Super Moderators billdanos Δημοσ. 3 Απριλίου 2019 Super Moderators Δημοσ. 3 Απριλίου 2019 50 minutes ago, skiabox said: Μεγάλε μοντεράτορα billdanos έγραψες πάλι. Δοκίμασα τη συνταγή που είπες με την παρμεζάνα στο φούρνο και μετά τσιπς. Από κάτω είχανε την κλασική σαλάτα μαρούλι με την ωραία βινεγκρέτ που περιγράφω πιο πάνω! Απλά μετά το κρύωμα θέλουν να μπουν σε χαρτί κουζίνας τα τσιπς να φύγει λίγο το λάδι που βγάζουν. Για φωτογραφία ήταν το πιάτο! Καλά ποιος είσαι; Ο Σωτήρης Κοντιζάς; ΛΟΟΟΛ Είδες; Τίποτα δεν είναι δύσκολο! Το ποσο λίπος θα βγάλει εξαρτάται και από την παρμεζάνα που θα έχεις. Όσο πιο σκληρή ή μακράς ωρίμανσης τόσο λιγότερο θα βγάζει.
skiabox Δημοσ. 3 Απριλίου 2019 Δημοσ. 3 Απριλίου 2019 Πάντως τα τσιπς παρμεζάνας δεν μπορώ να μπω ότι έδωσαν και πολλά στο πιάτο. Δηλαδή μπροστά στην βινεγκρέτ που έχει μέσα και το βαλσάμικο ήταν ψιλοουδέτερα.
marios32 Δημοσ. 3 Απριλίου 2019 Δημοσ. 3 Απριλίου 2019 Δοκίμασε με Grana Padano ή Πεκορίνο (έχει και Ελληνικό Αμφιλοχίας πολύ ωραίο) Ιταλικό.
skiabox Δημοσ. 3 Απριλίου 2019 Δημοσ. 3 Απριλίου 2019 8 λεπτά πριν, marios32 είπε Δοκίμασε με Grana Padano ή Πεκορίνο (έχει και Ελληνικό Αμφιλοχίας πολύ ωραίο) Ιταλικό. Σε σουπερ μάρκετ πήγα και το πήρα. Το κεφάλι τυρί έμοιαζε με όλα τα άλλα. Το Padano νομίζω είναι σε μπλε συσκευασία.
marios32 Δημοσ. 3 Απριλίου 2019 Δημοσ. 3 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) Αν έχεις Βασιλόπουλο/Σκλαβενίτη κοντά (Δεν ειμαι 100% για Σκλαβενίτη), έχουν και σου κόβουν από το τμήμα αλλαντικών/τυριών όσο θες από τις μεγάλες ροδέλες τυριών ή μπορεί και να έχουν και έτοιμα πιο μικρά κομμένα κομμάτια. Πάντως ναι τα βρίσκεις και συσκευασμένα εννοείται και έχουνε μάλιστα και σήμανση αναγνώρισης σαν τα ΠΟΠ (Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης) που έχουμε εμείς. *ΥΓ Δοκίμασε με πικάντικα τυριά/κεφαλοτύρια. Μου αρέσουν αρκετά: Καραλή και Δωδώνη αλλά, οκ είναι προτιμήσεις αυτές. Πάνε σε σούπερ και δοκίμασε πράμα! Επεξ/σία 3 Απριλίου 2019 από marios32
skiabox Δημοσ. 3 Απριλίου 2019 Δημοσ. 3 Απριλίου 2019 Δεν μου αρέσουν τα πικάντικα / καυτερά καθόλου!
LIGHT1NG Δημοσ. 3 Απριλίου 2019 Δημοσ. 3 Απριλίου 2019 20 ώρες πριν, AristidisZ είπε @Highlander και λοιπούς καλοφαγάδες: Πήρα ρε παιδιά μια ψησταριά γκαζιού, και σκέφτομαι αύριο να κάνω μια μάζωξη με 3-4 φίλους να την εγκαινιάσουμε (επισήμως, ανεπίσημα έψησα μια φορά κάτι σουβλάκια και την 2η μπριζόλες - γουρούνι) Για πείτε καμιά ιδέα τι να πάρω να τους φτιάξω, λαμβάνοντας υπόψη ότι είμαι πολύ νέος στο σπορ (έχω ψήσει 2 φορές στη ζωή μου σε γκάζι και 4-5 σε κάρβουνα) Μπορείς να πάρεις φιλέτα κοτόπουλο και να τα κόψεις λεπτές φέτες (σκαλοπινια) από ένα στήθος βγάζει 7-8 κομμάτια και είναι ασφαλές στο ψήσιμο γιατί το πάχος θα είναι περίπου 2-3 εκατοστά. Μπριζόλες πάλι μπορείς να κάνεις αν δεις ότι είναι χοντροκομμένες τις πατάς με το χέρι ώστε να ανοίξουν λίγο (επίσης μαριναρε με λίγο ελαιόλαδο, κάρυ, πιπέρι, λίγο γλυκιά πάπρικα αν τις αφήσεις στο ψυγείο κιόλας για 1 νύχτα θα βγουν ακόμα ποιο γευστικές ) αλάτι στο ψήσιμο (το ίδιο μπορείς να κάνεις και στις πανσετες) Λουκάνικα είναι το ποιο εύκολο κιόλας απλά να τα χαράξεις από τις 2 πλευρές, μπιφτέκια (τι μίγμα να είναι ελαφρός σφιχτό ώστε να μην απλωθεί) λαδομενη σχάρα με χαρτί όχι πάρα πολύ μόλις ψηθεί από την μια πλευρά θα γυρίσει εύκολα χωρίς να κολλήσει αυτό ισχύει σε όλα τα κρέατα 1
SB_1957 Δημοσ. 3 Απριλίου 2019 Δημοσ. 3 Απριλίου 2019 18 ώρες πριν, AristidisZ είπε Είδα ότι ξεκινάνε από 10ρικο και πάνε στον Θεό, για αυτό ρώτησα Προφανώς χρειάζεται μια Α ακρίβεια, αλλά μη δώσουμε και 2 μεροκάματα για αξεσουάρ 18 ώρες πριν, billdanos είπε Πήρα ένα με 30 ευρώ και μου έμεινε στο χέρι από τους υδρατμούς του φαγητού στην κατσαρόλα. Νομίζω πως τα πιο καλά είναι αυτά που έχεις ξεχωριστά την οθόνη και ο αισθητήρας επικοινωνεί με καλώδιο ανθεκτικό στις θερμοκρασίες. https://www.ikea.gr/eidi-kouzinas/skeui-psisimatos/zigaries-kai-thermometra-kouzinas/fantast-thermometro-kreatos-xronodiakoptis-12264/20103016/ Το έχουμε 4-5 χρόνια και δεν έχουμε το παραμικρό πρόβλημα! 4
AristidisZ Δημοσ. 3 Απριλίου 2019 Δημοσ. 3 Απριλίου 2019 5 λεπτά πριν, SB_1957 είπε https://www.ikea.gr/eidi-kouzinas/skeui-psisimatos/zigaries-kai-thermometra-kouzinas/fantast-thermometro-kreatos-xronodiakoptis-12264/20103016/ Το έχουμε 4-5 χρόνια και δεν έχουμε το παραμικρό πρόβλημα! Ότι πρέπει φαίνεται, θα πάω να τσιμπήσω ένα Ευχαριστώ ! 1
skiabox Δημοσ. 5 Απριλίου 2019 Δημοσ. 5 Απριλίου 2019 billdanos : Τελειοποίησα την παραπάνω συνταγή που λέγαμε ρίχνοντας την βινεγκρέτ αφού μπούνε τα τσιπς παρμεζάνας πάνω από την σαλάτα. Σημαντικό το τελευταίο βήμα γιατί τα τσιπς που βγάζει η συγκεκριμένη παρμεζάνα είναι αρκετά αλμυρά. 2
papoys1 Δημοσ. 11 Απριλίου 2019 Δημοσ. 11 Απριλίου 2019 Και επειδή το βασικό συστατικό είναι το ψωμί ειδικά και για μας τους πιο εύσωμους. Δεν ξέρω αν και πόσοι από σας το κάνετε εγώ το κάνω όσο πιο αραιά μπορώ γιατί όταν το κάνω και βγει ζεστό και τραγανό από το φούρνο δεν σταματάω με τίποτε. Καλή φέτα από έναν παραγωγό στην Παλλήνη ντομάτα και γίνεται της Πόπης. https://www.youtube.com/watch?v=pFqg51-dWnk 3
SB_1957 Δημοσ. 11 Απριλίου 2019 Δημοσ. 11 Απριλίου 2019 11 ώρες πριν, papoys1 είπε Και επειδή το βασικό συστατικό είναι το ψωμί ειδικά και για μας τους πιο εύσωμους. Δεν ξέρω αν και πόσοι από σας το κάνετε εγώ το κάνω όσο πιο αραιά μπορώ γιατί όταν το κάνω και βγει ζεστό και τραγανό από το φούρνο δεν σταματάω με τίποτε. Καλή φέτα από έναν παραγωγό στην Παλλήνη ντομάτα και γίνεται της Πόπης. https://www.youtube.com/watch?v=pFqg51-dWnk Ωραίο το βίντεο και όντως πολύ ωραίο και το ψωμί και σίγουρα είναι πεντανόστιμο. Επειδή ζυμώνω κι εγώ χρόνια, μου κάνει εντύπωση που σε 1 κιλό αλεύρι αρκούν μόνο 250 γρ. νερό! Εγώ βάζω 650 με 700 γρ. νερό στο 1 κιλό αλεύρι, ανάλογα αν είναι λευκό αλεύρι, ολικής ή ανάμικτο! 2
papoys1 Δημοσ. 11 Απριλίου 2019 Δημοσ. 11 Απριλίου 2019 1 λεπτό πριν, SB_1957 είπε Ωραίο το βίντεο και όντως πολύ ωραίο και το ψωμί και σίγουρα είναι πεντανόστιμο. Επειδή ζυμώνω κι εγώ χρόνια, μου κάνει εντύπωση που σε 1 κιλό αλεύρι αρκούν μόνο 250 γρ. νερό! Εγώ βάζω 650 με 700 γρ. νερό στο 1 κιλό αλεύρι, ανάλογα αν είναι λευκό αλεύρι, ολικής ή ανάμικτο! Τα 250 τα ρίχνω στην αρχή με τη μαγιά.Μετά κάπου νομίζω στο πρώτο βιντεάκι λέω ρίχνουμε όσο νερό χλιαρό χρειαστεί ακόμη και ναι κάπου εκεί που λες πάει συνολικά. Κάνω και εγώ με ολικής και άλλα αλλά αυτό ήταν λευκό που φουσκώνει ώστε να βγει πιο εντυπωσιακό το ψωμί και να γράφει καλύτερα στο βίντεο. 1
kat kat Δημοσ. 11 Απριλίου 2019 Δημοσ. 11 Απριλίου 2019 15 ώρες πριν, papoys1 είπε Και επειδή το βασικό συστατικό είναι το ψωμί ειδικά και για μας τους πιο εύσωμους. Δεν ξέρω αν και πόσοι από σας το κάνετε εγώ το κάνω όσο πιο αραιά μπορώ γιατί όταν το κάνω και βγει ζεστό και τραγανό από το φούρνο δεν σταματάω με τίποτε. Καλή φέτα από έναν παραγωγό στην Παλλήνη ντομάτα και γίνεται της Πόπης. https://www.youtube.com/watch?v=pFqg51-dWnk Μερακλής! Εύγε παππού! 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα