mike299 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2023 Αν και η ερώτηση δεν αφορά ακριβώς εργονομική καρέκλα, ρωτάω εδώ καθώς φαίνεται να είναι το πιο ενεργό topic για καρέκλες γραφείου. Ψάχνω για καρέκλα που να έχει μεγάλη αντοχή η πλάτη να γέρνει πίσω. Κάθομαι πολλές ώρες στο γραφείο και ανεβάζω συχνά τα πόδια πάνω με το πληκτρολόγιο στους γοφούς γιατί είναι η μόνη στάση που με ξεκουράζει. Το αποτέλεσμα είναι στις καρέκλες σύντομα να σπάει η πλάτη από το ζόρι και το βάρος (είμαι και 1,90, 100+ κιλά). Έχετε κάποια πρόταση από ελλαδα για τιμολόγιο? Budget μερικά κατοστάρικα? Μπράτσα κτλ δεν με ενδιαφερουν
prefuse Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 3 hours ago, papaleole said: Καλημέρα. Βρήκα την Anda Seat Phantom III Large Linen Fabric και μου την δίνει φίλος που διατηρεί κατάστημα στα 180€. Είμαι σε αναζήτηση καρέκλας λόγω πόνων στην μέση και το μπατζετ μου είναι μέχρι 200€. Αυτήν την στιγμή κάθομαι σε καρέκλα των 60€ και έχω πραγματικά αγανακτήσει. Αξίζει λέτε αυτά τα χρήματα? Από κριτικές στο σκρουτζομάγαζο βλέπω αρκετά καλές. κριτικες σε amazon, skroutz κτλ δεν λενε απολυτως τιποτα (περα απο το τι προτιμάνε οι περισσότεροι που ψαχνουν μια πολύ οικονομική λύση), καθως οι περισσότεροι (αν όχι όλοι) που κανουν κριτική δεν εχουν ούτε μετρο σύγκρισης με καποια καλύτερη/ακριβότερη, ουτε ιδιαίτερη εμπειρία και γνώσεις με το θέμα. περισσότερο θα εμπιστευόμουν κανάλια οπως το BTODTV που δοκιμάζουν πολλές μάρκες/μοντελα σε διαφορετικά budget και ειναι η γνώμη τριών, με διαφορετικό βάρος και ύψος. Επεξ/σία 27 Σεπτεμβρίου 2023 από prefuse 2 1
Chris2756 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2023 5 ώρες πριν, papaleole είπε Καλημέρα. Βρήκα την Anda Seat Phantom III Large Linen Fabric και μου την δίνει φίλος που διατηρεί κατάστημα στα 180€. Είμαι σε αναζήτηση καρέκλας λόγω πόνων στην μέση και το μπατζετ μου είναι μέχρι 200€. Αυτήν την στιγμή κάθομαι σε καρέκλα των 60€ και έχω πραγματικά αγανακτήσει. Αξίζει λέτε αυτά τα χρήματα? Από κριτικές στο σκρουτζομάγαζο βλέπω αρκετά καλές. Aν διαβασεις ολα τα ποστ εδω, θαδεις σχεδον ολοι λενε να αποφευγουμε τις gaming chairs, ειναι μονο εμφανιση κι οχι ανεση. Εχω κι εγω προβλημα με την μεση μου. Πηρα την Markus απο ΙΚΕΑ, στα 220Ε. Οταν εχω την πλατη σε ορθια θεση και καθομαι πισω πισω στην εδρα με ανακουφιζει απο τους πονους. Το μαξιλαρακι μεσης ειναι σταθερο,πραγμα που σημαινει οτι πρεπει να ταιριαξει στο σωμα σου και να πιεζει εκει που υπαρχει το προβλημα. Σε μενα μαλλον ταιριαξε. Οποια καρεκλα και να διαλεξεις καλο θα ειναι να πας στο καταστημα και να την δοκιμασεις οση περισσοτερη ωρα μπορεις. Εκεινο που μπορω να πω με βεβαιοτητα ειναι μακρυα απο δερματινη, ομορφη μεν, αλλα πολυ ζεστη και ξεφτιζει συντομα. Το mech υφασμα πολυ βολικο το καλοκαιρι.
papaleole Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2023 Στις 27/9/2023 στις 5:42 ΜΜ, Chris2756 είπε Aν διαβασεις ολα τα ποστ εδω, θαδεις σχεδον ολοι λενε να αποφευγουμε τις gaming chairs, ειναι μονο εμφανιση κι οχι ανεση. Εχω κι εγω προβλημα με την μεση μου. Πηρα την Markus απο ΙΚΕΑ, στα 220Ε. Οταν εχω την πλατη σε ορθια θεση και καθομαι πισω πισω στην εδρα με ανακουφιζει απο τους πονους. Το μαξιλαρακι μεσης ειναι σταθερο,πραγμα που σημαινει οτι πρεπει να ταιριαξει στο σωμα σου και να πιεζει εκει που υπαρχει το προβλημα. Σε μενα μαλλον ταιριαξε. Οποια καρεκλα και να διαλεξεις καλο θα ειναι να πας στο καταστημα και να την δοκιμασεις οση περισσοτερη ωρα μπορεις. Εκεινο που μπορω να πω με βεβαιοτητα ειναι μακρυα απο δερματινη, ομορφη μεν, αλλα πολυ ζεστη και ξεφτιζει συντομα. Το mech υφασμα πολυ βολικο το καλοκαιρι. Κατ' αρχήν σε ευχαριστώ για την απάντηση σου. Την παρήγγειλα ήδη γιατί την δοκίμασα στο κατάστημα του φίλου και είναι, το μέρα με την νύχτα είναι λίγο σε σχέση με αυτό το κούτσουρο που κάθομαι τόσα χρόνια, και σε αυτήν την τιμή δεν έβρισκα κάτι ανάλογο στην περιοχή που μένω (επαρχία και δεν έχει ούτε ΙΚΕΑ να δοκιμάζω την συγκεκριμένη προτείνεις ούτε κάποιο ανάλογο κατάστημα με καρέκλες). Και απο το να επιλέξω καμία οικονομική κινεζιά (100-150 που ήταν το μπατζετ) που δεν έχουν καμία αξιοπιστία επέλεξα αυτήν λόγω του οτι είναι επώνυμη και την δοκίμασα κιόλας. Τώρα θα μου πείς οτι με 100-150 έψαχνες καλή καρέκλα? Όχι αλλά κάτι να κάθομαι 4-5 ώρες και να μην υποφέρω. Ζύγισα μπάτζετ, προσφορά φίλου και μάρκα και την πήρα. Εννοείται οτι την παρήγγειλα σε ύφασμα και όχι δερματίνη.
Chris2756 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2023 Σηγουρα θα ειναι πιο ανετη απο απλες πολυθρονες, αν δοκιμασες και σε βολευει, δεν το συζητω. Και η Μαρκους δεν ειναι τιποτα το ιδιαιτερο. Καπως ετσι κι εγω, πονους στην μεση, καλουτσικες κριτικες, βατη στο πορτοφολι μου, πηγα ΙΚΕΑ την δοκιμασα, την πηρα. Διστυχως με προβληματα μεσης, πολλες ωρες δουλειας σε γραφειο και πολλα χρονια σε αυτη τη δουλεια πρεπει να μπει το χερι βαθεια στην τσεπη. Το ιδιο και για οθονη. Πολλες ωρες και για χρονια μπροστα απο τον υπολογιστη, πρεπει να επενδυουμε, σε οτι καλυτερη ποιοτητα, ξεκουραστες στα ματια οθονες. Τα προβληματα θα φανουν μετα απο χρονια και θα ειναι μη αναστρεψημα 1
prefuse Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 9 minutes ago, Chris2756 said: Σηγουρα θα ειναι πιο ανετη απο απλες πολυθρονες, αν δοκιμασες και σε βολευει, δεν το συζητω. Και η Μαρκους δεν ειναι τιποτα το ιδιαιτερο. Καπως ετσι κι εγω, πονους στην μεση, καλουτσικες κριτικες, βατη στο πορτοφολι μου, πηγα ΙΚΕΑ την δοκιμασα, την πηρα. Διστυχως με προβληματα μεσης, πολλες ωρες δουλειας σε γραφειο και πολλα χρονια σε αυτη τη δουλεια πρεπει να μπει το χερι βαθεια στην τσεπη. Το ιδιο και για οθονη. Πολλες ωρες και για χρονια μπροστα απο τον υπολογιστη, πρεπει να επενδυουμε, σε οτι καλυτερη ποιοτητα, ξεκουραστες στα ματια οθονες. Τα προβληματα θα φανουν μετα απο χρονια και θα ειναι μη αναστρεψημα αν η οθονη ειναι flicker free που (μαλλον) ειναι ακομα και αυτες των 100ε, δεν εχουν νοημα οι ακριβες οθονες εκτος και αν γινεται συγκεκριμενη εργασια που προυποθετει χρωματικη ακριβεια, ομοιομορφια πανελ κτλ και στις καρεκλες (οπως και σε ολα τα ειδη) το ακριβοτερο δεν ειναι παντα το καλυτερο για τις προσωπικες αναγκες του καθενος. ποσο μαλλον σε ειδη οπως καρεκλα, στρωμα κτλ μπορει να παρεις embody ή την κλασικη aeron (που ακομα και με τον ανασχεδιασμο της, εχει ξεπεραστει σε θεματα ανατομιας) και να μην σε βολεψει. και να παρεις μια 400-900ε και να βολευτεις. Επεξ/σία 29 Σεπτεμβρίου 2023 από prefuse 1
kirk86 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2023 Καλησπέρα στην παρέα, Ας παραθέσω και εγώ τα δικά μου συμπεράσματα. Μέχρι προσφάτως είχα μια καρέκλα εργονομική των 100€ η οποία έκανε την δουλειά της λίγο πολύ, για να μην τα πολυλογώ έσπασε διότι οι περισσότερες είναι μάπα, χάλια υλικά. Πήρα την anda seat phantom 3 και μέσα σε μια βδομάδα την γύρισα πίσω, χειρότερη και από αυτή που είχα σε σχέση εργονομίας, αλλά από θέμα ποιότητας υλικών πολύ καλύτερη. Το κάθισμα το βρήκα ιδιαίτερα σκληρό και με μια περίεργη κλήση προς τα κάτω στο σημείο που ενώνεται με την στήριξη της πλάτης με αποτέλεσμα να με σκοτώνει η μέση μου. Τελικά είμαι πάλι σε αναζήτηση και είμαι ανάμεσα στην woodwell, active και tailor. Μέχρι στιγμής δοκίμασα την active και tailor και είναι περίπου το ίδιο. Το μόνο που με απασχολεί είναι ότι όλες (εάν δεν κάνω λάθος) έχουν πλαστικό υλικό για την στηριξή της πλάτης αντί για μέταλο που θα ήταν πιο ανθεκτικό. Τώρα ο μόνος λόγος που τείνω λίγο περισσότερο προς στην active είναι ότι υπάρχει κατάστημα στην πόλη που μένω και ότι προσφέρουν 3 έτη εγγύηση σε όλα, όχι όπως τα άλλα 2έτη στον μηχανισμό και αμα χαλάσει κάτι άλλο βγάλε άκρη μόνος σου. Αν κάποιος έχει κάποια απο αυτές και θέλει να αφήσει τις εντυπώσεις του είναι ευσπρόδεκτος, ίσως βοηθήσει και άλλους. Παρεπιπτώντος αν κάποιος ξέρει που μπρούμε να προμηθευτούμε την GTC Dvary X απο Ελλάδα, ας παραθέσει κανένα σύνδεσμο.
kirk86 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2023 On 23/08/2023 at 11:24, Sebu said: Πολυ ενδιαφερουσα επιλογη οι GTChairs. Ξερει καποιος που μπορουμε να τις βρουμε Ελλαδα? Ειδικα η Neoseat φαινεται ενδιαφερουσα ιδιως αν παιζει στα 150 δολλαρια που βλεπω τιμες εξωτερικου. http://m.gtchair.com/#/production/47 Αν δεν κάνω λάθος πρέπει να είναι το ίδιο με τα μοντέλα S της thesis παρόλο που αυτή δείχνει (τουλάχιστον) εμφανισιακά καλύτερη? Πάντως αυτό που λες 150€ νομίζω είναι τιμή χονδρικής με ελάχιστη παραγγελία 30 κομμάτια.
Morosis Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2023 21 ώρες πριν, kirk86 είπε Καλησπέρα στην παρέα, Ας παραθέσω και εγώ τα δικά μου συμπεράσματα. Μέχρι προσφάτως είχα μια καρέκλα εργονομική των 100€ η οποία έκανε την δουλειά της λίγο πολύ, για να μην τα πολυλογώ έσπασε διότι οι περισσότερες είναι μάπα, χάλια υλικά. Πήρα την anda seat phantom 3 και μέσα σε μια βδομάδα την γύρισα πίσω, χειρότερη και από αυτή που είχα σε σχέση εργονομίας, αλλά από θέμα ποιότητας υλικών πολύ καλύτερη. Το κάθισμα το βρήκα ιδιαίτερα σκληρό και με μια περίεργη κλήση προς τα κάτω στο σημείο που ενώνεται με την στήριξη της πλάτης με αποτέλεσμα να με σκοτώνει η μέση μου. Τελικά είμαι πάλι σε αναζήτηση και είμαι ανάμεσα στην woodwell, active και tailor. Μέχρι στιγμής δοκίμασα την active και tailor και είναι περίπου το ίδιο. Το μόνο που με απασχολεί είναι ότι όλες (εάν δεν κάνω λάθος) έχουν πλαστικό υλικό για την στηριξή της πλάτης αντί για μέταλο που θα ήταν πιο ανθεκτικό. Τώρα ο μόνος λόγος που τείνω λίγο περισσότερο προς στην active είναι ότι υπάρχει κατάστημα στην πόλη που μένω και ότι προσφέρουν 3 έτη εγγύηση σε όλα, όχι όπως τα άλλα 2έτη στον μηχανισμό και αμα χαλάσει κάτι άλλο βγάλε άκρη μόνος σου. Αν κάποιος έχει κάποια απο αυτές και θέλει να αφήσει τις εντυπώσεις του είναι ευσπρόδεκτος, ίσως βοηθήσει και άλλους. Παρεπιπτώντος αν κάποιος ξέρει που μπρούμε να προμηθευτούμε την GTC Dvary X απο Ελλάδα, ας παραθέσει κανένα σύνδεσμο. Καλησπερα,επειδη πριν 1 εβδομαδα πηρα και εγω την ιδια καρεκλα,με βολεψε παρα πολυ να σ πω την αληθεια(1,70 υψος 80 κιλα) απο περιεργεια,τι υψος και κιλα εχεις και ειχες τετοια εμπειρια με την καρεκλα?Δεν λεω οτι ειναι η καλυτερη που υπαρχει αλλα ειναι αρκετα καλη,θεωρω !
kirk86 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2023 (επεξεργασμένο) On 30/09/2023 at 18:09, Morosis said: Καλησπερα,επειδη πριν 1 εβδομαδα πηρα και εγω την ιδια καρεκλα,με βολεψε παρα πολυ να σ πω την αληθεια(1,70 υψος 80 κιλα) απο περιεργεια,τι υψος και κιλα εχεις και ειχες τετοια εμπειρια με την καρεκλα?Δεν λεω οτι ειναι η καλυτερη που υπαρχει αλλα ειναι αρκετα καλη,θεωρω ! Καλησπέρα, είμαι 1.70 ύψος και 65 κιλά, δεν την έχω παραλάβει ακόμα την καρέκλα. Επειδή όμως την δοκίμασα στο κατάστημα μαζί με κάποιες άλλες μπορώ να πώ ότι μια άλλη καρέκλα που μου έδειξε η κοπέλα στο κατάστημα στα 250€ είχε λίγο μεγαλύτερο κάθισμα και πιο μαλακό αλλά αυτή ήταν και η μοναδική διαφορά τους, διότι όσον αφορά τις ρυθμίσεις η active ήταν καλύτερη. Πάντως σε καμία περίπτωση δεν πιστεύω ότι τα λεφτά που ζητάνε αντιστοιχούν και σε ανάλογη ποιότητα καρέκλας. Τέλος, αν όντως ισχύει η 3ετή εγγύηση για ότι και αν συμβεί και αν η καρέκλα αντέξει τόσο τότε ίσως να έχεις κάνει και απόσβεση. @Morosis Ξέχασα να σε ρωτήσω η στήριξη της πλάτης είναι όλη πλαστικό χωρίς καθόλου μεταλλικά μέρη? Πώς σου φαίνετε μέχρι στιγμής θα αντέξει, επειδή εγώ συνήθως κάθομαι πάντα σε ανάκλιση όταν δουλεύω και σκέφτομαι αν τελικά θα αντέξει; Επεξ/σία 2 Οκτωβρίου 2023 από kirk86
Chris2756 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2023 Οι gamening πολυθρονες εχουν αυτα "στηριγματα" στην εδρα και στην πλατη, Στυλ μπακετ, που σε αυτοκινητο εχουν μια χρισημοτητα, να σε κρατουν στο καθισμα, ωστε να μην γλυστρας λογω φυγοκεντρου δυναμης στις στροφες. Σε καρεκλα γραφειου, μαλλον περιοριζουν την ανεση π.χ. να ανοιξεις τα ποδια σου, να κατσεις λιγο πιο ΔΕ/ΑΡ κτλ. Προσωπικα πιστευω οτι οι πολλοι μηχανισμοι, κανουν μια πολυθρονα πιο ντελικατη κι αυξανουν το κοστος της, Φυσικα δεν αναφερομαι σε πολυθρονες των 2000 Ε, αλλα σε αυτες κατω των 500. Σε καθε περιπτωση, δοκιμη πριν την αγορα
Wizzie Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2023 Καλησπερα, ψαχνω για καρεκλα κατω απο 300ε, ειμαι 1.80μ και 80 κιλα. Ψαχνοντας βρηκα τις Ergoaction Active 190ε, Thesis M5 270ε, Ikea Markus 200ε. Δυστυχως δυνατοτητα δοκιμης υπαρχει μονο για αυτη του Ikea. Με ενδιαφερει να κλειδωνει σε μια μικρη ανακλιση, να εχει ψηλη πλατη και ρυθμιζομενο προσκεφαλο. Τα μπρατσα αδιαφορα αλλα δεν θελω να ειναι φιξ σε ψηλη θεση και να μην αφαιρουνται.
nickol-us Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2023 2 λεπτά πριν, Wizzie είπε Καλησπερα, ψαχνω για καρεκλα κατω απο 300ε, ειμαι 1.80μ και 80 κιλα. Ψαχνοντας βρηκα τις Ergoaction Active 190ε, Thesis M5 270ε, Ikea Markus 200ε. Δυστυχως δυνατοτητα δοκιμης υπαρχει μονο για αυτη του Ikea. Με ενδιαφερει να κλειδωνει σε μια μικρη ανακλιση, να εχει ψηλη πλατη και ρυθμιζομενο προσκεφαλο. Τα μπρατσα αδιαφορα αλλα δεν θελω να ειναι φιξ σε ψηλη θεση και να μην αφαιρουνται. Χωρίς δοκιμή τίποτα... Η Markus πάντως δεν πληρεί τα κριτήρια που θέτεις. Ούτε ρυθμιζόμενο προσκέφαλο, ούτε ψηλά μπράτσα. Ως κάτοχος (markus) θα σου πω οτι το κάθισμα της σε ελάχιστο διάστημα μου φαίνεταιι σκληρό και ενοχλητικό. Αν ταιριάξει με το σώμα σου καλώς. 1
Wizzie Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2023 1 λεπτό πριν, nickol-us είπε Χωρίς δοκιμή τίποτα... Η Markus πάντως δεν πληρεί τα κριτήρια που θέτεις. Ούτε ρυθμιζόμενο προσκέφαλο, ούτε ψηλά μπράτσα. Ως κάτοχος (markus) θα σου πω οτι το κάθισμα της σε ελάχιστο διάστημα μου φαίνεταιι σκληρό και ενοχλητικό. Αν ταιριάξει με το σώμα σου καλώς. Εφοσον τα μπρατσα αφαιρουνται δεν υπαρχει θεμα. Μια δοκιμη θα δειξει αν το προσκεφαλο και το lumbar ειναι στη σωστη θεση για το υψος μου. Οσο για το καθισμα, δεν ξερω κατα ποσο τα αλλα κατω απο 300 θα ειναι καλυτερα, της Μ5 ισως...
nickol-us Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, Wizzie είπε Εφοσον τα μπρατσα αφαιρουνται δεν υπαρχει θεμα. Μια δοκιμη θα δειξει αν το προσκεφαλο και το lumbar ειναι στη σωστη θεση για το υψος μου. Οσο για το καθισμα, δεν ξερω κατα ποσο τα αλλα κατω απο 300 θα ειναι καλυτερα, της Μ5 ισως... Δεν έχω συγκριτικό για να σου πω, δε θέλω να αδικήσω κάποια άλλη καρέκλα. Τόνισα το γεγονός με το κάθισμα καθώς στην επίσκεψη στο κατάστημα και για τα 1-2 λεπτά που έκατσα μου φάνηκε καταπληκτικό αφού ήταν η πρώτη "σοβαρή" καρέκλα που έβαλα τον πισινό μου. Έχοντας την πλέον σπίτι, καθήμενος παραπάνω ώρα παρατήρησα αυτό και ήθελα να το θίξω. Ναι τα χερούλια φεύγουν εύκολα με 2 βίδες. Επεξ/σία 7 Οκτωβρίου 2023 από nickol-us 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα