα της revolut και κωδικό πληρώνεις κανονικά οτιδήποτε ποσο
Ukforthemoment Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2019 Για να ξεκλειδώσεις το κινητό δεν βάζεις κωδικό/αποτύπωμα/κάτι; Αυτό μετράει σαν πιν.
tanagra Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2019 13 λεπτά πριν, asdfnikos είπε πληρώνεις κανονικά οτιδήποτε ποσο 10 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε Για να ξεκλειδώσεις το κινητό δεν βάζεις κωδικό/αποτύπωμα/κάτι; Αυτό μετράει σαν πιν. Ευχαριστώ πολύ! Καλα Χριστούγεννα κιόλας
tornado Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2019 1 ώρα πριν, ProponitisTouKanape είπε Η Ρεβο βολεύει άπειρα σε χώρες εκτός Ευρώ. Γιατί εντος ευρώ? Για πήγαινε σε μια χώρα του ευρώ να σηκωσεις 50 ευρώ, δεν θα χρεώθεις προμήθεια απο την τράπεζα σου?
Zerg13 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2019 Στις 24/12/2019 στις 7:19 ΜΜ, stelakis1914 είπε Να ξέρετε ότι όποιος πάει να χρεώσει την κάρτα μας, -είτε έμπορος, είτε PayPal- βλέπει σαν πρωτεύον νόμισμα χρέωσης τις λίρες Αγγλίας. Αυτό που κάνει η Revolut με τα πορτοφόλια σε διαφορετικά νομίσματα είναι εσωτερική τους διαδικασία. Μην ξεχνάτε βέβαια να επιλέγετε χρέωση στο τοπικό νόμισμα που γίνεται η συναλλαγή και την διαδικασία της μετατροπής να την αφήνετε στην Revolut. Εγω που θα παω Σουηδια και θελω Σουηδικες Κορωνες, να μετατρεψω π.χ. 100€ σε τοπικο νομισμα και να πληρωνω ή να πληρωνω απευθειας και να εχω μονο ευρω στην καρτα μου;
Ukforthemoment Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2019 1 ώρα πριν, Zerg13 είπε Εγω που θα παω Σουηδια και θελω Σουηδικες Κορωνες, να μετατρεψω π.χ. 100€ σε τοπικο νομισμα και να πληρωνω ή να πληρωνω απευθειας και να εχω μονο ευρω στην καρτα μου; Δεν είναι δύσκολο να δοκιμάσεις σε μια αγορά να δεις.Αφού θα έχεις βάλει λεφτά ούτως ή αλλως.
runner69 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2019 2 ώρες πριν, Zerg13 είπε Εγω που θα παω Σουηδια και θελω Σουηδικες Κορωνες, να μετατρεψω π.χ. 100€ σε τοπικο νομισμα και να πληρωνω ή να πληρωνω απευθειας και να εχω μονο ευρω στην καρτα μου; Μόνο στο ΣΚ δεν σε συμφέρει να πληρώνεις σε € απ' την κάρτα γιατί βάζει 0.5% προμήθεια μετατροπής. Κατά τα άλλα τα ίδια θα είναι. Αλλά και πάλι μιλάμε για αστείο ποσό. Να πληρώσεις συνολικά 1€ προμήθεια με αυτό το 0.5%;
bjj-p Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2019 8 ώρες πριν, tornado είπε Γιατί εντος ευρώ? Για πήγαινε σε μια χώρα του ευρώ να σηκωσεις 50 ευρώ, δεν θα χρεώθεις προμήθεια απο την τράπεζα σου? Επειδη εντος ευρω πληρωνεις ηδη με την ελληνικη καρτα παντου σε ευρω χωρις καμμια προμηθεια. επειδη μπορεις να κουβαλας στην τσεπη ευρω απο το σπιτι σου. γιατι διαλεγεις τον δυσκολο δρομο; Ακομη κ εδω να σηκωσεις λεφτα με ελληνικη καρτα απο το συστημα ΔΙΑΣ θα πληρωσεις προμηθεια. Αυτο περιεγραψες και στο εξωτερικο. 1
stelakis1914 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2019 10 ώρες πριν, Zerg13 είπε Εγω που θα παω Σουηδια και θελω Σουηδικες Κορωνες, να μετατρεψω π.χ. 100€ σε τοπικο νομισμα και να πληρωνω ή να πληρωνω απευθειας και να εχω μονο ευρω στην καρτα μου; Όχι δεν υπάρχει κάποιο ουσιαστικό κέρδος αν το κάνεις αυτό αφού οι ισοτιμίες αλλάζουν καθημερινά. Κράτησε μόνο τα € στο πορτοφόλι σου και να ζητάς χρέωση στο τοπικό νόμισμα. 1
ProponitisTouKanape Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2019 11 ώρες πριν, tornado είπε Γιατί εντος ευρώ? Για πήγαινε σε μια χώρα του ευρώ να σηκωσεις 50 ευρώ, δεν θα χρεώθεις προμήθεια απο την τράπεζα σου? Σε χώρες εντός ευρώ, έχω ένα ποσό μετρητά απο την Ελλάδα ισα για μικροέξοδα και ασφάλεια και στα υπόλοιπα πληρώνω με κάρτα. Στις περισσότερες περιπτώσεις οι κάρτες είναι ευρέως αποδεκτές (εκτός απο λίγα εστιατόρια στη Γερμανία π.χ.) οπότε δε το ψάχνω πολύ με την ανάληψη. Αλλά ναι, έχει το κλασικό 1.4 αμα σηκώσεις.
tornado Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2019 3 ώρες πριν, bjj-p είπε Επειδη εντος ευρω πληρωνεις ηδη με την ελληνικη καρτα παντου σε ευρω χωρις καμμια προμηθεια. επειδη μπορεις να κουβαλας στην τσεπη ευρω απο το σπιτι σου. γιατι διαλεγεις τον δυσκολο δρομο; Ακομη κ εδω να σηκωσεις λεφτα με ελληνικη καρτα απο το συστημα ΔΙΑΣ θα πληρωσεις προμηθεια. Αυτο περιεγραψες και στο εξωτερικο. Στην Ελλάδα δεν έχω σηκώσει ποτε λεφτά μέσω Δίας, και γενικά δεν θέλω να πληρώνω Προμήθεια πουθενά, ούτε θέλω να κουβαλάω πάνω μου 500 ευρώ για αυτο κάνω αυτή την κουβέντα, για κάποιους που κινούνται όπως εγώ.
ProponitisTouKanape Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2019 Αν είσαι cash-only, η Revo συμφέρει και για ευρώ. Αν πληρώνεις κυρίως με κάρτα, στην Ευρωζώνη κάνεις τη δουλειά σου και με την ελληνική.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα