Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Απαντ. 4,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
19 ώρες πριν, Highlander είπε

Κατάψυξη η υπόλοιπη. Δεν παθαίνει κάτι.

Στις 25/6/2019 στις 8:56 ΜΜ, nogoso είπε

Tελικά κάτσαμε ένα βράδυ με φίλους, και την ξεπατώσαμε με κάτι άλλα μεζεδάκια & τσίπουρα :P 

Ευχαριστώ όλους για τις προτάσεις πάντως :)

  • Like 1
  • 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Εχετε καμμια ιδεα για συνταγη με καπνιστο σολωμο (αυτο που περνουμε με διαφανειες) και guacamole σε μορφη dib της sabor. Μη ληξει και τον πεταξω κριμα ειναι

Δημοσ.

Γκαις είμαι αρχάριος με μαγειρική μένω και μόνος μεσοβδόμαδα και καταλήγω δύο τρεις μέρες την εβδομάδα να τρώω ρύζι ή μακαρόνια απλό βράσιμο και μετά βούτυρο. 

Θέλω να ρωτήσω αν υπάρχει αυτό το στυλ σε συνταγή καθώς δεν βρήκα στο γιουτιουμπ κάτι. Θέλω λοιπόν κάτι πιο πικάντικο. Μπορώ να βάλω :

 

Κρεμμύδι πιπεριά λίγο σκόρδο η κάποια μπαχαρικά στο τηγάνι τσιγαρισμα (ίσως λίγο μπέικον) λίγη ντομάτα και μετά να ρίξω μέσα το ρύζι και ανακάτεμα να πάρει τις γεύσεις? (το ρυζι λογικά θα το χω βράσει λίγο πριν). 

 

Υπάρχει κάτι τέτοιο σε συνταγή? 

Δημοσ.
Στις 25/6/2019 στις 10:07 ΠΜ, AristidisZ είπε

Καμιά εύκολη συνταγή ; 

Εγώ μόνο να ψήνω ξέρω, αλλά δε νομίζω να συμφέρει να την βάλω στη ψησταριά :D :D 

Μόνο  εύκολες συνταγές ειδικά για εργένηδες ή φοιτητές παρουσιάζει και η συγκεκριμένη 2 φορές την εβδομάδα.

https://www.youtube.com/watch?v=h90XKjW5vCA

 

 

 

  • Super Moderators
Δημοσ.
7 hours ago, di maria kun said:

Γκαις είμαι αρχάριος με μαγειρική μένω και μόνος μεσοβδόμαδα και καταλήγω δύο τρεις μέρες την εβδομάδα να τρώω ρύζι ή μακαρόνια απλό βράσιμο και μετά βούτυρο. 

Θέλω να ρωτήσω αν υπάρχει αυτό το στυλ σε συνταγή καθώς δεν βρήκα στο γιουτιουμπ κάτι. Θέλω λοιπόν κάτι πιο πικάντικο. Μπορώ να βάλω :

Κρεμμύδι πιπεριά λίγο σκόρδο η κάποια μπαχαρικά στο τηγάνι τσιγαρισμα (ίσως λίγο μπέικον) λίγη ντομάτα και μετά να ρίξω μέσα το ρύζι και ανακάτεμα να πάρει τις γεύσεις? (το ρυζι λογικά θα το χω βράσει λίγο πριν). 

Υπάρχει κάτι τέτοιο σε συνταγή? 

Ή θα κανεις μια σάλτσα με τα υλικά που είπες που θα ρίξεις στο τέλος πάνω από το βρασμένο ρύζι (άντε και λίγο τριμμένο τυρί από πάνω) ή θα κανείς ριζότο αν θες να αλλάξεις level! :) 

Για ριζότο θα βρεις άπειρες συνταγές και μπορείς να χρησιμοποιήσεις ο,τι υπάρχει στο σπίτι για υλικά. 

  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έπειτα απο μία αποτυχημένη προσπάθεια για ψωμί στον φούρνο, είπα να κάνω μία δεύτερη προσπάθεια και επέλεξα να το κάνω στην γάστρα.

~550γρ λευκό, ~350γρ ολικής, ~150γρ καλαμποκάλευρο, ~30γρ κριθαρένιο

4.jpg

3.jpg

2.jpg

1.jpg

Επεξ/σία από LASERPEWPEW
  • Like 3
  • Thanks 1
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Να υποθέσω ότι έχεις βάλει μαγιά, σωστά;

Σε κάποια από τις επόμενες προσπάθειές σου δώσε μία ευκαιρία στο αλεύρι Ζέας. Τον τελευταίο χρόνο παίζω μπάλα αποκλειστικά με 30%-30%-40% Ζέας-Ολικής σκληρό-Ολικής μαλακό. Μετά το κοσκίνισμα για να αφρατέψει, πετάω κάμποσο από το φύτρο που έχει μείνει και βγαίνει μία γεύση μούρλια. Στη δουλειά έχω αποκτήσει φανατικούς, κάποιοι περιμένουν να πάω ψωμί στο γραφείο, έπιασα πελάτες χωρίς να το θέλω :D

Ρίξε και λίγο λάδι στη συνταγή σου, 40-50-60 γρ. για την ποσότητα που χρησιμοποίησες στο ψωμί της γάστρας είναι μία χαρά.

Παρεμπιπτόντως, το ψωμί της γάστρας μοιάζει καλύτερο από το άλλο, αλλά η γεύση μετράει κι όχι η εικόνα :)

  • Thanks 2
Δημοσ.

Έχει ψάξει-βρει κανείς τρόπο να αγοράσει τις UMAI σακούλες για σίτεμα στο σπίτι; Επίσης ψάχνω για σχάρα ψησίματος και καλά μαχαίρια. Μιας και βρήκα την σχάρα από το e-shop του Πετρετζίκη, λέω να πάρω και τα μαχαίρια από εκεί για να γλιτώσω έξτρα μεταφορικά. Ξέρετε κανένα άλλο site που έχει καλή ποιότητα μαχαιριών στο ίδιο εύρος τιμής;

σχάρα (η συγκεκριμένη είναι ακριβώς στις εσωτερικές διαστάσεις του ταψιού του φούρνου μου)

μαχαίρι '1'

μαχαίρι '2'

Το 'chef's kinfe' (1) δεν το έχω σε προτεραιότητα διότι βολεύομαι με αυτό που έχω απλώς το έχω στο πίσω μέρος του μυαλού μου. Τέλος μπορεί να πάρω και το μαρμάρινο γουδί που έχει, αν τελικά κάνω την παραγγελία.

Δημοσ.

Καλησπέρα.

Ξέρω, έρευνες έχουν φτάσει ένα βήμα πιο κοντά στο να αποδειχτεί ότι οι μπάμιες δεν αποτελούν βρώσιμο είδος για τον άνθρωπο,

ωστόσο έχουμε κατά νου κάποια συνταγή για μαγείρεμα μπάμιας;

hint:  μου αρέσουν, ωστόσο είμαι αρχάριος στο θέμα μαγείρεμα. Οπότε προτιμώ αν έχετε κατά νου μια σχετικά εύκολη συνταγή/διαδικασία αν και θα παίξω και με πιο challenging συνταγές.

 

spacer.png

Δημοσ.
Στις 18/8/2019 στις 8:54 ΜΜ, frozex είπε

Έχει ψάξει-βρει κανείς τρόπο να αγοράσει τις UMAI σακούλες για σίτεμα στο σπίτι; Επίσης ψάχνω για σχάρα ψησίματος και καλά μαχαίρια. Μιας και βρήκα την σχάρα από το e-shop του Πετρετζίκη, λέω να πάρω και τα μαχαίρια από εκεί για να γλιτώσω έξτρα μεταφορικά. Ξέρετε κανένα άλλο site που έχει καλή ποιότητα μαχαιριών στο ίδιο εύρος τιμής;

σχάρα (η συγκεκριμένη είναι ακριβώς στις εσωτερικές διαστάσεις του ταψιού του φούρνου μου)

μαχαίρι '1'

μαχαίρι '2'

Το 'chef's kinfe' (1) δεν το έχω σε προτεραιότητα διότι βολεύομαι με αυτό που έχω απλώς το έχω στο πίσω μέρος του μυαλού μου. Τέλος μπορεί να πάρω και το μαρμάρινο γουδί που έχει, αν τελικά κάνω την παραγγελία.

Οι σακούλες UMAI είναι στα υπόψη. Όταν ασχοληθώ θα ενημερώσω εδώ.
Σχάρα μπορείς να βρεις (αρκεί να είναι inox) οπουδήποτε. Είναι σημαντικό όμως να είναι inox για να μην σκουριάζει.
Η συγκεκριμένη με την τιμή που έχει δεν μου κάνει για inox που δεν σκουριάζει.

Στα μαχαίρια το θέμα είναι να σε βολεύουν στο χέρι.
Για την τιμή τους φαίνονται καλά, αλλά το πιο σημαντικό είναι να πάρεις και καμιά πέτρα να τα τροχίζεις.
Ένα απλό μαχαίρι μπορείς να το κάνεις σούπερ με το σωστό τρόχισμα.
Δες βίντεο στο yt να δεις που μπορείς να φτάσεις.
Προσωπικά έχω 4 διαφορετικές πέτρες για τρόχισμα.
 

Στις 18/8/2019 στις 9:43 ΜΜ, Adon1s είπε

Καλησπέρα.

Ξέρω, έρευνες έχουν φτάσει ένα βήμα πιο κοντά στο να αποδειχτεί ότι οι μπάμιες δεν αποτελούν βρώσιμο είδος για τον άνθρωπο,

ωστόσο έχουμε κατά νου κάποια συνταγή για μαγείρεμα μπάμιας;

hint:  μου αρέσουν, ωστόσο είμαι αρχάριος στο θέμα μαγείρεμα. Οπότε προτιμώ αν έχετε κατά νου μια σχετικά εύκολη συνταγή/διαδικασία αν και θα παίξω και με πιο challenging συνταγές.

spacer.png

Όπως έχω ξαναπεί, δεν μπορώ να καταλάβω το λόγο που κάποιος πρέπει να μαγειρέψει τις μπάμιες, πριν τις πετάξει.

  • Like 2
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...