Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Στις 12/4/2021 στις 4:48 ΜΜ, invisiblesurfer είπε

Νομίζω ότι όταν η ζύμη ξεφουσκώνει, όπως και όταν έχει πολλές πολλές φουσκάλες και σκίζεται εύκολα, είναι στις περιπτώσεις που δεν έχει ζυμωθεί αρκετά για να δημιουργηθεί η σωστή ποσότητα γλουτένης που κάνει τη ζύμη ελαστική. 

Πράγματι αν δεν ζυμωθεί καλά κάνει φουσκάλες γίνεται φουσκωτή αλλά μοιάζει σαν λάστιχο όταν την τρως.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Ggiorgos7 είπε

Καλησπέρα.Θελω να φτιάξω μακαρόνια με σάλτσα Νάπολι.Τα παρακάτω μας κάνουν ή πρέπει να ψάξω για κάτι άλλο;

IMG_20210415_184031.jpg

Γιατί να μην ταιριάζει; Έχουν κάτι ιδιαίτερο τα συγκεκριμένα ζυμαρικά;

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Lilith19 είπε

Γιατί να μην ταιριάζει; Έχουν κάτι ιδιαίτερο τα συγκεκριμένα ζυμαρικά;

Λεω μηπως ηθελε λιγκουινι...εκανα ενα search δεν ειδα τιποτα σχετικό τελικά.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

¨Εχει κανείς καμιά ιδέα για smoothie με φρούτα/γιαούρτι + κανά δημητριακό? Θα μπορούσα ίσως να το συνδυάσω και με τη μους που τρώω. 

Επεξ/σία από aizensama24
Δημοσ.
44 λεπτά πριν, aizensama24 είπε

¨Εχει κανείς καμιά ιδέα για smoothie με φρούτα/γιαούρτι + κανά δημητριακό? Θα μπορούσα ίσως να το συνδυάσω και με τη μους που τρώω. 

μια φορα δοκιμασα να φτιαξω smoothie με γιαουρτι και εφυγε στα σκουπιδια οπως ηταν. Πρεπει να σου αρεσει πολυ το γιαουρτι. Κατα τ'αλλα οτι φρουτο και να βαλεις σε γενικες γραμμες θα πινεται. Μπορεις να βρεις κατεψυγμενα φρουτα ετσι ωστε οταν θα το φτιαχνεις θα ειναι ηδη κρυο και δεν θα θελει παγο.

Δημοσ.

Αν βαλεις επιπλεον γλυκαντικο χωρις ζαχαρη για να σπασει την γευση του γιαουρτιου θα βγει σχετικα καλο.Επισης αν βαλεις δημητριακα πρεπει να το κανεις αρκετα υγρο γιατι αλλιως θα σφιξει.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, evabb είπε

μια φορα δοκιμασα να φτιαξω smoothie με γιαουρτι και εφυγε στα σκουπιδια οπως ηταν. Πρεπει να σου αρεσει πολυ το γιαουρτι. Κατα τ'αλλα οτι φρουτο και να βαλεις σε γενικες γραμμες θα πινεται. Μπορεις να βρεις κατεψυγμενα φρουτα ετσι ωστε οταν θα το φτιαχνεις θα ειναι ηδη κρυο και δεν θα θελει παγο.

Μάλλον smoothie ήταν η λάθος λέξη. Εννοώ πιο πολύ κάτι κρεμώδες.

Δημοσ.

Εχω δοκιμασει γαλα μαζι με μια μπαλα παγωτο(μπορεις να βαλεις και light) μαζι με κορνφλεικς,εσυ μπορεις να βαλεις και καποιο φρουτο μεσα.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, aizensama24 είπε

Μάλλον smoothie ήταν η λάθος λέξη. Εννοώ πιο πολύ κάτι κρεμώδες.

Κρέμα φρούτων θες να φτιάξεις; σε αυτή την περίπτωση θα χρειαστείς ένα υλικό που θα σου δώσει αυτή την υφή. Πχ βρώμη, μπανάνες, μάνγκο, μπισκότο. Κατά τ άλλα ισχύει ότι σε γενικές γραμμές ότι φρούτα και να ανακατέψεις, γευστικά θα είναι οκ. Από κει και πέρα είναι θέμα γούστου. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 22/4/2021 στις 7:24 ΜΜ, evabb είπε

Κρέμα φρούτων θες να φτιάξεις; σε αυτή την περίπτωση θα χρειαστείς ένα υλικό που θα σου δώσει αυτή την υφή. Πχ βρώμη, μπανάνες, μάνγκο, μπισκότο. Κατά τ άλλα ισχύει ότι σε γενικές γραμμές ότι φρούτα και να ανακατέψεις, γευστικά θα είναι οκ. Από κει και πέρα είναι θέμα γούστου. 

Βρώμη σαν κάτι τέτοιο? https://www.ab.gr/el-gr/click2shop/Proino-snacking-and-rofimata/Dimitriaka/Enilikon/Nifades-Vromis-Koyti-500gr/p/7083424 Δεν έχω πολύ εμπειρία με αυτό το υλικό, πόσο αξίζει να ρίξω μέσα για να βγει η υφή?

Το μπισκότο πάλι δεν γνωρίζω αν λιώνει καλά στο μπλέντερ. Ίσως πάρω ένα πακέτο τετραγωνάκια να το δοκιμάσω.

Μπανάνες είχα δοκιμάσει παλιά με γάλα για milkshake αλλά έβγαινε περίεργο, δε ξέρω αν με γιαούρτι αλλάξει αυτό κάπως.

Επεξ/σία από aizensama24
Δημοσ.
2 ώρες πριν, aizensama24 είπε

Βρώμη σαν κάτι τέτοιο? https://www.ab.gr/el-gr/click2shop/Proino-snacking-and-rofimata/Dimitriaka/Enilikon/Nifades-Vromis-Koyti-500gr/p/7083424 Δεν έχω πολύ εμπειρία με αυτό το υλικό, πόσο αξίζει να ρίξω μέσα για να βγει η υφή?

Το μπισκότο πάλι δεν γνωρίζω αν λιώνει καλά στο μπλέντερ. Ίσως πάρω ένα πακέτο τετραγωνάκια να το δοκιμάσω.

Μπανάνες είχα δοκιμάσει παλιά με γάλα για milkshake αλλά έβγαινε περίεργο, δε ξέρω αν με γιαούρτι αλλάξει αυτό κάπως.

Για να δώσεις κρεμώδη υφή σε ό,τι κάνεις μπορείς επίσης να χρησιμοποιείς το άνθος ορύζης Γιώτης. Μπορεί να λέει ότι είναι για μωρά αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να καταναλωθεί και από μεγάλους!

https://www.ab.gr/el-gr/click2shop/Ola-gia-to-moro/Vrefikes-trofes/Kremes/Vrefiki-Krema-Anthos-Oryzis-150gr/p/7134714

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, SB_1957 είπε

Για να δώσεις κρεμώδη υφή σε ό,τι κάνεις μπορείς επίσης να χρησιμοποιείς το άνθος ορύζης Γιώτης. Μπορεί να λέει ότι είναι για μωρά αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να καταναλωθεί και από μεγάλους!

https://www.ab.gr/el-gr/click2shop/Ola-gia-to-moro/Vrefikes-trofes/Kremes/Vrefiki-Krema-Anthos-Oryzis-150gr/p/7134714

Προσοχή στις θερμίδες όταν χρησιμοποιείται τέτοια.. :)

Δημοσ.
6 ώρες πριν, aizensama24 είπε

Ναι, απλή βρώμη σαν αυτή. Για να σου ενσωματωθεί καλύτερα με τα υπόλοιπα υλικά μπορείς να την μουλιάσεις πρώτα σε ένα φλιτζάνι με ζεστό νερό για κανένα τέταρτο και να την προσθέσεις μετά. Μην βάλεις πολύ νερό, ίσα να την καλύψει. 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...