Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το στικακι επαιξε κανονικοτατα την προηγουμενη εβδομαδα που εκανα φρεσκια εγκατασταση των w10 σε ενα αλλο λαπτοπ και εκκινησε χωρις προβλημα στο αλλο λαπτοπ της οικογενιας (αυτο του γιου). Φτιαχτηκε με τις στοκ ρυθμισεις του rufus που εινια για gpt/mbr by default οταν μιλαμε για w8 και w10.
Αυτο που λες το κλεισιμο απο το power οταν παει να βγαλει το λογοτυπο, ειναι αυτο που με παει στις επιλογες για troubleshooting, safe mode, system restore κλπ? Δεν επιανε ουτε αυτο.

• Απαντ. 2,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, jim_p είπε

Το στικακι επαιξε κανονικοτατα την προηγουμενη εβδομαδα που εκανα φρεσκια εγκατασταση των w10 σε ενα αλλο λαπτοπ και εκκινησε χωρις προβλημα στο αλλο λαπτοπ της οικογενιας (αυτο του γιου). Φτιαχτηκε με τις στοκ ρυθμισεις του rufus που εινια για gpt/mbr by default οταν μιλαμε για w8 και w10.
Αυτο που λες το κλεισιμο απο το power οταν παει να βγαλει το λογοτυπο, ειναι αυτο που με παει στις επιλογες για troubleshooting, safe mode, system restore κλπ? Δεν επιανε ουτε αυτο.

Δεν έχει σημασία ότι σε άλλο λάπτοπ το διάβασε, εκτός αν ήταν το ίδιο με αυτό που είχε το θέμα τώρα. Αυτό το BIOS/UEFI μπορεί να ήθελε την άλλη δομή για partitioning για να το διαβάσει. Όποτε συνάντησα pc που δεν διάβαζε στικάκι και το προσπερνούσε άλλαζα αυτό στο rufus και αμέσως ήταν όλα κομπλέ. Το άλλο που λέω είναι το startup repair tool, όχι η γαλάζια οθόνη με τις επιλογές, μετά από πολλαπλές αποτυχημένες εκκινήσεις φορτώνει αυτό και προσπαθεί να σου διορθώσει την εκκίνηση. Σου λέει στο τέλος αν πέτυχε ή όχι και τι να κάνεις (συνήθως μια επανεκκίνηση αρκεί).

Επεξ/σία από p4n0s86
Δημοσ.

Στην περιπτωση μου, εκοψα την εκκινηση στο λογοτυπο των windows 5+ φορες, πριν καν φτασει στο automatic repair που δεν τελειωνε, αλλα ποτε δεν με εβαλε στο μενου των επιλογων που λεω.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Καλημέρα,

το windows update μου έχει εμφανίσει την τελευταία αναβάθμιση 1903 για κατέβασμα και εγκατάσταση. Αξίζει να την εγκαταστήσω; Είμαι στην προηγούμενη έκδοση 1803 με καθαρό Install σε laptop Lenovo Y530 με i7-8750h και 16gb ram.

Μήπως να αποφύγω το update και κάποια στιγμή να κάνω καθαρό installation;

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, gto234 είπε

Καλημέρα,

το windows update μου έχει εμφανίσει την τελευταία αναβάθμιση 1903 για κατέβασμα και εγκατάσταση. Αξίζει να την εγκαταστήσω; Είμαι στην προηγούμενη έκδοση 1803 με καθαρό Install σε laptop Lenovo Y530 με i7-8750h και 16gb ram.

Μήπως να αποφύγω το update και κάποια στιγμή να κάνω καθαρό installation;

Δεν υπάρχει λόγος αναμονής, ούτε καθαρής εγκατάστασης.

Δημοσ.

Τι τους σταματάει να αναβαθμίσουν στην 1903;

Δημοσ.

Αν εννοεις να αναβαθμησουν χειροκινητα στην 1903, τιποτα. Αλλα θα επρεπε η ms να τους εχει αναβαθμησει αυτοματα στην 1809 τουλαχιστον.

Δημοσ.

Αν πας στο windows update και κάνεις ένα refresh δεν θα στην βγάλει την αναβάθμιση; Περίεργο. Δεν μου έχει συμβεί ποτέ..

Δημοσ.

Δεν ειπα οτι ΕΓΩ εχω προβλημα. Το αρθρο λεει οτι η ms σε λιγους μηνες κοβει την υποστηριξη για την 1803 και το 50+% των συστηματων με w10 χρησιμοποιει ακομα αυτη και δεν εχει ενημερωθει αυτοματα σε καποια νεοτερη.

• Like 1
Δημοσ.
22 λεπτά πριν, jim_p είπε

Δεν ειπα οτι ΕΓΩ εχω προβλημα. Το αρθρο λεει οτι η ms σε λιγους μηνες κοβει την υποστηριξη για την 1803 και το 50+% των συστηματων με w10 χρησιμοποιει ακομα αυτη και δεν εχει ενημερωθει αυτοματα σε καποια νεοτερη.

ναι οκ το κατάλαβα. Δεν εννοούσα να πας έσυ να τσεκάρεις στο win update. Ήθελα να πας ότι αν γενικώς πάει κάποιος και τσεκάρει δεν θα βγει η ενημέρωση; Λάθος διατύπωση :P

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, yiannis1991 είπε

Αν πας στο windows update και κάνεις ένα refresh δεν θα στην βγάλει την αναβάθμιση; Περίεργο. Δεν μου έχει συμβεί ποτέ..

Έχω 2 υπολογιστές, στον έναν μου την έβγαλε σχεδόν άμεσα, τις πρώτες μέρες που κυκλοφόρησε. Στον 2ο υπολογιστή δεν μου έχει έρθει ακόμη. Και καλά δήθεν θα μου το "στείλει" η MS όταν θεωρήσει όταν θα λειτουργεί σωστά στον συγκεκριμένο υπολογιστή.

Επεξ/σία από gokuthelegend
  • Like 1
Δημοσ.

Στον επιτραπέζιο μου ήρθε αμέσως, στον φορητό μου και όταν επιχειρώ να την κάνω χειροκίνητα μου λέει έπειτα από λίγη ώρα ότι απέτυχε..

Δημοσ.
6 ώρες πριν, D___G είπε

Στον επιτραπέζιο μου ήρθε αμέσως, στον φορητό μου και όταν επιχειρώ να την κάνω χειροκίνητα μου λέει έπειτα από λίγη ώρα ότι απέτυχε..

Στο φορητό μήπως υπάρχει συνδεδεμένο κανένα USB flash;

Δημοσ.
17 ώρες πριν, Brainmorf είπε

Στο φορητό μήπως υπάρχει συνδεδεμένο κανένα USB flash;

Όχι, δεν υπάρχει τίποτα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...