Menelaos83 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, Speculoos είπε Όταν μια συνταγή έχει αποκλειστικά και μόνο κούπες και εύκολες κούπες του στυλ μισή/ολόκληρη, τότε ναι θα πετύχει. Αν μπλέκει κουτάλια, κουταλάκια, γραμμάρια, ml, τότε γεια σας, μακριά κι αγαπημένοι. Τα κουταλια και τα κουταλακια ειναι συνηθως για υλικα σε μικρη ποσοτητα που θα μπουν στην συνταγη πχ αλατι και το οποιο προφανως δεν θα στο πει σε κουπα ευκολη που λες και οχι πχ για αλευρι. Μια χαρα ειναι οι συνταγες που εχουν οσα προανεφερες. Οχι βεβαια οτι αν πας με την κουπα θα αποτυχει η συνταγη, εξαλλου οι παλιες νοικοκυρες με το ματι εφτιαχναν τις συνταγες, τουλαχιστον οσες εφτιαχναν συχνα και τις υπολοιπες στα βιβλια που εγραφαν για να τα θυμουνται καθε φορα εγραφε σε κουπες. Τουλαχιστον οι δικες μου γιαγιαδες ετσι τα ειχαν ,απλα καποια στιγμη για να διατηρηθει η συνταγη και στην επομενη γενικα καθε κουπα την ζυγιζε και συμπληρωνε στο βιβλιο ποσα γραμμαρια ειναι ωστε να μην αλλαξει ειδικα σε γλυκα η συσταση. Επεξ/σία 15 Σεπτεμβρίου 2022 από Menelaos83
Ison_ Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2022 Θα ήταν καλή ιδέα να καβουρδίσω ρεβίθια στο φούρνο και μετά να τα κάνω σούπα; Όχι τσιγάρισμα στην κατσαρόλα που ξέρω είναι ωραία έτσι, αλλά καβούρδισμα που (φαντάζομαι) θα παίρνουν πιο ωραία γεύση πριν τα ρίξω στη σούπα. Ρωτάω μήπως προλάβω το πέταγμα στα σκουπίδια.
Super Moderators billdanos Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2022 Super Moderators Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2022 52 λεπτά πριν, Ison_ είπε Θα ήταν καλή ιδέα να καβουρδίσω ρεβίθια στο φούρνο και μετά να τα κάνω σούπα; Όχι τσιγάρισμα στην κατσαρόλα που ξέρω είναι ωραία έτσι, αλλά καβούρδισμα που (φαντάζομαι) θα παίρνουν πιο ωραία γεύση πριν τα ρίξω στη σούπα. Ρωτάω μήπως προλάβω το πέταγμα στα σκουπίδια. Δεν θα βράσουν ποτέ...
Ukforthemoment Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2022 4 ώρες πριν, Ison_ είπε Θα ήταν καλή ιδέα να καβουρδίσω ρεβίθια στο φούρνο και μετά να τα κάνω σούπα; Όχι τσιγάρισμα στην κατσαρόλα που ξέρω είναι ωραία έτσι, αλλά καβούρδισμα που (φαντάζομαι) θα παίρνουν πιο ωραία γεύση πριν τα ρίξω στη σούπα. Ρωτάω μήπως προλάβω το πέταγμα στα σκουπίδια. κακή ιδέα.Θα ξεραθουν και δεν θα βράσουν.
Shadows Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2022 Στις 28/9/2022 στις 9:50 ΠΜ, Ison_ είπε Θα ήταν καλή ιδέα να καβουρδίσω ρεβίθια στο φούρνο και μετά να τα κάνω σούπα; Όχι τσιγάρισμα στην κατσαρόλα που ξέρω είναι ωραία έτσι, αλλά καβούρδισμα που (φαντάζομαι) θα παίρνουν πιο ωραία γεύση πριν τα ρίξω στη σούπα. Ρωτάω μήπως προλάβω το πέταγμα στα σκουπίδια. αργοπορημενος στο παρτυ, πιστευω οτι δεν θα βγει καλο αποτελεσμα. Το καβουρδισμα γινεται σε τροφες με πολλα λιπαρα που ειναι συνηθως οι ξηροι καρποι που επιτρεπει το λιπος αυτο να λιωσει με αποτελεσμα να τσιγαρισμα χωρις να καει.Τα ρεβυθια εχουν πολυ αμυλο, ισως αν βαλεις λιγο να μπορεσεις να τα τσιγαρισεις, αλλα ταυτοχρονα, θα τα κανει να μην βρασουν ποτε.
cthulhucarbide Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2022 Έστω ότι πήρα σήμερα μερικά αβγά, τα οποία θα φάω βραστά μετά από 7 μέρες. Ποιος είναι ο καταλληλότερος συνδυασμός ώστε να μείνουν πιο φρέσκα? 1. Τα βράζω σήμερα και μένουν 7 μέρες ψυγείο 2. Μένουν 7 μέρες ψυγείο και τα βράζω πριν τα φάω 3. Ένα από τα παραπάνω αλλά χωρίς ψυγείο καθώς δεν έχει και πολλή ζέστη
Menelaos83 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2022 15 ώρες πριν, cthulhucarbide είπε Έστω ότι πήρα σήμερα μερικά αβγά, τα οποία θα φάω βραστά μετά από 7 μέρες. Ποιος είναι ο καταλληλότερος συνδυασμός ώστε να μείνουν πιο φρέσκα? 1. Τα βράζω σήμερα και μένουν 7 μέρες ψυγείο 2. Μένουν 7 μέρες ψυγείο και τα βράζω πριν τα φάω 3. Ένα από τα παραπάνω αλλά χωρίς ψυγείο καθώς δεν έχει και πολλή ζέστη Καλη ερωτηση και νομιζω θα ακουσεις διαφορες αποψεις.Προσωπικα τα βαζω απευθειας ψυγειο και καθε φορα που θελω βραζω οσα θα φαω, χωρις να ξερω αν ειναι το πιο σωστο.Απο την αλλη τα σουπερ μαρκετ τα εχουν εκτος.Παντως πανω απο 15 μερες σε καθε περιπτωση δεν τα κραταω. 1
kastorianos Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2022 2 ώρες πριν, Menelaos83 είπε Καλη ερωτηση και νομιζω θα ακουσεις διαφορες αποψεις.Προσωπικα τα βαζω απευθειας ψυγειο και καθε φορα που θελω βραζω οσα θα φαω, χωρις να ξερω αν ειναι το πιο σωστο.Απο την αλλη τα σουπερ μαρκετ τα εχουν εκτος.Παντως πανω απο 15 μερες σε καθε περιπτωση δεν τα κραταω. Γιά τά αυγά εάν είναι χαλασμένα η" όχι ο έλεγχος είναι εύκολος.Γεμίζεις ένα κατσαρολάκι μέ νερό καί βάζεις τά αυγά μέσα.Εάν η μία άκρη τού αυγού(τουλάχιστον) πάει στόν πάτο είναι μία χαρά.Εάν ολόκληρο τό αυγό ανέβει πάνω είναι χαλασμένο. 2 ώρες πριν, Menelaos83 είπε Καλη ερωτηση και νομιζω θα ακουσεις διαφορες αποψεις.Προσωπικα τα βαζω απευθειας ψυγειο και καθε φορα που θελω βραζω οσα θα φαω, χωρις να ξερω αν ειναι το πιο σωστο.Απο την αλλη τα σουπερ μαρκετ τα εχουν εκτος.Παντως πανω απο 15 μερες σε καθε περιπτωση δεν τα κραταω. Γιά τά αυγά εάν είναι χαλασμένα η" όχι ο έλεγχος είναι εύκολος.Γεμίζεις ένα κατσαρολάκι μέ νερό καί βάζεις τά αυγά μέσα.Εάν η μία άκρη τού αυγού(τουλάχιστον) πάει στόν πάτο είναι μία χαρά.Εάν ολόκληρο τό αυγό ανέβει πάνω είναι χαλασμένο. 1
Ison_ Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2022 Θεωρητικά τα βρασμένα πρέπει να κρατάνε περισσότερο, αλλά δεν ξέρω επειδή έχουν χάσει την φυσική προστατευτική επίστρωσή τους από το βράσιμο αν είναι πιο ευάλωτα.
Adon1s Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2022 Ο τόνος γενικά οκ, είναι ένα «στεγνό» ψάρι. Αγορασα, από την Λαϊκή , τονάκι για να το δοκιμάσω ψητό στον φούρνο. Παλι μια από τα ίδια. Όσο νερό και να έβαλα, μουστάρδα, λαχανικά κλπ και όσο κουκούλωμα ο με αλουμινόχαρτο να το είχα μπας και μείνει ζουμερό, στην υφή του ήταν θεό στεγνό. Οκ, έγινε νόστιμο, δε λέω, αλλά θεό στεγνό. Οκ, σαν την τσιπούρα ή τον σολομό δεν θα γίνει, μιας που προκειται για λιπαρά ψάρια, οποτε και γίνονται μαλακα στο ψήσιμο, αλλά έχει κανεις κάποια ιδέα πως μπορώ να το μαγειρέψω και να είναι λιγότερο στιφό στην υφή;
Super Moderators billdanos Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2022 Super Moderators Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2022 1 ώρα πριν, Adon1s είπε Ο τόνος γενικά οκ, είναι ένα «στεγνό» ψάρι. Αγορασα, από την Λαϊκή , τονάκι για να το δοκιμάσω ψητό στον φούρνο. Παλι μια από τα ίδια. Όσο νερό και να έβαλα, μουστάρδα, λαχανικά κλπ και όσο κουκούλωμα ο με αλουμινόχαρτο να το είχα μπας και μείνει ζουμερό, στην υφή του ήταν θεό στεγνό. Οκ, έγινε νόστιμο, δε λέω, αλλά θεό στεγνό. Οκ, σαν την τσιπούρα ή τον σολομό δεν θα γίνει, μιας που προκειται για λιπαρά ψάρια, οποτε και γίνονται μαλακα στο ψήσιμο, αλλά έχει κανεις κάποια ιδέα πως μπορώ να το μαγειρέψω και να είναι λιγότερο στιφό στην υφή; Ο φρέσκος τόνος δεν ψήνεται όπως τα υπόλοιπα ψάρια όπως το διαπίστωσες κι εσύ! Ιδανικά χρειάζεσαι ένα φιλέτο μεγάλου τόνου κομμένο κάθετα (κάτι σαν μπριζόλα) το οποίο και θα ψήσεις ελάχιστα πάνω σε δυνατή σχάρα (2-3 λεπτά το πολύ από κάθε πλευρά) ώστε να παραμείνει μαλακό και ροζ στο εσωτερικό του. Αυτό όπως καταλαβαίνεις απαιτεί πολύ φρέσκο ψάρι ώστε να αποφύγεις τυχόν "εκπλήξεις" με το στομάχι σου κλπ. Το φιλέτο μπορείς να το μαρινάρεις πριν με ο,τι σου αρέσει. Τώρα τα μικρά φρέσκα τονάκια για μένα κάνουν μόνο για ωμό ορεκτικό (σεβίτσε, καρπάτσιο, ταρτάρ) όπου απλά τα ψιλοκόβεις όπως σου αρέσει, τα αφήνεις να μαριναριστούν και να "ψηθούν" κάνα 20λεπτο μέσα σε κάτι όξινο (χυμό από διάφορα εσπεριδοειδή) με αλάτι & τζίντζερ (αν θες βάζεις και κάτι που να γλυκίζει ελάχιστα όπως ένα κουταλάκι μέλι) και στο τέλος τα σερβίρεις με λίγο ελαιόλαδο, κόλιαντρο και καμιά ψιλοκομμένη καυτερή πιπερίτσα. 1
Xvipes Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2023 Εδώ και χρόνια άρχισα να τρώω καυτερό φαγητό και πλέον και το πιο καυτερό tabasco δε φτουράει. Το ίδιο ισχύει και με το κλασικό καυτερό μπούκοβο από το σουπερ μαρκετ. Έχω βρει αυτό το site https://kafteroulis.gr/kafteres-saltses αλλά δεν έχω πάρει κάτι ακόμα από εκεί κυρίως γιατί είναι ακριβό αλλά δεν ξέρω και τι να πάρω που θα αντικαταστήσει το tabasco. Υπάρχει κάποια πρόταση για να μπορώ να κάνω οποιοδήποτε φαγητό καυτερό όπως κάνω μέχρι στιγμής με το tabasco scorpion?
greekfragma Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2023 φιλική συμβουλή επειδή την έχω ξαναδει τη δουλειά με κοντινό μου άνθρωπο που έλεγε τα ίδια πριν χρόνια. έχεις συνηθίσει βαθμιαία την ένταση στο κάψιμο καταστρέφοντας τον οργανισμό σου και έχουν παραλύσει πλέον τα αισθητήρια που σου δίνουν την πληροφορία. καλύτερα να ξε-συνηθίσεις με "αποτοξίνωση" βαθμιαία επαναφέροντας τα φυσιολογικά όρια πριν κάνεις παραπάνω ζημιά και αλλού. 6
andreoulios Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2023 Από περιέργεια το scorpion τη συστατικά περιέχει; Ειχα ξεκινήσει και εγώ με το κλασικό ταμπάσκο όπου πλέον δε κάνει και πολλά. Μετά δοκίμασα sriracha (έγραφε 50% chilli pepper στα συστατικά ) η ποιο καυτερή που έχω δοκιμάσει αλλά εν τελεί δε μου πολύ άρεσε . Τώρα παίζω με ταμπάσκο habanero (γράφει 28% habanero στα συστατικά, και υποθετικά μπορεί να φτάσει τα 200.000 scoville rating λέει) και το κλασικό κι τα εναλλάσσω ανάλογα το φαγητό . θεωρώ ότι δεν αξίζει συνεχώς να ανεβάζεις επίπεδο γιατί χάνεις το μέτρο στη τελική. Τωρα βάζω σε τοστακια, αυγά και σουπες κρεατικά σε κόκκινες σάλτσες, δηλαδή όχι στα πάντα και το απολαμβάνω χώρις να χάνω την επίδραση του.
Xvipes Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2023 17 minutes ago, greekfragma said: φιλική συμβουλή επειδή την έχω ξαναδει τη δουλειά με κοντινό μου άνθρωπο που έλεγε τα ίδια πριν χρόνια. έχεις συνηθίσει βαθμιαία την ένταση στο κάψιμο καταστρέφοντας τον οργανισμό σου και έχουν παραλύσει πλέον τα αισθητήρια που σου δίνουν την πληροφορία. καλύτερα να ξε-συνηθίσεις με "αποτοξίνωση" βαθμιαία επαναφέροντας τα φυσιολογικά όρια πριν κάνεις παραπάνω ζημιά και αλλού. Από αυτό εννοείς πως το καυτερό φαγητό δεν είναι καλό ή μιλάς συγκεκριμένα για την ένταση του καυτερού; Σε κάθε περίπτωση πρώτη φορά το ακούω και αν έχεις κάποια πηγή θα ήθελα να μάθω παραπάνω. 8 minutes ago, andreoulios said: Από περιέργεια το scorpion τη συστατικά περιέχει; Ειχα ξεκινήσει και εγώ με το κλασικό ταμπάσκο όπου πλέον δε κάνει και πολλά. Μετά δοκίμασα sriracha (έγραφε 50% chilli pepper στα συστατικά ) η ποιο καυτερή που έχω δοκιμάσει αλλά εν τελεί δε μου πολύ άρεσε . Τώρα παίζω με ταμπάσκο habanero (γράφει 28% habanero στα συστατικά, και υποθετικά μπορεί να φτάσει τα 200.000 scoville rating λέει) και το κλασικό κι τα εναλλάσσω ανάλογα το φαγητό . θεωρώ ότι δεν αξίζει συνεχώς να ανεβάζεις επίπεδο γιατί χάνεις το μέτρο στη τελική. Τωρα βάζω σε τοστακια, αυγά και σουπες κρεατικά σε κόκκινες σάλτσες, δηλαδή όχι στα πάντα και το απολαμβάνω χώρις να χάνω την επίδραση του. Thanks, είναι και αυτό μια λύση απλά ήθελα να δω τι προτιμάει άλλος κόσμος μιας και τριγύρω μου δεν έχω άτομα που τρώνε αρκετά καυτερά. Για τα συστατικά παραθέτω φώτο. Spoiler
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα