Retrial Δημοσ. 28 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα, Είναι η πρώτη φορά που θα αγοράσω εργονομική καρέκλα για το γραφείο μου (είμαι χρόνια με μια απλή καρέκλα σαλονιού - οπότε οι προσδοκίες μου είναι μεγάλες) και είμαι ανάμεσα στις παρακάτω καρέκλες με budget 250-350: ΘΕΣΙΣ M5 (Black-Ανθρακί)(€269.00) (Μετά από έρευνα διαπίστωσα ότι οι ΘΕΣΙΣ είναι οι κινέζικες MOTOSTUHL η οποία εταιρία ανήκει στην MARATTI) GreenOffice STAY (430,00€+ΦΠΑ) (περιμένω πληροφορίες σχετικά με την τιμή της και τις επιλογές που μπορώ να κάνω, διότι στο site τους λέει "Αποτελεί προϊόν ειδικής κατασκευής. Επικοινωνήστε μαζί μας για να διαμορφώσουμε το προϊόν σύμφωνα με τις δικές σας επιλογές". Μόλις με ενημέρωσαν 430,00€+ΦΠΑ και ανεβαίνει ανάλογα με την επένδυση ,τι τύπο ρυθμιζόμενων μπράτσων θα έχει και τι βάση. Στο παρακάτω link υπάρχει στο τέλος της σελίδας configurator ώστε να το φτιάξετε όπως επιθυμείτε. Οπότε άκυρο, εκτός εάν είναι τόσο καλή που να αξίζει τα λεφτά αυτά σε σχέση με τις άλλες. ErgoPro (289,00€) Sigma Exist (295 € + ΦΠΑ) Mark Adler Expert 6.0 (252,00 €) Ravenna Claudia (Μαύρη) (169,99€) Anda Seat Throne (Black) (350€) Anda Seat Dark Knight (325€)( Έχει δερματίνη όποτε είναι τελευταία επιλογή.) Πιο πολύ τείνω στην ΘΕΣΙΣ φαίνεται ποιοτική, εφόσον η STAY είναι πάνω απο το budget μου. Έχω ύψος ~1.76 και βάρος ~75. Προτιμώ καρέκλες με δίχτυ ή έστω ύφασμα και όχι δερματίνη λόγο ζέστης. Έχετε κάποια άλλη να μου προτείνεται ή κάποια γνώμη για τις παραπάνω, ποία από αυτές αξίζει τα χρήματα της περισσότερο; Ευχαριστώ. Επεξ/σία 31 Μαρτίου 2022 από Retrial 2 2
QuantumWanderer Δημοσ. 13 Απριλίου 2022 Δημοσ. 13 Απριλίου 2022 Στις 10/3/2022 στις 6:12 ΜΜ, kostasgr78 είπε Πήρα τελικά αυτή. Σαν πρώτη χρήση, σαφώς μεγαλύτερη ελευθερία και προσαρμογή στον κάθε άνθρωπο ξεχωριστά, από τη Markus. Μετακινείται το κάθισμα μπρος-πίσω και δίνει ελευθερία πόσο θα πλησιάσεις την πλάτη, ανάλογα με το μέγεθός σου. Επίσης, το μαξιλαράκι στήριξης της μέσης, προσφέρει κι αυτό την ελευθερία να επιλέξεις σε ποιό ύψος. Τα χερούλια έχουν κι αυτα την ελευθερία τους, πάνω-κάτω και μέσα-έξω, αλλά η πλαστική επιφάνειά τους εκεί που ακουμπούν τα χέρια, είναι σκληρή σε σχέση με το αναπαυτικό αφρώδες υλικό της δερμάτινης Markus. Θεωρώ ότι σαν επιφάνεια σίγουρα προτιμώ κάτι αφρώδες εκεί και όχι σκληρό πλαστικό. Συνολικά, θεωρώ ότι είναι ανώτερη καρέκλα (σαν πρώτη εμπειρία) από την Markus, ιδίως για ψηλότερους (1.90+-), που η Markus είχε σε λάθος θέση την καμπύλη μέσης. Δεν μπορώ να δω καλύτερη λύση στα 200 ευρώ, κι έτσι κατέληξα σε αυτή. Και στα 300 που είχα πάει σε Anda Seat Kaizer II, πεταμένα χρήματα για προβληματικές λύσεις εργονομικής καρέκλας. Εν καιρώ, θα επανέρθω με πιο ολοκληρωμένη εμπειρία. Επανέρχομαι για την Jarvfjallet. Σίγουρα καλύτερη από την Markus, σε διάφορα θέματα. Έχει βαθμούς ελευθερίας αρκετούς. Ωστόσο, δεν την θεωρώ και πάλι καρέκλα που θα τη σύστηνα με κλειστά μάτια. Περίεργο στήσιμο συνολικά. Επίσης, κάνει κάτι περίεργα τριξίματα, που δεν τα περίμενα για πρώτο μήνα χρήσης. 1
QuantumWanderer Δημοσ. 16 Απριλίου 2022 Δημοσ. 16 Απριλίου 2022 Στις 13/4/2022 στις 12:02 ΠΜ, kostasgr78 είπε Επανέρχομαι για την Jarvfjallet. Σίγουρα καλύτερη από την Markus, σε διάφορα θέματα. Έχει βαθμούς ελευθερίας αρκετούς. Ωστόσο, δεν την θεωρώ και πάλι καρέκλα που θα τη σύστηνα με κλειστά μάτια. Περίεργο στήσιμο συνολικά. Επίσης, κάνει κάτι περίεργα τριξίματα, που δεν τα περίμενα για πρώτο μήνα χρήσης. Αμέλησα να προσθέσω ότι η Jarvfjallet έχει λιγότερο αναπαυτικό κάθισμα από την Markus.
teodoulke Δημοσ. 30 Μαΐου 2022 Δημοσ. 30 Μαΐου 2022 Εχετε να προτεινετε μια καρεκλα μεχρι 200ε μαξ για πολυωρη χρηση στον υπολογιστη? Ειμαι 190 και 110 κιλα , οποτε θελω να ειναι λιγο ανετη
gapart Δημοσ. 6 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2022 Στις 6/3/2022 στις 4:18 ΜΜ, Giorgos_00 είπε Καλησπέρα και από εμένα, πολύ ενδιαφέρουσα και διαφωτιστική η συζήτηση σε αυτό το θέμα! Είμαι σε αναζήτηση καρέκλας έως 300 ευρώ. Αρχικά είχα καταλήξει στην Kaiser II της Anda , την οποία δοκίμασα και ομολογώ ότι μου φάνηκε πολύ αναπαυτική. Εξετάζω όμως και το ενδεχόμενο εργονομικής καρέκλας γραφείου (και όχι gaming). Διάβασα διάφορες απόψεις και προτάσεις, και στο budget μου νομίζω με καλύπτουν μοντέλα της ErgoAction. Πιο συγκεκριμένα προσανατολίζομαι στα: ErgoPro ΕΡΓΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΡΕΚΛΑ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ERGOPRO - ErgoAction Oklahoma ΕΡΓΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΡΕΚΛΑ ΓΡΑΦΕΙΟΥ OKLAHOMA PDH - ΜΑΥΡΗ - ErgoAction και μετά Edge ΕΡΓΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΡΕΚΛΑ ΓΡΑΦΕΙΟΥ EDGE - ErgoAction Lato ΕΡΓΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΡΕΚΛΑ ΓΡΑΦΕΙΟΥ LATO - ErgoAction Η ερώτηση λοιπόν είναι: γνωρίζετε κάποιο κατάστημα στην Αθήνα που μπορώ να τις δοκιμάσω; Ευχαριστώ Φίλε μου καλησπέρα. Τελικά που κατέληξες; Ψάχνω για καρέκλα και γω και κλείνω προς ergoaction σε κάνα 2 μοντέλα που είδα.
kizonis Δημοσ. 6 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2022 (επεξεργασμένο) Μου εχουν δωσει εταιρικο budget 300 ευρω για καρεκλα εργασιας απο το σπιτι (που παει μεχρι 330 αν ειναι απολυτως απαραιτητο) και πρεπει να εχω βρεθει σε αυτο το ποστ καμια 30αρια φορες τις τελευταιες 5-6 μερες. Αναβαθμιζω απο IKEA Renberget οποτε δυσκολα θα απογοητευτω, αλλα εχω και τα θεματακια μου με τη μεση οποτε θελω κατι που να μην την επιβαρυνει. Ειμαι 1.86 και 88 κιλα, και οι μονες καρεκλες που εχω καταφερει να βρω για να δοκιμασω ειναι οι ΘΕΣΙΣ στο Ηρακλειο. Ο υπαλληλος του καταστηματος πολυ κατατοπιστικος και εξυπηρετικος, η Μ5 φαινεται να με καλυπτει μεσες ακρες, αλλα ισως τις λειπουν καποια features που θα μου ηταν πολυ χρησιμα (πχ 3D μπρατσα και, αν θυμαμαι καλα, δεν εχει ρυθμιση καθισματος σε βαθος). Δοκιμασα και δυο σε ενα καταστημα SATO/Entos αλλα δεν μου κανανε καθολου. Οποτε βρισκομαι αναμεσα στις εξης: 1. ΘΕΣΙΣ Μ5 (με το προσκεφαλο και την επενδυση στη θεση, δυστυχως μονο η πλαστικη βαση ειναι διαθεσιμη) 2. Τις δυο fabric απο Anda (T-Pro II, T-Compact) 3. Την Anda Dark Knight (θα ηθελα να αποφυγω τη δερματινη γιατι ειμαι με ανεμιστηρα στο δωματιο εργασιας) 4. Dromeas Reflex D (λογω του οτι εχει καποια features που θα ηθελα οπως τη ρυθμιση πλατης σε υψος και την ελαστικοτητα σε κινησεις στο πλαι, αλλα χωρις να μπορω να τη δοκιμασω) Αν καποιος εχει τυχει να εχει δοκιμασει καποιες απο τις απο πανω, ας μου δωσει κανενα συγκριτικο. Λογικα τεινω προς τη ΘΕΣΙΣ απλα και μονο επειδη τη δοκιμασα, αλλα οι Anda και η Dromeas εχουν πολλες θετικες κριτικες online και τις σκεφτομαι σοβαρα. Επεξ/σία 6 Ιουνίου 2022 από kizonis
gapart Δημοσ. 9 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2022 Στις 17/3/2022 στις 5:37 ΜΜ, gppapado είπε Εγω παραλιγο θα επεφτα στην παγιδα gaming και θα πηγαινα σε secret lab. τελικα προσανατολιζομαι προς ergoaction καθως ειμαι απο Θεσσαλονικη και βλεπω οτι εχουν καταστημα εδω. Κοιτουσα και autonomous αλλα πρωτον, διαβασα οτι ειναι φτηνοκατασκευες που ειχαν πολυ καλυτερες τιμες προ κορονοιου και δευτερον δε στελνουν πια Ελλαδα. Αν και το ιδανικο για μενα θα ηταν η Herman Miller Embody (της συνεργασιας με τη logitech). Πραγματικα κουκλα καρεκλα. Φίλε επειδή και εγώ είμαι σε αναζήτηση καρέκλας έχεις αγοράσει από ergoaction τελικά; Είμαι από Θεσσαλονίκη και γω και σκέφτομαι να τους προτιμήσω.
phantom_20 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2022 Παιδιά προσοχή. Εάν ο σκοπός είναι καθημερινή εργασία πηγαίνετε σε εργονομικού τύπου καρέκλα. Εαν είναι το πολύωρο gaming η anda είναι οτι καλύτερο. Δεν βολεύει όμως στην εργασία. 1
gapart Δημοσ. 10 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2022 11 ώρες πριν, phantom_20 είπε Παιδιά προσοχή. Εάν ο σκοπός είναι καθημερινή εργασία πηγαίνετε σε εργονομικού τύπου καρέκλα. Εαν είναι το πολύωρο gaming η anda είναι οτι καλύτερο. Δεν βολεύει όμως στην εργασία. Με μπέρδεψες φίλε. Εγώ μπορεί να κάτσω να λιώσω 10ωρες πχ σε παιχνιδι. Τι σημαίνει αυτό; Ότι δεν κάνει η εργονομική; Κάθεσαι αλλιώς αν παίζεις games? Οκ καθόμαστε όπως να 'ναι πολλές φορές αλλά νταξει 🤣
kizonis Δημοσ. 11 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2022 (επεξεργασμένο) Επιστρεφω μετα απο αγορα της Thesis M5 και να δωσω και μια κριτικη για οσους ενδιαφερονται. Εχετε υποψιν οτι την εχω μονο 4 μερες, και ειναι η πρωτη καρεκλα που ειχα ποτε σε αυτο το budget (283 ευρω). Η προηγουμενη μου ηταν η IKEA Renberget οποτε δεν θα μπω καν σε διαδικασια συγκρισης. Αρχικα να πω οτι το υποποδιο που φαινεται στο video στη σελιδα της καρεκλας δεν περιλαμβανεται στο πακετο και δεν υπαρχει διαθεσιμο. Πιστευω θα ηταν καλο να αναφερουν στην περιγραφη πως δεν περιλαμβανεται για να μην εχουν απογοητευμενους πελατες (εγω δν απογοητευτηκα γιατι ειχα παει να τη δοκιμασω κ ειχα δει οτι δεν εχει υποποδιο). Η καρεκλα απο αποψη ρυθμισεων ειναι καπως βασικη: Η βαση ρυθμιζεται σε υψος και φτανει μεχρι τα 50-51 εκατοστα. Εγω (υψος 1.86) οριακα εχω τα ποδια μου σε ορθη γωνια, δεν θα τη συστηνα σε καποιον ψηλοτερο. Αν πηγαινε ακομα λιγο πιο ψηλα μαλλον θα το προτιμουσα. Τα χερουλια ρυθμιζονται σε υψος σε πεντε επιπεδα, και αυτα θα ηθελα να πηγαινουν λιγο πιο ψηλα. Το υποστηρικτικο της μεσης ρυθμιζεται σε υψος ελευθερα. Στο χαμηλοτερο του υψος, οταν καθομαι πισω πισω στην καρεκλα ακουμπαει ακριβως στη μεση χαμηλα, και εκει με εχει βολεψει. Το (προαιρετικο) προσκεφαλο ρυθμιζεται σε υψος και κλιση. Η αντισταση της ανακλισης ρυθμιζεται, και κλειδωνει σε τρια επιπεδα. Σε πληρη ανακλιση θα ελεγα οτι ειναι γυρω στις 130-140 μοιρες (με το ματι, μπορει να κανω και λαθος). Στα της κατασκευης, αν και εχει πλαστικα μερη συμπεριλαμβανομενης και της βασης, φαινεται πολυ ποιοτικη και ανθετικη. Συγκεκριμενα για τη βαση μου ειπαν οτι θα ξαναφερουν καποια στιγμη μεταλλικες κ το κοστος θα ειναι γυρω στα +30 ευρω. Στο site αναφερουν πως η βαση αντεχει μεχρι 120 κιλα βαρος, αλλα το καθισμα εχει διαστασεις 50x50 και χωραει αρκετα μεγαλες περιφερειες (ειμαι 88 κιλα και εχω πολυ χωρο στα πλαινα). Στα υπολοιπα, το mesh ειναι πολυ δροσερο, το (προαιρετικο) καλυμμα της θεσης φαινεται ανθετικο, το ροδακια αθορυβα, και τα καλυμματα των χερουλιων ειναι απο μαλακο υλικο (ισως καποια καλη δερματινη;) και ειναι πολυ βολικα. Το καθισμα ειναι ακριβως οσο σκληρο θα το ηθελα, δεν βουλιαζει και ειναι πολυ ανετο. Κανενα τριξιμο ή ηχος, ολα πολυ smooth. Το προσκεφαλο φαινεται και αυτο καλης ποιοτητας, και ενω δεν ξερω αν θα μου ειναι απαραιτητο, στα 14 ευρω νομιζω θα ηταν κριμα να μην προστεθει. Οσο για τη συναρμολογηση, μου δωσανε δυο κομματια, τη βαση και την υπολοιπη καρεκλα (με το προσκεφαλο πανω). Απλα ακουμπησα την καρεκλα πανω στη βαση και ηταν ετοιμη. Εκανα παραλαβη απο το καταστημα οποτε δν ειμαι σιγουρος αν ερχεται ετσι οταν την αποστελουν, αλλα στη δικη μου περιπτωση ηταν υποθεση 3 δευτερολεπτων. Σε γενικες γραμμες ειμαι αρκετα ικανοποιημενος. Βεβαια βοηθαει οτι την πληρωσε η εταιρια στην οποια εργαζομαι και οτι την ειχα στο σπιτι μου μεσα σε μια μερα απο την ολοκληρωση της παραγγελιας. Δυστυχως δεν εχω μετρο συγκρισης, περα απο την IKEA Markus στην οποια εκατσα προσφατα και μου φανηκε πραγματικα αβολη. Για τα δικα μου γουστα, η M5 ειναι δικαιολογημενα 95 ευρω ακριβοτερη. Θα ηθελα να ειχα τη δυνατοτητα να δοκιμασω τη Dromeas Action D που δινει δυνατοτητα ρυθμισης υψους πλατης και και ρυθμιση υψους βασης καποια εκατοστα πιο ψηλα, αλλα και παλι ισως κατεληγα στη Thesis λογω της ευκολιας που θα εχω αν παει κατι στραβα (εγγυησεις κτλ). Συν οτι το καθισμα της Dromeas ειναι αρκετα πιο μικρο συμφωνα με το site τους. Ελπιζω να βοηθησα Υ.Γ. Ξεχασα να αναφερω οτι τα παιδια που δουλευουν στο Thesis ηταν παρα πολυ εξυπηρετικα και βοηθησαν κ με ενα μπερδεμα που ειχα με το τιμολογιο. Ειμαι σιγουρος οτι αν ποτε προκυψει καποιο θεμα με επισκευες κτλ θα γινουν ολα σωστα και γρηγορα. Επεξ/σία 12 Ιουνίου 2022 από kizonis 2 2
DimGr23 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2022 καλώς σας βρίσκω στο θέμα που δεν θα τελειώσει ποτέ. περίεργη περίπτωση εδώ.. 2.02 104 κιλά budget εως 600 .. έχει κανείς εργονομική καρέκλα και να έχει αντίστοιχα σωματικά stats? δοκίμασα ikea jarvfjallet και μου φαίνεται ότι κάθεται στο κορμί μου..(πάνω απο 1.90 markus για κανένα λόγο, η οσφυική στήριξη είναι σταθερή οπότε η μεσή σας θα βρίσκει κάπου στο άκυρο..) και έχει και 3d χερούλια αλλά πλέον μόνο σε δέρμα, δέρμα διαβάζω στο σαιτ.. η υπάλληλος φουλ ασχετοσύνη μου είπε δερματίνη (ικεα θεσσαλονίκη) δέρμα δεν θέλω δυστηχώς.
DimGr23 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2022 Πήγα στον δρομέα και δοκίμασα καρέκλες ...αστείες για τα λεφτά τους. Πάντα μιλάω για τον σωματότυπο μου. Ενθουσιάστηκα δε στο dell για την anda Kaiser 3 ύφασμα στα 450εύρω. 1
gapart Δημοσ. 5 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2022 Στις 1/7/2022 στις 1:44 ΠΜ, DimGr23 είπε καλώς σας βρίσκω στο θέμα που δεν θα τελειώσει ποτέ. περίεργη περίπτωση εδώ.. 2.02 104 κιλά budget εως 600 .. έχει κανείς εργονομική καρέκλα και να έχει αντίστοιχα σωματικά stats? δοκίμασα ikea jarvfjallet και μου φαίνεται ότι κάθεται στο κορμί μου..(πάνω απο 1.90 markus για κανένα λόγο, η οσφυική στήριξη είναι σταθερή οπότε η μεσή σας θα βρίσκει κάπου στο άκυρο..) και έχει και 3d χερούλια αλλά πλέον μόνο σε δέρμα, δέρμα διαβάζω στο σαιτ.. η υπάλληλος φουλ ασχετοσύνη μου είπε δερματίνη (ικεα θεσσαλονίκη) δέρμα δεν θέλω δυστηχώς. Φίλε καλησπέρα. Και εγώ Σαλονικιός. Τείνω προς την thesis m7. Στα ίδια λεφτά βρίσκω πχ anda phantom 3 και anda t-compact με λίγα παραπάνω. Πάντα υφασμάτινη κοιτάω. Στα ίδια λεφτά λοιπόν ποιος μπορεί να μου πει τι να επιλέξω. Έχω σκαλωσει. Εκτός την kaiser που δοκίμασες είχε καμία άλλη εκεί;
DimGr23 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2022 Δοκίμασα και Kaiser 2, με βόλεψε αλλά δερματίνη δεν παίρνω. Είμαι προς jarvfjallet..και εκεί θέμα μόνο δερμάτινη υπάρχει, το ύφασμα το έχουν εκτός στοκ σίγουρα 1 μήνα που κοιτάω. Δέρμα όχι δερματίνη . Είδα την Μ7, λες Θεσσαλονίκη η καρέκλα Κρήτη , προσωπικά καρέκλα χωρίς δοκιμή δεν θα έπαιρνα. Οι μόνες που πραγματικά είπα...ναι να τα σκάσω..titan XL secretlab και η kaizer 3. 5 ώρες πριν, gapart είπε Φίλε καλησπέρα. Και εγώ Σαλονικιός. Τείνω προς την thesis m7. Στα ίδια λεφτά βρίσκω πχ anda phantom 3 και anda t-compact με λίγα παραπάνω. Πάντα υφασμάτινη κοιτάω. Στα ίδια λεφτά λοιπόν ποιος μπορεί να μου πει τι να επιλέξω. Έχω σκαλωσει. Εκτός την kaiser που δοκίμασες είχε καμία άλλη εκεί; Έχει αρκετά μέσα το dell exclusive στο κόσμος. Αλλά αν είσαι XL..λίγες επιλογές. 2..3
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα