Προς το περιεχόμενο

«Άθλια» χαρακτηρίζεται η webcam της Studio Display με την Apple να ετοιμάζει software ενημέρωση


trib

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Την απόδοση της webcam θα επιχειρήσει να βελτιώσει η Apple μετά τα παράπονα των κριτικών.

Μετά τα πρώτα reviews που εμφανίστηκαν για τη νέα οθόνη Studio της Apple, ένα κοινό σημείο όλων ήταν η «κακή» έως εντελώς «απαίσια» ποιότητα εικόνας, όπως την χαρακτήρισαν.

Η Studio Display διαθέτει μια εμπρόσθια κάμερα Ultra Wide 12 MP που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για κλήσεις όπως FaceTime και Zoom. Ενώ η κάμερα είναι ευπρόσδεκτη προσθήκη σε σύγκριση με την Pro Display XDR που δεν διαθέτει webcam, οι περισσότερες κριτικές συμφωνούν στο γεγονός ότι η ποιότητα της εικόνας δεν είναι και ότι καλύτερο.

Όπως αναφέρει η Joanna Stern της Wall Street Journal, θα περίμενε κανείς ότι η webcam της Studio Display θα ήταν κορυφαία καθώς με 12 MP και τσιπ A13 Bionic, θα έπρεπε η ποιότητα να είναι στο ίδιο επίπεδο με την εμπρόσθια κάμερα ενός iPhone 11 Pro. Ωστόσο, η κάμερα της Apple παράγει ξεπερασμένες εικόνες με έντονη την εμφάνιση κουκκίδων. Λείπει η λεπτομέρεια, και όπως αναφέρει η Joanna, κάποιες λήψεις θύμιζαν την κάμερα του παλιού της BlackBerry.

Στο ίδιο ύφος ήταν και η κριτική του Nilay Patel της ιστοσελίδας The Verge, ο οποίος αναφέρει πως δεν έχει ιδέα τι συμβαίνει με αυτήν την κάμερα όπου για κάποιο λόγο οι εικόνες φαίνονται απλά απαίσιες. Στην πραγματικότητα σημειώνει πως σε καλό φως οι φωτογραφίες είναι απαίσιες ενώ σε χαμηλό φωτισμό άθλιες. Δοκίμασε να συνδέσει την οθόνη σε δύο Mac υπολογιστές με macOS 12.3 με τα ίδια όμως αποτελέσματα. Η ποιότητα της εικόνας παραμένει το ίδιο θλιβερή τόσο σε FaceTime όσο και στο Zoom. Και όπως διευκρινίζει, ακόμη κι όταν απενεργοποίησε τις λειτουργίες Center Stage (που ακολουθεί τον χρήστη στο δωμάτιο) και Portrait, δεν υπήρξε καμία βελτίωση.

Εκπρόσωπος της Apple ενημέρωσε την Joanna και τον Patel πως η εταιρεία «ανακάλυψε ένα πρόβλημα όπου το σύστημα δεν συμπεριφέρεται όπως αναμένεται» και ότι «θα κάνει βελτιώσεις σε μια ενημέρωση λογισμικού». Η Apple δεν διευκρίνισε ποιες θα είναι οι βελτιώσεις ενώ δεν ανέφερε πότε θα κυκλοφορήσει αυτή η ενημέρωση.


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ρε φίλε το πουλάς σχεδόν 2κ. τι θα πάθεις να βάλεις πχ μια logitech; εννοώ να σου φτιάξουν αυτοί μια custom-made. Άσε ξέρω. Θα βγάλει και webcam στο μέλλον. τρέμε logitech.

Επεξ/σία από NotAliki177
  • Like 5
  • Confused 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επισκέπτης
1 λεπτό πριν, cmvrgr είπε

Για κάμερα web μιλάνε όχι για studio κάμερα. Χαλάρωσε λίγο.

Εσύ χαλάρωσε μάστορα, εγώ ένα λογοπαίγνιο έκανα

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Απορώ δηλαδη. Δεν μιλάμε για ένα bug που σκάει σε κάποια περίεργη περίπτωση και μπορεί να σου ξεφύγει. Η εικόνα από την κάμερα είναι χάλια και έπρεπε να τους το πουν οι reviewers ότι είναι χάλια για να βρουν το bug.

Επεξ/σία από Retromaniac
  • Like 4
  • Thanks 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Και το M1 είχε απίστευτα bugs όταν πρωτοβγήκε. Πήρα πρώτος πρώτος το Mac Mini, και δεν συνδέονταν με HDMI με τίποτα. Μια έδειχνε χιόνια, μια λευκές γραμμές, μια αναβόσβηνε, μια κόλλαγε. Ωστόσο σε 1-1 και μισή εβδομάδα βγήκε update και ολα καλα. 

  • Like 3
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
28 λεπτά πριν, Retromaniac είπε

Απορώ δηλαδη. Δεν μιλάμε για ένα bug που σκάει σε κάποια περίεργη περίπτωση και μπορεί να σου ξεφύγει. Η εικόνα από την κάμερα είναι χάλια και έπρεπε να τους οι reviewers ότι είναι χάλια για να βρουν το bug.

To πρόβλημα είναι hardware αμφιβάλω αν κάνει κάτι το "update" το πολύ πολύ να χρησιμοποιεί πόρους απο την CPU για να κάνει antialiasing κτλ (post επεξεργασία του σήματος απο την κάμερα δηλαδή σε ή κοντά σε πραγματικό χρόνο όπως κάνουν αρκετά κινητά πχ αυτά της google και οι φωτό τους παρότι χαμηλού spec αισθητήρα ανταγωνίζονται με flagships ) 

Το θέμα ειναι 2 πλευρό απο την μια δεν υπάρχει ο χώρος για να βάλεις ένα ισχυρό μηχάνημα (μέγεθος PCB που χρειάζεται και μέγεθος αισθητήρα+φακού) απο την άλλη δεν υπάρχει χώρος για κανονικό καλώδιο USB και παράλληλα πρέπει ένα λεπτό καλώδιο να κάνει μια απόσταση απο το σημείο της webcam στο σημείο της μητρικής χωρίς χαμένα πακέτα ή αλλοίωση του σήματος ) 

Γιαυτό και οι κάμερες γενικά σε λαπτοπ είναι χάλια όχι γιατί τσιγκουνεύονται τα λεφτά να βάλουν "ότι έχει μια logitech των 90 ευρώ" ή ότι "έχει το κινητό σου". 

Απο την άλλη όμως όταν εσύ πουλάς ένα PC/laptop τέρμα premium τιμή οφείλεις να κάνεις το extra mile για να μην έχεις τέτοια ρεζιλίκια... 

Αν η apple είχε λογικές τιμές δεν θα της το έβρισκα αυτό σαν ψεγάδι δηλαδή για τους απο πάνω λόγους αλλα απο την στιγμή που πουλάει τα μηχανήματα της αρκετά χιλιάρικα πάνω απο την τιμή μηχανημάτων με αντίστοιχα spec νομίζω ειναι φάουλ. 

Επεξ/σία από Dr_Pepper
  • Like 14
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μέχρι να 'ρθει στη χώρα μας και να υπάρξει διαθεσιμότητα ώστε να την πάρω (διότι τη θέλω) λογικά θα 'χει λυθεί :P 

Αλλά την απορία μου θα την εκφράσω: καλά, ΔΕΝ τη δοκίμασαν πριν την κυκλοφορήσουν; Διότι απ' ότι φαίνεται, το πρόβλημα αφορά ΌΛΟΥΣ, όχι μία μικρή μερίδα χρηστών. Τι να πω... αν πάντως δε διορθωθεί με "λογικό" τρόπο δε την παίρνω. Ο λόγος που τη θέλω είναι να φύγουν ηχόμπαρα + webcam απ'το γραφείο μου. Αν είναι να μη γίνει αυτό...

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

54 λεπτά πριν, Tetrabitos είπε

Τόσο ακριβά είναι γιατί δεν βάζουν καμιά 4Κ;

δεν θα άλλαζε και πολλά, και οι μπροστινές κάμερες των smartphone είναι μια απ τα ίδια.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

32 λεπτά πριν, Pokemon640 είπε

δεν θα άλλαζε και πολλά, και οι μπροστινές κάμερες των smartphone είναι μια απ τα ίδια.

Ας περιμένουν τότε το software update να τους φτιάξει την ανάλυση και την ποιότητα...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...