Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Στις 9/6/2020 στις 2:12 ΜΜ, janus5555 είπε

Για παγωτό ξέρουμε τπτ; Καμία καλή συνταγή για δοκιμή σε παγωτομηχανή;

Η παγωτομηχανή δεν είχε συνταγές?

Η πιο εύκολη και γρήγορη συνταγή είναι ζαχαρούχο γάλα και κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά.

1 ζαχαρούχο και 500-600 ml κρέμα. 

Βανίλια είτε φυσική είτε σκόνη και έχεις αμέσως παγωτό βανίλια, που είναι η βάση για ό,τι άλλη γεύση θέλεις.

  • Απαντ. 4,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
35 λεπτά πριν, SB_1957 είπε

Η παγωτομηχανή δεν είχε συνταγές?

Η πιο εύκολη και γρήγορη συνταγή είναι ζαχαρούχο γάλα και κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά.

1 ζαχαρούχο και 500-600 ml κρέμα. 

Βανίλια είτε φυσική είτε σκόνη και έχεις αμέσως παγωτό βανίλια, που είναι η βάση για ό,τι άλλη γεύση θέλεις.

δεν βαζεις κι αλλη ζαχαρη; μου ακουγεται αγλυκο

Δημοσ.
3 hours ago, therock said:

Να ρωτησω κατι ασχετο, πηρα ατμομαγειρα στο εξοχικο και ειμαι σε περιοχη χωρις ποσιμο νερο. Πειραζει να συμπληρωνω με νερο της βρυσης αντι να αδειαζω εμφιαλομενα

Μακαρονια, ρυζι βραζω με τη βρυσης και ας μην πινεται. Μονο σε συνταγες με σουπες που καταναλωνεις το νερο χρησιμοποιω τωρα εμφιαλομενο σε βρασμους

Απλα θελω να ειμαι σιγουρος οτι και στον ατμομαγειρα δε θα γινει ζημια και οτι δε θα ναι επικινδυνο να βαλω νερο βρυσης

Καλό είναι να μάθεις γιατί είναι ακατάλληλο το νερό, αν πχ είναι για βαρέα μέταλλα δεν κάνει να το χρησιμοποιείς ούτε για μακαρόνια/ρύζι.

Αν ειναι για μικροοργανισμούς στο βράσιμο θα πεθάνουν, αν είναι για άλατα μπορεί να πεθάνει ο ατμομάγειρας 

  • Like 2
Δημοσ.
3 ώρες πριν, evabb είπε

δεν βαζεις κι αλλη ζαχαρη; μου ακουγεται αγλυκο

Γι' αυτό λέω 500-600 ml κρέμα.

Μερικές φορές προσθέτω και σιρόπι από γλυκό κουταλιού, αλλά αυξάνω την κρέμα.

Αγλυκο κανείς δεν μας είπε ότι είναι. Πολύ γλυκό όμως ναι!

Αλλά αυτά είναι γούστα.

Άλλωστε στο σερβίρισμα πέφτει και το σχετικό σιρόπι, καραμελωμένοι ξηροί καρποί, τριμμένα μπισκότα, σαντιγύ κ.λπ. οπότε μόνο άγλυκο δεν θα το έλεγα!

  • Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Dark_son20 είπε

Καλό είναι να μάθεις γιατί είναι ακατάλληλο το νερό, αν πχ είναι για βαρέα μέταλλα δεν κάνει να το χρησιμοποιείς ούτε για μακαρόνια/ρύζι.

Αν ειναι για μικροοργανισμούς στο βράσιμο θα πεθάνουν, αν είναι για άλατα μπορεί να πεθάνει ο ατμομάγειρας 

Για Μαγγανιο κατι λεει εδω (2011 δημοσιευση)

http://odaimwn.blogspot.com/2011/06/blog-post_5351.html

Δημοσ.

Εφόσον είναι  μαγγάνιο που με το βράσιμο δεν μεταβάλλεται εγώ θα το απέφευγα τελείως, μιας είναι υπεύθυνο για αρκετές νευρολογικές παθήσεις 

  • Like 1
Δημοσ.
Στις 11/6/2020 στις 2:31 ΜΜ, cthulhucarbide είπε

Πότε λήγουν τα μανιτάρια?

Παίρνω μανιτάρια πλευρώτους από το ΣΜ αλλά πάνω δεν γράφουν ημερομηνία λήξης.

Μετά από κάποιες μέρες στο ψυγείο βλέπω να πιάνουν κάτι σαν μούχλα απάνω, αλλά είναι σκέτο γκρι που αν το ακουμπήσεις με το δάχτυλο φεύγει κατευθείαν.

Άμα αυτό το γκρι είναι λίγο το ξεπλένω και τα τρώω αλλά άμα γίνει πιο πολύ τα πετάω για καλό και για κακό. Αν και δεν ξέρω γιατί και το ίδιο το μανιτάρι "μούχλα" είναι

Γενικα ισχυει,οτι τα μανιταρια αντεχουν περιπου 2-3 μερες,μετα αρχιζουν να μαυριζουν και να γινονται νερουλα,αμα πιασουν μουχλα σιγουρα δεν ειναι καταλληλα για φαγητο.

Μια καλη λυση ειναι να τα σωταρεις ελαφρα και να τα διατηρεις στην καταψυξη για αρκετο διαστημα.

  • Like 1
  • 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Φτιάχνει κανείς σπιτικό φυστικοβούτυρο?
Με τι μπλέντερ? Αυτά που έχω ζεστένοντε απίστευτα πολύ από το ζόρισμα και δεν μου βγάζουν και πολύ καλό αποτέλεσμα(πιο πολύ πάστα παρά φυστικοβούτυρο).
Βάζω εννοείται λίγο ηλιέλαιο να το βοηθήσει αλλά δεεν.

Δημοσ.
10 ώρες πριν, JustGud είπε

Φτιάχνει κανείς σπιτικό φυστικοβούτυρο?
Με τι μπλέντερ? Αυτά που έχω ζεστένοντε απίστευτα πολύ από το ζόρισμα και δεν μου βγάζουν και πολύ καλό αποτέλεσμα(πιο πολύ πάστα παρά φυστικοβούτυρο).
Βάζω εννοείται λίγο ηλιέλαιο να το βοηθήσει αλλά δεεν.

Ποια φυστίκια βάζεις ;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ερώτηση κρίσεως. Ψάχνω για καλή λύση σε τυρί του τοστ. Είμαι ανάμεσα σε λογάδι και τρικαλινό. Έχει κάποιος εμπειρία και από τα δύο;

Άλλες προτάσεις με λίγα λιπαρά αλλά να λιώνει το τυρί; Κατά καιρούς έχω δοκιμάσει κάτι adoro, fina, milner κλπ αλλά πάντα μάπα μου βγαίνουν στην γεύση. Το καλύτερο αποτέλεσμα το έχω πετύχει με creamy gouda (νομίζω νουνου ή adoro) αλλά πολλά τα λιπαρά ρε παιδάκι'μ. 

Για γαλοπούλες, μετά από ψάξιμο είμαι ανάμεσα σε τρεις. Fouandre υφαντής καπνιστή, Fuego νίκας καπνιστή και Creta Farm gourmet καπνιστή ή ψητή. Τι έχει δοκιμάσει κάποιος;

 

 

Επεξ/σία από Dante80
Δημοσ.

Και γω εναλλαγες αναμεσα σε τρικαλινο και λογαδι κανω.Απο τα υπολοιπα το μιλνερ λογω λιγοτερων λιπαρων αλλα δεν τρελαινομαι.

Απο τις γαλοπουλες εχω δοκιμασει τα παντα.Η gourmet νομιζω μαρεσει λιγο παραπανω.Παντως αν εισαι κοντα σε μεγαλο βασιλοπουλο κανε μια βολτα.Ειδικα του ελληνικου εχει πραγματα που δεν θα τα βρεις αλλου και αξιζουν.

  • Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Menelaos83 είπε

Απο τις γαλοπουλες εχω δοκιμασει τα παντα.Η gourmet νομιζω μαρεσει λιγο παραπανω.Παντως αν εισαι κοντα σε μεγαλο βασιλοπουλο κανε μια βολτα.Ειδικα του ελληνικου εχει πραγματα που δεν θα τα βρεις αλλου και αξιζουν.

Όπως; Τι να κοιτάξω συγκεκριμένα;

Δημοσ.
14 hours ago, CONAN_ said:

Ποια φυστίκια βάζεις ;

Ψημένα μη αλατισμένα πινατς!

13 hours ago, evabb said:

Δοκιμασες να κανεις το τελειωμα με γουδι;

Η αλήθεια είναι πως δεν το σκέφτηκα αλλά μου ακούγεται καλή ιδέα!

Δημοσ.
2 ώρες πριν, JustGud είπε

Ψημένα μη αλατισμένα πινατς!

Η αλήθεια είναι πως δεν το σκέφτηκα αλλά μου ακούγεται καλή ιδέα!

Θα κάνεις μπράτσα με το γουδί και θέλει να βάζεις μικρή ποσότητα κάθε φορά. Επίσης δεν κοπανάς το γουδί αλλά τρίβεις με κυκλικές κινήσεις. 

  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...