Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

2 ερωτήσεις

1. Έχει κανείς καμία πρόταση για ζωμό? εγώ τώρα τον φτιάχνω σχεδόν πάντα με τοματοπολτό και κανά μπαχαρικό αλλά με έχει κουράσει. Τι άλλο μπορώ να δοκιμάσω?

2. Πόσο αλάτι βάζεται στη κόκκινη σάλτσα και τα ζυμαρικά? εγώ τώρα βάζω ένα κουταλάκι του γλυκού νοστιμιά και ένα ακόμη αλάτι στο καθένα χωριστά. Είναι υπερβολική η ποσότητα? επίσης πόσο αλάτι θα βάζατε αν μετά ρίχνατε και κίτρινο τυρί μέσα?

Επεξ/σία από aizensama24
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, aizensama24 είπε

2 ερωτήσεις

1. Έχει κανείς καμία πρόταση για ζωμό? εγώ τώρα τον φτιάχνω σχεδόν πάντα με τοματοπολτό και κανά μπαχαρικό αλλά με έχει κουράσει. Τι άλλο μπορώ να δοκιμάσω?

2. Πόσο αλάτι βάζεται στη κόκκινη σάλτσα και τα ζυμαρικά? εγώ τώρα βάζω ένα κουταλάκι του γλυκού νοστιμιά και ένα ακόμη αλάτι στο καθένα χωριστά. Είναι υπερβολική η ποσότητα? επίσης πόσο αλάτι θα βάζατε αν μετά ρίχνατε και κίτρινο τυρί μέσα?

2 οσο σου αρεσει.Και καθόλου ακόμα καλύτερα για την υγεία σου.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, aizensama24 είπε

2 ερωτήσεις

1. Έχει κανείς καμία πρόταση για ζωμό? εγώ τώρα τον φτιάχνω σχεδόν πάντα με τοματοπολτό και κανά μπαχαρικό αλλά με έχει κουράσει. Τι άλλο μπορώ να δοκιμάσω?

2. Πόσο αλάτι βάζεται στη κόκκινη σάλτσα και τα ζυμαρικά? εγώ τώρα βάζω ένα κουταλάκι του γλυκού νοστιμιά και ένα ακόμη αλάτι στο καθένα χωριστά. Είναι υπερβολική η ποσότητα? επίσης πόσο αλάτι θα βάζατε αν μετά ρίχνατε και κίτρινο τυρί μέσα?

Ζωμό κάνουμε με κόκκαλα και λαχανικά. Με τοματοπολτό κάνουμε σάλτσα.

Αλάτι βάζουμε όσο λιγότερο τόσο το καλύτερο. Το φαγητό μπορεί κάλιστα να είναι νόστιμο με μπαχαρικά και λεμόνι ή λίγο ξύδι.

Τα διάφορα έτοιμα μίγματα (νοστιμιά) και κύβοι δεν τα χρησιμοποιούμε καθώς όλα έχουν κάποιο κοινό συστατικό -μάλλον συντηρητικό- με έντονη μυρωδιά που καλύπτει τις μυρωδιές από όλα τα άλλα μπαχαρικά και τα υλικά του φαγητού.

  • Like 2
Δημοσ.
3 ώρες πριν, aizensama24 είπε

2 ερωτήσεις

1. Έχει κανείς καμία πρόταση για ζωμό? εγώ τώρα τον φτιάχνω σχεδόν πάντα με τοματοπολτό και κανά μπαχαρικό αλλά με έχει κουράσει. Τι άλλο μπορώ να δοκιμάσω?

2. Πόσο αλάτι βάζεται στη κόκκινη σάλτσα και τα ζυμαρικά? εγώ τώρα βάζω ένα κουταλάκι του γλυκού νοστιμιά και ένα ακόμη αλάτι στο καθένα χωριστά. Είναι υπερβολική η ποσότητα? επίσης πόσο αλάτι θα βάζατε αν μετά ρίχνατε και κίτρινο τυρί μέσα?

Αλλο ζωμος αλλο ντοματοπολτος, καθενα εχει διαφορετικη χρησιμοτητα. Οι πιο πολλοι αντι για ζωμο λογω χρονου βαζουν μειγματα τα οποια δεν ειναι και οτι καλυτερο.

Η κοκκινη σαλτσα παντως δεν φιαχνεται με μειγματα , εξαλλου τοσα μυρωδικα υπαρχουν ωστε να γινει ωραια στην γευση. Στα ζυμαρικα πρωτη φορα ακουω να βαζει νοστιμια καποιος. Ριχνεις το αλατακι πριν τα ριξεις εφοσον βραζει το νερο και τελος.

Για το τυρι που ρωτας ειναι αναλογα τι τυρι θες να ριξεις αλλα ειναι πιο αλμυρα αλλα λιγοτερο. Εγω παντως ανεξαρτητα του τυριου ριχνω ιδια ποσοτητα αλατιου.

Δημοσ.
Στις 7/11/2020 στις 6:41 ΜΜ, sakura22 είπε

Ακολουθεις τις οδηγιες απο το σακουλακι. Αν δεν εχει:

  1. Ξεπλενεις καλα (σχεδον να ειναι διαυγες το νερο οχι θολο οπως θα βγαινει στην αρχη)
  2. Βαζεις νερο/ζωμο σε αναλογια 1:1.5-2 (κινοα:νερο) και αλατι/ μπαχαρικα που θα βαζες σε ρυζι
  3. Βρασιμο για 15-20min (απο οταν αρχισει να κοχλαζει) σε χαμηλη φωτια *
  4. Αποσυρεις, σκεπαζεις με πετσετα-καπακι για μερικα λεπτα.
  5. Το αφρατευεις με ενα πιρουνι και τρως.

*Ειναι ετοιμη οταν βγαλει μια "ουριτσα".

** Να υπολογιζεις οτι σχεδον τριπλασιαζεται οταν μαγειρευτει (= μην βαλεις ενα τονο)

*** Αφου την ξεπλυνεις μπορεις να την τοσταρεις λιγο με ελαιολαδο πριν βαλεις το νερο.

**** Η αναλογια με το νερο και ο χρονος βρασιματος εξαρταται απο το ειδος της κινοας και απο το ποσο σπυρωτη την θες.

Μπορεις να αντικαταστησεις το ρυζι/ το πλιγουρι κλπ με κινοα σε πολλες συνταγες.

Νομίζω είναι πολλά τα 15 λεπτά.

Το πολύ 12 θα έλεγα, τουλάχιστον αυτη που αγοράζω εγώ (δεν έχει οδηγίες στο σακουλάκι).

Το πιο ασφαλές θα ήταν να την παρακολουθείς την πρώτη φορά και μολις βγει αυτη η "ουρίτσα" να δοκιμάσεις αν είναι έτοιμη και βλέπεις.

Δεν θελεί σωτάρισμα ή κάτι άλλο στην αρχή (όπως πχ μπορεί να κάνεις με το ρύζι).

Δημοσ.
27 λεπτά πριν, Deathmace είπε

Νομίζω είναι πολλά τα 15 λεπτά.

Το πολύ 12 θα έλεγα, τουλάχιστον αυτη που αγοράζω εγώ (δεν έχει οδηγίες στο σακουλάκι).

Το πιο ασφαλές θα ήταν να την παρακολουθείς την πρώτη φορά και μολις βγει αυτη η "ουρίτσα" να δοκιμάσεις αν είναι έτοιμη και βλέπεις.

Δεν θελεί σωτάρισμα ή κάτι άλλο στην αρχή (όπως πχ μπορεί να κάνεις με το ρύζι).

Την έφτιαξα σήμερα και μου πήρε 20 λέπτα βέβαια έβαλα ελαφρώς παραπάνω νερό αναλογία 1-2.3. Πάντα βάζω λίγο παραπάνω γιατί από την εμπειρία μου με το ρύζι το απορόφαγε υπερβολικά γρήγορα κάπου στα 7-8 λεπτά οπότε έπρεπε να ρίξω λίγο ακόμη για να μη καεί το φαί. ΓΙα να πω την αλήθεια δε χρειαζόταν, απορόφησε αρκετό αλλά δε φαίνεται πως διέτρεχα κάποιο ρίσκο ως προς αυτό. Επίσης δε τη ξέπλυνα, δε ξέρω πως το κάνεις αυτό, δεν έχω τα εργαλεία για να το κάνω.

Η γεύση της μοιάζει σαν όσπριο παρά ζυμαρικό. Γενικά δεν είναι κακή.

 

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, aizensama24 είπε

Την έφτιαξα σήμερα και μου πήρε 20 λέπτα βέβαια έβαλα ελαφρώς παραπάνω νερό αναλογία 1-2.3. Πάντα βάζω λίγο παραπάνω γιατί από την εμπειρία μου με το ρύζι το απορόφαγε υπερβολικά γρήγορα κάπου στα 7-8 λεπτά οπότε έπρεπε να ρίξω λίγο ακόμη για να μη καεί το φαί. ΓΙα να πω την αλήθεια δε χρειαζόταν, απορόφησε αρκετό αλλά δε φαίνεται πως διέτρεχα κάποιο ρίσκο ως προς αυτό. Επίσης δε τη ξέπλυνα, δε ξέρω πως το κάνεις αυτό, δεν έχω τα εργαλεία για να το κάνω.

Η γεύση της μοιάζει σαν όσπριο παρά ζυμαρικό. Γενικά δεν είναι κακή.

Το ρυζι δεν το ξεπλένεις πριν το βράσεις;Μέσα στο κατσαρολάκι ρίχνεις νερό,βαζεις το καπάκι και το αδειάζεις το νερό.Η μπορείς να το αδειάζεις και σε τρυπητό ώστε να φευγει το νερό.Το ρύζι ειδικά μπασμάτι μου ελεγε μάγειρας ότι θελει 4 χερια ξέπλυμα.

  • Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Ukforthemoment είπε

Το ρυζι δεν το ξεπλένεις πριν το βράσεις;Μέσα στο κατσαρολάκι ρίχνεις νερό,βαζεις το καπάκι και το αδειάζεις το νερό.Η μπορείς να το αδειάζεις και σε τρυπητό ώστε να φευγει το νερό.Το ρύζι ειδικά μπασμάτι μου ελεγε μάγειρας ότι θελει 4 χερια ξέπλυμα.

Αυτό πήγα να κάνω αλλά μαζί με το νερό θα έφευγε και η κινόα. Με το ρύζι ίσως είναι πιο εύκολο. Τώρα τελευταία τρώω κυρίως ρύζι καθώς με βολεύει καλύτερα και δεν το έχω ξεπλύνει ποτέ. Έχω φτιάξει και μπασμάτι και δε το ξέπλυνα. Βέβαια ένιωσα κάπως περίεργα όταν το έφαγα αλλά μάλλον αυτό οφείλετε στη περίεργη γεύση του παρά σε κάτι άλλο.

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, aizensama24 είπε

Αυτό πήγα να κάνω αλλά μαζί με το νερό θα έφευγε και η κινόα. Με το ρύζι ίσως είναι πιο εύκολο. Τώρα τελευταία τρώω κυρίως ρύζι καθώς με βολεύει καλύτερα και δεν το έχω ξεπλύνει ποτέ. Έχω φτιάξει και μπασμάτι και δε το ξέπλυνα. Βέβαια ένιωσα κάπως περίεργα όταν το έφαγα αλλά μάλλον αυτό οφείλετε στη περίεργη γεύση του παρά σε κάτι άλλο.

Εμείς πάντα τα πλένουμε ,κοιτα το καπακι https://www.starkstores.gr/katsarola-zymarikwn-bh1680

  • Like 1
Δημοσ.

Το μπασματι το ξεπλενεις για να φυγει ποσοτητα αμυλου -> ειναι πιο "σπυρωτο" και οχι λαποειδες.

(+ αν μουλιασει λιγο στο ξεπλυμα γινεται γρηγοροτερα/ καθαριζει απο σκονες ειδικα αν το αγορασες χυμα)

 

Την/το κινοα το ξεπλενεις κυριως για να φυγει μια ουσια στην επιφανεια που την κανει πιο πικρη.

Αν δεν εχεις καταλληλο σουρωτηρι/ σιτα μπορεις να την αφησεις λιγα λεπτα σε ενα μπολ με νερο, την ανακατευεις λιγο, πετας οσο θολωμενο νερο μπορεις και επαναλαμβανεις με νεο νερο.

  • Like 1
Δημοσ.

Γειά σας παιδιά,

Έφτιαξα Keto Brownies με υποκατάστατα σε ζάχαρη και αλεύρι για να έχουν ελάχιστες θερμίδες για όποιον κάνει διατροφή και θέλει να φάει κάτι γλυκό. Όποιος θέλει μπορεί να δεί όλη τη συνταγή εδώ .

Δημοσ.

Σπιτι δεν εχω μικροκυματων ρε γμτ να ζεσταινω κρυες μεριδες. Για να μη τα σκασω τωρα , μπορω λετε με ενα φουρνακι ρομποτ να κανω δουλεια. Πρεπει να το προθερμαινω ομως καθε φορα και αλλο τοσα να ζεστανω. Θα Θελει ρευμα και υπομονη ε

000280990_1.jpg

 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μεχρι να παρει μπρος ομως καλο χειμωνα. Ηθελα να ζεστανω σημερα ενα μουσακα αλλα πειναγα και τον εφαγα κρυο

Επεξ/σία από therock
Δημοσ.
Στις 3/11/2020 στις 6:26 ΜΜ, SB_1957 είπε

Στο εξωτερικό και ειδικά στις ΗΠΑ υπάρχουν οδηγίες για τα πιο απίθανα  πράγματα.

Σε σακουλάκια με κάθε είδους σνακ "ανοίξτε και φάτε το περιεχόμενο"!

Οι καθρέφτες στα αυτοκίνητα "Αυτό που βλέπετε βρίσκεται πίσω σας"!

Σε συνταγή γλυκού που είχε καραμέλες γάλακτος (σαν τις "αγελαδίτσες" που αγοράζαμε εμείς οι κάποιας ηλικίας) "αφαιρέστε το περιτύλιγμα από τις καραμέλες"!

Και πολλά άλλα που έχω συναντήσει κατά καιρούς!

Θυμάμαι μικρός λέγαμε τα Αμερικανάκια εννοώντας ότι έχουν χαμηλό IQ μεγαλώνοντας άλλαξα άποψη πιστεύοντας ότι το μυαλό τους λειτουργεί όπως όλων αλλά διαβάζοντας τα παραπάνω ξανασκέφτομαι μήπως είχαμε δίκιο με  το σκεπτικό που είχαμε για αυτούς όταν είμασταν μικροί;;;;

6 ώρες πριν, therock είπε

Μεχρι να παρει μπρος ομως καλο χειμωνα. Ηθελα να ζεστανω σημερα ενα μουσακα αλλα πειναγα και τον εφαγα κρυο

Πάρε ένα φούρνο μικροκυμάτων δεν έχει και κάποια απαγορευτική τιμή. Μπορείς να βρεις και με 50 ευρώ. Θεωρώ ότι είναι αν όχι η πιο χρήσιμη αλλά από τις 2-3 πιο χρήσιμες ηλεκτρικές συσκευές που έχουμε σπίτι.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...