Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επισκέπτης
Δημοσ.

Και εγώ εχω μια ερώτηση.Εχω λιγκουίνι με μελάνι σουπιάς.Με τι σάλτσα τα συνδιάζω;

  • Απαντ. 4,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μερικα μαγειρεματα τωρα τελευταια

χταποδακι με μακαρονακι κοφτο (συνταγη Πετρετζικη)

QSRSxX.jpg
A70qaV.jpg
8R6EaQ.jpg

Κρεατοσουπα (συνταγη δικια μου yolo)

ejnoVt.jpg
AywKc8.jpg
qe1cuE.jpg

 

Παστιτσιο (συνταγη δικια μου)

gFL9em.jpg
tdi1Z0.jpg
2nxqzi.jpg

 

 

Επεξ/σία από evabb
  • Like 9
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, evabb είπε

Μερικα μαγειρεματα τωρα τελευταια

χταποδακι με μακαρονακι κοφτο (συνταγη Πετρετζικη)

QSRSxX.jpg
A70qaV.jpg
8R6EaQ.jpg

Κρεατοσουπα (συνταγη δικια μου yolo)

ejnoVt.jpg
AywKc8.jpg
qe1cuE.jpg

 

Παστιτσιο (συνταγη δικια μου)

gFL9em.jpg
tdi1Z0.jpg
2nxqzi.jpg

 

 

Άξια , μπραβο!!

Το χταποδι με κοφτο αγαπημενο φαγητο, το φιαχνω συχνα.

Επεξ/σία από Menelaos83
  • Thanks 1
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
1 ώρα πριν, invisiblesurfer είπε

Εξαιρετική! Συνταγή ζύμης υπάρχει; 

φυσικα υπαρχει, μου την έδωσε αλλο μελος του forum (@SagoniasSlutRos) κ ηταν οτι καλυτερο εχω φτιαξει σε πιτσα, αλλα δε θα σου πετυχει χωρίς κατι τετοιο https://eu.ooni.com/products/ooni-koda η κατι παρομοιο

  • Like 3
Δημοσ.
44 λεπτά πριν, sndev είπε

φυσικα υπαρχει, μου την έδωσε αλλο μελος του forum (@SagoniasSlutRos) κ ηταν οτι καλυτερο εχω φτιαξει σε πιτσα, αλλα δε θα σου πετυχει χωρίς κατι τετοιο https://eu.ooni.com/products/ooni-koda η κατι παρομοιο

Την βαζω εδω για οποιον θελει.

Best pizza:

70% hydration
24h cold ferment

Vito recipe
1kg flour
700g water
30g salt
3g instant dry yeast 

Πρώτα ανακατεύω αλεύρι, μαγιά και 95% του νερού και το αφήνω μισή ώρα. 
Μετά προσθέτω νερό και αλάτι και ανακατεύω στο μίξερ 10'. Ξεκούραση 10'. Ανακάτεμα λίγο ακόμα. Slap and fold μέχρι να γίνει μπάλα και το βάζω ψυγείο σκεπασμένο για 24 ώρες. 
Βγάζω από το ψυγείο και φτιάχνω μπάλες και αφήνω δύο ώρες να φουσκώσουν.

Preheat Ooni till 430-450°C and then put at lowest flame
Launch pizza and put mid flame
Remove pizza and put lowest flame

 

172204940_151311383573592_153941905045602657_n.jpg

172646446_287872266046101_6332416509123752820_n.jpg

172243431_269493951474562_2054008100168517233_n.jpg

172558813_237446158161579_4128240988064619485_n.jpg

172776866_1429744700724524_4779573550240862870_n.jpg

  • Like 19
Δημοσ.
1 ώρα πριν, SagoniasSlutRos είπε

Την βαζω εδω για οποιον θελει.

Best pizza:

70% hydration
24h cold ferment

Vito recipe
1kg flour
700g water
30g salt
3g instant dry yeast 

Πρώτα ανακατεύω αλεύρι, μαγιά και 95% του νερού και το αφήνω μισή ώρα. 
Μετά προσθέτω νερό και αλάτι και ανακατεύω στο μίξερ 10'. Ξεκούραση 10'. Ανακάτεμα λίγο ακόμα. Slap and fold μέχρι να γίνει μπάλα και το βάζω ψυγείο σκεπασμένο για 24 ώρες. 
Βγάζω από το ψυγείο και φτιάχνω μπάλες και αφήνω δύο ώρες να φουσκώσουν.

Preheat Ooni till 430-450°C and then put at lowest flame
Launch pizza and put mid flame
Remove pizza and put lowest flame

 

172204940_151311383573592_153941905045602657_n.jpg

172646446_287872266046101_6332416509123752820_n.jpg

172243431_269493951474562_2054008100168517233_n.jpg

172558813_237446158161579_4128240988064619485_n.jpg

172776866_1429744700724524_4779573550240862870_n.jpg

Άριστα! Σε ευχαριστώ πάρα πολύ. 

  • Like 3
Δημοσ.
5 ώρες πριν, SagoniasSlutRos είπε

Την βαζω εδω για οποιον θελει.

Best pizza:

70% hydration
24h cold ferment

Vito recipe
1kg flour
700g water
30g salt
3g instant dry yeast 

Πρώτα ανακατεύω αλεύρι, μαγιά και 95% του νερού και το αφήνω μισή ώρα. 
Μετά προσθέτω νερό και αλάτι και ανακατεύω στο μίξερ 10'. Ξεκούραση 10'. Ανακάτεμα λίγο ακόμα. Slap and fold μέχρι να γίνει μπάλα και το βάζω ψυγείο σκεπασμένο για 24 ώρες. 
Βγάζω από το ψυγείο και φτιάχνω μπάλες και αφήνω δύο ώρες να φουσκώσουν.

Preheat Ooni till 430-450°C and then put at lowest flame
Launch pizza and put mid flame
Remove pizza and put lowest flame

 

172204940_151311383573592_153941905045602657_n.jpg

172646446_287872266046101_6332416509123752820_n.jpg

172243431_269493951474562_2054008100168517233_n.jpg

172558813_237446158161579_4128240988064619485_n.jpg

172776866_1429744700724524_4779573550240862870_n.jpg

Eν ολιγοις κανεις αυτό 

με λιγη παραπανω μαγια που νομιζω χρειάζεται..

Μικρο* για το οτι προσθετεις μετα το νερο με το αλατι, δεν σου χαλαει το ζυμαρι; Δεν θα ηταν προτιμοτερο να το κανεις με το 100% του νερου και να βαλεις μετα μονο το αλατι ή δεν θα απορροφηθεί σωστα;  

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Chrisxxx είπε

Eν ολιγοις κανεις αυτό 

με λιγη παραπανω μαγια που νομιζω χρειάζεται..

Μικρο* για το οτι προσθετεις μετα το νερο με το αλατι, δεν σου χαλαει το ζυμαρι; Δεν θα ηταν προτιμοτερο να το κανεις με το 100% του νερου και να βαλεις μετα μονο το αλατι ή δεν θα απορροφηθεί σωστα;  

Aυτη ειναι με 60% νερο, ενω αυτη που εδωσα εγω ειναι 70%. Πιο δυσκολο ζυμαρι, αλλα πολυ πιο μαλακο και αφρατο.

Στην αρχη απλα ανακατεβω το αλευρι με το νερο και τη μαγια και αφηνω για μιση ωρα να τραβηξει υγρασια το αλευρι και να κανει την αυτολυση. Δε νομιζω οτι θα αλλαξει κατι αν βαλω ολο το νερο στην αρχη.

Γενικα αυτη η μεθοδος που ακολουθω ειναι μια μιξη απο διαφορες μεθοδους που εχει δειξει ο Vito Iacopelli σε διαφορα βιντεο στο καναλι του. Εχει δειξει ολες τις μεθοδους με ολες τις τεχνικες, οποτε επελεξα αυτο που με βολευει πιο καλα.

Επισης ξεχασα να αναφερω οτι χρησιμοποιω αλευρι caputo blue pizzeria. Οποιος θελει να κανει πιο αργη ωριμανση στο ψυγειο, καλυτερα να δοκιμασει το caputo nuvola. To pizzeria το βρισκουμε ευκολα σε μεγαλο Σκλαβενιτη και ΑΒ, ενω το nuvola το εχω βρει μονο στο mypizzaproject αλλα δεν το εχω παρει να το δοκιμασω ακομα, μιας και με το 24ωρο ζυμαρι ειμαι φουλ ικανοποιημενος.

  • Like 1
Δημοσ.

Θα το τεσταρω αν βρω το αλευρι, εχω φουρνο που παει 300 με πανω αντισταση και πετρα κατω.

Ενα θεμα στο 24ωρο μου εχει τυχει να ξεφουσκώσει το ζυμαρι στις 18-20 ωρες, πολυ μαγια; 

κατα τα αλλα ναι οτιδηποτε πανω απο 65% νερο κανει τη ζυμη να κολλαει παρα πολυ, θελει προσοχή, γρηγορες κινησεις και καλο αλευρι στο ανοιγμα.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Chrisxxx είπε

Θα το τεσταρω αν βρω το αλευρι, εχω φουρνο που παει 300 με πανω αντισταση και πετρα κατω.

Ενα θεμα στο 24ωρο μου εχει τυχει να ξεφουσκώσει το ζυμαρι στις 18-20 ωρες, πολυ μαγια; 

κατα τα αλλα ναι οτιδηποτε πανω απο 65% νερο κανει τη ζυμη να κολλαει παρα πολυ, θελει προσοχή, γρηγορες κινησεις και καλο αλευρι στο ανοιγμα.

Και αυτη πολυ καλη μεθοδος με poolish και χωρις μιξερ. Αν ακολουθησεις τις δοσολογιες που δινει, αν θυμαμαι ειναι για 10 πιτσες, διαιρεσε με το 10 και μετα πολλαπλασιασε με τον αριθμο που θες να φτιαξεις εσυ. Στο στελνω κυριως ομως για να δεις οτι γινεται και σε οικιακο φουρνο σε πολυ καλο βαθμο. Θες ομως πετρα πιτσας ή κατι μεντεμενιο.

Τωρα γιατι ξεφουσκωσε η ζυμη δεν το γνωριζω ακριβως. Αν την βαλεις ψυγειο δεν προλαβαινει να ξεφουσκωσει. Αν θες να τη φουσκωσεις εκτος ψυγειου, υπαρχουν διαφορα calculator που βαση θερμοκρασιας χωρου και ωρων που θες, σου υπολογιζει τη μαγια που θα πρεπει να βαλεις. Αλλα σκεψου οτι αν θες να κανεις 24 ωρες εκτος ψυγειου θα σου βγαλει λιγοτερο απο 1 γραμμαριο μαγια, οποτε εκει θες και αναλλογη ζυγαρια με δυο δεκαδικους ακριβεια.

  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Νομίζω ότι όταν η ζύμη ξεφουσκώνει, όπως και όταν έχει πολλές πολλές φουσκάλες και σκίζεται εύκολα, είναι στις περιπτώσεις που δεν έχει ζυμωθεί αρκετά για να δημιουργηθεί η σωστή ποσότητα γλουτένης που κάνει τη ζύμη ελαστική. 

Επεξ/σία από invisiblesurfer
  • Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.

Η συγκεκριμένη ζύμη είναι για μένα η ιδανική μετά από άπειρες δοκιμές. Όλο το μυστικό είναι η αργή ωρίμανση στο ψυγείο για 24 έως και πάνω από 48 ώρες και ένα δίωρο εκτός πριν την προετοιμασία. Επίσης άνοιγμα με τα χέρια και όχι με πλάστη για να μην ξεφουσκώσει εντελώς το στεφάνι της. 
 

Με την πέτρα που έχω πετυχαίνω σχεδόν 400 βαθμούς στην επιφάνεια βάζοντας τις αντιστάσεις στο τέρμα και πατώντας το κουμπί γρήγορης προθέρμανσης του φούρνου. Τον αφήνω αναμμένο για σχεδόν μια ώρα πριν βάλω την πίτσα. Συνολικά σε αυτή τη θερμοκρασία η πίτσα είναι έτοιμη σε λιγότερα από 5 λεπτά! :) 

  • Like 3
Δημοσ.
27 λεπτά πριν, billdanos είπε

Επίσης άνοιγμα με τα χέρια και όχι με πλάστη για να μην ξεφουσκώσει εντελώς το στεφάνι της. 

Καλά αυτό εννοείται. 

Δημοσ.

Καλησπέρα.Θελω να φτιάξω μακαρόνια με σάλτσα Νάπολι.Τα παρακάτω μας κάνουν ή πρέπει να ψάξω για κάτι άλλο;

IMG_20210415_184031.jpg

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...