Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

100αρα vdsl, απεριόριστα σταθερά, 120’ κινητά και κανάλια ΕΟΝ (δεν έχει τα αθλητικά μέσα). Αυτά στα 33€ μου λένε..

Επεξ/σία από nikolasgrg
  • Απαντ. 277
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
10 hours ago, nikolasgrg said:

Καλημέρα!

Για να μην ανοίγω νέο θέμα, θα ρωτήσω εδώ.

Βρίσκομαι Βόλο και έχω 50αρα vdsl ΟΤΕ και τουλάχιστον όσες φορές έχω μετρήσει είμαι στα 50-55mbps.

Επειδή έληξε το συμβόλαιο, πήρα προσφορά από NOVA για EON FIBER 100.

Θα δω διαφορά? Ή υπάρχει περίπτωση να έχω ακόμη και χαμηλότερη ταχύτητα από αυτή που ήδη έχω? Αποσυνδέσεις?

Η αλήθεια είναι ότι μέχρι τώρα δεν είχα θέματα με τον ΟΤΕ αλλά σε αυτά τα χρήματα που πληρώνω, με τη NOVA θα έχω (αν ισχύει) 2πλάσια ταχύτητα και κανάλια NOVA..

ιδιο χαλκο απο το ιδιο kv. μονο το cpe αλλαζει. τωρα που θα πας 100 αρα αν και ισχυει και για την 50αρα ειναι must το παρακατω https://www.cyta.com.cy/mp/informational/support/files/wiring-guide-for-broadband_GR.pdf

Δημοσ.

Είναι εύκολο κάποιος να ανεβάσει εδώ το τελευταίο firmware για το ΖΤΕ H288A. Ή λινκ από τη σωστή σελίδα προϊόντος ?  Το link που υπήρχε σε προηγούμενη σελίδα  έχει λήξει. Σήμερα το παρέλαβα τελικά δεν ήταν από τα καινούργια της huawei.

Δημοσ.
Στις 9/3/2022 στις 4:18 ΜΜ, 71SPYROS είπε

Είναι εύκολο κάποιος να ανεβάσει εδώ το τελευταίο firmware για το ΖΤΕ H288A. Ή λινκ από τη σωστή σελίδα προϊόντος ?  Το link που υπήρχε σε προηγούμενη σελίδα  έχει λήξει. Σήμερα το παρέλαβα τελικά δεν ήταν από τα καινούργια της huawei.

Παρτο απο εδω. Αποσυμπιεζεις και φορτωνεις το bin. Τραβα και ενα backup αν και δεν νομιζω οτι σου χαλαει τις ρυθμισεις.
Επισης καλο ειναι να τραβηξεις ενα σκρινσοτ τα στατιστικα της γραμμης , πριν και μετα για συγκριση.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οι αποσυνδεσεις στην τελικη εχουμε καταλήξει οτι ειναι  λογο φθορων ειναι σε καλωδιωσεις εντος η εκτος σπιτιου. Για εμενα αν πας σε 100αρα στην χειρότερη θα στην κανουν παλι 50αρα και παλι πιο φθηνα θα βγει συζητησε το λιγο το θεμα. στην τελικη κερδισμενος θα βγεις.

Στα των δικων μου αυριο ο οτε θα ερθει να δει την ρεκλετα της οικοδομης. Εγω ακομα ολα καλα απο τοτε που την καθαρισε λιγο ο τεχνικος της nova, αποσυνδεσεις αρεα και που και μιλαμε για 1 αντε 2 μια στο τοσο λογικα επιπεδα δλδ.

poulinos@ Οπου περνανε οπτικες ινες (ο οτε) βαζουν και κουτακι μετα στις οικοδομες ή μονο αν εχει συνδρομητή με fiber απο ote μπαινει ο οτε στον κοπο, ξερουμε ?

Επεξ/σία από Chaos KinG
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ηρθαν απο τον οτε και απο την στιγμη που την εκοψαν να την μετρισουν και μετα εχει συγχρονισει στα 50down/5up και δεν αλλαζει οσα reboot και να κανω και αρχισε και αποσυνδεσεις παλι. Πηρα τη νοβα θα στειλουν τεχνικο να το δει (στο τελος θα παρω σκαλα να το κανω μονος μου οχι τπτ αλλο ειναι παρα πολυ ψηλα το κουτι του οτε δεν φτανεισ με απλη σκαλα 😒). Εχει γινει δραμα. Η πλακα ειναι οτι ηρθαν δυο παιδακια απο οτε μονιζα ειναι για διαφημιστικά, μεχρι να κτεβω στο ισογειο να τους πω τη θεμα εχουμε, ειχαν φυγει 😂

Επεξ/σία από Chaos KinG
Δημοσ.

Οι πρωτες εντυπωσεις απο την 100αρα με το H288A ειναι πολυ καλες σαν ταχυτητα. Ξεπερασε τις προσδοκιες μου για να ειμαι ειλικρινης. Η ανταποκριση ειναι λιγο αργη, δηλ. οταν παταω να ανοιξει μια σελιδα, καθυστερει. 

Η αληθεια ειναι οτι θα θελα να αλλαξω dns server και να βαλω αυτον της google αλλα δε ξερω αν γινεται στο συγκεκριμενο ρουτερ.

dsl.jpg

• Like 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, 71SPYROS είπε

Οι πρωτες εντυπωσεις απο την 100αρα με το H288A ειναι πολυ καλες σαν ταχυτητα.

Τι πολυ καλες ? Τερματιζει η γραμμη σου. Και απο ο,τι δειχνει , ενδεχομενως να σηκωνει και 200αρα.
Πολυ πιθανον η καμπινα να ειναι αρκετα κοντα σου και ειναι της wind μιας και αυτη συνηθιζει να βαζει 35αρι profile.
Μηδεν crc errors , 110k kbps , 220k attainable , μην το πεις ουτε του παππα. Καλοδουλευτη.

• Like 2
Δημοσ.

Γινεται να αλλαξω dns στο router και να βαλω της google? Εχω kodi και θεωρειται προαπαιτουμενο για να παιξει

Δημοσ.
6 ώρες πριν, Πέτρος είπε

Ναι, μια χαρά γίνεται.

Μπαίνεις στο router με nova creds (user: forthnet και pass: F0rth@c$n3t# ), και μετά πας Local Network -> LAN -> DHCP server και κάνεις δουλειά σου.

εκει που λεει primary dns και εχει το 192.168.1.1 εγω παω και  βαζω 8.8.8.8    και στο secondary 8.8.4.4???????
αφηνω το isp dns off?
Aν ειναι ευκολο μια καθοδηγηση, ευχαριστω.

dns.jpg

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, 71SPYROS είπε

εκει που λεει primary dns και εχει το 192.168.1.1 εγω παω και  βαζω 8.8.8.8    και στο secondary 8.8.4.4???????
αφηνω το isp dns off?
Aν ειναι ευκολο μια καθοδηγηση, ευχαριστω.

dns.jpg

Ναι, αυτό ακριβώς.

Αλλά αντίστοιχα βάλε και στο ipv6

• Like 1
Δημοσ.

Καλησπέρα, για νέα Μηχανιώνα Θεσσαλονίκης, με καμπίνα περίπου στα 200 με 300 μέτρα θα ήταν καλύτερο να πάω σε 50αρα ΟΤΕ στα 30 ευρώ περίπου ή 100αρα ΕΟΝ στα 26 ευρώ; Είναι όλες οι εταιρίες αξιόπιστες από άποψη διακοπών και αποσυνδέσεων σε τόσο μικρές αποστάσεις καμπίνας; 

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το θεμα ηταν στο καφαο, ηρθαν και το εκαναν τωρα εχω ξανα γραμμη απλα κανει αποσυνδεσεις ανα 1 ωρα βγαζει παρα πολλα σφαλματα αντε να δουμε αλλαξα και καλωδιωση εβαλα της προκοπης καλωδιο ενα cat6a.

δειτε εδω log 😭 

Αναφορά σε κείμενο

UpTime:2022/03/23 04:58:23 ModulationType:Vdsl2_Vectoring RateUp(Kbps):10997 RateDown(Kbps):85825 MaxRateUp(Kbps):0 MaxRateDown(Kbps):88821
InterleaveDelayUs(s):1 InterleaveDelayDs(s):9 ACTINP:5 SnrMarginDown(dB):9.1 SnrMarginUp(dB):-51.2 PwrDown(dBm):12.1 PwrUp(dBm):7.1
Monitortime:2022/03/23 05:12:04 Status: Up ModulationType:Vdsl2_Vectoring RateUp(Kbps):10997 RateDown(Kbps):109953 MaxRateUp(Kbps):50674 MaxRateDown(Kbps):113791
InterleaveDelayUs(s):1 InterleaveDelayDs(s):9 ACTINP:5 SnrMarginDown(dB):10.1 SnrMarginUp(dB):28.2 PwrDown(dBm):12.3 PwrUp(dBm):5.0
Downtime:2022/03/23 05:12:07 LastRetrainReason:Unknwon
Latest 15 minutes:
ReceiveBlocks:0 TransmitBlocks:0 ErroredSecs(S):24 ATUCErroredSecs(S):0
SeverelyErroredSecs(S):21 ATUCSeverelyErroredSecs:0 FECErrors:81844 ATUCFECErrors:0 CRCErrors:13694 ATUCCRCErrors:0
Monitortime:2022/03/23 08:19:43 Status: Up ModulationType:Vdsl2_Vectoring RateUp(Kbps):10997 RateDown(Kbps):64839 MaxRateUp(Kbps):38255 MaxRateDown(Kbps):67101
InterleaveDelayUs(s):1 InterleaveDelayDs(s):10 ACTINP:6 SnrMarginDown(dB):8.3 SnrMarginUp(dB):26.7 PwrDown(dBm):12.0 PwrUp(dBm):9.5
Downtime:2022/03/23 08:22:07 LastRetrainReason:Unknwon
Latest 15 minutes:
ReceiveBlocks:0 TransmitBlocks:0 ErroredSecs(S):61 ATUCErroredSecs(S):0
SeverelyErroredSecs(S):52 ATUCSeverelyErroredSecs:0 FECErrors:1051367 ATUCFECErrors:0 CRCErrors:15630 ATUCCRCErrors:0

Επεξ/σία από Chaos KinG

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...