cthulhucarbide Δημοσ. 16 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2022 Που θα πάει αυτή η κατάσταση με τις κρέμες γάλακτος που δεν πήζουν? Πήρα μια κρέμα Όλυμπος 35%, την ζέστανα στην κατσαρόλα μέχρι που άρχισε να φουσκώνει, την έβγαλα από την φωτιά για λίγα λεπτά και μετά την έριξα πάνω από τα μπιφτέκια. Ακόμα και αφού πέρασε αρκετή ώρα και κρύωσε, η κρέμα ήταν τελείως ζουμί και ήταν σαν να έτρωγα μπιφτέκια σούπα. Έκανα κάτι λάθος?
Ukforthemoment Δημοσ. 16 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2022 16 λεπτά πριν, cthulhucarbide είπε Που θα πάει αυτή η κατάσταση με τις κρέμες γάλακτος που δεν πήζουν? Πήρα μια κρέμα Όλυμπος 35%, την ζέστανα στην κατσαρόλα μέχρι που άρχισε να φουσκώνει, την έβγαλα από την φωτιά για λίγα λεπτά και μετά την έριξα πάνω από τα μπιφτέκια. Ακόμα και αφού πέρασε αρκετή ώρα και κρύωσε, η κρέμα ήταν τελείως ζουμί και ήταν σαν να έτρωγα μπιφτέκια σούπα. Έκανα κάτι λάθος? δεν ξέρω να μπαίνει ετσι όπως είναι,λίγο τυρί για να δώσει γευση και να την κάνει πιο πηχτή ? αλεύρι;
SB_1957 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2022 4 ώρες πριν, cthulhucarbide είπε Που θα πάει αυτή η κατάσταση με τις κρέμες γάλακτος που δεν πήζουν? Πήρα μια κρέμα Όλυμπος 35%, την ζέστανα στην κατσαρόλα μέχρι που άρχισε να φουσκώνει, την έβγαλα από την φωτιά για λίγα λεπτά και μετά την έριξα πάνω από τα μπιφτέκια. Ακόμα και αφού πέρασε αρκετή ώρα και κρύωσε, η κρέμα ήταν τελείως ζουμί και ήταν σαν να έτρωγα μπιφτέκια σούπα. Έκανα κάτι λάθος? Εμείς για σως με μανιτάρια για την καπνιστή μπριζόλα παίρνουμε την light του σκλαβενίτη. Στο καυτό τηγάνι όπου έχει τηγανιστεί η μπριζόλα και μετά τα μανιτάρια, μόλις ρίξω την κρέμα σε 2 λεπτά έχει πήξει και αν την αφήσω περισσότερο δεν θα είναι σως αλλά βούτυρο για άλειμμα!
cthulhucarbide Δημοσ. 17 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2022 Γιατί να πρέπει να βάλω και άλλα πράγματα μέσα, δεν υποτίθεται ότι θα πρέπει να πήξει από μόνη της? Αυτό το ζήτημα το είχα αντιμετωπίσει και πριν κάμποσα χρόνια και απότι θυμάμαι είχα απλά πάρει κρέμα γάλακτος Arla, που είχε ολόιδια χαρακτηριστικά με τις ελληνικές που έπαιρνα πριν, και έπηξε κατευθείαν. Το γιατί δεν μπορώ να το εξηγήσω αφού υποτίθεται ήταν ίδια με τις άλλες. Αλλά αναρωτήθηκα αν κάνω κάτι λάθος. Ή αν απλά έχω λάθος προσδοκίες αλλά αυτό μου φαίνεται περίεργο
Dante80 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) Δεν ξέρω αν αυτό μπορεί να σας βοηθήσει, αλλά προσωπικά με έχουν μάθει να χρησιμοποιώ την κρέμα γάλακτος για να "δέσω" μια σάλτσα αποτελούμενη συνήθως από τα κατάλοιπα ψησίματος κρέατος ή/και άλλα υλικά. Πρώτα κάνω deglazing με λίγο νερό ή κρασί και μετά χρησιμοποιώ την κρέμα για να πήξω. Προσθέτω την κρέμα γάλακτος και κλείνω το μάτι της κουζίνας (μιας και έχει ήδη θερμοκρασία). Μόλις δω τις πρώτες μπουρμπουλήθρες μετράω μισό-ένα λεπτό ανακατεύοντας και βγάζω το σκεύος από τη φωτιά μόλις καταλάβω πως άρχισε να πήζει. Η κρέμα γάλακτος θα συνεχίζει να πήζει μέχρι να κρυώσει. Κρέμα να πήζει από μόνη της μόνο σε σαντιγί γνώριζα σαν ιδέα, για να πω την αλήθεια. Επεξ/σία 17 Μαρτίου 2022 από Dante80
Super Moderators billdanos Δημοσ. 17 Μαρτίου 2022 Super Moderators Δημοσ. 17 Μαρτίου 2022 8 hours ago, cthulhucarbide said: Γιατί να πρέπει να βάλω και άλλα πράγματα μέσα, δεν υποτίθεται ότι θα πρέπει να πήξει από μόνη της? Αυτό το ζήτημα το είχα αντιμετωπίσει και πριν κάμποσα χρόνια και απότι θυμάμαι είχα απλά πάρει κρέμα γάλακτος Arla, που είχε ολόιδια χαρακτηριστικά με τις ελληνικές που έπαιρνα πριν, και έπηξε κατευθείαν. Το γιατί δεν μπορώ να το εξηγήσω αφού υποτίθεται ήταν ίδια με τις άλλες. Αλλά αναρωτήθηκα αν κάνω κάτι λάθος. Ή αν απλά έχω λάθος προσδοκίες αλλά αυτό μου φαίνεται περίεργο Προφανώς και δεν πήζει από μόνη της… Απλά υπάρχουν κάποιες κρέμες (ας πούμε αυτές που είναι αποκλειστικά για μαγειρική) που ίσως είναι λίγο πιο συμπυκνωμένες από τις υπόλοιπες. Γενικότερα πάντως η κρέμα δεν θα πήξει επειδή απλά τη ζέστανες και την έριξες πάνω απο το φαγητό! Πρέπει να την «κατεβάσεις» ώστε να χάσει υγρά ή να την αναμείξεις με κάτι άλλο ώστε να δέσει και να γίνει σάλτσα. Στα μακαρόνια ας πούμε όταν τη ρίχνεις στο τέλος, αντιδρά και με το άμυλο (αν δεν έχεις και κάποιο τυρί κλπ) και έτσι «δένει». Στην περίπτωση με τα μπιφτέκια σου, θα μπορούσες να φτιάξεις μια σως βάζοντας σε ένα τηγάνι λίγο κρεμμύδι, μανιτάρια κλπ και αφού τα αφήσεις λίγο να μαλακώσουν προσθέτεις την κρέμα και τα αφήνεις να πάρουν μια βράση. Επίσης ρίχνεις μόνο όση ποσότητα κρέμας χρειάζεται και όχι απαραίτητα όλο το κουτί. 1
cthulhucarbide Δημοσ. 17 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2022 Οκ απλά μου κάνει εντύπωση πως η κρέμα Arla πήζει από μόνη της ενώ δεν γράφει κάτι σχετικό η συσκευασία σε σχέση με τις άλλες Επίσης το κρεμμύδι με τα μανιτάρια πως θα κάνουν την κρέμα να πήξει, λόγω των υγρών που θα έχουν βγάλει?
3DJIN Δημοσ. 17 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2022 ριξε κορν φλαουερ και κροκο να δεις πως θα γινει τσιμεντο η 35αρα 1
Super Moderators billdanos Δημοσ. 17 Μαρτίου 2022 Super Moderators Δημοσ. 17 Μαρτίου 2022 1 hour ago, cthulhucarbide said: Επίσης το κρεμμύδι με τα μανιτάρια πως θα κάνουν την κρέμα να πήξει, λόγω των υγρών που θα έχουν βγάλει? Θα πήξει όσο τα σοτάρεις όλα μαζί με την κρέμα καθώς θα αρχίσει να μειώνεται ο αρχικός όγκος του υγρού. Μην περιμένεις να γίνει κρέμα για γλυκό που θα στέκεται, για σάλτσα μιλάμε! 😛 btw αφού μίλησες και για μπιφτέκια και σου αρέσουν το σχετικά τυριά, αν ρίξεις μέσα στο τηγάνι που θα σοτάρεις την κρέμα με κάνα κρεμμυδάκι, μανιτάρια κλπ και ένα κομμάτι ροκφόρ ή μπλε τυρί ή γκοργκοντζόλα, θα έχεις μια τέλεια σως για τα μπιφτέκια!
Ison_ Δημοσ. 25 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) Περίσσεψε γέμιση από γεμιστά. Μπορώ να την κάνω μια πίτα ή δε γίνεται; Επεξ/σία 25 Μαρτίου 2022 από Ison_
Des1 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2022 13 λεπτά πριν, Ison_ είπε Περίσσεψε γέμιση από γεμιστά. Μπορώ να την κάνω μια πίτα ή δε γίνεται; Βάλε τη σε σακουλάκι στην κατάψυξη .Διατηρείται μια χαρά .
Ison_ Δημοσ. 25 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2022 21 λεπτά πριν, Des1 είπε Βάλε τη σε σακουλάκι στην κατάψυξη .Διατηρείται μια χαρά . Εκεί την είχα και θέλω να την αξιοποιήσω.
konc Δημοσ. 30 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2022 Στις 25/3/2022 στις 10:57 ΜΜ, Ison_ είπε Εκεί την είχα και θέλω να την αξιοποιήσω. Στα επόμενα γεμιστά είναι η προφανής απάντηση. Τι χάνω? Δεν σκοπεύεις να ξανακάνεις γεμιστά?
Ison_ Δημοσ. 30 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2022 Λοιπόν, την έκανα μια ωραιότατη πίτα με δικό μου φύλλο και ήταν πολύ νόστιμη. Ξέχασα να τρίψω μέσα και λίγη φέτα, αλλιώς θα απογειωνόταν.
Menelaos83 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2022 Πιτα με γεμιση απο γεμιστα δεν εχω ξανακουσει παντως.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα