Προς το περιεχόμενο
Μήνυμα προστέθηκε από Thresh
  • Μια τελευταία προειδοποίηση, το ότι υπάρχει αυτό το topic δεν σημαίνει ότι είναι εξαίρεση στους κανόνες του forum.
  • Επόμενες αναφορές σε κόμματα  και πολιτικά πρόσωπα (εσωτερικού ΚΙ εξωτερικού) δεν θα έχουν "προειδοποιητικές βολές" αλλά απευθείας 30μερο ban.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Οποτε θα μας χτυπησει ο ιος κατακαλοκαιρο. Στην Ιταλια να προσθεσω, οτι ειχαν πεθανει εδω και καιρο αλλα τους φυλαγαν σε ψυγεια, για να τους παρουσιασουν ολους μαζι.

Την καταστροφη φερνεις με τετοια ποστ.

• Απαντ. 17,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Malthador είπε

Με μεγάλη μου θλίψη βλέπω αρκετούς γνωστούς, φίλους και συγγενείς να συμμερίζονται απόψεις σχετικά με τον ιό που δεν περίμενα να συμμερίζονται. Άτομα με εκπαίδευση πανεπιστημίου να λένε ηλιθιότητες κόντρα στην εκπαίδευσή τους. Ένα μικρό guideline με κομπιλέισο από επιχειρήματα που παπαγαλίζουν έτσι ώστε  να μπορείτε να τα αποκρούσετε:

1. «Τον έφτιαξαν οι Κινέζοι σε εργαστήριό τους.»

Προσωπικά βαριέμαι πολύ τις συνομωσιολογίες, οπότε η απλούστερη απάντηση σε αυτό είναι δύο λέξεις «ναι, και;». Δεν πρόκειται ο ψεκασμένος να ξεψεκαστεί, οπότε δεν υπάρχει χώρος για λογικά επιχειρήματα, απλά ακολουθούμε την τακτική του irrelevant.

---------------------------

2. «Είναι συνωμοσία για να περάσουν νόμους ελέγχου του παγκόσμιου πληθυσμού.»

Η απάντηση: «δηλαδή έκαναν gala 500 νοματαίοι, από τον πλανητάρχη μέχρι τον δήμαρχο του San Marino και είπαν θα αμολήσουμε ελεύθερη μια χλαπάτσα για ελέγξουμε τους πάντες και να τους επιβάλουμε το σατανικό μας σχέδιο; Το οποίο σχέδιο λέει τι; Ας θυσιάσουμε μερικές εκατοντάδες δισεκατομμύρια δολλάρια από τις τσέπες μας;»

3. «Είναι συνωμοσία για να περάσουν δυσμενείς εργασιακούς νόμους.»

Η απάντηση: «επειδή θεωρώ δεδομένο ότι δεν ξέρεις τι γίνεται στις υπόλοιπες χώρες και τι μέτρα έχουν παρθεί, για πες ο Κούλης έστειλε τον ιό για να περάσει τέτοιους νόμους;»

4. «Ξέρεις κανέναν στον κύκλο σου που να κόλλησε;»

Αυτό είναι από τα αγαπήμενα μου, μιας και έχω όντως γνωστούς που κόλλησαν, αλλά το αποκρύπτω επιμελώς για να απαντήσω «τώρα που το αναφέρεις, δεν ξέρω και κανέναν που να κόλλησε HIV, τζάμπα χωνόμαστε με σκουφάκι τόσα χρόνια και χάνουμε την μισή χαρά».

5. «Γιατί ανοίγουν τώρα τα μαγαζιά, ισχύει κάτι διαφορετικό σε σχέση με όταν έκλεισαν;»

Με δεδομένο ότι το άτομο που έχουμε απέναντί μας δεν έχει προβλήματα όρασης τον ρωτάμε με φροντίδα αν βλέπει καλά τριγύρω του τους ανθρώπους που φοράνε μάσκες, γάντια και τηρούν αποστάσεις. Άρα ναι, κάτι διαφορετικό υπάρχει στον αέρα.

6. «Γιατί έλεγαν το ΧΥΖ έτσι, ενώ τώρα λένε το ΧΥΖ αλλιώς.»

Η απάντηση: «μιας και είσαι επιστήμονας, θα έπρεπε να γνωρίζεις ότι οι επιστήμες είναι δυναμικές και όσο αλλάζουν τα δεδομένα, τόσο αλλάζουν και τα αποτελέσματα των δεδομένων».

7. «Τελικά το τίμημα ήταν μικρό, δεν άξιζε να κλείσουν όλες οι οικονομίες για τόσους λίγους νεκρούς.»

Αυτό με βγάζει από τα ρούχα μου προσωπικά, γιατί αφενός πάει κόντρα στην κοινή λογική, αφετέρου πάει κόντρα και στην κοινή ηθική. Συνήθως σε αυτό απαντάω πιο έντονα: «μπρο, κατ' αρχάς οι νεκροί είναι λίγοι ακριβώς επειδή πάρθηκαν μέτρα, αν δεν παίρνονταν θα πέθαιναν περισσότεροι. Και για πες 300k είναι λίγοι νεκροί, κατά την γνώμη σου πόσοι θα ήταν αρκετοί για να μην χαλαστεί η τσέπη σου;». Είναι σημαντικό εδώ να τονίσουμε ότι αν δεν παίρνονταν μέτρα και οι νεκροί θα ήταν περισσότεροι και το πλήγμα στην οικονομία θα ήταν σημαντικά μεγαλύτερο, αφού θα αναγκαζόμασταν να κλείσουμε τα πάντα αργότερα.

Σε καταλαβαινω απολυτα μιας και εγω βιωνω αντιστοιχες καταστασεις. 

Το παρακατω βιντεο ταιριαζει με ολα τα παραπανω

• Like 6
Δημοσ.
9 ώρες πριν, Tetrabitos είπε

Λέτε τώρα με τόν κορονοϊο και την τουρκική λίρα και για την δικαιοσύνη των μεταναστών να κάνει κανένα μπαμ ο Ερντογάν μιας που τα έχει πιει σε όλους τους άλλους τομείς. Πιστεύω ήρθε η ώρα να ενώσει τους Τούρκους εναντίον τωμ κακών Ελλήνων και Εβραίων που θέλουν το Αιγαίο δικό τους. Τι λέτε;

Στη Λιβυη δεν τα εχει πιει, και με δεδομενη την υποχωρητικοτητα της Ελλάδας, πιθανοτατα κερδιζει κομματι του Αιγαιου. Παρα τις κορωνες για δυναμικη απαντηση σε τουρκικο χτυπημα, αυτη τη στιγμη βασιζομαστε στη συμμαχια με Αιγυπτο και Ισραηλ για να τον κραταμε καπως στη θεση του , καθως το αποθεμα του σε εξυπνα οπλα μεγαλου βεληνεκους δεν μπορουμε να το αντιμετωπισουμε. Μπαμ δεν βλεπω να γινεται, θα παρει μεριδιο και στην Κυπρο, οι ευρωπαιοι εταιροι θα τα κανονισουν για να χασουμε ειρηνικα

Δημοσ.

1. Οι χώρες με το μεγαλύτερο ποσοστό αύξησης κρουσμάτων εχθές:

Χώρα Αύξηση Κρούσματα

Kuwait 9% 7208
South Africa 8% 8895
Brazil 7% 145892
Pakistan 7% 26435
Mexico 7% 29616
Qatar 6% 20201
Colombia 6% 10051

2. Ποσοστό αύξησης για τις χώρες με τα περισσότερα κρούσματα εχθές

Χώρα Κρούσματα Αύξηση

USA 1321785 2.3%
Spain 260117 1.3%
Italy 217185 0.6%
UK 211364 2.2%
Russia 187859 6.0%
France 176079 0.7%
Germany 170588 0.7%

3. Τα κρούσματα ανήλθαν σε 4.009.291, αυξημένα κατά 97.128, και ποσοστό 2,48% (έναντι 2,52% προχθές και 2,56% την προηγουμένη)

Τα θύματα ανήλθαν σε 275.976, με 5.550 νέα και ποσοστό 2,05% (έναντι 2,11% και 2,64%)

Αναλυτικά οι λίστες εδώ:
https://grbusinessforum.com/forum/leitourgia-epixeirisis/korwnoϊos-kai-epixeiriseis/page/1000/1

• Thanks 1
Δημοσ.
3 hours ago, Malthador said:

7. «Τελικά το τίμημα ήταν μικρό, δεν άξιζε να κλείσουν όλες οι οικονομίες για τόσους λίγους νεκρούς.»

Αυτό με βγάζει από τα ρούχα μου προσωπικά, γιατί αφενός πάει κόντρα στην κοινή λογική, αφετέρου πάει κόντρα και στην κοινή ηθική. Συνήθως σε αυτό απαντάω πιο έντονα: «μπρο, κατ' αρχάς οι νεκροί είναι λίγοι ακριβώς επειδή πάρθηκαν μέτρα, αν δεν παίρνονταν θα πέθαιναν περισσότεροι. Και για πες 300k είναι λίγοι νεκροί, κατά την γνώμη σου πόσοι θα ήταν αρκετοί για να μην χαλαστεί η τσέπη σου;». Είναι σημαντικό εδώ να τονίσουμε ότι αν δεν παίρνονταν μέτρα και οι νεκροί θα ήταν περισσότεροι και το πλήγμα στην οικονομία θα ήταν σημαντικά μεγαλύτερο, αφού θα αναγκαζόμασταν να κλείσουμε τα πάντα αργότερα.

Ειδικά αυτό είναι ντροπή και το διαβάζεις κι εδώ μέσα

• Like 2
  • Thanks 2
Δημοσ.

1 2 γνωστοί μου ( ετσι και αλλιώς ειναι υπερβολικοί γενικά ) φοράνε ο ίδιοι στο ιχ τους μαζι με την οικογένεις μάσκα και μου λένε ειναι υποχρεωτική έχουμε διαβάσει την ΚΥΑ , αν δεν φοράς θα φάς πρόστιμο , το έψαξα λίγο αλλα δεν βρήκα κάπου κατι οσο αφορά την υποχρεωτική χρήση μάσκας στο ιδιωτικό σου ΙΧ , υφίσταται κατι τέτοιο οτι ειναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας αλλιώς έχει πρόστιμα και συγκεκριμένα για το ιδιωτικό σου ιχ ? , αν ισχύει κατι τετοιο αν μπορείτε βάλτε μου την ΚΥΑ που το αναφέρει

Δημοσ.

Μα νομίζω έχει ξεκαθαρίσει το θέμα ότι δεν είναι υποχρεωτική. Το συζητούσαμε σελίδες πίσω

• Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, santac είπε

Μα νομίζω έχει ξεκαθαρίσει το θέμα ότι δεν είναι υποχρεωτική. Το συζητούσαμε σελίδες πίσω

Μάλλον είδαν αυτην την κυα https://www.fortunegreece.com/article/epitrepete-apo-simera-i-metafora-dio-epivaton-se-taxi-ke-ich/  που λεει ναι μεν για σχολικά λεωφορεία αλλα αναφέρει '' για τα επιβατηγά οχήματα ιδιωτικής χρήσης (Ε.Ι.Χ.) μέχρι επτά (7) θέσεων '' , αλλα νομίζω οτι δεν ειναι για τα ιδιωτικά προσωπικά ΙΧ μας 

Δημοσ.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ:   Αν δεν είχε τεράστια δύναμη η Προπαγάνδα των ΜΜΕ και η Κοινωνική Μηχανική των κρατούντων,

ο γερμανικός λαός κατεστραμμένος οικονομικά, κοινωνικά και ψυχολογικά μετά απο την ήττα του 1ου Παγκοσμίου Πολέμου,

δεν θα τα έβαζε ξανά με όλους και όλα, ξεκινώντας έναν τεράστιο 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο... 
Μιλάμε για απόλυτη ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ σε πλανητικό επίπεδο, διότι στο τέλος ενεπλάκησαν σχεδόν όλοι.

Οπότε ας κοιτάξουμε λίγο ψύχραιμα και ας μην τρώμε ότι μας σερβίρουν αμάσητα τα ΜΜΕ.

ΥΣ.  "in Ioannis Ioannidis PhD  I trust"  

• Like 4
Δημοσ.
17 λεπτά πριν, SPANK είπε

Μάλλον είδαν αυτην την κυα https://www.fortunegreece.com/article/epitrepete-apo-simera-i-metafora-dio-epivaton-se-taxi-ke-ich/ που λεει ναι μεν για σχολικά λεωφορεία αλλα αναφέρει '' για τα επιβατηγά οχήματα ιδιωτικής χρήσης (Ε.Ι.Χ.) μέχρι επτά (7) θέσεων '' , αλλα νομίζω οτι δεν ειναι για τα ιδιωτικά προσωπικά ΙΧ μας 

Το φεκ που λες είναι αυτό

https://www.e-nomothesia.gr/kat-ygeia/astheneies/koine-upourgike-apophase-27731-2020.html

και δεν βλέπω να λέει αυτό που λένε ότι διάβασαν οι γνωστοί σου 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, logistoulis είπε

https://www.e-nomothesia.gr/kat-ygeia/astheneies/koine-upourgike-apophase-27731-2020.html

Προφανώς δε διάβασαν τίποτα.

Απλά κυριαρχεί ο φόβος όπως και σε πολλους εδώ μέσα.

Φόβος, παράνοια.... Πείτε το όπως θέλετε

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, logistoulis είπε

Πολύ λογικό να φοράει μια οικογένεια μάσκες στο αυτοκίνητό της...

Δημοσ.
1 ώρα πριν, _kos_tas_ είπε

Γενετιστής ανατρέπει τα δεδομένα: Ο κορονοϊός ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο νότια της Γουχάν.

https://www.google.com/amp/s/www.ethnos.gr/kosmos/100772_genetistis-anatrepei-ta-dedomena-o-koronoios-xekinise-ton-septembrio-notia-tis-goyhan%3famp

Άρα η θεωρία ότι ο κορονοϊός προκάλεσε χιλιάδες νεκρούς σε ελάχιστο χρονικό διάστημα σε σχέση με την εποχική γρίπη καταρρίπτεται παταγωδώς

Έχεις δει εσύ ΕΝΑ νεκρό από κορωνοϊό; Ούτε εγώ. Κανένας δεν υπάρχει. Ψέματα όλα από τα βοθροκάναλα για να μας τρομοκρατήσουν είναι. Να μην βγαίνουμε από το σπίτι και να μας κάνουν ότι θέλουμε. Πεθαίνουν από καρκίνο και λένε κορωνοϊό. Πεθαίνουν από τροχαίο και λένε κορωνοϊό. 

Φίλος μου από τους Γαργαλιάνους μου είπε τις προάλλες ότι είναι σχέδιο της λέσχης Μπιλντεμπεργκ για να προωθήσουν τα σχέδιά τους. 

10 λεπτά πριν, Karnov είπε

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ:   Αν δεν είχε τεράστια δύναμη η Προπαγάνδα των ΜΜΕ και η Κοινωνική Μηχανική των κρατούντων,

ο γερμανικός λαός κατεστραμμένος οικονομικά, κοινωνικά και ψυχολογικά μετά απο την ήττα του 1ου Παγκοσμίου Πολέμου,

δεν θα τα έβαζε ξανά με όλους και όλα, ξεκινώντας έναν τεράστιο 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο... 
Μιλάμε για απόλυτη ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ σε πλανητικό επίπεδο, διότι στο τέλος ενεπλάκησαν σχεδόν όλοι.

Οπότε ας κοιτάξουμε λίγο ψύχραιμα και ας μην τρώμε ότι μας σερβίρουν αμάσητα τα ΜΜΕ.

ΥΣ.  "in Ioannis Ioannidis PhD  I trust"  

78.616 στις ΗΠΑ και συνεχίζει...Στείλε ένα email στον Γιάννη με αυτό το νούμερο. Τώρα όμως, όσο προλαβαίνεις. Αλλάζει το νούμερο συνέχεια, μην εκτεθείς...

• Like 3
  • Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, kirileman είπε

Πολύ λογικό να φοράει μια οικογένεια μάσκες στο αυτοκίνητό της...

καλά έχουμε ξανασυζητήσει πόσο παράλογα είναι διάφορα πχ το όριο επιβατών σε άτομα που μπορεί να ζουν ήδη μαζί για τον α ή β λόγο, ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να σκέφτηκε ο καθένας, οπότε ας το ψάξουμε

άλλωστε μην ξεχνάμε και την παρανόηση που είχε γίνει πχ με τις μάσκες στα σούπερ μάρκετ και πόσοι ήταν έτοιμοι να καταγγείλουν.. (τι ? )  

τώρα διαβάζουμε και το άλλο ότι αν πας να πάρεις το ποτό σου (όπως θα μπορούσες να κάνεις από ένα οποιοδήποτε περίπτερο) και πας και το πιεις παραπέρα είναι επίσης τρομερό και φοβερό 

Επεξ/σία από logistoulis
  • Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, logistoulis είπε

καλά έχουμε ξανασυζητήσει πόσο παράλογα είναι διάφορα πχ το όριο επιβατών σε άτομα που μπορεί να ζουν ήδη μαζί για τον α ή β λόγο, ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να σκέφτηκε ο καθένας, οπότε ας το ψάξουμε

άλλωστε μην ξεχνάμε και την παρανόηση που είχε γίνει πχ με τις μάσκες στα σούπερ μάρκετ και πόσοι ήταν έτοιμοι να καταγγείλουν.. (τι ? )  

τώρα διαβάζουμε και το άλλο ότι αν πας να πάρεις το ποτό σου (όπως θα μπορούσες να κάνεις από ένα οποιοδήποτε περίπτερο) και πας και το πιεις παραπέρα είναι επίσης τρομερό και φοβερό 

Πουλάνε ποτά τα περίπτερα; Δώσε διεύθυνση να πάω το βράδυ με την παρέα για τεκίλες και να βγάλουμε γούστα. 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...