chsam Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2019 1 ώρα πριν, phanispal είπε Ακριβώς στην ίδια φάση είμαι κι εγώ. 31/12/18 έληγε το διετές συμβόλαιο (ήμουν επαρχία για γιορτές) και 2/1/19 που γύρισα μου ανακοίνωσε ότι πρέπει να φύγω επειδή θα γυρίσει η κόρη του. Μου δίνει περιθώριο μέχρι το καλοκαίρι, ενδεχομένως και λίγο παραπάνω. Κάτι είχε πάρει το μάτι μου ότι η ελάχιστη διάρκεια συμβολαίου είναι 3 έτη και ότι απαγορεύεται να σε βγάλει λόγω ιδιοκατοίκησης, αλλά δεν ήμουν σίγουρος. Η σχέση που έχουμε είναι πολύ καλή. Αισθάνονται πολύ άσχημα που μας βάζουν σε αυτή τη διαδικασία (σύμφωνα με τα λεγόμενά τους) και είπαν ότι δε έμπαιναν καν στη διαδικασία να νοικιάσουν το σπίτι αν ήξεραν ότι θα επέστρεφε η κόρη τους (δούλευε στο εξωτερικό αλλά γύρισε και παντρεύτηκε). Παρόλ' αυτά, με βάλατε σε σκέψεις σχετικά με την «υποχρέωση» του ιδιοκτήτη να μου καλύψει τα έξοδα μετακόμισης, αλλά και να βοηθήσει στο να βρω σπίτι. Καταρχην ακομα και που υπεγραψες διετες, ο νομος οριζει τρια χρονια ελαχιστο.Δεν μπορει να σου κανει τιποτα πριν τα τρια χρονια.
Επισκέπτης Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2019 Εντάξει ο άνθρωπος του το είπε τουλαχιστον 6 μηνες πριν. Είναι γαϊδουρια να πει ο φίλος δεν φεύγει,εφόσων έχουν καλη σχέση.Αν αυτός έβρισκε άλλο σπίτι καλυτερο και πιο φθηνο,σιγα μην τον ενοιαζε ο νομος για τα 3 χρόνια.Τα μαζεύει και λέει στον ιδιοκτήτη φεύγω αύριο,τα λέμε. Το θέμα με τα 3 χρόνια δεσμεύει αδικως στην ουσια μονο τον ιδιοκτήτη. Ο μισθωτής φεύγει οποτε θελει χωρίς να μπορεί να κανει τίποτα ο ιδιοκτήτης.
ΜΑΝΩΛΗΣ1 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2019 4 ώρες πριν, tsioulak είπε Μηπως σου ειπε για επαγγελματικη στεγη; Όχι καμιά σχέση . Συμφώνησαν με την γυναίκα μου μιας και όλα δείχνουν ότι θα πάμε από πάνω ακριβώς πώς θα καλυφθεί ο Μάρτιος με την εγγύηση. Τα 250 του Μαρτίου θα πάνε για εγγύηση στο άλλο σπίτι και τέλος Μαρτίου που θα φύγουμε θα δώσουμε το ενοίκιο του άλλου σπιτιού για να καλύψουμε τον Απρίλιο. Αν δεν κάτσει το άλλο σπίτι απλά θα του ζητήσω λεφτά για την μετακόμιση. Μέχρι τότε μιλάει η γυναίκα μου μαζί τους μιας και εγώ δεν είμαι ήρεμος με αυτά τα πράγματα και ειδικά αν μου πει κάτι αρχίζω και σουρνω. Οπότε η συμβουλή της γυναίκας μου ήταν να μην μπλεχτω μιας και αν πάμε από πάνω θα είμαστε γειτονες
REPLAY33 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2019 31/12/18 έληξε γράφεις το 2 ετες συμβόλαιο σου(βάσει νόμου 3 ετες) κ σου είπε ο άνθρωπος να φύγεις μέχρι το καλοκαίρι κ ίσως κ λίγο παραπάνω όπως γράφεις,ας πούμε σεπτεμβριο, εντάξει ακούγεται πολύ λογικός σε μένα,πάλι βέβαια εσύ αν θες φεύγεις αλλά στην ουσία θα γλυτώσεις 3-4 μήνες μιας κ στις 31- 12 -19 θα μπορει κ νομιμα να σε βγαλει 1
AonDuine Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2019 Δεν έχει κανένα δικαίωμα να σε βγάλει από το σπίτι για τρία χρόνια από την ημέρα που υπογράφηκε το συμβολαίο, ακόμα και αν έχετε υπογράψει για δυο . Αν το θέλει για ιδιοκατοίκηση , και συμφωνησεις και εσυ να αποχωρησεις,πρέπει να σε αποζημίωσει για το υπόλοιπο του συμβολαίου. Αν τελικά φύγεις και δεν το χρησιμοποιήσει για ιδιοκατοίκηση αλλά για άλλο σκοπό δικαιούσαι και άλλη αποζημίωση . Το ξέρω γιατί πρόσφατα πουλήθηκε το σπίτι που νοικιάζω και το έψαξα με δικηγόρους κτλ . Στην περίπτωση μου τελικά ο νέος ιδιοκτήτης μου έκανε νέο μισθώτηριο. 58 λεπτά πριν, jmmys είπε Εντάξει ο άνθρωπος του το είπε τουλαχιστον 6 μηνες πριν. Είναι γαϊδουρια να πει ο φίλος δεν φεύγει,εφόσων έχουν καλη σχέση.Αν αυτός έβρισκε άλλο σπίτι καλυτερο και πιο φθηνο,σιγα μην τον ενοιαζε ο νομος για τα 3 χρόνια.Τα μαζεύει και λέει στον ιδιοκτήτη φεύγω αύριο,τα λέμε. Το θέμα με τα 3 χρόνια δεσμεύει αδικως στην ουσια μονο τον ιδιοκτήτη. Ο μισθωτής φεύγει οποτε θελει χωρίς να μπορεί να κανει τίποτα ο ιδιοκτήτης. Κανείς μεγάλο λάθος αν αποχώρησει ο ενοικιάστης πριν την λήξη του συμβολαίου ο ιδιοκτήτης δικαιούται να αποζημιωθεί η το υπόλοιπο συμβόλαιο η έως ότου βρει νέο ενοικιαστή . Στο πρώτο κομμάτι που λες ότι τον ενημέρωσε νωρίς κτλ . Τι έχει να λέει αυτό ; Μια νέα μετακόμιση δεν έχει έξοδα ;; Ταλαιπωρια ; Κλείσιμο λογαριασμών; Κοστος μεταφοράς σταθερού κτλ ;; Γιατι να τα πληρώσει από την τσέπη του ξανά ;;
Ather Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2019 Τουριστική περιοχή. Η ιδιοκτήτρια τηλεφωνεί και με τσαμπουκά απαιτεί να αδειάσει το σπίτι καθώς το θέλει για τουρίστε,. Ενημέρωση ότι το σπίτι θα αδειάσει μόνο αν βρει καινούριο στο ίδιο ενοίκιο και κανονίσει τη μετακόμιση . Η ιδιοκτήτρια συνεχίζει να ενοχλεί. Τηλέφωνο στον εισαγγελέα υπηρεσίας για το συμβάν. Η ιδιοκτήτρια συμμορφώθηκε. :P 4
Επισκέπτης Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2019 1 ώρα πριν, ΜΑΝΩΛΗΣ1 είπε Όχι καμιά σχέση . Συμφώνησαν με την γυναίκα μου μιας και όλα δείχνουν ότι θα πάμε από πάνω ακριβώς πώς θα καλυφθεί ο Μάρτιος με την εγγύηση. Τα 250 του Μαρτίου θα πάνε για εγγύηση στο άλλο σπίτι και τέλος Μαρτίου που θα φύγουμε θα δώσουμε το ενοίκιο του άλλου σπιτιού για να καλύψουμε τον Απρίλιο. Αν δεν κάτσει το άλλο σπίτι απλά θα του ζητήσω λεφτά για την μετακόμιση. Μέχρι τότε μιλάει η γυναίκα μου μαζί τους μιας και εγώ δεν είμαι ήρεμος με αυτά τα πράγματα και ειδικά αν μου πει κάτι αρχίζω και σουρνω. Οπότε η συμβουλή της γυναίκας μου ήταν να μην μπλεχτω μιας και αν πάμε από πάνω θα είμαστε γειτονες αρα αν καταλαβα καλα εσυ κερδιζεις τιποτα, τρως ταλαιπωρια και εχεις ζημιες απ τους παροχους.. εγω θα σ προτεινα να πληρωσεις το μαρτιο κανονικα και να χετε συννενοηθει πως για να φυγεις να σου δωσει εγγυηση και 2-3 μηνες νοικι στο χερι αλλιως κλειδι δε παιρνει. να εχεις και μια ανεση να βρεις σπιτι (μη το δενεις κομπο θα σ αρεσει το "ετοιμο") αν σ αρχισει τις γκρινιες πες του οτι σε βαζει σε ιστοριες που δε θες και κανονικα θα πρεπε να σ δωσει πολυ περισσοτερα
phanispal Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2019 7 ώρες πριν, AonDuine είπε Δεν έχει κανένα δικαίωμα να σε βγάλει από το σπίτι για τρία χρόνια από την ημέρα που υπογράφηκε το συμβολαίο, ακόμα και αν έχετε υπογράψει για δυο . Αν το θέλει για ιδιοκατοίκηση , και συμφωνησεις και εσυ να αποχωρησεις,πρέπει να σε αποζημίωσει για το υπόλοιπο του συμβολαίου. Αν τελικά φύγεις και δεν το χρησιμοποιήσει για ιδιοκατοίκηση αλλά για άλλο σκοπό δικαιούσαι και άλλη αποζημίωση . Το ξέρω γιατί πρόσφατα πουλήθηκε το σπίτι που νοικιάζω και το έψαξα με δικηγόρους κτλ . Στην περίπτωση μου τελικά ο νέος ιδιοκτήτης μου έκανε νέο μισθώτηριο. Ενδιαφέρον. Υπάρχει κάποιος νόμος; Αν και ακόμα και να υπάρχει, δεν καταλαβαίνω κατά πόσο μπορεί να εφαρμοστεί στην περίπτωσή μου αλλά και γενικότερα. Απ' τη στιγμή που έχουμε καλές σχέσεις, δε μπορώ να πάω να τους τρίψω στη μάπα αυτό που λες, γιατί στην τελική θα μου πουν «ωραία, κάτσε μέχρι να λήξει η τριετία». Απ' την άλλη, αν βρω σπίτι και φύγω π.χ. 6 μήνες πριν, δεν είναι σα να αποδέχομαι τη λύση του συμβολαίου; Θα τους ζητήσω και αποζημίωση; 1
Επισκέπτης Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2019 8 ώρες πριν, AonDuine είπε Κανείς μεγάλο λάθος αν αποχώρησει ο ενοικιάστης πριν την λήξη του συμβολαίου ο ιδιοκτήτης δικαιούται να αποζημιωθεί η το υπόλοιπο συμβόλαιο η έως ότου βρει νέο ενοικιαστή . Και αν ποτε πάρει την αποζημίωση ο ιδιοκτήτης έλα πες το μου.Το τι λέει ο νόμος και τι εφαρμοζεται στη πράξη είναι δύο εντελώς διαφορετικα πραγματα στην Ελλάδα.Και πάντα,άσχετα τι λέει ο νόμος ο ιδιοκτήτης είναι πάντα σε μειονεκτική θέση. Τα έχω ζησει,την έχω πάθει,με χρωστάνε χιλιάδες ευρώ με απόφαση δικαστηρίου και ακόμα να τα πάρω, και το ψάχνω απίστευτα πλέον πριν νοικιασω ιδιοκτησία μου στον κάθε παράξενο.
pontez2 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Κλασσική περίπτωση ιδιοκτήτη που πούλησε λαγους με πετραχίλια για να κονομησει για 1 χρονο (ούτε) και μετά πετάει εξω οικογένειες. Δεν με εκπλήσει, μου έχει τυχει ακριβως το ιδιο. Εννοειται οτι τον εξανάγκασα να πληρωσει τη μετακομιση. Και επειδη ηξερα πολυ καλά οτι αν του πληρωνα τον τελευταιο μηνα, μονο με δικαστηριο θα έπαιρνα την εγγυηση πίσω, ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ οτι τη συμψηφισα. Αυτη η βλακία με τους συμψηφισμους που δεν επιτρέπονται πρέπει να πάψει. Χιλιάδες ειναι στα δικαστηρια επειδη δεν επιστρέφουν τις εγγυήσεις, επικαλουμενοι ζημιές τυπου "το σπιτι ειναι αβαφο" κτλ. Συνήθως πάντως, αν όχι πάντα, το τελευταίο ενοικιο δε το βάζει κανεις και γινεται συμψηφισμός με την εγγυηση. Ο νόμος υπάρχει για να προστατέψει ιδιοκτήτες απο ενοικιαστές που θέλουν να κάνουν ανακαινίσεις χωρίς την εντολή του ιδιοκτήτη και για άλλες περιπτώσεις. Ακομα και σε ζημιές, ειναι δεκάδες οι φορές που πχ ο ενοικιαστης καλει τον υδραυλικο, τον πληρωνει ο ίδιος, κρατάει την αποδειξη και την κοβει απο το ενοικιο. Αυτο ομωςειναι κάτι που γινεται με τη προφορικη συναινεση του ιδιοκτητη και για την ευκολία του. Επεξ/σία 6 Φεβρουαρίου 2019 από pontez2
Ather Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2019 Με τις εγγυήσεις την εχω πάθει δύο φορές, δε με λες και σοφό. @jmmys Βγήκε απόφαση δικαστηρίου και δεν μπορείς να πάρεις τα χρήματα; Για ποιο λόγο;
AonDuine Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2019 2 ώρες πριν, phanispal είπε Ενδιαφέρον. Υπάρχει κάποιος νόμος; Αν και ακόμα και να υπάρχει, δεν καταλαβαίνω κατά πόσο μπορεί να εφαρμοστεί στην περίπτωσή μου αλλά και γενικότερα. Απ' τη στιγμή που έχουμε καλές σχέσεις, δε μπορώ να πάω να τους τρίψω στη μάπα αυτό που λες, γιατί στην τελική θα μου πουν «ωραία, κάτσε μέχρι να λήξει η τριετία». Απ' την άλλη, αν βρω σπίτι και φύγω π.χ. 6 μήνες πριν, δεν είναι σα να αποδέχομαι τη λύση του συμβολαίου; Θα τους ζητήσω και αποζημίωση; Κάνεις ό,τι νομίζεις στο έγραψα απλά για να ξέρεις ότι μπορείς τουλάχιστον να του ζητήσεις να σου πληρώσει τα έξοδα μετακόμισης κτλ . Τώρα αν έχεις καλές σχ'εσεις και έχεις βρει και σπίτι από πάνω , όπως λες ,κτλ κάνεις λίγο πίσω . Στάνταρ όμως θα του έκανα συμψηφισμό ενοικίων -προκαταβολής γιατί δεν μου φαίνεται να κρατάει και πολύ τον λόγο του . 1 ώρα πριν, jmmys είπε Και αν ποτε πάρει την αποζημίωση ο ιδιοκτήτης έλα πες το μου.Το τι λέει ο νόμος και τι εφαρμοζεται στη πράξη είναι δύο εντελώς διαφορετικα πραγματα στην Ελλάδα.Και πάντα,άσχετα τι λέει ο νόμος ο ιδιοκτήτης είναι πάντα σε μειονεκτική θέση. Τα έχω ζησει,την έχω πάθει,με χρωστάνε χιλιάδες ευρώ με απόφαση δικαστηρίου και ακόμα να τα πάρω, και το ψάχνω απίστευτα πλέον πριν νοικιασω ιδιοκτησία μου στον κάθε παράξενο. Ευτυχώς που υπάρχουν νόμοι που προστατεύουν τους ενοικιαστές . Άπειρες περιπτώσεις που δεν επιστρέφονται εγγήσεις ,που δεν φτιάχνουν ζημιές που κανονικά επιβαρύνουν τον ιδιοκτήτη κτλ
Επισκέπτης Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Γιατί δεν έχει τίποτα στο ονομα του.Έχει φύγει και δεν ξέρω που βρίσκεται. Ο νόμος προστατεύει πάντα τον μισθωτή.Υπαρχουν λαμογια και αλήτες ιδιοκτήτες όπως επίσης και λαμογια ενοικιαστές. Επεξ/σία 6 Φεβρουαρίου 2019 από jmmys
phanispal Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 26 λεπτά πριν, AonDuine είπε Κάνεις ό,τι νομίζεις στο έγραψα απλά για να ξέρεις ότι μπορείς τουλάχιστον να του ζητήσεις να σου πληρώσει τα έξοδα μετακόμισης κτλ . Τώρα αν έχεις καλές σχ'εσεις και έχεις βρει και σπίτι από πάνω , όπως λες ,κτλ κάνεις λίγο πίσω . Στάνταρ όμως θα του έκανα συμψηφισμό ενοικίων -προκαταβολής γιατί δεν μου φαίνεται να κρατάει και πολύ τον λόγο του . Οι άνθρωποι είναι καλοί. Του ζήτησα όταν βάλει πετρέλαιο να κόψει απόδειξη στο όνομά μου για να πάρω το επίδομα θέρμανσης και παρόλο που δε θα έβαζε τόσο σύντομα, έβαλε μόνο και μόνο για μένα ώστε να προλάβω την προθεσμία της 15ης Γενάρη και να μην πάρω το επίδομα το καλοκαίρι. Του ζήτησα να μου κάνει ηλεκτρονικό μισθωτήριο για (ότ)αν προχωρήσει το θέμα με το επίδομα ενοικίου και πήγε επιτόπου στο λογιστή και το έκανε (για 6 μήνες). Γενικά ό,τι του ζητήσω από φθορές κ.λπ. τρέχει αμέσως, ούτε καν μετά από ώρες/μέρες. Ο Μανώλης είναι που έχει βρει σπίτι ακριβώς από πάνω, απλά έκανα hijack στο θέμα μιας και είμαι ακριβώς στην ίδια φάση. Εγώ δεν έχω βρει, και επειδή μιλάμε για Αθήνα, είναι τραγικά δύσκολο να βρεις καλό σπίτι σε normal τιμή. Οπότε αν είναι να του κάνω κουβέντα για τα έξοδα μετακόμισης. Δεν το αποκλείω βέβαια σε αυτή την περίπτωση να μου πει να κλείσω την τριετία, ή να γίνει συμψηφισμός ενοικίων. Καλά, για αποζημιώσεις κ.λπ. το θεωρώ ακραίο. Δεν ξέρω αν είμαι θύμα, αλλά έχουμε καλές σχέσεις και δε θα ήθελα να το τραβήξω τόσο. Αν ήταν λαμόγιο δε θα είχα πρόβλημα. Τελικά υπάρχει κάποιος νόμος/ΦΕΚ; Επεξ/σία 6 Φεβρουαρίου 2019 από phanispal
AristidisZ Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2019 9 λεπτά πριν, phanispal είπε Οι άνθρωποι είναι καλοί. Του ζήτησα όταν βάλει πετρέλαιο να κόψει απόδειξη στο όνομά μου για να πάρω το επίδομα θέρμανσης και παρόλο που δε θα έβαζε τόσο σύντομα, έβαλε μόνο και μόνο για μένα ώστε να προλάβω την προθεσμία της 15ης Γενάρη και να μην πάρω το επίδομα το καλοκαίρι. Του ζήτησα να μου κάνει ηλεκτρονικό μισθωτήριο για (ότ)αν προχωρήσει το θέμα με το επίδομα ενοικίου και πήγε επιτόπου στο λογιστή και το έκανε (για 6 μήνες). Γενικά ό,τι του ζητήσω από φθορές κ.λπ. τρέχει αμέσως, ούτε καν μετά από ώρες/μέρες. Ο Μανώλης είναι που έχει βρει σπίτι ακριβώς από πάνω, απλά έκανα hijack στο θέμα μιας και είμαι ακριβώς στην ίδια φάση. Εγώ δεν έχω βρει, και επειδή μιλάμε για Αθήνα, είναι τραγικά δύσκολο να βρεις καλό σπίτι σε normal τιμή. Οπότε αν είναι να του κάνω κουβέντα για τα έξοδα μετακόμισης. Δεν το αποκλείω βέβαια σε αυτή την περίπτωση να μου πει να κλείσω την τριετία, ή να γίνει συμψηφισμός ενοικίων. Καλά, για αποζημιώσεις κ.λπ. το θεωρώ ακραίο. Δεν ξέρω αν είμαι θύμα, αλλά έχουμε καλές σχέσεις και δε θα ήθελα να το τραβήξω τόσο. Αν ήταν λαμόγιο δε θα είχα πρόβλημα. Τελικά υπάρχει κάποιος νόμος/ΦΕΚ; Γενικά αν σου έχει φερθεί τόσο σπαθί, γνώμη μου είναι για 4-5 μήνες να μην του κάνεις κουβέντα για τα έξοδα μετακόμισης... Για συμψηφισμό εγγύησης με νοίκια, θεωρώ δεδομένο ότι θα το δεχτεί όπως τον περιγράφεις
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα