SocialNetUsr Δημοσ. 15 Μαΐου 2020 Δημοσ. 15 Μαΐου 2020 Επειδή στο Anti-fitness μου απαγόρευσαν να βάζω τα ανεβάζω εδώ! 2
evabb Δημοσ. 15 Μαΐου 2020 Δημοσ. 15 Μαΐου 2020 Τι ειναι το δευτερο πιατο; Οatmeal? πως το εκανες πρασινο; Matcha?
Super Moderators Thresh Δημοσ. 15 Μαΐου 2020 Super Moderators Δημοσ. 15 Μαΐου 2020 1 hour ago, SocialNetUsr said: Επειδή στο Anti-fitness μου απαγόρευσαν Ναι sorry που δεν άνηκαν αυτά στο anti-fitness... On 24/03/2020 at 11:25, SocialNetUsr said: το κίτρινο είναι τόφου μαριναρισμένο με ταντούρι η "πατάτες" είναι ρέβα ή γογγύλι με καπνιστή πάπρικα 1
SocialNetUsr Δημοσ. 15 Μαΐου 2020 Δημοσ. 15 Μαΐου 2020 1 ώρα πριν, evabb είπε Τι ειναι το δευτερο πιατο; Οatmeal? πως το εκανες πρασινο; Matcha? Τα βασικά είναι frozen μπανάνα και πράσινο πράσινο μήλο. Για το χρώμα είτε βάζω σιταρόχορτο είτε σπιρουλίνα 37 λεπτά πριν, Thresh είπε Ναι sorry που δεν άνηκαν αυτά στο anti-fitness... το καταλαβαίνω και για αυτό συνετίστηκα !!! 1
papoys1 Δημοσ. 15 Μαΐου 2020 Δημοσ. 15 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) Στις 6/5/2020 στις 3:10 ΜΜ, SB_1957 είπε Εμείς αντίθετα ο μόνος λόγος που κάνουμε γλυκά στο σπίτι είναι γιατί είμαστε γλυκατζήδες! Κανένα waste, καθώς η τούρτα, αν δεν φαγωθεί εντός της ημέρας, μπαίνει στον καταψύκτη κομμένη σε κομμάτια και διατηρείται τέλεια. Για το μιλφέιγ, που όπως είπα είναι η αδυναμία μας, η κρέμα ζαχαροπλαστικής κρατάει τουλάχιστον 1 εβδομάδα στο ψυγείο και 2-3 μήνες στον καταψύκτη. Η σφολιάτα επίσης ψημένη και τυλιγμένη σε αλουμινόχαρτο κρατάει μια χαρά στον καταψύκτη. Όποια μέρα θέλουμε επιδόρπιο βγαίνει το γλυκάκι από την κατάψυξη και μέχρι να τελειώσουμε το φαγητό έχει ξεπαγώσει και είναι έτοιμο για κατανάλωση! Εμάς πάλι δεν προλαβαίνει να μπει καταψύκτη.Βέβαια είμαστε και 5 άτομα οπότε δεν συμφέρει και να αγοράζεις γιατί αν βάλεις 5 γλυκά 2 κάνει 10 ευρώ. Προχτές το πρωί έφτιαξα ραβανί Βέροιας αρκετά μεγάλο ταψί πήγα χτες πρωί εξοχικό να κόψω κάτι χορτάρια μετά την καραντίνα και γυρίζοντας το αργά το απόγευμα ένοιωθα υπογλυκαιμία. Ανοίγω το ψυγείο δεν είχε μείνει ούτε για δείγμα. Επεξ/σία 15 Μαΐου 2020 από papoys1 1
evabb Δημοσ. 15 Μαΐου 2020 Δημοσ. 15 Μαΐου 2020 εφτιαξα Streusel cake η συνταγη : Το αποτελεσμα (εβαλα πολυ πιο σκουρα ζαχαρη σε σχεση με την φλορικη του βιντεο, οι Βελγοι ξερουν απο ζαχαρη) 3
The_Judas Δημοσ. 15 Μαΐου 2020 Δημοσ. 15 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) Στις 6/5/2020 στις 9:48 ΠΜ, Morosana είπε Ο μόνος λόγος που κάνουμε σπάνια γλυκά σπίτι είναι ότι δεν αξίζει ο κόπος μιας και δεν είμαστε ιδιαιτέρα γλυκαντζήδες. Από θέμα κόστους σου βγαίνει τα ίδια ή πολλες φορές και ακριβότερα (θες 10ml λικέρ και αναγκάζεσαι να αγορασεις ολόκληρο μπουκάλι που θα σου μείνει) αν υπολογίσεις και ψήσιμο μαζί με τον κόπο σου ξεφεύγει . Το χειρότερο με τα γλυκά είναι το waste γιατί δεν θα μπεις στη διαδικασία να φτιαξεις μόνο μια πάστα πχ που την θες και την λαχταράς εκείνη την ώρα αλλά ολόκληρη τούρτα. Θα φας ένα κομμάτι την πρώτη μέρα με ενθουσιασμό, τη δεύτερη μέρα με χαρά την Τρίτη θα το έχεις βαρεθεί και δεν θα είναι το ίδιο και εκεί θα το φάει ο κάδος και πλέον στεναχωριέμαι πάρα πολύ όταν αναγκαζόμαστε να πετάξουμε φαγητό. Ακόμα και ένα λαχταριστό κρουασάν οπως στη φωτό δεν πιστεύω ότι μπορώ να το φάω πάνω από 3 φορές σερί και να μην το βαρεθώ 😛 Στη μαγειρική είναι αλλιώς και τα leftover τις περισσοτερες φορές μπορούν να χρησιμοποιηθούν και να αξιοποιηθούν. Εξαρτάται από το γλυκό. Το κόστος παρασκευής δεν είναι σίγουρα μεγαλύτερο από το να αγοράσεις. Πρόσφατα έφτιαξα ολόκληρο ταξί με γλυκό πολίτικο Θεσσαλονίκης. Τα υλικά που χρησιμοποίησα ήταν μαστίχα χίου, αλεύρι, αβγά, βούτυρο κρέμα γάλακτος,ζάχαρη, σιμιγδάλι, γάλα, κορν φλάουρ, μπεικιν, νερό. Όλα μαζί κοστίζουν γύρω στα 8 ευρώ και αρκετά από αυτά περίσσεψαν για άλλη χρήση. Η μαστίχα ήταν το πιο ακριβό υλικό και μου έμεινε μεγάλη ποσότητα. Αν είχα αγοράσει ένα κομμάτι μόνο από έξω θα είχε κόστος 3 ευρώ. Το ότι μετά υπάρχει περίπτωση να μην το φας όλο ή να το κεράσεις είναι άλλο θέμα. Επεξ/σία 15 Μαΐου 2020 από The_Judas 3
evabb Δημοσ. 15 Μαΐου 2020 Δημοσ. 15 Μαΐου 2020 7 λεπτά πριν, The_Judas είπε Εξαρτάτε από το γλυκό. Το κόστος παρασκευής δεν είναι σίγουρα μεγαλύτερο από το να αγοράσεις. Πρόσφατα έφτιαξα ολόκληρο ταξί με γλυκό πολίτικο Θεσσαλονίκης. Τα υλικά που χρησιμοποίησα ήταν μαστίχα χίου, αλεύρι, αβγά, βούτυρο κρέμα γάλακτος,ζάχαρη, σιμιγδάλι, γάλα, κορν φλάουρ, μπεικον, νερό. Όλα μαζί κοστίζουν γύρω στα 8 ευρώ και αρκετά από αυτά περίσσεψαν για άλλη χρήση. Η μαστίχα ήταν το πιο ακριβό υλικό και μου έμεινε μεγάλη ποσότητα. Αν είχα αγοράσει ένα κομμάτι μόνο από έξω θα είχε κόστος 3 ευρώ. Το ότι μετά υπάρχει περίπτωση να μην το φας όλο ή να το κεράσεις είναι άλλο θέμα. Αν ξερεις να φτιαχνεις δικα σου γλυκα δεν εχει νοημα να αγορασεις απ εξω εκτος κι αν ειναι κατι που δεν ξερεις να το φτιαξεις. Το γεγονος οτι ειναι ολοφρεσκο και το οτι τα υλικα που εχεις χρησιμποιησει ειναι ΑΑ ποιοτητα κανουν τρομερη διαφορα. Οτιδηποτε εχω καταφερει να το φτιαξω μονη μου σωστα δεν το εχω ξαναγγιξει ποτε σε αγοραστη βερσιον. Η δικια μου βερσιον ειναι παντα πολυ πολυ καλυτερη. 1
The_Judas Δημοσ. 15 Μαΐου 2020 Δημοσ. 15 Μαΐου 2020 Μόλις τώρα, evabb είπε Αν ξερεις να φτιαχνεις δικα σου γλυκα δεν εχει νοημα να αγορασεις απ εξω εκτος κι αν ειναι κατι που δεν ξερεις να το φτιαξεις. Το γεγονος οτι ειναι ολοφρεσκο και το οτι τα υλικα που εχεις χρησιμποιησει ειναι ΑΑ ποιοτητα κανουν τρομερη διαφορα. Οτιδηποτε εχω καταφερει να το φτιαξω μονη μου σωστα δεν το εχω ξαναγγιξει ποτε σε αγοραστη βερσιον. Η δικια μου βερσιον ειναι παντα πολυ πολυ καλυτερη. Εννοείται. Τα μοναδικά γλυκά που δεν βγαίνουν καλύτερα στο σπίτι είναι αυτά που χρειάζονται μηχάνημα ή κάποια υλικα που δεν βρίσκεις εύκολα στο εμπόριο. Ειδικά τη σημερινή εποχή δεν υπάρχουν πια μυστικές συνταγές του σεφ ή της γιαγιάς. Υπάρχει τόση πληροφόρηση στο ιντερνετ ,που αν ξέρεις να μαγειρεύεις, τα κάνεις καλύτερα από μαμαδίστικα. 2
evabb Δημοσ. 15 Μαΐου 2020 Δημοσ. 15 Μαΐου 2020 1 λεπτό πριν, The_Judas είπε Εννοείται. Τα μοναδικά γλυκά που δεν βγαίνουν καλύτερα στο σπίτι είναι αυτά που χρειάζονται μηχάνημα ή κάποια υλικα που δεν βρίσκεις εύκολα στο εμπόριο. Ειδικά τη σημερινή εποχή δεν υπάρχουν πια μυστικές συνταγές του σεφ ή της γιαγιάς. Υπάρχει τόση πληροφόρηση στο ιντερνετ ,που αν ξέρεις να μαγειρεύεις, τα κάνεις καλύτερα από μαμαδίστικα. Ας το παραδεχτουμε, οι μαναδες μας δεν μαγειρευαν καλα (περα απο καποιες που ηταν λαμπρες εξαιρεσεις ή επαγγελματιες). Σιγουρα μαγειρευω καλυτερα απο την μανα μου. Απο τον πατερα μου ισως οχι σε καποια πραματα αλλα ηταν επαγγελματιας ο ανθρωπος. 3
The_Judas Δημοσ. 15 Μαΐου 2020 Δημοσ. 15 Μαΐου 2020 1 λεπτό πριν, evabb είπε Ας το παραδεχτουμε, οι μαναδες μας δεν μαγειρευαν καλα (περα απο καποιες που ηταν λαμπρες εξαιρεσεις ή επαγγελματιες). Σιγουρα μαγειρευω καλυτερα απο την μανα μου. Απο τον πατερα μου ισως οχι σε καποια πραματα αλλα ηταν επαγγελματιας ο ανθρωπος. απλά είχαν κάποια συγκεκριμένη πληροφόρηση από στόμα σε στόμα ή από κάποια βιβλία. Ορισμένες τεχνικές μπορεί να τις εφάρμοζαν λάθος. Αλλιώς είναι να βλέπεις, όπως κάνουμε σήμερα, ένα βίντεο master class από κάποιον έμπειρο σεφ, αλλιώς είναι μια χειρόγραφη συνταγή που σου έδωσε η γειτόνισα 1
SB_1957 Δημοσ. 15 Μαΐου 2020 Δημοσ. 15 Μαΐου 2020 2 ώρες πριν, papoys1 είπε Εμάς πάλι δεν προλαβαίνει να μπει καταψύκτη.Βέβαια είμαστε και 5 άτομα οπότε δεν συμφέρει και να αγοράζεις γιατί αν βάλεις 5 γλυκά 2 κάνει 10 ευρώ. Προχτές το πρωί έφτιαξα ραβανί Βέροιας αρκετά μεγάλο ταψί πήγα χτες πρωί εξοχικό να κόψω κάτι χορτάρια μετά την καραντίνα και γυρίζοντας το αργά το απόγευμα ένοιωθα υπογλυκαιμία. Ανοίγω το ψυγείο δεν είχε μείνει ούτε για δείγμα. Εμείς είμαστε μόνο δύο, οπότε όσο γλυκατζής και να είσαι δεν μπορείς να φας μια τούρτα σε μια μέρα! 1
evabb Δημοσ. 15 Μαΐου 2020 Δημοσ. 15 Μαΐου 2020 21 λεπτά πριν, SB_1957 είπε Εμείς είμαστε μόνο δύο, οπότε όσο γλυκατζής και να είσαι δεν μπορείς να φας μια τούρτα σε μια μέρα! γατακια. Σε 2-3 μερες ομως μπορεις σιγουρα εκτος κι αν εφταιξες κατι τεραστιο.
SB_1957 Δημοσ. 15 Μαΐου 2020 Δημοσ. 15 Μαΐου 2020 8 λεπτά πριν, evabb είπε γατακια. Σε 2-3 μερες ομως μπορεις σιγουρα εκτος κι αν εφταιξες κατι τεραστιο. Θέλουμε και ποικιλία! Δεν μας αρέσει να τρώμε κάθε μέρα τα ίδια! 😉 2
therock Δημοσ. 16 Μαΐου 2020 Δημοσ. 16 Μαΐου 2020 Αυτες οι φριτεζες για μαγειρεμενα χωρις λαδι τι ειναι ακριβως? Αξιζει να παρω μια για να πεταω μεσα τις κατεψυγμενες προτηγανισμενες που δε θελει καθολου λαφι Επειδη δε τη ξερω την αγορα ποσα λεφτα ν δωσω για κατι τετοιο να παρω κατι αξιολογο
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα