Προς το περιεχόμενο

Εκτεταμένες αντιδράσεις για τη συμφωνία DuckDuckGo και Microsoft για θέματα tracking [Ενημέρωση]


nchatz

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Η φήμη του DuckDuckGo για την προστασία της ιδιωτικής ζωής έχει δεχθεί πλήγμα μετά τις αποκαλύψεις για μια συμφωνία με τη Microsoft που αφορά τους trackers.

Ο ερευνητής ασφαλείας Zack Edwards αποκάλυψε αυτή την εβδομάδα ότι oι mobile browsers του DuckDuckGo για smartphones σε ορισμένες ιστοσελίδες της Microsoft παρακάμπτουν το γενικό αποκλεισμό της υπηρεσίας για τα trackers.

Έτσι ενώ το πρόγραμμα περιήγησης μπλοκάρει τα trackers του Facebook και της Google, το DuckDuckGo κάνει μια εξαίρεση για υπηρεσίες της Microsoft. Συγκεκριμένα ο Edwards διαπίστωσε ότι τα προγράμματα περιήγησης επιτρέπουν την αποστολή δεδομένων στο LinkedIn και το Bing της Microsoft

«Μπορείτε να καταγράψετε δεδομένα μέσα στο λεγόμενο ιδιωτικό πρόγραμμα περιήγησης του DuckDuckGo σε έναν ιστότοπο όπως το workplace.com του Facebook και θα δείτε ότι ο browser δεν σταματά την αποστολή δεδομένων προς το Linkedin της Microsoft ή τα διαφημιστικά domains του Bing», έγραψε ο Edwards στο λογαριασμό που διατηρεί στο Twitter. Με επίσημη απάντησή της, η DuckDuckGo δηλώνει ότι η εξαίρεση οφείλεται σε συμφωνία με τη Microsoft. Ο Gabriel Weinberg, διευθύνων σύμβουλος και ιδρυτής της DuckDuckGo, έδωσε λεπτομερείς απαντήσεις μετά το σχετικό σάλο που δημιουργήθηκε στο Twitter και το Reddit.

«Για το μπλοκάρισμα των trackers εκτός αναζήτησης (π.χ. στο πρόγραμμα περιήγησής μας), μπλοκάρουμε τα περισσότερα trackers τρίτων», δήλωσε. «Δυστυχώς, η συμφωνία μας με τη Microsoft που αφορά σχετικές αναζητήσεις μας εμποδίζει να κάνουμε περισσότερα για τα domains που ανήκουν στην εταιρεία. Ωστόσο, πιέζουμε συνεχώς και αναμένουμε να κάνουμε περισσότερα στο κομμάτι αυτό σύντομα».

Η εταιρεία έχει επίσης προσθέσει τώρα μια σημείωση σχετικά με τον αποκλεισμό των trackers στην περιγραφή του App Store. "Ενώ μπλοκάρουμε όλα τα cross-site (3rd party) cookies σε άλλους ιστότοπους που επισκέπτεστε, δεν μπορούμε να μπλοκάρουμε όλα τα κρυφά scripts εντοπισμού σε ιστότοπους εκτός της DuckDuckGo για διάφορους λόγους Ο πρώτος είναι τα νέα scripts εμφανίζονται συνεχώς και είναι δύσκολο να τα εντοπίσουμε, ενώ ο αποκλεισμός ορισμένων script δημιουργεί σημαντικό πρόβλημα σε μια ιστοσελίδα, καθιστώντας τμήματα της ή ακόμα και ολόκληρη μη λειτουργική. Τέλος ορισμένα trackers δεν μπορούμε να τα μπλοκάρουμε λόγω συμβατικών περιορισμών, μέρος συμφωνίας που έχουμε με τη Microsoft 

Η γρήγορη απόκριση της εταιρείας στο θέμα έχει διασκεδάσει τις ανησυχίες ορισμένων χρηστών, όμως άλλοι εξακολουθούν να ανησυχούν για τις επιπτώσεις της συμφωνίας. Το DuckDuckGo εξακολουθεί να προσφέρει μεγαλύτερη προστασία της ιδιωτικής ζωής από τους περισσότερους browsers της αγοράς, όχι όμως στο επίπεδο που φανταζόντουσαν οι περισσότεροι χρήστες.

Ενημέρωση 22:12 - Σύμφωνα με ενημέρωση που είχαμε από την εταιρεία, το όλο θέμα αφορά αποκλειστικά τους browsers της DuckDuckGo και όχι τη μηχανή αναζήτησης ενώ διευκρινίζει ότι επιτρέπει συγκεκριμένους trackers της Microsoft. Με πιο αναλυτική απάντηση έχει δημοσιευθεί από τον CEO και Ιδρυτή της εταιρείας, Gabriel Weinberg,  στο reddit.


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 75
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Ωραία πάει και αυτό δλδ, Κρίμα από μία υπηρεσία που έχτισε όνομα ακριβώς για αυτό τον Αν είναι έτσι να ξαναγυρίσουμε σε google και chrome

 

 

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

14 λεπτά πριν, poulinos είπε

ποιος και ποσοι χρησιμοποιουν duckduck. ακουω ονοματα

Αρκετοί. Εφόσον μιλάμε για τη μηχανή αναζήτησης που δεν έχει αυτό το θέμα. Τώρα ο browser, dunno..

  • Like 13
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η πλήρης αδιαφάνεια είναι που την έφαγε. Δηλαδή τι περίμεναν; Ότι δεν θα το έπαιρνε κάποιος χαμπάρι; Και κάπως έτσι γκρεμίζουν ότι χτίζουν. 

  • Like 4
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

34 λεπτά πριν, poulinos είπε

ποιος και ποσοι χρησιμοποιουν duckduck. ακουω ονοματα

το duckduck  είναι η μηχανή αναζήτησης στο Tor, για οποίον γνωρίζει αυτό αρκεί....

  • Like 7
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Είχα κάνει μια προσπάθεια να γυρίσω σε duckduckgo και η μηχανή αναζήτησης μου έβγαζε εντελώς διαφορετικά αποτελέσματα σε σχέση με την Google. Μιλάμε για εντελώς διαφορετικά αποτελέσματα, ήταν η μέρα με την νύχτα, και τα περισσότερα ήταν εντελώς άκυρα και άχρηστα. Η Google έχει εξελίξει σε τέτοιο επίπεδο τους αλγορίθμους της που καταλαβαίνει τι θες να ψάξεις πριν το ψάξεις. Δυστυχώς όμως το πισωγύρισμα είναι ότι πρέπει να δώσεις προσωπικά δεδομένα, ώστε οι αλγόριθμοι να σε μάθουν και να σου πλασάρουν προσωποποιημένα αποτελέσματα. Ο καθένας αποφασίζει και παίρνει. Αν δεν δώσεις κάτι (προσωπικά δεδομένα) δεν θα πάρεις και κάτι, δηστυχώς.

Επεξ/σία από gokuthelegend
  • Like 18
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

55 λεπτά πριν, poulinos είπε

ποιος και ποσοι χρησιμοποιουν duckduck. ακουω ονοματα

Εγώ είμαι σίγουρα ένας.
Και ο λόγος που το χρησιμοποιώ , είναι ότι κόβει άπειρες διαφημίσεις όταν σερφάρω από το κινητό μου και διαβάζω ειδήσεις.
Επίσης, προσφέρει AD BLOCKER σε όλες τις εφαρμογές που είναι ήδη εγκατεστημένες στο κινητό μου.
 

  • Like 3
  • Confused 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 ώρα πριν, poulinos είπε

ποιος και ποσοι χρησιμοποιουν duckduck. ακουω ονοματα

Εγώ όταν θέλω να βρω κάτι συγκεκριμένο και όχι τα διάφορα/ άσχετα αποτελέσματα που βγάζει η Google.

  • Like 2
  • Thanks 1
  • Confused 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...