Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 ώρες πριν, JustGud είπε

Ψημένα μη αλατισμένα πινατς!

Η αλήθεια είναι πως δεν το σκέφτηκα αλλά μου ακούγεται καλή ιδέα!

Αυτο ειναι το λάθος. Πρέπει να πάρεις ολοκληρα με το κέλυφος και να τα καθαρίσεις. Αυτά δίνουν το καλύτερο αποτέλεσμα.

 

  • Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, CONAN_ είπε

Αυτο ειναι το λάθος. Πρέπει να πάρεις ολοκληρα με το κέλυφος και να τα καθαρίσεις. Αυτά δίνουν το καλύτερο αποτέλεσμα.

Αψητα δλδ; ισχύει ότι το ψήσιμο μπορεί να τα στεγνώσει. 

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, evabb είπε

Αψητα δλδ; ισχύει ότι το ψήσιμο μπορεί να τα στεγνώσει. 

Ακριβως ! Εννοείται οτι ψημένα εχουν χασει πολυ απο την υγρασία τους.  Λιγο υπομονη θελει στο καθάρισμα μονο :)

  • Like 1
  • 1 μήνα μετά...
  • Moderators
Δημοσ.

Εχω μια κρεμα γάλακτος που ελεγα να χρησιμοποιησω, κρεμμυδια, μανιταρια, καρότα καλαμποκια, ντομάτες κλπ.

Βγαίνει καμια συνταγή απλη για  σάλτσα  με αυτα ? :lol:

Δημοσ.
1 ώρα πριν, stormrain είπε

Εχω μια κρεμα γάλακτος που ελεγα να χρησιμοποιησω, κρεμμυδια, μανιταρια, καρότα καλαμποκια, ντομάτες κλπ.

Βγαίνει καμια συνταγή απλη για  σάλτσα  με αυτα ? :lol:

Σάλτσα θα κάνεις ή με την ντομάτα ή με την κρέμα γάλακτος.

Ή αν είναι μεγάλες ποσότητες κάνεις δύο σάλτσες, μία με κρέμα γάλακτος και μία με ντομάτες.

Η σάλτσα με κρέμα γάλακτος είναι για να φαγωθεί άμεσα.

Η σάλτσα ντομάτας τρώγεται και άλλη μέρα.

Τα κρεμμύδια και τα καρότα μόνο στην ντομάτα.

Μανιτάρια και καλαμπόκι μπαίνουν και στα δύο.

Προσωπικά γούστα είναι αυτά, βέβαια. 

Ο καθένας κάνει ό,τι γουστάρει!

  • Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, stormrain είπε

Εχω μια κρεμα γάλακτος που ελεγα να χρησιμοποιησω, κρεμμυδια, μανιταρια, καρότα καλαμποκια, ντομάτες κλπ.

Βγαίνει καμια συνταγή απλη για  σάλτσα  με αυτα ? :lol:

αν εξαιρεσεις ντοματα-καροτο στα υπολοιπα βαζω ροκφορ η τυρι η και τα 2 και γινεται μουρλια

  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@ Speculoos

Καλαμαράκια στο φούρνο με μυρωδικά, μουστάρδα και λεμόνι.

Υλικά:
Καλαμάρια ή καλαμαράκια
Κρεμμύδι χλωρό
Άνηθος και ότι άλλα μυρωδικά μας αρέσουν
Λεμόνι
Μουστάρδα
Λάδι
Αλάτι
Πιπέρι

Αν έχουμε μεγάλα καλαμάρια, τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε ένα βαθύ πυρίμαχος σκεύος (καλύτερα μικρή γάστρα)
και ψήνουμε σε μεγάλη θερμοκρασία μέχρι να μαλακώσουν και να έχουν εξατμιστεί τα πολλά υγρά.

Ιδανικό "συνοδευτικό" είναι οι ξεροψημένες τηγανητές πατάτες που μπορούμε απλά να τις πετάξουμε μέσα στο φαγητό.


Edit: Προσθήκη - Κρεμμύδι χλωρό.

Επεξ/σία από Highlander
  • Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ερώτηση

Πιο κομμάτι από μοσχάρι είναι το πιο μαλακό για στιφάδο,  ελιά, ποντίκι ή σπάλα?

αν είναι κάποιο άλλο τότε πείτε μου

Επεξ/σία από aizensama24
Δημοσ.
22 λεπτά πριν, aizensama24 είπε

Ερώτηση

Πιο κομμάτι από μοσχάρι είναι το πιο μαλακό για στιφάδο,  ελιά, ποντίκι ή σπάλα?

αν είναι κάποιο άλλο τότε πείτε μου

Σπαλομίτα ή χτένι.

  • Like 1
Δημοσ.

Σκέφτομαι να συνδιάσω ταχίνι με λιωμένη κουβερτούρα σε γάλα όπως φτιάχνουμε τη μους αλλά αντι για κρέμα να βάλω ταχίνι. Δε ξέρω αν θα βγει κάτι καλό από αυτό αλλά με τρώει η περιέργεια.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 λεπτά πριν, aizensama24 είπε

Σκέφτομαι να συνδιάσω ταχίνι με λιωμένη κουβερτούρα σε γάλα όπως φτιάχνουμε τη μους αλλά αντι για κρέμα να βάλω ταχίνι. Δε ξέρω αν θα βγει κάτι καλό από αυτό αλλά με τρώει η περιέργεια.

Παλιά για μους έβαζα  κουβερτούρα στο μικροκυμάτων ίσα ίσα να αρχίσει να λιώνει, μετά την έριχνα σε γιαούρτι και τέλος ανακάτευα το μείγμα ώστα να πάρει σωστή θερμοκρασία η κουβερτούρα. Ήταν σαν crunchy μους!! 

Επεξ/σία από SocialNetUsr
Δημοσ.
Μόλις τώρα, SocialNetUsr είπε

Παλιά για μους έβαζα  κουβερτούρα στο μικροκυμάτων ίσα ίσα να αρχίσει να λιώνει και μετά την έριχνα σε γιαούρτι

Και εγώ με γιαούρτι τη φτιάχνω με τη συνταγή του παρλιάρου. Ενδιαφέρον, εγώ πάντα τη λιώνω στο γάλα.

Δημοσ.

Ποιο ρύζι πέρα από το καρολίνα βγάζει ζωμό? Να μπορείς δηλαδή να φτιάξεις κάτι σαν κρέμα μαζί του (όπως κρέμα σοκολάτας)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...