Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δοκιμασε τα λαχανακια στο τηγανι, σοταρισμα με λιγο κρεμμυδι και σκορδο

και νομιζω δεν αφησες το κρεας να ξεκουραστει?

Δημοσ.

Δοκιμασε τα λαχανακια στο τηγανι, σοταρισμα με λιγο κρεμμυδι και σκορδο

και νομιζω δεν αφησες το κρεας να ξεκουραστει?

 

τα λαχανακι βρυξελλων ειναι βρασμενα και μετα περασμενα σε βουτυρο με λευκο πιπερι. το ξεκουρασμα πως το ενοεις; η χρυση λιμνουλα στο πιατο ειναι λιωμενο βουτυρο

Δημοσ.

οταν ψηθει το κρεας αστο να κατσει σε ενα πιατο για περιπου την ιδια ωρα που το μαγειρευες, με ενα αλουμινοχαρτο απο πανω.

Δημοσ.

οταν ψηθει το κρεας αστο να κατσει σε ενα πιατο για περιπου την ιδια ωρα που το μαγειρευες, με ενα αλουμινοχαρτο απο πανω.

 

δεν την ηξερα τετοια τεχνικη λεπτομερια. αν και δεν νομιζω οτι θα ειχα το κουραγιο να αφησω το λαχταριστο κρεατακι να περιμενει.

 

Είχε καιρό να διαβάσω το παρόν θέμα, είστε πολύ προχώ πια...

 

εε; :huh:

  • Super Moderators
Δημοσ.

 

 

δεν την ηξερα τετοια τεχνικη λεπτομερια. αν και δεν νομιζω οτι θα ειχα το κουραγιο να αφησω το λαχταριστο κρεατακι να περιμενει.

 

 

 

εε; :huh:

 

Και γω το θεωρουσα ασήμαντη λεπτομέρια μέχρι που το δοκίμασα! Ασε που με τα ζουμιά που θα βγάλει οση ωρα θα "ξεκουράζεται", φτιαχνεις μια ακόμη πιο special σαλτσούλα! :)

  • Like 2
Δημοσ.

Ευα, αλατι-πιπερι-τηγανι το κρεας?

 

φουρνος (αλουμινενιο κεσεδακι, το καλυτερο ψησιμο) με αρωματισμενο βουτυρο (δεν ξερω τι εχει ακριβως, ερχεται πακετο με το κρεας) εξου και η λιμνουλα. το αλατι το εβαλα μετα στο πιατο (fleur de sel)

 

Και γω το θεωρουσα ασήμαντη λεπτομέρια μέχρι που το δοκίμασα! Ασε που με τα ζουμιά που θα βγάλει οση ωρα θα "ξεκουράζεται", φτιαχνεις μια ακόμη πιο special σαλτσούλα! :)

 

αυτα τα ζουμακια τα απολαμβανω κι εγω ανακατεμενα με το βουτυρο την ωρα που το κοβω και τρεχουν. ειναι πολυ σλουρπ σλουρπ.

Δημοσ.

φουρνος (αλουμινενιο κεσεδακι, το καλυτερο ψησιμο) με αρωματισμενο βουτυρο (δεν ξερω τι εχει ακριβως, ερχεται πακετο με το κρεας) εξου και η λιμνουλα. το αλατι το εβαλα μετα στο πιατο (fleur de sel)

 

δεν εχω ψησει ποτε φουρνο , μονο σε αυτη την τηγανογκριλιερα...

ποση ωρα το αφησες? το γυρισες? σκεπασες με αλουμινοχαρτο μεσα στο φουρνο καθολου? φανταζομαι στο γκριλ , οχι αερα ετσι?

Δημοσ.

δεν εχω ψησει ποτε φουρνο , μονο σε αυτη την τηγανογκριλιερα...

ποση ωρα το αφησες? το γυρισες? σκεπασες με αλουμινοχαρτο μεσα στο φουρνο καθολου? φανταζομαι στο γκριλ , οχι αερα ετσι?

 

Το εψησα κανα 10λεπτο-τεταρτο στους 220 περιπου (κρυος φουρνος χωρις προθερμανση, ασε που ο δικος μου ειναι λιγο μπρικι οποτε δεν ειναι και πολυ ενδεικτικοι οι χρονοι και οι θερμοκρασιες). Το γυρισα 2 φορες νομιζω η δευτερη ηταν για να παρει απλα λιγο χρωμα στο τελος κανα λεπτο. βασικα δεν πρεπει να κανει το λαθος να το τσιμπησεις με κανα πηρουνι για να το τσεκαρεις γτ θα χυθουν ολα τα ζουμια του. δεν το σκεπασα καθολου, το εψησα με το βουτυρο του στις αντιστασεις (γκριλ ειναι αυτο; ). παντως ο καθε φουρνος ειναι διαφορετικος οποτε πρεπει να πειραματιστεις με τον δικο σου για να βρεις τον ιδανικο χρονο ψησιματος. Και επιμενω στα αλουμινενια κεσεδακια, οτιδηποτε και να ψησεις εκει μεσα γινεται πολυ καλυτερο απ'οτι αν το ψησεις σε σιδερενιο ταψι.

  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...