Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, papoys1 είπε

Για όποιον ενδιαφέρεται η συνταγή μου είναι εδώ 

papoys1  βαλτός είσαι ? Με τέτοιες συνταγές το ζάχαρο θα πάει 300 Θα μας στείλεις αδιάβαστους !!!!!!! 😂  Καμία με καροτακια και μπρόκολο δεν παίζει?

Επεξ/σία από hp8
Δημοσ.
3 ώρες πριν, papoys1 είπε

Δε βλέπω πολύ δημιουργία από άλλα μέλη.

Συνήθως postάρουν στο Anti-Fitness είτε χειροποίητα ή έτοιμα αγοραστά. 

........................................................................

Σκέφτομαι να αγοράσω Sous Vide, έχει κανείς να προτείνει κάποιο (ακόμη κι από εξωτερικό εντός Ε.Ε.);  Λεκάνη;  Να πάρω και κανά βάκουμ ή και οι άλλοι τρόποι αφαίρεσης αέρα (π.χ. καλαμάκι) κάνουν δουλειά; (τώρα τον αέρα από το κοτόπουλο δεν ψήνομαι να τον αφαιρώ με καλαμάκι) 

  • Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, frozex είπε

Συνήθως postάρουν στο Anti-Fitness είτε χειροποίητα ή έτοιμα αγοραστά. 

........................................................................

Σκέφτομαι να αγοράσω Sous Vide, έχει κανείς να προτείνει κάποιο (ακόμη κι από εξωτερικό εντός Ε.Ε.);  Λεκάνη;  Να πάρω και κανά βάκουμ ή και οι άλλοι τρόποι αφαίρεσης αέρα (π.χ. καλαμάκι) κάνουν δουλειά; (τώρα τον αέρα από το κοτόπουλο δεν ψήνομαι να τον αφαιρώ με καλαμάκι) 

Καλησπέρα,  έχω την anova. Μάλλον είναι η πιο γνωστή και είμαι ευχαριστημένος.  Όλοι οι άλλοι τρόποι για κενό αέρος είναι σπαστικοι με αποτέλεσμα αρκετές φορές να μη βγαίνει είτε να μην σφραγιζει σωστά και να ξενερώνεις. Για λεκάνη εγώ χρησιμοποιώ μια μεγάλη κατσαρόλα αλλά αγοράσεις και από ικεα. Σκέψου καλά πόσο συχνά θα τη χρησιμοποιήσεις μην πετάξεις τα λεφτά. Αν ξεκινούσα από την αρχή το πιθανότερο ειναι να έπαιρνα μόνο το βακουμ και ένα θερμόμετρο  και να έπαιζα με το μάτι της κουζίνας και τις θερμοκρασίες που βγάζει από το 1-10.  Γενικά δεν είναι μια συσκευή που τη χρησιμοποιείς και πολύ συχνά εκτός αν έχεις πολύ ελεύθερο χρόνο για δοκιμές. 

Δημοσ.

Είμαι λίγο περίεργος με τα φαγητά. Θέλω να ξεκινήσω να τρώω κάτι καινούριο γιατί τουλάχιστον 3-4 φορές την βδομάδα τρώω μακαρόνια και όσο να ναι βαρέθηκα. 

Αρχικά θα ήθελα να μου πείτε από ποια υλικά πέραν της πατάτας μπορώ να φτιάξω ένα απλό νόστιμο πουρέ. Θα δοκιμάσω με γλυκοπατάτα σίγουρα και ίσως καρότο. Κάτι άλλο? 

Δημοσ.

Παιδιά μου φέρανε κάνα κιλό ολόφρεσκια μυζήθρα από Ρέθυμνο, αλλά μου είπαν ότι πρέπει να καταναλωθεί σε 3-4 μέρες 

Καμιά ιδέα τι μπορώ να την κάνω μπας και την κρατήσω παραπάνω ; 

Η γυναίκα δεν ακουμπάει τυριά, οπότε έχω μείνει μόνος :P :P

  • Super Moderators
Δημοσ.
53 minutes ago, AristidisZ said:

Παιδιά μου φέρανε κάνα κιλό ολόφρεσκια μυζήθρα από Ρέθυμνο, αλλά μου είπαν ότι πρέπει να καταναλωθεί σε 3-4 μέρες 

Καμιά ιδέα τι μπορώ να την κάνω μπας και την κρατήσω παραπάνω ; 

Η γυναίκα δεν ακουμπάει τυριά, οπότε έχω μείνει μόνος :P :P

Φτιάξε πίτα και κάνα γλυκό. Σιγά ένα κιλό είναι όχι 10! :p  

  • Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, billdanos είπε

Φτιάξε πίτα και κάνα γλυκό. Σιγά ένα κιλό είναι όχι 10! 😛

Καμιά εύκολη συνταγή ; 

Εγώ μόνο να ψήνω ξέρω, αλλά δε νομίζω να συμφέρει να την βάλω στη ψησταριά :D :D 

  • Super Moderators
Δημοσ.
2 minutes ago, AristidisZ said:

Καμιά εύκολη συνταγή ; 

Εγώ μόνο να ψήνω ξέρω, αλλά δε νομίζω να συμφέρει να την βάλω στη ψησταριά :D :D 

https://www.argiro.gr/recipe-ingredient/mizithra/

https://cookpad.com/gr/anazitisi/μυζήθρα

https://www.athinorama.gr/umami/food/recipes/?id=2004022

:) 

  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, AristidisZ είπε

https://cookpad.com/gr/sintages/6937444-malaka-gluka-cookies-me-muzithra-kritis?via=search&search_term=μυζήθρα

Αρκετά ενδιαφέρον αυτό, θα το δοκιμάσω σήμερα :) 

Διαγράφεις τη ζάχαρη και την κανέλα. Τηγανίζεις και κάθε που θα τρώτε το αλείφετε με μέλι...

 

Θα με θυμηθείς ;)

Επεξ/σία από Mpiftekis
Δημοσ.
5 ώρες πριν, AristidisZ είπε

https://cookpad.com/gr/sintages/6937444-malaka-gluka-cookies-me-muzithra-kritis?via=search&search_term=μυζήθρα

Αρκετά ενδιαφέρον αυτό, θα το δοκιμάσω σήμερα :) 

https://www.gourmed.gr/syntages/mikres-tartes-glykoy-tyrioy-apo-tin-tino-lyhnarakia-i-myzithropitakia

Αυτά φτιάχνει η μάνα μου, γίνονται με γλυκιά και ξινή μυζήθρα. Εμένα η γλυκιά δεν μου αρέσει, με ξινή τρώω μέχρι να μην μπορώ να αναπνεύσω.

Αν τυχόν σου έφεραν ξινομυζήθρα (δεν το έχεις διευκρινίσει), φτιάξε αυτά και ΦΕΡΕ ΜΟΥ 1-2 κομμάτια!

Δημοσ.
19 ώρες πριν, nogoso είπε

Καλησπέρα,  έχω την anova. Μάλλον είναι η πιο γνωστή και είμαι ευχαριστημένος.  Όλοι οι άλλοι τρόποι για κενό αέρος είναι σπαστικοι με αποτέλεσμα αρκετές φορές να μη βγαίνει είτε να μην σφραγιζει σωστά και να ξενερώνεις. Για λεκάνη εγώ χρησιμοποιώ μια μεγάλη κατσαρόλα αλλά αγοράσεις και από ικεα. Σκέψου καλά πόσο συχνά θα τη χρησιμοποιήσεις μην πετάξεις τα λεφτά. Αν ξεκινούσα από την αρχή το πιθανότερο ειναι να έπαιρνα μόνο το βακουμ και ένα θερμόμετρο  και να έπαιζα με το μάτι της κουζίνας και τις θερμοκρασίες που βγάζει από το 1-10.  Γενικά δεν είναι μια συσκευή που τη χρησιμοποιείς και πολύ συχνά εκτός αν έχεις πολύ ελεύθερο χρόνο για δοκιμές. 

Δεν θα είναι για κάθε μέρα, πιο πολύ σε σημαντικές οικογενειακές γιορτές και αν υπάρχει όρεξη καμιά Κυριακή. Για βάκουμ τι προτείνεις; να πάρω ένα κοντά στα 50€; τα 30 εκατοστά είναι αρκετά;

Δημοσ.

Για βάκουμ πάρε ότι φτηνότερο. Δεν κάνει και καμιά τρομερή δουλειά εγώ από Αμαζον είχα πάρει,  δεν θυμάμαι ακριβώς αλλά σίγουρα πολύ λιγότερα λεφτά. 

  • Thanks 1
Δημοσ.
Στις 24/6/2019 στις 9:23 ΜΜ, frozex είπε

Συνήθως postάρουν στο Anti-Fitness είτε χειροποίητα ή έτοιμα αγοραστά. 

........................................................................

Σκέφτομαι να αγοράσω Sous Vide, έχει κανείς να προτείνει κάποιο (ακόμη κι από εξωτερικό εντός Ε.Ε.);  Λεκάνη;  Να πάρω και κανά βάκουμ ή και οι άλλοι τρόποι αφαίρεσης αέρα (π.χ. καλαμάκι) κάνουν δουλειά; (τώρα τον αέρα από το κοτόπουλο δεν ψήνομαι να τον αφαιρώ με καλαμάκι) 

Anova έχω και εγώ.
Για δοχείο έχω πάρει ένα πλαστικό που φτάνει μέχρι 90c αν θυμάμαι καλά.
Είναι σημαντικό να έχει καπάκι για να μην εξατμίζεται το νερό. Μάλιστα το συγκεκριμένο το έχω κόψει με το dremmel και είναι τέλειο.
Vacuum έχω πάρει αυτό.
Θα ήθελα πολύ ένα επαγγελματικό αλλά ξεκινούν από 1500€ 😋

Στις 25/6/2019 στις 9:12 ΠΜ, AristidisZ είπε

Παιδιά μου φέρανε κάνα κιλό ολόφρεσκια μυζήθρα από Ρέθυμνο, αλλά μου είπαν ότι πρέπει να καταναλωθεί σε 3-4 μέρες 

Καμιά ιδέα τι μπορώ να την κάνω μπας και την κρατήσω παραπάνω ; 

Η γυναίκα δεν ακουμπάει τυριά, οπότε έχω μείνει μόνος :P :P

Κατάψυξη η υπόλοιπη. Δεν παθαίνει κάτι.

20 ώρες πριν, nogoso είπε

Για βάκουμ πάρε ότι φτηνότερο. Δεν κάνει και καμιά τρομερή δουλειά εγώ από Αμαζον είχα πάρει,  δεν θυμάμαι ακριβώς αλλά σίγουρα πολύ λιγότερα λεφτά. 

Διαφωνώ. Θες καλό vacuum  να έχει δύναμη για να βγάζει όσο πιο πολύ αέρα γίνεται και να κλείνει και καλά τη σακούλα.

  • Thanks 1
Δημοσ.

Αρχικά ευχαριστώ για την απάντηση. Νομίζω πως το δυνατό βάκουμ απλώς το κάνει πιο γρήγορα, δλδ όλα θα αφαιρέσουν τον αέρα απλώς θα πάρει κάποια δευτερόλεπτα παραπάνω. Αυτό τουλάχιστον κτλβαίνω εγώ από το "Δυνατότητα απορρόφησης: 12lt/min" εξάλλου νομίζω πως το πόσο σφιχτό θες να γίνει το ρυθμίζεις εσύ. (όλα αυτά υποθέσεις από την στιγμή που δεν έχω στην κατοχή μου ένα) 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...