tsioulak Δημοσ. 20 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2018 2 ώρες πριν, TheAccountant είπε Γι αυτο και γω το νοικιαζω σε airbnb και οχι σε σενα. Γιατι ο νομος δεν θα με προστατεψει απο την συμπεριφορά σας ή θα παρει χρόνια για να δικαιωθω για τα αυτονοητα. Απλα δυστηχως μαζι με τα ξερα καιγονται και τα χλωρα. 2 ώρες πριν, Peter_Line είπε Τελικά μου φαίνεται οτι θέλουμε πολύ Airbnb ακόμα μέχρι να βάλουν μυαλό ορισμένοι (και το λέω εγώ που είμαι στοι ενοίκιο) Αυτο ειναι το προβλημα, οι νομοι φτιαχτηκαν μια αλλη εποχη και αυτοι οι νομοι προστατευουν τους ενοικιαστες απο τους μ@λ@κες ιδιοκτητες, με την κριση ομως εμφανιστηκαν και παρα πολλοι μ@λ@κες ενοικιαστες, οποτε ο αλλος σε λεει "γιατι να βαλω μεσα ενοικιαστη, οταν εχω καλες πιθανοτητες να βγαζω τα ιδια μεσω airbnb, και τα λεφτα μου θα τα παιρνω σιγουρα και δεν θα ρισκαρω να μου κατσικωθει για μηνες/χρονια καποιο στραβοξυλο που δεν θα φευγει με τιποτα". 8 λεπτά πριν, Jiakometi είπε Ναι.... απομάκρυνση ενοικιαστή μετά την τριετία λόγω δυστροπίας ... Είχε ενημερωθεί με εξώδικο ότι δεν θα παραταθεί η μίσθωση και αρνήθηκε να αποχωρήσει... Δεύτερο εξώδικο για παράδοση του μισθίου και 35 ημέρες μετά απόδοση του μισθίου από δικαστήριο. (Τα δικαστικά έξοδα δικά του !!!!) Στο τέλος "μαλάκωσε" ξαφνικά ..... Edit: Το μίσθιο σε επαρχία - νησί, αν αυτό παίζει κάποιο ρόλο στην ταχύτητα εκδίκασης. Θα επαιξε καποιο ρολο το οτι το δικαστηριο ηταν στην επαρχια, επισης επαιξε ρολο το οτι εστειλες εξωδικο (δηλαδη ενημερωσες νομιμοτατα) πριν την ληξη της τριετιας, επισης επαιξε ρολο το τι ο ενοικιαστης που δεν εφευγε δεν πληρωσε τον 37ο μηνα (αν καταλαβα καλα).
Joshua21 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2018 19 λεπτά πριν, Jiakometi είπε Η διαδικασία πήρε περίπου 35 ημέρες (εντός του 2017)............ Μόνο στην περίπτωση δυστροπίας ενοικιαστή (συνήθως έτσι χαρακτηρίζεται ο ενοικιαστής που δεν πληρώνει) γίνεται αυτό, βγαίνει διαταγή απόδοσης μισθίου χωρίς δικαστήριο.
kallair Δημοσ. 20 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2018 1 λεπτό πριν, Joshua21 είπε Βρε αδερφέ μπερδεύεσαι, στο άλλο post απάντησα στον bildano που δεν έγραψε για το τι λένε οι νόμοι αλλά για "απλή λογική", "ανθρώπινη επικοινωνία" κτλ, δεν ήταν απάντηση σε σένα που αναφερόσουν μόνο στη νομοθεσία και πάντα σε θεωρητικό επίπεδο. Κάνε τον κόπο να διαχωρίσεις τα post στα οποία απαντώ συγκεκριμένα σε σένα και στα post που απαντώ σε άλλους. Εγώ από ότι έχω δει προσωπικά τέτοιες υποθέσεις παίρνουν συνήθως κατά μέσο όρο στα 2,5-3 έτη, και δεν είναι πάντα σίγουρο πως η απόφαση θα είναι 100% υπέρ του ιδιοκτήτη. Κακώς αν θες τη γνώμη μου, αλλά έτσι είναι. δεν θα κατσω να αντιπαραθεσω ποστ γτ δεν εχει νοημα να γινει αυτο μιας κ εχει βγει "ακρη". παντως, ειναι 100% σιγουρο οτι θα βγει υπερ του ιδιοκτητη εκτος αν μιλαμε για επαγγελματικη στεγη. εκει νομιζω πανε αλλιως τα πραγματα και δεν ισχυει 3ετια αλλα πολυ πολυ παραπανω.
Alexandros7474 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2018 9 λεπτά πριν, Backpacker είπε Εφόσον έχει περάσει η τριετία απλά πέτα τον έξω και πούλα το σπίτι. Ο νόμος ειναι μαζί σου και γίνεται μέσα σε ελαχιστο διαστημα. Αν αρνηθεί θα φάει και τα δικαστικά έξοδα στο κεφάλι. Τι εννοείς ελάχιστο διάστημα ; Στην καλύτερη να πάρει 6 μήνες . Εχεις πάει ποτέ σε δικαστήριο ; Εχεις δει τέτοιες περιπτώσεις να πληρώσει τα δικάστηκα έξοδα ;
kallair Δημοσ. 20 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2018 2 λεπτά πριν, Alexandros7474 είπε Τι εννοείς ελάχιστο διάστημα ; Στην καλύτερη να πάρει 6 μήνες . Εχεις πάει ποτέ σε δικαστήριο ; Εχεις δει τέτοιες περιπτώσεις να πληρώσει τα δικάστηκα έξοδα ; παντα οποιος κερδιζει το δικαστηριο, ζητα κ ο "Χαμενος" του πληρωνει κ τα δικαστικα εξοδα.. παθουσα η μητερα μου που ειχε θεμα με προηγουμενη σπιτονοικοκυρα. 1
Joshua21 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2018 15 λεπτά πριν, Spect~ είπε Δεν σπάει καμία σύμβαση αν μιλάμε για μετα την 3ετια. Επίσης, όπως το να νοικιάζεις σου γλυτώνει κάποια πράγματα όπως ενφια, φορολογιες κλπ έτσι έχει και μειονεκτήματα οτι ίσως χρειάζεται να βρεις αλλό, δεν μπορεις να τα έχεις ολα. Όπως έγραψα και παραπάνω το συγκεκριμένο post ήταν απάντηση στον bildano που δεν έγραψε για το τι λένε οι νόμοι αλλά για "απλή λογική", "ανθρώπινη επικοινωνία" κτλ, δεν έγραψα για το τι ορίζουν οι νόμοι. Επίσης είναι γνωστό πως όταν νοικιάζεις όχι μόνο γλιτώνεις από κάποια πράγματα όπως ενφια, αλλά και ο νόμος σε προστατεύει για κάποιο διάστημα.
Moderators Spect~ Δημοσ. 20 Αυγούστου 2018 Moderators Δημοσ. 20 Αυγούστου 2018 2 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Όπως έγραψα και παραπάνω το συγκεκριμένο post ήταν απάντηση στον bildano που δεν έγραψε για το τι λένε οι νόμοι αλλά για "απλή λογική", "ανθρώπινη επικοινωνία" κτλ, δεν έγραψα για το τι ορίζουν οι νόμοι. Επίσης είναι γνωστό πως όταν νοικιάζεις όχι μόνο γλιτώνεις από κάποια πράγματα όπως ενφια, αλλά και ο νόμος σε προστατεύει για κάποιο διάστημα. Ναι τα χρόνια του συμβολαίου (τουλάχιστον 3) συν ενα Χ χρονικό διάστημα για να βρεις νεο σπίτι
Bigi444444 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2018 7 ώρες πριν, Bgardel είπε Είμαι ιδιοκτήτης σε διαμέρισμα το οποίο είναι νοικιασμένο. Τα πρώτα χρόνια υπήρχε συμβόλαιο το οποίο έχει λήξει. Εδώ και 2χρονια συνεχίζουν να μένουν δίχως να έχουμε κάνει ανανέωση. Θέλω να πουλήσω το διαμέρισμα. Έχω ειδοποιήσει τον ενοικιαστή ότι έχω ξεκινήσει διαδικασία για πώληση και ότι θα χρειαστεί κάποια στιγμή να το δείξω σε υποψήφιο αγοραστή και εκείνος δεν είναι συνεργάσιμος. Τι μπορώ να κάνω? Συγγνώμη για το off topic, αλλά αφού κάνεις αυτό που σου είπε ο παρεδώσε, αφότου πας δηλαδή σε δικηγόρο, θα του πεις το εξής: μου είπαν από το insomnia, για να σε διευκολύνω και να με διευκολύνεις, να κοιτάξεις εάν το 614ΑΚ εφαρμόζεται και σε περιπτώσεις, όπου η σύμβαση έχει μετατραπεί σε αόριστης διάρκειας (επειδή μου διαφεύγει αυτή τη στιγμή και δεν είμαι εύκαιρος να το ψάξω κιόλας). Θα (πρέπει να) καταλάβει και τα υπόλοιπα θα στα διεκπαιρεώσει αυτός.
Super Moderators billdanos Δημοσ. 20 Αυγούστου 2018 Super Moderators Δημοσ. 20 Αυγούστου 2018 1 hour ago, Joshua21 said: Εγώ θα ήθελα να μου εξηγήσεις με ποια λογική είναι απλό και ανθρώπινο ο ενοικιαστής να δαπανήσει και χρόνο και χρήμα(που ίσως και να μην διαθέτει τίποτα από τα δύο) ώστε να βρει νέο σπίτι ώστε να μετακομίσει. ΕΝΟΙΚΙΑΣΤΗΣ. Απλή και ξεκάθαρη ελληνική λέξη. Δεν το αγοράζεις δεν στο πουλάνε. Κανείς μια αρχική σύμβαση για χ χρόνια και όταν ολοκληρωθεί έχει κάθε δικαίωμα να το κάνει ο,τι θέλει (με το σωστό και νόμιμο τρόπο προφανώς). Το σπίτι δεν ανήκει στον ενοικιαστή αλλά απλά του παραχωρήθηκε για ένα χρονικό διάστημα. Απλές και ανθρώπινες μπορεί να είναι και οι ανάγκες του ιδιοκτήτη. Θα ήθελα να σε δω τι θα έλεγες αν σου έσκαγε μια κληρονομιά από το πουθενά με ένα διαμέρισμα «λουκουμάκι», μέσα στο οποίο θα έμενε κάποιος τα τελευταία 5-6 χρόνια. Και ταυτόχρονα ας υποθέσουμε πως ήσουν στριμωγμένος όσο δεν πάει και τα λεφτά του ενοικίου δεν θα σε ξελασπωναν. Φανταζομαι πως θα έλεγες τα ίδια ε; 6
AristidisZ Δημοσ. 20 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2018 37 λεπτά πριν, defacer είπε εκτός από αυτά που έβγαλες από το κεφάλι σου και "προφανώς" ισχύουν αφού το λες εσύ Ποια ακριβώς έβγαλα από το κεφάλι, για πες μου
Super Moderators billdanos Δημοσ. 20 Αυγούστου 2018 Super Moderators Δημοσ. 20 Αυγούστου 2018 Επίσης θα ήθελα κάποια στιγμή να βγουν στη φόρα και όλοι οι ενοικιαστές που εχουν βγάλει διαμερίσματα στο airbnb χωρις να το γνωρίζει ο ιδιοκτητης! Ή θα μου πείτε πως ειναι και αυτό αναμεσα στα δικαιώματα του? 4
Zerg13 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2018 6 λεπτά πριν, billdanos είπε Επίσης θα ήθελα κάποια στιγμή να βγουν στη φόρα και όλοι οι ενοικιαστές που εχουν βγάλει διαμερίσματα στο airbnb χωρις να το γνωρίζει ο ιδιοκτητης! Ή θα μου πείτε πως ειναι και αυτό αναμεσα στα δικαιώματα του? Ωραία ιδέα.
kallair Δημοσ. 20 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2018 9 λεπτά πριν, billdanos είπε Επίσης θα ήθελα κάποια στιγμή να βγουν στη φόρα και όλοι οι ενοικιαστές που εχουν βγάλει διαμερίσματα στο airbnb χωρις να το γνωρίζει ο ιδιοκτητης! Ή θα μου πείτε πως ειναι και αυτό αναμεσα στα δικαιώματα του? Αν δεν το γραφει το συμβολαιο τους οτι απαγορευεται, μπορουν! χαχαχαχα Spoiler Αρθρο: 593 Ημ/νία: 23.02.1946 Ημ/νία Ισχύος: 23.02.1946 Περιγραφή όρου θησαυρού: ΥΠΟΜΙΣΘΩΣΗ Τίτλος Αρθρου Δικαίωμα υπομίσθωσης. Λήμματα ΕΝΟΧΕΣ, ΜΙΣΘΩΣΗ ΠΡΑΓΜΑΤΟΣ, ΥΠΟΜΙΣΘΩΣΗ = ΥΠΕΚΜΙΣΘΩΣΗ Κείμενο Αρθρου Ο μισθωτής έχει δικαίωμα, εφόσον δεν συμφωνήθηκε το αντίθετο, να παραχωρήσει σε άλλον τη χρήση του μισθίου και ιδίως να το υπεκμισθώσει, ευθυνόμενος απέναντι στον εκμισθωτή για το πταίσμα του τρίτου. Μόνη η συναίνεση του εκμισθωτή στην υπεκμίσθωση ή στην παραχώρηση της χρήσης δεν απαλλάσσει το μισθωτή από την ευθύνη αυτή.
tsioulak Δημοσ. 20 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2018 15 λεπτά πριν, billdanos είπε Επίσης θα ήθελα κάποια στιγμή να βγουν στη φόρα και όλοι οι ενοικιαστές που εχουν βγάλει διαμερίσματα στο airbnb χωρις να το γνωρίζει ο ιδιοκτητης! Ή θα μου πείτε πως ειναι και αυτό αναμεσα στα δικαιώματα του? Συμβαινει οντως αυτο σε μεγαλη κλιμακα; Εχω ακουσει φημες αλλα τιποτα παραπανω.
dtzgr Δημοσ. 20 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2018 2 ώρες πριν, Jiakometi είπε Η διαδικασία πήρε περίπου 35 ημέρες (εντός του 2017)............ Ο ενοικιαστής λογικά έχασε το δικαστήριο; Υποχρεώθηκε να πληρώσει και τα δικαστικά έξοδα του ιδιοκτήτη;
Προτεινόμενες αναρτήσεις