Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Super Moderators
Δημοσ.
50 minutes ago, skiabox said:

Μεγάλε μοντεράτορα billdanos έγραψες πάλι.

Δοκίμασα τη συνταγή που είπες με την παρμεζάνα στο φούρνο και μετά τσιπς.

Από κάτω είχανε την κλασική σαλάτα μαρούλι με την ωραία βινεγκρέτ που περιγράφω πιο πάνω!

Απλά μετά το κρύωμα θέλουν να μπουν σε χαρτί κουζίνας τα τσιπς να φύγει λίγο το λάδι που βγάζουν.

Για φωτογραφία ήταν το πιάτο!

Καλά ποιος είσαι;

Ο Σωτήρης Κοντιζάς;

ΛΟΟΟΛ

Είδες; Τίποτα δεν είναι δύσκολο! 

Το ποσο λίπος θα βγάλει εξαρτάται και από την παρμεζάνα που θα έχεις. Όσο πιο σκληρή ή μακράς ωρίμανσης τόσο λιγότερο θα βγάζει. 

:) 

  • Απαντ. 4,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Πάντως τα τσιπς παρμεζάνας δεν μπορώ να μπω ότι έδωσαν και πολλά στο πιάτο.

Δηλαδή μπροστά στην βινεγκρέτ που έχει μέσα και το βαλσάμικο ήταν ψιλοουδέτερα.

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, marios32 είπε

Δοκίμασε με Grana Padano ή Πεκορίνο (έχει και Ελληνικό Αμφιλοχίας πολύ ωραίο) Ιταλικό.

Σε σουπερ μάρκετ πήγα και το πήρα.

Το κεφάλι τυρί έμοιαζε με όλα τα άλλα.

Το Padano νομίζω είναι σε μπλε συσκευασία.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν έχεις Βασιλόπουλο/Σκλαβενίτη κοντά (Δεν ειμαι 100% για Σκλαβενίτη), έχουν και σου κόβουν από το τμήμα αλλαντικών/τυριών όσο θες από τις μεγάλες ροδέλες τυριών ή μπορεί και να έχουν και έτοιμα πιο μικρά κομμένα κομμάτια.

Πάντως ναι τα βρίσκεις και συσκευασμένα εννοείται και έχουνε μάλιστα και σήμανση αναγνώρισης σαν τα ΠΟΠ (Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης) που έχουμε εμείς.

*ΥΓ
Δοκίμασε με πικάντικα τυριά/κεφαλοτύρια. Μου αρέσουν αρκετά: Καραλή και Δωδώνη αλλά, οκ είναι προτιμήσεις αυτές. Πάνε σε σούπερ και δοκίμασε πράμα!

Επεξ/σία από marios32
Δημοσ.
20 ώρες πριν, AristidisZ είπε

@Highlander και λοιπούς καλοφαγάδες:

Πήρα ρε παιδιά μια ψησταριά γκαζιού, και σκέφτομαι αύριο να κάνω μια μάζωξη με 3-4 φίλους να την εγκαινιάσουμε (επισήμως, ανεπίσημα έψησα μια φορά κάτι σουβλάκια και την 2η μπριζόλες - γουρούνι)

Για πείτε καμιά ιδέα τι να πάρω να τους φτιάξω, λαμβάνοντας υπόψη ότι είμαι πολύ νέος στο σπορ (έχω ψήσει 2 φορές στη ζωή μου σε γκάζι και 4-5 σε κάρβουνα) 

Μπορείς να πάρεις φιλέτα κοτόπουλο και να τα κόψεις λεπτές φέτες (σκαλοπινια) από ένα στήθος βγάζει 7-8 κομμάτια και είναι ασφαλές στο ψήσιμο γιατί το πάχος θα είναι περίπου 2-3 εκατοστά. 

Μπριζόλες πάλι μπορείς να κάνεις αν δεις ότι είναι χοντροκομμένες τις πατάς με το χέρι ώστε να ανοίξουν λίγο (επίσης μαριναρε με λίγο ελαιόλαδο, κάρυ, πιπέρι, λίγο γλυκιά πάπρικα αν τις αφήσεις στο ψυγείο κιόλας για 1 νύχτα θα βγουν ακόμα ποιο γευστικές ) αλάτι στο ψήσιμο (το ίδιο μπορείς να κάνεις και στις πανσετες) 

Λουκάνικα είναι το ποιο εύκολο κιόλας απλά να τα χαράξεις από τις 2 πλευρές, μπιφτέκια (τι μίγμα να είναι ελαφρός σφιχτό ώστε να μην απλωθεί) λαδομενη σχάρα με χαρτί όχι πάρα πολύ μόλις ψηθεί από την μια πλευρά θα γυρίσει εύκολα χωρίς να κολλήσει αυτό ισχύει σε όλα τα κρέατα

 

 

  • Thanks 1
Δημοσ.
18 ώρες πριν, AristidisZ είπε

Είδα ότι ξεκινάνε από 10ρικο και πάνε στον Θεό, για αυτό ρώτησα ;)

Προφανώς χρειάζεται μια Α ακρίβεια, αλλά μη δώσουμε και 2 μεροκάματα για αξεσουάρ 

 

18 ώρες πριν, billdanos είπε

Πήρα ένα με 30 ευρώ και μου έμεινε στο χέρι από τους υδρατμούς του φαγητού στην κατσαρόλα. Νομίζω πως τα πιο καλά είναι αυτά που έχεις ξεχωριστά την οθόνη και ο αισθητήρας επικοινωνεί με καλώδιο ανθεκτικό στις θερμοκρασίες. 

https://www.ikea.gr/eidi-kouzinas/skeui-psisimatos/zigaries-kai-thermometra-kouzinas/fantast-thermometro-kreatos-xronodiakoptis-12264/20103016/

Το έχουμε 4-5 χρόνια και δεν έχουμε το παραμικρό πρόβλημα!

  • Like 4
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, SB_1957 είπε

https://www.ikea.gr/eidi-kouzinas/skeui-psisimatos/zigaries-kai-thermometra-kouzinas/fantast-thermometro-kreatos-xronodiakoptis-12264/20103016/

Το έχουμε 4-5 χρόνια και δεν έχουμε το παραμικρό πρόβλημα!

Ότι πρέπει φαίνεται, θα πάω να τσιμπήσω ένα :) :)

Ευχαριστώ ! 

  • Like 1
Δημοσ.

billdanos : Τελειοποίησα την παραπάνω συνταγή που λέγαμε ρίχνοντας την βινεγκρέτ αφού μπούνε τα τσιπς παρμεζάνας πάνω από την σαλάτα.

Σημαντικό το τελευταίο βήμα γιατί τα τσιπς που βγάζει η συγκεκριμένη παρμεζάνα είναι αρκετά αλμυρά.

  • Like 2
Δημοσ.

Και επειδή το βασικό συστατικό είναι το ψωμί ειδικά και για μας τους πιο εύσωμους.

Δεν ξέρω αν και πόσοι από σας το κάνετε εγώ το κάνω όσο πιο αραιά μπορώ γιατί όταν το κάνω και βγει ζεστό και τραγανό από το φούρνο δεν σταματάω με τίποτε.

Καλή φέτα από έναν παραγωγό στην Παλλήνη ντομάτα και γίνεται της Πόπης.:P

https://www.youtube.com/watch?v=pFqg51-dWnk

 

  • Like 3
Δημοσ.
11 ώρες πριν, papoys1 είπε

Και επειδή το βασικό συστατικό είναι το ψωμί ειδικά και για μας τους πιο εύσωμους.

Δεν ξέρω αν και πόσοι από σας το κάνετε εγώ το κάνω όσο πιο αραιά μπορώ γιατί όταν το κάνω και βγει ζεστό και τραγανό από το φούρνο δεν σταματάω με τίποτε.

Καλή φέτα από έναν παραγωγό στην Παλλήνη ντομάτα και γίνεται της Πόπης.:P

https://www.youtube.com/watch?v=pFqg51-dWnk

Ωραίο το βίντεο και όντως πολύ ωραίο και το ψωμί και σίγουρα είναι πεντανόστιμο.

Επειδή ζυμώνω κι εγώ χρόνια, μου κάνει εντύπωση που σε 1 κιλό αλεύρι αρκούν μόνο 250 γρ. νερό!

Εγώ βάζω 650 με 700 γρ. νερό στο 1 κιλό αλεύρι, ανάλογα αν είναι λευκό αλεύρι, ολικής ή ανάμικτο!

  • Like 2
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, SB_1957 είπε

Ωραίο το βίντεο και όντως πολύ ωραίο και το ψωμί και σίγουρα είναι πεντανόστιμο.

Επειδή ζυμώνω κι εγώ χρόνια, μου κάνει εντύπωση που σε 1 κιλό αλεύρι αρκούν μόνο 250 γρ. νερό!

Εγώ βάζω 650 με 700 γρ. νερό στο 1 κιλό αλεύρι, ανάλογα αν είναι λευκό αλεύρι, ολικής ή ανάμικτο!

Τα 250 τα ρίχνω στην αρχή με τη μαγιά.Μετά κάπου νομίζω στο πρώτο  βιντεάκι λέω ρίχνουμε όσο νερό χλιαρό χρειαστεί ακόμη και ναι κάπου εκεί που λες πάει συνολικά.

Κάνω και εγώ με ολικής και άλλα αλλά αυτό ήταν λευκό που φουσκώνει ώστε να βγει πιο εντυπωσιακό το ψωμί και να γράφει καλύτερα στο βίντεο.:P 

  • Like 1
Δημοσ.
15 ώρες πριν, papoys1 είπε

Και επειδή το βασικό συστατικό είναι το ψωμί ειδικά και για μας τους πιο εύσωμους.

Δεν ξέρω αν και πόσοι από σας το κάνετε εγώ το κάνω όσο πιο αραιά μπορώ γιατί όταν το κάνω και βγει ζεστό και τραγανό από το φούρνο δεν σταματάω με τίποτε.

Καλή φέτα από έναν παραγωγό στην Παλλήνη ντομάτα και γίνεται της Πόπης.:P

https://www.youtube.com/watch?v=pFqg51-dWnk

Μερακλής! Εύγε παππού!

  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...