Super Moderators billdanos Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2015 Super Moderators Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2015 Κυκλοφορεί μια συνταγή τελευταία online που τη λένε: Ραβανί με ρύζι. Εν συντομία παίρνεις ρύζι αρμπόριο, το μουλιάζεις κάνα 2ωρο σε κρύο νερό, το στραγγίζεις, το περνάς στο multi να θρυμματιστεί, το βράζεις σε νερό και ζάχαρη και μόλις πήξει ρίχνεις μέσα ξύσμα λεμονιού, λίγο χυμό λεμονιού, βανίλια και μαστίχα και μετά όλο μαζί το ψήνεις για κάνα 1 ώρα + στο φούρνο. Λοιπόν μην το δοκιμάσετε γιατί γίνεται μια απαίσια αηδία Κάτι σαν λευκός χαλβάς φαρσάλων μαζί με ρυζόγαλο. Τουλάχιστον για τα δικά μου τα γούστα ...δεν. Έφυγε όλο μαζί στη σακούλα σκουπιδιών μείον ένα κομμάτι που το έφαγα με το ζόρι από τα νεύρα μου (γιατί έτρεξα πολύ για να βρω μαστίχα σε super market). 1
cococrops Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2015 Κυκλοφορεί μια συνταγή τελευταία online που τη λένε: Ραβανί με ρύζι. Εν συντομία παίρνεις ρύζι αρμπόριο, το μουλιάζεις κάνα 2ωρο σε κρύο νερό, το στραγγίζεις, το περνάς στο multi να θρυμματιστεί, το βράζεις σε νερό και ζάχαρη και μόλις πήξει ρίχνεις μέσα ξύσμα λεμονιού, λίγο χυμό λεμονιού, βανίλια και μαστίχα και μετά όλο μαζί το ψήνεις για κάνα 1 ώρα + στο φούρνο. Λοιπόν μην το δοκιμάσετε γιατί γίνεται μια απαίσια αηδία Κάτι σαν λευκός χαλβάς φαρσάλων μαζί με ρυζόγαλο. Τουλάχιστον για τα δικά μου τα γούστα ...δεν. Έφυγε όλο μαζί στη σακούλα σκουπιδιών μείον ένα κομμάτι που το έφαγα με το ζόρι από τα νεύρα μου (γιατί έτρεξα πολύ για να βρω μαστίχα σε super market). και καπου το ειδα την παρασκευη νομιζω συν οτι εμεις στο τοπο μας φτιαχνουμε ενα αλλο ειδος που δεν το λεμε ραβανι αλλα ριβανι και ειναι αλλιως σε γευση δεν ειναι σιροπιαστο και μαλακο οπως το ραβανι γι'αυτο και δεν θα το δοκιμαζα ουτε αυτο ουτε το ραβανι
Super Moderators billdanos Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2015 Super Moderators Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2015 και καπου το ειδα την παρασκευη νομιζω συν οτι εμεις στο τοπο μας φτιαχνουμε ενα αλλο ειδος που δεν το λεμε ραβανι αλλα ριβανι και ειναι αλλιως σε γευση δεν ειναι σιροπιαστο και μαλακο οπως το ραβανι γι'αυτο και δεν θα το δοκιμαζα ουτε αυτο ουτε το ραβανι Το original ραβανί είναι μια χαρά, ειδικά μαζί με παγωτό κλπ. Αυτό το πράγμα όμως ...ούτε καν! PS: Και για όλα φταίει ο άτιμος ο γιατρός που μου έκοψε τη ...σοκολάτα!
cococrops Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2015 Το original ραβανί είναι μια χαρά, ειδικά μαζί με παγωτό κλπ. Αυτό το πράγμα όμως ...ούτε καν! PS: Και για όλα φταίει ο άτιμος ο γιατρός που μου έκοψε τη ...σοκολάτα! υπαρχουν τετοιοι γιατροι που κοβουν την σοκολατα?Δικηγορο εχεις να του κανεις μηνυση στον ιατρικο συλλογο? Το original ραβανί είναι μια χαρά, ειδικά μαζί με παγωτό κλπ. Αυτό το πράγμα όμως ...ούτε καν! PS: Και για όλα φταίει ο άτιμος ο γιατρός που μου έκοψε τη ...σοκολάτα! τσεκαρε αυτο που σου λες εγω http://ntaouli.blogspot.gr/2011/06/blog-post_1134.html
Super Moderators billdanos Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2015 Super Moderators Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2015 υπαρχουν τετοιοι γιατροι που κοβουν την σοκολατα?Δικηγορο εχεις να του κανεις μηνυση στον ιατρικο συλλογο? τσεκαρε αυτο που σου λες εγω http://ntaouli.blogspot.gr/2011/06/blog-post_1134.html Ε αυτό είναι πολύ κοντά στο ραβανί μιας και έχει σιμιγδάλι κλπ. Η σοκολάτα και το κόκκινο κρασί (ειδικά σε συνδυασμό) είναι τα 2 πρώτα που σου κόβουν όταν έχεις Γαστροοισοφαγική Παλλινδρόμηση. Όχι τα έκοψα 100% βέβαια αλλά ...λέμε τώρα (θυσιάζω τον ύπνο μου μερικές φορές για τη χαρά της σοκολάτας ή του καλού κόκκινου κρασιού)! 1
cococrops Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2015 Ε αυτό είναι πολύ κοντά στο ραβανί μιας και έχει σιμιγδάλι κλπ. Η σοκολάτα και το κόκκινο κρασί (ειδικά σε συνδυασμό) είναι τα 2 πρώτα που σου κόβουν όταν έχεις Γαστροοισοφαγική Παλλινδρόμηση. Όχι τα έκοψα 100% βέβαια αλλά ...λέμε τώρα (θυσιάζω τον ύπνο μου μερικές φορές για τη χαρά της σοκολάτας ή του καλού κόκκινου κρασιού)! ε ενταξει αμα εχεις προβλημα αλλαζει το πραγμα!!
GoLdMaNn Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2015 Καλησπερα στο φορουμ.Προσφατα αγορασα φιλετο παπιας και θελω να το κανω σπιτι ωστε να πλησιασω οσο μπορω την παπια του κινεζικου.Εχετε καμια προταση για ψησιμο;Σαλτσες και λοιπα δεν με ενδιαφερουν,θελω να την κανω σκετη οπως ειναι σε μερικα κινεζικα η απλη.Επισης αν κανεις ξερει πως θα κανω και πιτουλες να την συνοδευσω ας βοηθησει
..MementoMori.. Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2015 Αλατοπιπερωνεις, βαζεις σε τηγανι με το δερμα απο την κατω μερια, χωρις λαδι. Ξεκινας με χαμηλη θερμοκρασια και οταν αρχιζει να βγαζει υγρα (το λιπος της δηλαδη) ανεβαζεις σταδιακα θερμοκρασια. Οταν παρει η πετσουλα αυτο το ωραιο χρωμα που γουσταρουμε ολοι, το γυρνας και το αφηνεις ελαχιστα απο την αλλη μερια. Το μεταφερεις σε φουρνο προθερμασμενο στους 180 για κανα 10λεπτο. Αφηνεις να περασουν τουλαχιστον 5 λεπτα αφου την βγαλεις απο τον φουρνο πριν κοψεις. Επισης 1
Super Moderators billdanos Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2015 Super Moderators Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2015 Αλατοπιπερωνεις, βαζεις σε τηγανι με το δερμα απο την κατω μερια, χωρις λαδι. Ξεκινας με χαμηλη θερμοκρασια και οταν αρχιζει να βγαζει υγρα (το λιπος της δηλαδη) ανεβαζεις σταδιακα θερμοκρασια. Οταν παρει η πετσουλα αυτο το ωραιο χρωμα που γουσταρουμε ολοι, το γυρνας και το αφηνεις ελαχιστα απο την αλλη μερια. Το μεταφερεις σε φουρνο προθερμασμενο στους 180 για κανα 10λεπτο. Αφηνεις να περασουν τουλαχιστον 5 λεπτα αφου την βγαλεις απο τον φουρνο πριν κοψεις. Επισης Ακριβώς αυτό! Δεν το παραψήνεις γιατί θα σου γίνει ...τσίχλα! Πρέπει όταν το κόβεις μετά σε λεπτές φετούλες να είναι μαλακό και ζουμερό. Αν έχεις γυναίκα στο σπίτι ετοιμάσου για φωνές κλπ γιατί βγάζει άπειρα οπτικά εφέ και τσίκνα όσο καίγεται το δέρμα με το λίπος που έχει... Επίσης τα 5-7 λεπτά αφού το βγάλεις από το φούρνο, είναι super σημαντικό να περιμένεις να περάσουν (τυλιξέ το σε αλουμινόχαρτο) γιατί το κρέας συνεχίζει να ψήνεται ακόμη στο εσωτερικό του). Εγώ αυτό το κάνω με πιπεράτη (διάφορα σπασμένα πιπέρια με sour cream ή κρέμα γάλακτος ή ακόμη και γιαούρτι) σως μαζί με πατάτες ογκρατέν. Εναλλακτικά αν αποτύχουν όλα, πας στο Chez Lucien στα Πετράλωνα και τρως εκεί την πιπεράτη πάπια από τον φίλο μας σεφ.
cococrops Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2015 Θενξ εβρυμπάντυ. Αλλά δεν μπορώ να το κρεμάσω στο ψυγείο μου να σιτέψει. Δεν έχω ψυγείο χασάπη... Το νόημα του σιτέματος είναι απλά να στραγγίξει; Αν το αφήσω ξαπλωτό και ψιλοτεμαχισμένο στο ψυγείο μου καναδυό μέρες, έχει νόημα; Ντη, είμαι και κοιλιόδουλος, αλλά είμαι και πιο έξυπνος από το γουρούνι χοχοχο, αλλά το βασικότερο είναι ότι έχω πιο πολλά λεφτά από αυτό, χουχουχου! το τεμαχισες το γουρουνακι τι εγινε?
leftermann Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2015 το τεμάχισα! Παρέλαβα χθες το μεσημέρι. Όλο το βράδυ, από τις 10 περίπου που γύρισα από την δουλειά μέχρι τη μία - μιάμιση τα μεσάνυχτα το έσφαζα! Μου έφυγε ο τάκος, αλλά δεν θυμάμαι να έχω περάσει καλύτερα στην ζωή μου!!! δυστυχώς δεν έχω φωτογραφικό υλικό, δεν προνόησα. Το γουρουνάκι τελικά ήτο περίπου 20 κιλά, χωρίς τα σωθικά του και το κεφάλι του (μαλακία, περίμενα και το κεφάλι, την άλλη φορά θα το καβατζώσω και αυτό). Ο τύπος στο βίντεο έχει σαφώς μεγαλύτερο ζώο, τουλάχιστον διπλάσιο. Πάντως το βίντεο βοήθησε πολύ, το τελικό αποτέλεσμα είναι πολύ ενθαρυντικό . Μια κομάτα από το μπούτι ήδη βράζει για να γίνει με πρασοσέλινο 1
Super Moderators billdanos Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2015 Super Moderators Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2015 Μια κομάτα από το μπούτι ήδη βράζει για να γίνει με πρασοσέλινο Τώρα μου το χάλασες... 1
cococrops Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2015 Τώρα μου το χάλασες... εε ναι επρεπε να το βαλεις στο φουρνο με πατατες ρε συ
leftermann Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2015 στον φούρνο με πατάτες στην γάστρα θα μπούν κάποια στιγμή τα κότσια, κάποια άλλη στιγμή μια μεγάλη κομάτα παντσέτα κάπου ενάμισι κιλό, κάποια άλλη στιγμή μια σπάλα με την ωμοπλάτη κομπλέ κάνα τριάρι κιλά, κουτουλουπού κουτουλουπού. α, επίσης, καναδυό κιλά λίπος που έχω βγάλει στην άκρη, παίζει να γίνει κάτι άλλο συμπαθητικό εκτός από λαρδί;
cococrops Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2015 θα μπορουσες λουκανικα αμα ειχες και κομματι απο το κιλοτο
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα