philos Δημοσ. 20 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2023 Παιδιά μπορεί κάποιος να μας εξηγήσει πότε λήγει το Κινούμαι Ηλεκτρικά 2; Είδα αυτό σήμερα: https://www.taxheaven.gr/news/64532/paratash-oloklhrwshs-ths-drashs-kinoymai-hlektrika Δηλαδή μέχρι πότε δέχονται νέες αιτήσεις; ή πάει κι αυτό; Ρωτάω και για την περίπτωση που κάνω νέα αίτηση και το ποδήλατο αργήσει να έρθει. Από ότι καταλαβαίνω μέχρι Νοέμβριο θα τα έχετε πάρει όλοι τα χρήματα, για δείτε το.
Pwpwpw Δημοσ. 20 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2023 (επεξεργασμένο) 15 ώρες πριν, Joshua21 είπε Αυτό το είχα διευκρινίσει από το πρώτο post που έκανα: Το είχα διαβάσει αυτό που ειχες γράψει και για αυτό και εγραψα στην συνέχεια το παράδειγμα μιας αγοράς αξίας 1300 ευρώ και η πληρωμή να σπάσει σε 2 κομμάτια, να πληρωθούν 1000 ευρώ από χρεωστική γιατί δεν επαρκεί το υπόλοιπο και τα υπόλοιπα 300 να τα δωθούν μετρητά στο κατάστημα ( τα οποία το κατάστημα μπορεί να τα κάνει κατάθεση σε τράπεζα ) και έγραψες ότι σε μια τέτοια συναλλαγη δεν υπάρχει θέμα. Σε αυτό το παράδειγμα τα 1000 πληρώνονται ηλεκτρονικά στο pos και τα υπόλοιπα 300 τα δίνεις μετρητά στο ταμείο, από εκεί και πέρα εν θέλει η αν είναι απαραίτητο τα καταθέτει το κατάστημα στον τραπεζικό του λογαρισμο, ο πελάτης όμως μετρητά θα του δώσει εκείνη την στιγμή. Επεξ/σία 20 Αυγούστου 2023 από Pwpwpw
Joshua21 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2023 (επεξεργασμένο) 13 minutes ago, Pwpwpw said: Το είχε διαβάσει αυτό που έχεις γράψει και εγραψα στην συνέχεια ότι το παράδειγμα μιας αγοράς αξίας 1300 ευρώ και η πληρωμή να γίνει 1000 ευρώ από χρεωστική γιατί δεν επαρκεί το υπόλοιπο και τα υπόλοιπα 300 να τα δωθούν μετρητά στο κατάστημα ( τα οποία το κατάστημα μπορεί να τα κάνει κατάθεση σε τράπεζα ) και έγραψες ότι σε μια τέτοια συναλλαγη δεν υπάρχει θέμα. Ε ναι, δεν υπάρχει θέμα γιατί επισήμως τα 300 τα εισπράττει το κατάστημα μέσω τραπεζικής κατάθεσης. 13 minutes ago, Pwpwpw said: Σε αυτό το παράδειγμα τα 1000 πληρώνονται ηλεκτρονικά στο pos και τα υπόλοιπα 300 τα δίνεις μετρητά στο ταμείο, από εκεί και πέρα εν θέλει η αν είναι απαραίτητο τα καταθέτει το κατάστημα στον τραπεζικό του λογαρισμο, ο πελάτης όμως μετρητά θα του δώσει εκείνη την στιγμή. Όχι, δεν τα καταθέτει αν θέλει, θα τα καταθέσει σε δικό της λογαριασμό διευκρινίζοντας ότι αποτελούν μέρος πληρωμής συγκεκριμένου οχήματος/τιμολογίου θέλει δεν θέλει επειδή είναι υποχρεωτικό. Το ότι ο πελάτης τα έδωσε μετρητά δεν λέει κάτι, απλά εξυπηρέτηση έκαναν στον πελάτη και πήγαν αυτοί να τα καταθέσουν αντί να πάει ο ίδιος. Επεξ/σία 20 Αυγούστου 2023 από Joshua21
Pwpwpw Δημοσ. 20 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2023 (επεξεργασμένο) 25 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Ε ναι, δεν υπάρχει θέμα γιατί επισήμως τα 300 τα εισπράττει το κατάστημα μέσω τραπεζικής κατάθεσης. Όχι, δεν τα καταθέτει αν θέλει, θα τα καταθέσει σε δικό της λογαριασμό διευκρινίζοντας ότι αποτελούν μέρος πληρωμής συγκεκριμένου οχήματος/τιμολογίου θέλει δεν θέλει επειδή είναι υποχρεωτικό. Το ότι ο πελάτης τα έδωσε μετρητά δεν λέει κάτι, απλά εξυπηρέτηση έκαναν στον πελάτη και πήγαν αυτοί να τα καταθέσουν αντί να πάει ο ίδιος. Εγώ κάτι τέτοιο καταλαβα ότι ζητούσε μα κάνει και ο φίλος, δηλαδή να πληρώσει το μεγαλύτερο μέρος του ποσού με τραπεζική κατάθεση και το υπόλοιπο που θα μείνει (499 ευρώ νομίζω ελεγε) να τα δώσει στο κατάστημα μετρητά. Αυτο που θέλει να κάνει ο φίλος γιατι δεν γίνετε και αυτό που λέω εγώ στο παράδειγμα γίνετε, αυτό είναι που δεν καταλαβαινω! Επεξ/σία 20 Αυγούστου 2023 από Pwpwpw
Joshua21 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2023 2 minutes ago, Pwpwpw said: Εγώ κάτι τέτοιο καταλαβα ότι ζητούσε μα κάνει και ο φίλος, δηλαδή να πληρώσει το μεγαλύτερο μέρος του ποσού με τραπεζική κατάθεση και το υπόλοιπο που θα μείνει (499 ευρώ νομίζω ελεγε) να τα δώσει στο κατάστημα μετρητά. Αυτο που θέλει να κάνει ο φίλος γιατι δεν γίνετε και αυτό που λέω εγώ στο παράδειγμα γίνετε, αυτό είναι που δεν καταλαβαινω! Η διαφορά στο δικό σου παράδειγμα είναι πως ΟΛΗ η αξία του οχήματος καταλήγει στον πωλητή μέσω τραπεζικού συστήματος, ενώ έτσι όπως διατύπωσε ο φίλος την ερώτηση ΔΕΝ είναι σαφές κάτι τέτοιο, για αυτό και τον ρώτησα ποιος ακριβώς είναι ο λόγος που θέλει να πληρώσει έτσι. Την ίδια ακριβώς απάντηση σου έδωσα και παραπάνω, αν δεν την καταλαβαίνεις ούτε τώρα sorry, δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλο.
philos Δημοσ. 20 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2023 Παιδιά ναι έχετε δίκιο, δεν μπορεί εν μέρει το ποδήλατο να πληρωθεί με μετρητά. Εφόσον η αξία είναι πάνω από 500 πρέπει να γίνει όλη η συναλλαγή να φανεί ηλεκτρονικά. Το ρώτησα γιατί είχα διαβάσει ότι μερικοί αγοράσανε τμήμα με δόσεις το ποδήλατο και καταθέτανε ξεχωριστές αποδείξεις (το σύστημα ζητάει να καταθέσεις και το αποδεικτικό καταβολής του αντιτίμου, εγώ φυσικά είχα κατά νου ότι θα λάβω απόδειξη και για τα 499 ως αντίτιμο). Εγώ το ρώτησα γιατί δεν έχω όλα τα χρήματα στη τράπεζα, οπότε η λύση είναι να πάω στην τράπεζα και να ζητήσω μεταφορά του 100% του ποσού του ποδηλάτου στον πωλητή, ένα μέρος από την κάρτα μου / λογαριασμό μου και το άλλο με μετρητά (αλλά στο γκισέ της τράπεζας). Οπότε θα έχω μια απόδειξη συναλλαγής όλου του ποσού από την τράπεζα.
Pwpwpw Δημοσ. 20 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2023 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Joshua21 είπε Η διαφορά στο δικό σου παράδειγμα είναι πως ΟΛΗ η αξία του οχήματος καταλήγει στον πωλητή μέσω τραπεζικού συστήματος, ενώ έτσι όπως διατύπωσε ο φίλος την ερώτηση ΔΕΝ είναι σαφές κάτι τέτοιο, για αυτό και τον ρώτησα ποιος ακριβώς είναι ο λόγος που θέλει να πληρώσει έτσι. Την ίδια ακριβώς απάντηση σου έδωσα και παραπάνω, αν δεν την καταλαβαίνεις ούτε τώρα sorry, δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλο. Βασικά εγώ και στο ερώτημα του φίλου πηρα ως δεδομενο οτι το σύνολο όλη της η αξία του οχήματος θα καταληξει στον πωλητή εν τέλη μέσο τραπεζικού συστήματος γιατί ρωτάει αν θα έχει πρόβλημα να προσκομίσει 2 αποδείξεις ( μια της κατάθεσης και μια των μετρητών που θα δώσει στο κατάσταστημα). Για να πάρει και την δεύτερη απόδειξη( των μετρητών) θα πρπει το κατάστημα να προσκομίσει τα χρήματα αυτά στον τραπεζικό του λογαριασμο με την αιτιολογία οτι αποτελούν μέρος πληρωμής συγκρεκριμενου οχήματος/τιμολογίου και να πάρει το καταθετηριο της τράπεζας, όπως ακριβώς δηλαδή θα γίνει και στο παράδειγμα που εγραψα παραπάνω. Αυτο που καταλαβα εγω εξαρχής είναι ότι ο φίλος ρωτούσε αν θα έχει κάποιο πρόβλημα στο πρόγραμμα κινούμε ηλεκτρικά 2 επειδη όταν φτάσει η ώρα μα αναεβασει τα δικαιολογητικά θα πρπει να ανεβάσει 2 αποδείξεις για την εξόφληση του συνολικού ποσού αγοράς , δεν ελεγε να πληρωσει ενα μερος μέσο καταθέσhς και άλλο ένα μερος «κάτω απο το τραπεζι» ( μαύρα δηλαδη, αν ήταν μαύρα δεν θα έκανε λογο για 2 αποδείξεις). Επεξ/σία 20 Αυγούστου 2023 από Pwpwpw
batig0al Δημοσ. 20 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2023 7 ώρες πριν, philos είπε Παιδιά μπορεί κάποιος να μας εξηγήσει πότε λήγει το Κινούμαι Ηλεκτρικά 2; Είδα αυτό σήμερα: https://www.taxheaven.gr/news/64532/paratash-oloklhrwshs-ths-drashs-kinoymai-hlektrika Δηλαδή μέχρι πότε δέχονται νέες αιτήσεις; ή πάει κι αυτό; Ρωτάω και για την περίπτωση που κάνω νέα αίτηση και το ποδήλατο αργήσει να έρθει. Από ότι καταλαβαίνω μέχρι Νοέμβριο θα τα έχετε πάρει όλοι τα χρήματα, για δείτε το. Με προβλημάτισε. Αν μάθει κάποιος παραπάνω ας μοιραστεί πληροφορίες. Εγώ έκανα το πρώτο βήμα ανεβάζοντας τη προσφορά και αρκετές βδομάδες τώρα μου βγάζει "Η κατάσταση της αίτησης άλλαξε σε Εγκεκριμένη Αίτηση προς υπαγωγή" περιμένοντας να ανοίξουν τα πεδία ώστε να ανεβάσω και τα υπόλοιπα έγγραφα.
philos Δημοσ. 20 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2023 1 λεπτό πριν, batig0al είπε Με προβλημάτισε. Αν μάθει κάποιος παραπάνω ας μοιραστεί πληροφορίες. Εγώ έκανα το πρώτο βήμα ανεβάζοντας τη προσφορά και αρκετές βδομάδες τώρα μου βγάζει "Η κατάσταση της αίτησης άλλαξε σε Εγκεκριμένη Αίτηση προς υπαγωγή" περιμένοντας να ανοίξουν τα πεδία ώστε να ανεβάσω και τα υπόλοιπα έγγραφα. Εγώ από την είδηση κατάλαβα ότι κοιτάνε να κλείσουν το πρόγραμμα, οπότε όσοι έχετε ανοίξει αίτηση θα προχωρήσει γρήγορα και θα σας πληρώσουν και μέχρι Νοέμβριο. Για τις περιπτώσεις καθυστερήσεων να λάβουμε τα ποδήλατα δεν ξέρω! Ρώτησα στη πλατφόρμα support.gov του Κινούμαι Ηλεκτρικά και περιμένω απάντηση. Αυτό ρώτησα: Αναφορά σε κείμενο Καλησπέρα, έχω δύο ερωτήσεις σχετικά με τις προθεσμίες του προγράμματος, μιας που διάβασα κάποιες ειδήσεις για παράταση και προθεσμίες. 1. Μέχρι ποια ημερομηνία δέχεστε νέες αιτήσεις στο Κινούμαι Ηλεκτρικά 2; 2. Αν κάνω την αίτηση με την προσφορά του καταστήματος και γίνει δεκτή, υπάρχει κάποιο χρονικό περιθώριο που πρέπει να έχω καταθέσει όλα τα δικαιολογητικά; Εννοώ για την περίπτωση που το ποδήλατο που έχω βρει είναι κατόπιν παραγγελίας και θέλει 1 - 2 μήνες να έρθει. 1
Pwpwpw Δημοσ. 21 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2023 (επεξεργασμένο) 13 ώρες πριν, philos είπε Εγώ από την είδηση κατάλαβα ότι κοιτάνε να κλείσουν το πρόγραμμα, οπότε όσοι έχετε ανοίξει αίτηση θα προχωρήσει γρήγορα και θα σας πληρώσουν και μέχρι Νοέμβριο. Αν και δεν εχει ξεκάθαρη διατύπωση εγώ καταλαβαινω ότι η καταλυτική ημερομηνία που μπορεί κάποιος να κάνει αίτηση στο κινούμαι ηλεκτρικά II είναι μέχρι Νοέμβρη( φυσικά η ολοκλήρωση της αίτησης και η πληρωμή θα ολοκληρωθούν πολυ αργότερα), μετά τον Νοέμβριο κλείνει το συγκεκριμένο πρόγραμμα και δεν θα δέχεται καινούργιες αίτησεις το σύστημα. Να εννοεί ότι θα πληρωθούν άπαντες μέχρι Νοέμβριο προσωπικά μου φαίνεται αδύνατο. Δηλαδή κάνω σήμερα νέα αιτηση και μέχρι Νοεμβρίο να έχουν περάσει όλα τα στάδια με τα δικαιολογητικά και να μπουνε τα χρήματα μου φαίνεται αδύνατο με τους ρυθμούς που πάει το πρόγραμμα. Εγώ εχω κάνει αίτηση τον Μάρτιο, κοντεύει να φύγει και ο Αύγουστος και ακόμη περιμενω. Επεξ/σία 21 Αυγούστου 2023 από Pwpwpw
batig0al Δημοσ. 21 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2023 Για τρίτο κύκλο δεν έχω ακούσει κάτι, λέτε να συνεχίστει ή αυτό ήταν;
philos Δημοσ. 21 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2023 (επεξεργασμένο) Αναφορά σε κείμενο Καλησπέρα, έχω δύο ερωτήσεις σχετικά με τις προθεσμίες του προγράμματος, μιας που διάβασα κάποιες ειδήσεις για παράταση και προθεσμίες. 1. Μέχρι ποια ημερομηνία δέχεστε νέες αιτήσεις στο Κινούμαι Ηλεκτρικά 2; 2. Αν κάνω την αίτηση με την προσφορά του καταστήματος και γίνει δεκτή, υπάρχει κάποιο χρονικό περιθώριο που πρέπει να έχω καταθέσει όλα τα δικαιολογητικά; Εννοώ για την περίπτωση που το ποδήλατο που έχω βρει είναι κατόπιν παραγγελίας και θέλει 1 - 2 μήνες να έρθει. Μου απάντησαν σήμερα αυτό: Αναφορά σε κείμενο Καλησπέρα, σύμφωνα με το Άρθρο 6 της ΚΥΑ υπ' Αριθμ. ΥΠΕΝ/ΑΤΗ/70517/238, η διάρκεια υποβολής αιτήσεων στο πλαίσιο της σχετικής δράσης θα είναι έως και την 31η Δεκεμβρίου 2023. Η διάρκεια αυτή μπορεί να συντμηθεί στην περίπτωση που οι διαθέσιμοι πόροι καλυφθούν πριν την ημερομηνία ολοκλήρωσης της δράσης.Επίσης σύμφωνα με το άρθρο 13 (7) της Δράσης, μετά την έκδοση της Απόφασης Υπαγωγής, ο ωφελούμενος ενημερώνεται μέσω του πληροφοριακού συστήματος και υποχρεούται εντός δώδεκα (12) μηνών να υποβάλλει αίτημα ολοκλήρωσης της πράξης αναρτώντας τα δικαιολογητικά ολοκλήρωσηςκαι καταβολής της ενίσχυσης που περιγράφονται στο Παράρτημα ΙΙ. Δεν μου κάνανε καμία αναφορά σε Σεπτέμβριο και Νοέμβριο που λένε οι ειδήσεις... Δεν ξέρω αν έχει κανένας όρεξη να τους πάρει και τηλέφωνο, μήπως οι τύποι στο "κοντρόλ" δεν ήταν ενημερωμένοι. Λέω τώρα δε ξέρω. Είχα διαβάσει σε ιστοσελίδες όταν πρωτοξεκίνησε το πρόγραμμα ότι η τελική ημερομηνία είναι 31/12/2023. Μπορεί ο νόμος που βγήκε να ήταν απλά για να επισπεύσει τις καταβολές αλλά και πάλι δεν καταλαβαίνω γιατί το ονομάζουνε παράταση, ενώ το πρόγραμμα λήγει Δεκέμβριο. Επεξ/σία 21 Αυγούστου 2023 από philos
philos Δημοσ. 22 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2023 (επεξεργασμένο) Παιδιά ρώτησα και αλλού συν στο support.gov και το συμπέρασμα που βγαίνει είναι ότι αυτά τα άρθρα όπως αυτό: https://www.taxheaven.gr/news/64532/paratash-oloklhrwshs-ths-drashs-kinoymai-hlektrika ... αφορούν τον Α' κύκλο του Κινούμαι Ηλεκτρικά κι όχι τον Β'. Η παράταση αφορά την πληρωμή του Α' κύκλου που επειδή δεν ολοκληρώθηκε, δώσανε νέα παράταση. Πρέπει να είχαν δώσει κι άλλη παράταση πριν μήνες και πάλι το υπουργείο δεν είχε προλάβει να ολοκληρώσει το πρόγραμμα. Κλάψτα χαράλαμπε δηλαδή, αργούν πάρα πολύ να βάλουν τα χρήματα. Όσα ξέρουμε για τον Β' κύκλο ισχύουν. Επεξ/σία 22 Αυγούστου 2023 από philos 1
Pwpwpw Δημοσ. 22 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2023 5 ώρες πριν, philos είπε Κλάψτα χαράλαμπε δηλαδή, αργούν πάρα πολύ να βάλουν τα χρήματα. Κατι εχουμε καταλαβει!😋
-WISE- Δημοσ. 25 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2023 Καλησπέρα παίδες. Τελικά κατέληξα στο ADO A20. Γρήγορη ερώτηση! Θέλω να βάλω ποτηροθήκη για να πηγαίνω να παίρνω καφέ ώστε να μην τον κρατάω στο χέρι. Δυστυχώς με όλα όσα έχει πάνω το τιμόνι (καθρέφτες, καντράν, κουδούνι, θύρα φόρτισης, ταχύτητες) δεν χωράει βάση. Έχουμε καμία πατέντα κάπως να το προσαρμόσω; Όχι απαραίτητα στο τιμόνι. Σκέφτηκα από τη λαβή μπροστά από τη σέλα αλλά την χρησιμοποιώ για να το μεταφέρω και δεν λεει να βάζω και να βγάζω συνέχεια βίδες.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα