Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Στις 22/11/2020 στις 2:35 ΜΜ, aizensama24 είπε

Αυτό μπορείς να το φας όπως είναι ή θέλει μαγείρεμα? https://www.sklavenitis.gr/eidi-proinoy-rofimata/galata-fytika-rofimata-makras-diarkeias/fytika-rofimata/oriental-express-krema-karudas-400ml-230676/  αξίζει γευστικά αν το φας σκέτο?

Θυμιζει κρεμα γαλακτος με μια απαλη γευση καρυδας,σκετο δεν ειναι τοσο ελκυστικο να το φας,ισως με λιγο ζαχαρη ή καποια μαρμελαδα.

  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Κάποιες ερωτήσεις

1. Μπορώ να ψιλοκόψω τα κολοκυθάκια πριν τα βράσω και να τα βάλω στη κατάψυξη? αν ναι πόσο κρατάνε εκεί?

2. Πόση ώρα παίρνει για να βράσει καλά ένα κολοκύθι?

3. Πόση ώρα παίρνει για να βράσει καλά ψιλοκομμένη ντομάτα σε κεσέ? (σάλτσα ντομάτας) είναι πιο γρήγορη από τοματοπολτό?

4. Πόσο κρεμα καρύδας να βάλω σε μπουένο μους που θα φτιάξω με μερέντα? μπορεί να πάει 1 προς 1 η αναλογία? δηλ 150 γρ μερέντα = 150 γρ κρέμα καρύδας?

5. Είναι καλής ποιότητας τα φασόλια κονσέρβας heinz? Μου αρέσουν τα όσπρια αλλά βαριέμαι να τα μαγειρεύω οπότε σκέφτομαι τη λύση της κονσέρβας

 

 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, aizensama24 είπε

Κάποιες ερωτήσεις

1. Μπορώ να ψιλοκόψω τα κολοκυθάκια πριν τα βράσω και να τα βάλω στη κατάψυξη? αν ναι πόσο κρατάνε εκεί?

2. Πόση ώρα παίρνει για να βράσει καλά ένα κολοκύθι?

3. Πόση ώρα παίρνει για να βράσει καλά ψιλοκομμένη ντομάτα σε κεσέ? (σάλτσα ντομάτας) είναι πιο γρήγορη από τοματοπολτό?

4. Πόσο κρεμα καρύδας να βάλω σε μπουένο μους που θα φτιάξω με μερέντα? μπορεί να πάει 1 προς 1 η αναλογία? δηλ 150 γρ μερέντα = 150 γρ κρέμα καρύδας?

5. Είναι καλής ποιότητας τα φασόλια κονσέρβας heinz? Μου αρέσουν τα όσπρια αλλά βαριέμαι να τα μαγειρεύω οπότε σκέφτομαι τη λύση της κονσέρβας

 

 

1 Μπορείς να τα βάλεις  στην κατάψυξη και να τα βράσεις όταν θες.

2 Ανάλογα το μέγεθος.Δεν είναι δυσκολο να δεις αν έβρασε.

3 Μόνη της θα την βράσεις;Γιατί ;Θα την βάλεις σε βάζο;

5 πολύ ζάχαρη.Δοκιμασε τα.Αλλιως ΖΑΝΑΕ κονσερβες με γίγαντες .

Δημοσ.

Ψάχνω κάποια δοκιμασμένη συνταγή για γλυκό, κατά προτίμηση σιροπιαστό ή και σοκολατένιο. Δεν με πειράζει αν είναι περίπλοκο ή έχει πολλά υλικά. Καμία ιδέα;

  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Τι διαφορά έχει ο επαγγελματικός πολτοποιητής όπως αυτό https://www.skroutz.gr/s/23758556/ICS-FM-Πολυκοπτικό-HR-6.html από ένα πολυμίξερ? Ανακάλυψα τυχαία τον πολτοποιητή όταν διάβαζα για χούμους συνταγή.

Βλέπω και τα δύο χρησιμοποιούν μεγάλες λεπίδες και δυνατό μοτερ αλλά το ένα είναι 350ε πιο ακριβό...Μήπως είναι το ίδιο αλλά απλά ο πολτοποιητής είναι καλύτερος? ή έχει διαφορετική χρήση το καθένα?

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, aizensama24 είπε

Τι διαφορά έχει ο επαγγελματικός πολτοποιητής όπως αυτό https://www.skroutz.gr/s/23758556/ICS-FM-Πολυκοπτικό-HR-6.html από ένα πολυμίξερ? Ανακάλυψα τυχαία τον πολτοποιητή όταν διάβαζα για χούμους συνταγή.

Βλέπω και τα δύο χρησιμοποιούν μεγάλες λεπίδες και δυνατό μοτερ αλλά το ένα είναι 350ε πιο ακριβό...Μήπως είναι το ίδιο αλλά απλά ο πολτοποιητής είναι καλύτερος? ή έχει διαφορετική χρήση το καθένα?

Παντως ο συνάδελφος που φτιαχνει χουμους το κανει με ραβδο σαν το https://www.skroutz.gr/s/18312757/Black-Decker-BXHB1000E.html

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, PLACEBO_89 είπε

Σε μπριζολες χοιρινες λαιμου οταν μυριζουν.. και ειναι λιγο σκληρες τι μπορουμε να κανουμε???

Τις πετας..!

Γενικα να προτιμας πιο λεπτες μπριζολες κ οχι κτ γομάρια που βλέπω σε κρεοπωλεία.. Σιγανη φωτια ή φουρνο να γίνουν σιγα σιγα.. Οσο για τη μυρωδια... εγω δν τρωω χοιρινα καθολου!!

  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, PLACEBO_89 είπε

Σε μπριζολες χοιρινες λαιμου οταν μυριζουν.. και ειναι λιγο σκληρες τι μπορουμε να κανουμε???

12 ωρες μαρινσαρισμα  και μετα σε γαστρα  και θα γινουν λουκουμι, ουτε μυρωδια ουτε τπτ.

Επεξ/σία από Menelaos83
  • Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, Menelaos83 είπε

12 ωρες μαρινσαρισμα  και μετα σε γαστρα  και θα γινουν λουκουμι, ουτε μυρωδια ουτε τπτ.

Βαζω την λογικη.. Δεν πρεπει με καποιο τροπο να εξαλειψουμε την οσμη-ζεχνα? Αν τις βρασω και μετα τις μαριναρω..?!?!? Ποια η καλυτερη-δυνατη μαριναδα που θα μεταμορφωσουν τις μπριζολες σε γευση???

Ξερω οτι βοηθαει πολυ το κοκκινο κρασι,βαλσαμικο ξυδι,μουσταρδα και λιγο μελι..!

Το λεω γιατι εχω ακουσει οτι υπαρχουν επαγγελματικα κολπα που κουκουλωνουν τις μπριζολες!

Βασικα η λαιμου ειναι η μπριζολα του φτωχου γιατι μπορει να πεσει μεχρι και 2.80ευρω το κιλο!!!🤣

 

Δημοσ.
20 λεπτά πριν, PLACEBO_89 είπε

Βαζω την λογικη.. Δεν πρεπει με καποιο τροπο να εξαλειψουμε την οσμη-ζεχνα? Αν τις βρασω και μετα τις μαριναρω..?!?!? Ποια η καλυτερη-δυνατη μαριναδα που θα μεταμορφωσουν τις μπριζολες σε γευση???

Ξερω οτι βοηθαει πολυ το κοκκινο κρασι,βαλσαμικο ξυδι,μουσταρδα και λιγο μελι..!

Το λεω γιατι εχω ακουσει οτι υπαρχουν επαγγελματικα κολπα που κουκουλωνουν τις μπριζολες!

Βασικα η λαιμου ειναι η μπριζολα του φτωχου γιατι μπορει να πεσει μεχρι και 2.80ευρω το κιλο!!!🤣

 

Τι να βράσεις; Θα γίνουν πετσιά μετά.

Για να μαλακώσει το κρέας ο  χυμός ανανά κάνει δουλειά . https://www.leaf.tv/articles/how-to-tenderize-with-pineapple-juice/

Δημοσ.
9 ώρες πριν, PLACEBO_89 είπε

Βαζω την λογικη.. Δεν πρεπει με καποιο τροπο να εξαλειψουμε την οσμη-ζεχνα? Αν τις βρασω και μετα τις μαριναρω..?!?!? Ποια η καλυτερη-δυνατη μαριναδα που θα μεταμορφωσουν τις μπριζολες σε γευση???

Ξερω οτι βοηθαει πολυ το κοκκινο κρασι,βαλσαμικο ξυδι,μουσταρδα και λιγο μελι..!

Το λεω γιατι εχω ακουσει οτι υπαρχουν επαγγελματικα κολπα που κουκουλωνουν τις μπριζολες!

Βασικα η λαιμου ειναι η μπριζολα του φτωχου γιατι μπορει να πεσει μεχρι και 2.80ευρω το κιλο!!!🤣

 

Δεν μπορείς να εξαφανίσεις τη "γουρουνίλα" από το χοιρινό η οποία οφείλεται στο περιβάλλον και την τροφή.

Κι επειδή συνήθως τα ελληνικά χοιροστάσια είναι μέσα στην βρώμα και τρώνε ... καλύτερα να μην πω τί... γι' αυτό βρωμάνε. Το εισαγόμενο χοιρινό, όσες φορές έχω πάρει δεν μυρίζει τίποτε!
Ελληνικό μόνο αν είναι από χοιροστάσια που τηρούν τις προδιαγραφές καθαριότητας και διατροφής!

Τα πολλά μπαχαρικά και το μαρινάρισμα θα καλύψουν λίγο την  μπόχα, αλλά δεν μπορούν να την εξαλείψουν γιατί απλούστατα είναι διάχυτη σε όλο το κρέας και λίπος του χοιρινού!

Για το ποιο κομμάτι είναι του φτωχού και ποιο του πλούσιου, δεν νομίζω ότι ισχύει.
Αν είναι φρέσκο και καλής ποιότητας χοιρινό έχει και την αντίστοιχη τιμή, ενώ αν πουλιέται σε "προσφορά" και πολύ χαμηλή τιμή σημαίνει ότι είναι "παρασιτεμένο".
Και αν είναι Παρασκευή/Σάββατο πρέπει να το ξεφορτωθούν γιατί τη Δευτέρα θα βρωμίσει όλο το κρεοπωλείο!
 

  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γουρούνι που να μην μυρίζει με 2.5 ευρώ δεν θα βρεις. Εγώ παίρνω μονο της Εν Ελλάδι μπριζόλες οπότε βρίσκω στον Σκλαβενίτη και είναι μια χαρά.

Ένα εικοσιτετράωρο μαριναρισμα θα βοηθήσει κάπως, κοίτα η μαρινάδα να έχει λεμόνι και μουστάρδα σίγουρα.

https://akispetretzikis.com/el/categories/kreas/choirino-lemonato-me-patates-sto-foyrno μια δοκιμασμένη συνταγή

Αν βράσεις το κρέας δεν μπορείς να το μαριναρεις, μετά τον βρασμό χάνει την δυνατότητα να απορροφήσει κάποια γεύση

 

 

Επεξ/σία από Dark_son20
  • Like 2
Δημοσ.
15 ώρες πριν, PLACEBO_89 είπε

Σε μπριζολες χοιρινες λαιμου οταν μυριζουν.. και ειναι λιγο σκληρες τι μπορουμε να κανουμε???

Όταν λέμε μυρίζουν εννοούμε γουρουνίλα ή σαπίλα/ξινίλα; Αν είναι το δεύτερο τότε οι μπριζόλες πάνε για πέταμα.

Το θέμα με τη γουρουνίλα έχει να κάνει και με την ηλικία του ζώου πέρα από το τι τροφή τρώει. Οι μπριζόλες λαιμού είναι πάντα πιο σκληρές από αυτές που προέρχονται από τα πλευρά, λογικό αφού οι μύες εκεί δουλεύουν πιο πολύ για να κρατήσουν ολόκληρη γουρουνοκεφαλή. Για αυτό το κρέας από αυτή την πλευρά του ζώου είναι για πιο low and slow καταστάσεις και όχι 10 λεπτά στους 220.

Ίσως ο καλύτερος τρόπος να μαλακώσεις το κρέας είναι αφού χτυπήσεις ελαφρά τις μπριζόλες να φτιάξεις μια σαλαμούρα (πάρε 50-60 γραμμάρια αλάτι και βάλτα σε 1 λίτρο νερό) και να βυθίσεις μέσα τις μπριζόλες για μερικές ώρες εντός ψυγείου. Αν έχεις όρεξη, στη σαλαμούρα μπορείς να βάλεις λίγη δάφνη, δενδρολίβανο, κόκκους πιπεριού. Στη συνέχεια αφού βγάλεις τις μπριζόλες θα τις μαγειρέψεις όπως τις κάνεις συνήθως. Ουσιαστικά βοηθάς τις μπριζόλες να ρουφήξουν νερό οπότε κατά το ψήσιμο θα χάσουν λιγότερα υγρά και θα είναι λίγο πιο ζουμερές.

  • Like 1
Δημοσ.
6 ώρες πριν, Speculoos είπε

Όταν λέμε μυρίζουν εννοούμε γουρουνίλα ή σαπίλα/ξινίλα; Αν είναι το δεύτερο τότε οι μπριζόλες πάνε για πέταμα.

Το θέμα με τη γουρουνίλα έχει να κάνει και με την ηλικία του ζώου πέρα από το τι τροφή τρώει. Οι μπριζόλες λαιμού είναι πάντα πιο σκληρές από αυτές που προέρχονται από τα πλευρά, λογικό αφού οι μύες εκεί δουλεύουν πιο πολύ για να κρατήσουν ολόκληρη γουρουνοκεφαλή. Για αυτό το κρέας από αυτή την πλευρά του ζώου είναι για πιο low and slow καταστάσεις και όχι 10 λεπτά στους 220.

Ίσως ο καλύτερος τρόπος να μαλακώσεις το κρέας είναι αφού χτυπήσεις ελαφρά τις μπριζόλες να φτιάξεις μια σαλαμούρα (πάρε 50-60 γραμμάρια αλάτι και βάλτα σε 1 λίτρο νερό) και να βυθίσεις μέσα τις μπριζόλες για μερικές ώρες εντός ψυγείου. Αν έχεις όρεξη, στη σαλαμούρα μπορείς να βάλεις λίγη δάφνη, δενδρολίβανο, κόκκους πιπεριού. Στη συνέχεια αφού βγάλεις τις μπριζόλες θα τις μαγειρέψεις όπως τις κάνεις συνήθως. Ουσιαστικά βοηθάς τις μπριζόλες να ρουφήξουν νερό οπότε κατά το ψήσιμο θα χάσουν λιγότερα υγρά και θα είναι λίγο πιο ζουμερές.

Ναι γουρουνιλα!  Αλμη.. Αυτο λενε ειναι για να μαλακωνει το κρεας αλλα παραλληλα αν βαλεις μεσα και μπαχαρικα βοηθαει να εισχωρήσουν!!!

Ευχαριστω ολους για τις απαντησεις..! Ποιες ειναι οι καλυτερες χοιρινες μπριζολες? Ονομασια???

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...