Προς το περιεχόμενο

AMD Επεξεργαστές & AM4 socket (Τεχνικα μιλωντας Part 3)


Προτεινόμενες αναρτήσεις

20190129_105108859_iOS.jpg.88bb0b8208c41251af0a2f4c7379f55a.jpg

Μόλις πέρασα τους Chipset driver από εδώ: https://www.asus.com/Motherboards/PRIME-X470-PRO/HelpDesk_Download/

Μπήκα με safe boot και disable driver signature αλλά συνεχίζει στις ίδιες ταχύτητες... Δεν θα τελειώσει ποτέ με 1mb/s

signature.jpg.a10f9102688d3823109a3e773782d8d2.jpg

  • Sad 1
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
  • Απαντήσεις 3,5k
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλή Μηνύματα

Αφού γύρισα όλη την Αθήνα χτες, καλή συναρμολόγηση

Ρε μπαγάσα pirmen, με συγκίνησες και δεν άντεξα.... Συνδέθηκα αμέσως ενω ταυτοχρόνως ενα δάκρυ κυλούσε απο τον αριστερό οφθαλμό μου...🧐 Δεν ξέρω αν είσαι πιωμένος αλλά μόλις έγραψες ανοιχτά οτι θ

Tωρα ειμαστε σοβαροι εδω μεσα ???γτ κλειδωθηκε το αλλο , οτι να'ναι οι mods... εχουν βρει την ευκολη λυση κλειδωμα με την μια ....

Δημοσιευμένες Εικόνες

2 hours ago, greg4 said:

Εντάξει βρίστε με, αλλά μου βγάζει κάτι πολύ απεχθές πλέον αυτός ο adoredtv, έχω την αίσθηση ότι το παίζει τίμιος κλπ αλλά πέφτει πολύ παραδάκι.. Όχι ότι είναι ο μόνος δηλαδή. Άσε που δεν αντέχεται η φωνή του. Τεσπα.

Κάτι παίζει σίγουρα. Και ναι λίγο "παραδακι" θα το παίρνει... Δεν διαφωνώ καθόλου!

Η Lisa απάντησε για λόγους marketing.. Πήρε πολλά περισσότερα likes, όσο δεν παίρνει μόνη της όταν γράφει στο κάτι Twitter.. 😂

 

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
50 λεπτά πριν, godslayerxp είπε

Ξέρω εγώ, πρώτη φορά φτιάχνω amd build. Τελικά με τον windows update assistant κατάφερα και έβαλα την 1809. άρχισε να χρησιμοποιεί και τα 16 threads, γιατί πριν τα είχε ξεχασμένα. Έφτιαξε και το bsod στο restart. 

@akoinonitos από το site της asus να βάλω κάποιον άλλο driver / utility? Αυτή την στιγμή είμαι με ότι έχει η Ms στα windows.

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
Μόλις τώρα, greg4 είπε

Ξέρω εγώ, πρώτη φορά φτιάχνω amd build. Τελικά με τον windows update assistant κατάφερα και έβαλα την 1809. άρχισε να χρησιμοποιεί και τα 16 threads, γιατί πριν τα είχε ξεχασμένα. Έφτιαξε και το bsod στο restart. 

@akoinonitos από το site της asus να βάλω κάποιον άλλο driver / utility? Αυτή την στιγμή είμαι με ότι έχει η Ms στα windows.

Το θεμα το εχω υπο διερευνηση...

Και της ms να αφησεις δεν θα εχεις θεμα.

Της asus δεν τον περασα ποτε, απο amd κατεβαζω ,αλλα βαζοντας τους chipset drivers της amd ειχα ενα θεμα με -0.1v offset και pbo. Το συστημα φριζαρε καποιες φορες οταν εμενε σε idle για ωρα. Χωρις να περασω chipset drivers αφηνωντας δλδ την ms να παιξει μπαλα ημουν οκ. Τωρα περασα δοκιμαστικα τους τελευταιους απο την amd αλλα με προσαρμοσμενη εγκατασταση ξετικαρα τον SMbus driver ,μεχρι στιγμης δεν εχει παρουσιαστει το θεμα. 

  • Like 1
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μπα, τα δοκίμασα όλα, αλλά Lag spikes συνέχεια, O chrome δεν μπαίνει internet (!), geforce experience ή control panel δεν παίζει, cinebench μόνο 1550..

Υποψιάζομαι ότι φταίει το update των windows.. δοκιμάζω reset τωρά και αν δεν format νέο.

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, greg4 είπε

Μπα, τα δοκίμασα όλα, αλλά Lag spikes συνέχεια, O chrome δεν μπαίνει internet (!), geforce experience ή control panel δεν παίζει, cinebench μόνο 1550..

Υποψιάζομαι ότι φταίει το update των windows.. δοκιμάζω reset τωρά και αν δεν format νέο.

περνα clean install με 1809 ρε συ ,γτ παιδευεσαι?

Επεξ/σία από akoinonitos
  • Like 1
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μα clean install είχα κάνει.. Χρησιμοποίησα το ίδιο usb stick που είχα κάνει clean install στον 6700k όταν πήρα τon 970 evo τον Δεκέμβριο και εκεί σε 1,5 ώρα τα είχα στίσει όλα

Για αυτό δοκιμάζω ένα reset αλλιώς θα ξανα φτιάξω το usb

υ.γ εντελώς off topic αλλά το tragic είναι ότι στην z170 δεν μπορώ να μπω bios από τότε που έβαλα τον nvme :P, πατάς το Power on, μαύρη οθόνη και σε 10s είναι στην Login screen. Κάποια κατάρα πρέπει να έχω :D

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
1 λεπτό πριν, greg4 είπε

Μα clean install είχα κάνει.. Χρησιμοποίησα το ίδιο usb stick που είχα κάνει clean install στον 6700k όταν πήρα τon 970 evo τον Δεκέμβριο και εκεί σε 1,5 ώρα τα είχα στίσει όλα

Για αυτό δοκιμάζω ένα reset αλλιώς θα ξανα φτιάξω το usb

υ.γ εντελώς off topic αλλά το tragic είναι ότι στην z170 δεν μπορώ να μπω bios από τότε που έβαλα τον nvme :P, πατάς το Power on, μαύρη οθόνη και σε 10s είναι στην Login screen. Κάποια κατάρα πρέπει να έχω :D

εχεις δοκιμασει να πατησεις delete επαναλαμβανόμενα απο τη στιγμη που κανεις Power on? Απο Bios oλα default?

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

όχι είναι oc στα 4.7ghz και λίγο οι μνήμες. Άμα πατήσω del or f2 (ακόμα και f1) δεν μπουτάρει ποτέ. Θέλει power off τελείως, να περιμένεις 5-6s και μετά ανοίγει.

Βασικά πρέπει να κάνω ένα bios reset με Jumper αλλά βαριέμαι :P Θα το δοκιμάσω κάποια στιγμή και αν δεν θα ανοίξω topic. Γτ ήθελα να δοκιμάσω και τις μνήμες που πήρα για τον ryzen αν έχουν βοηθάνε καθόλου τον 6700κ :D

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
Μόλις τώρα, greg4 είπε

όχι είναι oc στα 4.7ghz και λίγο οι μνήμες. Άμα πατήσω del or f2 (ακόμα και f1) δεν μπουτάρει ποτέ. Θέλει power off τελείως, να περιμένεις 5-6s και μετά ανοίγει.

Βασικά πρέπει να κάνω ένα bios reset με Jumper αλλά βαριέμαι :P Θα το δοκιμάσω κάποια στιγμή και αν δεν θα ανοίξω topic. Γτ ήθελα να δοκιμάσω και τις μνήμες που πήρα για τον ryzen αν έχουν βοηθάνε καθόλου τον 6700κ :D

Λαθος μου, η ερωτηση ολα στοκ ηταν για το ryzen

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

αα, έκανα load default και μετά έβαλα τις μνήμες στα 3200, μέσα d.o.c.p

Δεν έχω πειράξει κάτι άλλο. Βασικά δεν θέλω oc, να είναι 101% Stable και όσο πιο ήσυχο γίνεται. Να πειράξω κάτι ακόμα; pbo ή xfr?

υ.γ. μόλις τελείωσε το reset φαίνεται να πηγαίνει καλά προς το παρών..

υ.γ. 1754 στο cb.. νομίζω στρώνει

Επεξ/σία από greg4
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
1 ώρα πριν, greg4 είπε

αα, έκανα load default και μετά έβαλα τις μνήμες στα 3200, μέσα d.o.c.p

Δεν έχω πειράξει κάτι άλλο. Βασικά δεν θέλω oc, να είναι 101% Stable και όσο πιο ήσυχο γίνεται. Να πειράξω κάτι ακόμα; pbo ή xfr?

υ.γ. μόλις τελείωσε το reset φαίνεται να πηγαίνει καλά προς το παρών..

υ.γ. 1754 στο cb.. νομίζω στρώνει

Toσα δινει ο 2700Χ σε stock 
image.png.33205607b44b1ea0cae227b98db37538.png

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, greg4 είπε

αα, έκανα load default και μετά έβαλα τις μνήμες στα 3200, μέσα d.o.c.p

Δεν έχω πειράξει κάτι άλλο. Βασικά δεν θέλω oc, να είναι 101% Stable και όσο πιο ήσυχο γίνεται. Να πειράξω κάτι ακόμα; pbo ή xfr?

υ.γ. μόλις τελείωσε το reset φαίνεται να πηγαίνει καλά προς το παρών..

υ.γ. 1754 στο cb.. νομίζω στρώνει

Ειναι οκ το σκορ σου. Aν εισαι με stock κουλερ μην βαλεις Pbo θα στα κανει τουμπανο. Μπορεις ομως να βαλεις:

1) vcore offset -0.075v

2) performance Βias - cb 11.5

χαζευοντας  τωρα στη σελιδα της μητρικη ειδα εχει βγαλει σχετικα φρεσκο chipset driver. Toν κατεβαζω να τον δοκιμασω.

Επεξ/σία από akoinonitos
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...

Με την περιήγησή σας στο insomnia.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies που ενισχύουν σημαντικά την εμπειρία χρήσης.