Προς το περιεχόμενο

ASUS Zenfone 6: Με Snapdragon 855, μπαταρία 5000mAh και περιστρεφόμενη κάμερα 48MP


voltmod

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Η ASUS ανακοίνωσε τη νέα της ναυαρχίδα, Zenfone 6, η οποία στοχεύει σε ένα τμήμα της αγοράς που φαίνεται να εγκαταλείφθηκε από την OnePlus.

Το νέο Zenfone 6 διαθέτει οθόνη 6,4 ιντσών τεχνολογίας IPS LCD ανάλυσης 2340 x 1080 pixels που καλύπτει σχεδόν το 92% της εμπρόσθιας όψης της συσκευής (τα περιθώρια είναι μικρά και στο κάτω μέρος υπάρχει ένα μικρό «πηγούνι») και προστατεύεται από Gorilla Glass 6.

Η οθόνη που επιδεικνύει φωτεινότητα 600 nits και υποστηρίζει DCI-P3 δεν διαθέτει εγκοπή (notch) ή οπή (punch hole) αφού η συσκευή διαθέτει ένα περιστρεφόμενο σύστημα (με «motorized» αυτόματο μηχανισμό) με τη βοήθεια του οποίου ο χρήστης μπορεί να τραβάει τόσο «κανονικές» φωτογραφίες όσο και selfies. Η μία από τις δύο κάμερες βασίζεται στον γνωστό αισθητήρα 48 Megapixels της Ιαπωνικής εταιρείας Sony, IMX586, και χρησιμοποιεί φίλτρο Quad Bayer για την καλύτερη δυνατή απόδοση σε συνθήκες με περιορισμένο φως και για περισσότερη λεπτομέρεια κ.ά.

zenfone6_5.jpg.c64ad7451475c048cf4f3fb2c62d2381.jpg

Ο αισθητήρας των 48 Megapixels συνεπικουρείται από ένα σύστημα φακών με διάφραγμα f:/1.79. Η κύρια κάμερα, συνοδεύεται από μία δεύτερη, υπερ-ευρυγώνια (125⁰) και πέρα από Phase Detection Autofocus υπάρχει και Laser Autofocus. Ο κάτοχος του Zenfone 6 μπορεί να τραβήξει βίντεο ανάλυσης 4Κ στα 60fps με ηλεκτρονική σταθεροποίηση εικόνας ενώ η εταιρεία ανέπτυξε και δύο λειτουργίες για την βελτίωση της ποιότητας εικόνας, τις HDR+ Enhanced και Night Mode.

zenfone6_1.jpg.729fbfe0451566783402fbe4a4426eb9.jpg

Στο εσωτερικό του Zenfone 6 βρίσκεται το Snapdragon 855 SoC της Qualcomm σε συνδυασμό με 6GB ή 8GB RAM και με 128GB ή 256GB επεκτάσιμου αποθηκευτικού χώρου. Η συσκευή υποστηρίζει στερεοφωνικό ήχο, έχει WiFi 802.11b/g/n/ac, dual-band, WiFi direct και WiFi hotspot, έχει Bluetooth 5.0, GPS και NFC, αλλά και fingerprint reader στην πλάτη και USB-C (USB2.0). Επίσης διαθέτει μπαταρία 5000mAh που υποστηρίζει γρήγορη φόρτιση 18W. Το ASUS Zenfone 6 θα κυκλοφορήσει σε Midnight Black και Twilight Silver στις 23 Μαΐου με τιμή γύρω από τα €500.

GSMArena


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

H ιδεα του motorized μηχανισμου που φερνει μπροστα την κυρια καμερα θεωρω οτι αγγιζει το maximum και τη χρυση τομη για να εχεις πληρη οθονη μπροστα αλλα και δυνατοτητα καλων selfie χωρις εξτρα κοστη σε εμπροσθιες καμερες. Δεν ξερω αν θα πιασει αλλα σχεδιαστικα κανουν το βημα εμπρος για μενα.

  • Like 22
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

5 λεπτά πριν, whoever81 είπε

Άπαιχτο. Υπερπλήρες και κάμερα τα σπάει! Asus ξηγήθηκε αλμυρό φιστίκι.

ειμαι ο μονος που πιστευει οτι ειναι πολυ ασχημο;

  • Like 1
  • Confused 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

όμορφο... πρωτότυπο και έξυπνο design Για τις κάμερες. Σίγουρα καλό λογισμικό. Αλλά αναβαθμίσεις? Asus... άγνωστε οι βουλές του Κυρίου.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κάθε νεα συσκευή χωρίς notch,waterdrop τρύπες, σεμεδακια και περιττές αηδιες είναι νίκη της Τεχνολογίας και της ανθρωπότητας...

Χαιρετίζω λοιπόν την προσπάθεια.

  • Like 5
  • Thanks 5
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...