Προς το περιεχόμενο

Xbox Series X Topic v2

Μήνυμα προστέθηκε από Praetorian

Βασικές συστάσεις (που ισχύουν συγχρόνως με τους όρους χρήσης του forum) για να παραμείνει το θέμα ανοιχτό:

• Συζητήστε πάνω στην συγκεκριμένη κονσόλα (specs, περιφερειακά, προγραμματισμένες κυκλοφορίες, απορίες)
  • Αποφύγετε το VS με άλλες κονσόλες ή/και PC στο βαθμό του δυνατού
  • Αποφύγετε προκλητικούς χαρακτηρισμούς προς άλλα μέλη ή γενικεύσεις του στυλ "fan boys", "haters" κλπ
  • Μην απαντάτε σε προβληματικά μηνύματα. Στείλτε αναφορά για να τα χειριστούν οι αρμόδιοι συντονιστές.

Αν το topic ξεφύγει, χωρίς να σταλούν αναφορές, θα κλειδώσει επ' αόριστον.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 λεπτά πριν, non-serviam είπε

Δεν συνεννοούμαστε και δεν έχεις μάλλον ιδέα τι εστί brand recognition.

Αν σε βοηθάει να το καταλάβεις πιο εύκολα, βάλε το proprietary σε "". Στο έγραψα παραπάνω, νομίζω ξεκάθαρα, δεν είναι copyrighted, μόνο το RTX. Οπότε τι σε προβληματίζει σε αυτό που γράφω;

Έχοντας ασχοληθεί αρκετά με τις μονοπωλιακές πρακτικές τις NVIDIA, ήταν από τα πρώτα πράγματα που ειπώθηκαν τότε όσον αφορά το branding. Σκοπός της ήταν και είναι να μην χρησιμοποιηθεί ο γενικός όρος τους path tracing αλλά κάτι πιο συγκεκριμένο, που θα συνδέεται άμεσα με την εταιρία, παρότι μπορεί να μην ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα (υλοποίηση), όπως με το Gsync και το Freesync branding.

Σοβαρά τώρα δεν καταλαβαίνεις τι γράφω όταν λέω ότι η λέξη pampers έχει γίνει συνώνυμη της πάνας ("πάω να αγοράσω παμπερς", όχι "πάω να αγοράσω πάνες"); Για να σε βοηθήσω, σκέψου το αντίστοιχο με Kleenex και χλωρίνη.

Περισσότερο δεν μπορώ να σε βοηθήσω να το κατανοήσεις, λυπάμαι.

Φίλε μου μπορεί το όνομα Pampers να έχει γίνει συνώνυμο με την πάνα εδώ στην Ελλάδα αλλά αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι η λέξη συνδέεται με brand recognition. Έχει τύχει να ζήσω Αγγλία για 10 χρόνια και ποτέ κανένας φίλος μου Άγγλος δεν έτυχε να μου πει πάω να αγοράσω "pampers" για το μωρό. Diapers έλεγαν ότι πάνε να αγοράσουν και το brand μπορεί να είναι οποιοδήποτε. Βασικά είναι εντελώς αποτυχημένο και σαν παράδειγμα γιατί το Ray Tracing είναι ξακάθαρα ένας όρος και όχι όνομα όπως Pampers και Kleenex. Περιγράφει κάτι πολύ συγκεκριμένο.

Στο θέμα μας τώρα, μάλλον εσύ δεν έχεις ιδέα τι εστί "Ray Tracing". Το ότι το ανέφερε πρώτη η nvidia για τις κάρτες της και όχι η amd δεν το κάνει αυτόματα και brand recognition name... Επίσης ο γενικός όρος δεν λέγεται "Path Tracing". Το Path tracing είναι μία τεχνική Ray Tracing. 

Επεξ/σία από D.Luffy
  • Like 2
  • Απαντ. 11,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@non-serviam

Ακόμα πιο λιανά. Το Ray Tracing είναι όρος και όχι όνομα όπως το "Pampers" και το "Kleenex". :rolleyes: 

Το Ray Tracing περιγράφει κάτι πολύ συγκεκριμένο, τα άλλα δύο που ανέφερες είναι απλές ονομασίες και θα μπορούσαν να είναι οποιοδήποτε προιόν.

Επεξ/σία από D.Luffy
  • Like 1
Δημοσ.
20 λεπτά πριν, D.Luffy είπε

Φίλε μου μπορεί το όνομα Pampers να έχει γίνει συνώνυμο με την πάνα εδώ στην Ελλάδα αλλά αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι η λέξη συνδέεται με brand recognition. Έχει τύχει να ζήσω Αγγλία για 10 χρόνια και ποτέ κανένας φίλος μου Άγγλος δεν έτυχε να μου πει πάω να αγοράσω "pampers" για το μωρό. Diapers έλεγαν ότι πάνε να αγοράσουν και το brand μπορεί να είναι οποιοδήποτε. Βασικά είναι εντελώς αποτυχημένο και σαν παράδειγμα γιατί το Ray Tracing είναι ξακάθαρα ένας όρος και όχι όνομα όπως Pampers και Kleenex. Περιγράφει κάτι πολύ συγκεκριμένο.

Στο θέμα μας τώρα, μάλλον εσύ δεν έχεις ιδέα τι εστί "Ray Tracing". Το ότι το ανέφερε πρώτη η nvidia για τις κάρτες της και όχι η amd δεν το κάνει αυτόματα και brand recognition name... Επίσης ο γενικός όρος δεν λέγεται "Path Tracing". Το Path tracing είναι μία τεχνική Ray Tracing. 

Ο όρος path tracing περιγράφει τα μόνο κομμάτια του ray tracing σχετικά με το φως, για να στο περιγράψω πολύ χοντρικά. Το RT περιλαμβάνει και άλλα πράγματα, όπως ήχο. Οπότε όταν αναφερόμαστε σε GPU και μας ενδιαφέρει το visual κομμάτι, το PT είναι πιο σωστός όρος από το RT. Και η NVIDIA το χρησιμοποιεί με συγκεκριμένους σκοπούς, και όχι για την κάβλα της.

Τώρα όσον αφορά τα παμπερς, τι να σου πω. Εμείς στο χωριό μου έτσι τα λέγαμε. Εσύ που είσαι από πόλη μπορεί να λέτε αλλιώς.

4 λεπτά πριν, D.Luffy είπε

@non-serviam

Ακόμα πιο λιανά. Το Ray Tracing είναι όρος και όχι όνομα όπως το "Pampers" και το "Kleenex". :rolleyes: 

Το Ray Tracing περιγράφει κάτι πολύ συγκεκριμένο, τα άλλα δύο που ανέφερες είναι απλές ονομασίες και θα μπορούσαν να είναι οποιοδήποτε προιόν.

Όχι. Μπορεί να συνδυάσεις και όρο με εταιρία. Όπως συνδυάζεις και προϊόν με εταιρία, και εκεί έγκειται και η τεράστια σημασία. Marketing 101.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, non-serviam είπε

Ο όρος path tracing περιγράφει τα μόνο κομμάτια του ray tracing σχετικά με το φως, για να στο περιγράψω πολύ χοντρικά. Το RT περιλαμβάνει και άλλα πράγματα, όπως ήχο. Οπότε όταν αναφερόμαστε σε GPU και μας ενδιαφέρει το visual κομμάτι, το PT είναι πιο σωστός όρος από το RT. Και η NVIDIA το χρησιμοποιεί με συγκεκριμένους σκοπούς, και όχι για την κάβλα της.

Τώρα όσον αφορά τα παμπερς, τι να σου πω. Εμείς στο χωριό μου έτσι τα λέγαμε. Εσύ που είσαι από πόλη μπορεί να λέτε αλλιώς.

Επαναλαμβάνω και η AMD σε ray tracing αναφέρεται στο επίσημο site της όταν μιλάει για την υλοποίηση της (Radeon Rays).

https://www.amd.com/en/technologies/radeon-pro-technologies

AMD Radeon Rays is a high efficiency, high performance GPU accelerated ray tracing software. 

Τώρα αν και οι δύο εταιρίες κάνουν λάθος και κατά τη γνώμη σου θα έπρεπε να χρησιμοποιούν άλλον πιο σωστό όρο, το αφήνω πάνω σου.

Επεξ/σία από D.Luffy
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, D.Luffy είπε

Επαναλαμβάνω και η AMD σε ray tracing αναφέρεται στο επίσημο site της όταν μιλάει για την υλοποίηση της (Radeon Rays).

https://www.amd.com/en/technologies/radeon-pro-technologies

AMD Radeon Rays is a high efficiency, high performance GPU accelerated ray tracing software. 

Τώρα αν και οι δύο εταιρίες κάνουν λάθος και κατά τη γνώμη σου θα έπρεπε να χρησιμοποιούν άλλον πιο σωστό όρο, το αφήνω πάνω σου.

Μέχρι να κάνουν tracing όλα τα rays (κύματα), είναι false advertising (και φυσικά η AMD ακολούθησε το παράδειγμα της NVIDIA, γιατί δεν μπορούσε να κάνει και αλλιώς). Εμένα με ενοχλεί πάντως αυτό, αν εσύ το δέχεσαι δικό σου θέμα.

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, non-serviam είπε

Μέχρι να κάνουν tracing όλα τα rays (κύματα), είναι false advertising (και φυσικά η AMD ακολούθησε το παράδειγμα της NVIDIA, γιατί δεν μπορούσε να κάνει και αλλιώς). Εμένα με ενοχλεί πάντως αυτό, αν εσύ το δέχεσαι δικό σου θέμα.

Εγώ καταλαβαίνω σε τι ακριβώς αναφέρεται ο όρος και μου αρκεί.
Τώρα αν εσύ προσωπικά περίμενες να συμπεριλαμβάνονται και τα ηχητικά κύματα μέσα και σε ενοχλεί είναι δικό σου θέμα. Καμία εταιρία πάντως δεν ισχυρίστηκε ότι θα κάνουν trace και ηχητικά κύματα. Ήταν και οι δυο ξεκάθαρες ότι πρόκειται μόνο για το φως. 

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, D.Luffy είπε

Εγώ καταλαβαίνω σε τι ακριβώς αναφέρεται ο όρος και μου αρκεί.
Τώρα αν εσύ προσωπικά περίμενες να συμπεριλαμβάνονται και τα ηχητικά κύματα μέσα και σε ενοχλεί είναι δικό σου θέμα. Καμία εταιρία πάντως δεν ισχυρίστηκε ότι θα κάνουν trace και ηχητικά κύματα. Ήταν και οι δυο ξεκάθαρες ότι πρόκειται μόνο για το φως. 

Οποιοδήποτε κύμα μπορεί να γίνει traced. Ο όρος είναι συγκεκριμένος. Η NVIDIA όταν το έβγαλε, ήξερε. Το ότι καταλαβαίνεις σε τι αναφέρεται ο όρος είναι ένας ακόμα λόγος να σε ενοχλεί. Από εκεί και πέρα ανάλογα το πόσο συνειδητοποιημένος καταναλωτής είναι ο καθένας.

Δημοσ.

43'' 4K TV

32'' Monitor 4K 60hz

ή 32'' Monitor QHD 144hz

προτείνετε για χρήση σε Series X; Τείνω προς την δεύτερη επιλογή γιατί θεωρώ ότι εκεί θα δω την καλύτερη εικόνα, ενώ και οι 32 ίντσες μου φαίνονται πολύ εντάξει. Επίσης, δεν ξέρω σε ποια παιχνίδια θα μπορούσα να εκμεταλλευτώ τις δυνατότητες ενός "competitive" monitor αφού σχεδόν όλα τα παιχνίδια μέχρι 60fps θα παίζουν, πόσω μάλλον τα παιχνίδια που παίζω εγώ, single player δηλαδή. Τρώγομαι λίγο και για τηλεόραση με την οποία μπορώ να κάνω και άλλη χρήση αλλά με 300-350e που είναι το μπάτζετ μου δεν νομίζω ότι παίρνεις αξιόλογη 4Κ TV.

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, lebron15 είπε

43'' 4K TV

32'' Monitor 4K 60hz

ή 32'' Monitor QHD 144hz

προτείνετε για χρήση σε Series X; Τείνω προς την δεύτερη επιλογή γιατί θεωρώ ότι εκεί θα δω την καλύτερη εικόνα, ενώ και οι 32 ίντσες μου φαίνονται πολύ εντάξει. Επίσης, δεν ξέρω σε ποια παιχνίδια θα μπορούσα να εκμεταλλευτώ τις δυνατότητες ενός "competitive" monitor αφού σχεδόν όλα τα παιχνίδια μέχρι 60fps θα παίζουν, πόσω μάλλον τα παιχνίδια που παίζω εγώ, single player δηλαδή. Τρώγομαι λίγο και για τηλεόραση με την οποία μπορώ να κάνω και άλλη χρήση αλλά με 300-350e που είναι το μπάτζετ μου δεν νομίζω ότι παίρνεις αξιόλογη 4Κ TV.

Έχεις ήδη το series x?Δεν ξέρω με ποια από τις υπάρχουσες επιλογές θα μπορούσες να το αξιοποιήσεις οπτικά.Νομιζω ότι και με το series s είσαι κομπλέ.

Θα πήγαινα στο μόνιτορ μάλλον γιατί οι ιντσες έχουν να κάνουν με απόσταση.Το όριο περίπου για 4κ υλικό είναι μίνιμουμ 55 ιντσες αλλιώς δεν θα καταλάβεις πολλές διαφορές.Παρε ένα καλό μόνιτορ με βαθύ μαύρο αν και για την συγκεκριμένη κατηγορία  δεν γνωρίζω να προτείνω μοντελο

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, D.Luffy είπε

Δεν νομίζω.

Εγώ πάντως θυμάμαι να διάβαζα για τον "όρο" ray tracing χρόνια πριν η nvidia ανακοινώσει τις αντίστοιχες κάρτες γραφικών και πριν καν μιλήσει γι αυτό. Και μάλιστα όχι μόνο στο gaming αλλά και σε εφαρμογές προσομοίωσης φωτισμού όπως Dialux..

Το "path tracing" είναι απλώς μία από τις διάφορες τεχνικές του Ray Tracing γενικότερα.

Τα αρχικά "RTX" είναι trademark της nVidia. Όχι ο γενικός όρος.

Εγώ θυμάμαι να χρησιμοποιούσα Ray tracing offline render, όταν η Nvidia είχε βγάλει τη GeForce 256 😅

Επεξ/σία από nekrik
Δημοσ.
1 ώρα πριν, George7Byron είπε

Έχεις ήδη το series x?Δεν ξέρω με ποια από τις υπάρχουσες επιλογές θα μπορούσες να το αξιοποιήσεις οπτικά.Νομιζω ότι και με το series s είσαι κομπλέ.

Θα πήγαινα στο μόνιτορ μάλλον γιατί οι ιντσες έχουν να κάνουν με απόσταση.Το όριο περίπου για 4κ υλικό είναι μίνιμουμ 55 ιντσες αλλιώς δεν θα καταλάβεις πολλές διαφορές.Παρε ένα καλό μόνιτορ με βαθύ μαύρο αν και για την συγκεκριμένη κατηγορία  δεν γνωρίζω να προτείνω μοντελο

Έχω Series X από τον Ιανουάριο. Το χρησιμοποιώ σε ένα Viewsonic 27άρι FHD και νομίζω πως σιγά σιγά πρέπει να κάνω το άλμα σε 4K ώστε να εκμεταλλευτώ περισσότερα από αυτά που μπορεί να μου δώσει η κονσόλα σε σχέση με τώρα. Απλώς τα 4K monitors φτάνουν μέχρι 60fps και λέω μήπως μετανιώσω στο μέλλον αυτόν τον περιορισμό.

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, lebron15 είπε

Έχω Series X από τον Ιανουάριο. Το χρησιμοποιώ σε ένα Viewsonic 27άρι FHD και νομίζω πως σιγά σιγά πρέπει να κάνω το άλμα σε 4K ώστε να εκμεταλλευτώ περισσότερα από αυτά που μπορεί να μου δώσει η κονσόλα σε σχέση με τώρα. Απλώς τα 4K monitors φτάνουν μέχρι 60fps και λέω μήπως μετανιώσω στο μέλλον αυτόν τον περιορισμό.

Ανέφερες πως είσαι κυρίως single player gamer οπότε το 4k/60 είναι καλός συνδιασμός για σένα.  Τώρα το ιδανικό μέγεθος της οθόνης εξαρτάται από την απόσταση θέασης.

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...