Dr_73 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2022 Σε 1.4 χειροκίνητο , σε slr , μάλλον είναι πιο εύκολη η χειροκίνητη εστίαση , από την αυτόματη σε dslr. Εκεί πλεονεκτούν οι mirrorless . 1
GQPhDFBI Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Ένας πολύ καλός φακός για την τιμή που έχει (περίπου 50€) είναι ο SMC Pentax-M 28mm F3.5. Σε ff μηχανή έχει έντονο βινιετάρισμα που βελτιώνεται μετά το f8 δεν παύει όμως να υπάρχει. Σε crop μηχανή είναι αρκετά καλύτερα τα πράγματα, μετά το f8 δεν μπορείς να διακρίνεις κάτι (εύκολα). Από οξύτητα είμαστε πολύ καλά στο κέντρο, όσο πάμε προς τις άκρες χάνει αρκετά. Έχει έντονα και ζεστά χρώματα χωρίς να το παρακάνει, κλασικός Pentax φακός δηλαδή... Μεταλλική κατασκευή, πολύ καλό δαχτυλίδι εστίασης, μικρές διαστάσεις και είναι μόλις 180gr. Όσοι πιστοί προσέλθετε. Σημερινή λήψη με την Κ5, 1/1250 - f3,5 - 80iso στην κοντινότερη απόσταση εστίασης (30cm) Επεξ/σία 19 Οκτωβρίου 2022 από GQPhDFBI 1
babisskg Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 44 λεπτά πριν, GQPhDFBI είπε Ένας πολύ καλός φακός για την τιμή που έχει (περίπου 50€) είναι ο SMC Pentax-M 28mm F3.5. Σε ff μηχανή έχει έντονο βινιετάρισμα που βελτιώνεται μετά το f8 δεν παύει όμως να υπάρχει. Σε crop μηχανή είναι αρκετά καλύτερα τα πράγματα, μετά το f8 δεν μπορείς να διακρίνεις κάτι (εύκολα). Από οξύτητα είμαστε πολύ καλά στο κέντρο, όσο πάμε προς τις άκρες χάνει αρκετά. Έχει έντονα και ζεστά χρώματα χωρίς να το παρακάνει, κλασικός Pentax φακός δηλαδή... Μεταλλική κατασκευή, πολύ καλό δαχτυλίδι εστίασης, μικρές διαστάσεις και είναι μόλις 180gr. Όσοι πιστοί προσέλθετε. Σημερινή λήψη με την Κ5, 1/1250 - f3,5 - 80iso στην κοντινότερη απόσταση εστίασης (30cm) Αχ , αχ ...... θα μου ανεβάσετε τίς τιμές ....... 😂😂😂 ....... χώρια τον άλλο ...... που θα ψάχνει αντάπτορα από PK σε RF mount ...... Δε βγήκαν καλοί αυτοί οι φακοί ...... και οι μηχανές δεν είναι καλές ...... μη πάρετε ...... μη πάρετε ....... 😂😂😂 ....... δείτε την πρώτη φωτογραφία ...... χάλια .... χάλια ...... 😂😂😂 ...... Επεξ/σία 19 Οκτωβρίου 2022 από babisskg 1
GQPhDFBI Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2022 21 λεπτά πριν, babisskg είπε Αχ , αχ ...... θα μου ανεβάσετε τίς τιμές ....... 😂😂😂 ....... χώρια τον άλλο ...... που θα ψάχνει αντάπτορα από PK σε RF mount ...... Δε βγήκαν καλοί αυτοί οι φακοί ...... και οι μηχανές δεν είναι καλές ...... μη πάρετε ...... μη πάρετε ....... 😂😂😂 ....... δείτε την πρώτη φωτογραφία ...... χάλια .... χάλια ...... 😂😂😂 ...... Αν είναι να πάρουν αντάπτορα να ανοίξω τη θήκη.... 1
babisskg Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2022 Μόλις τώρα, GQPhDFBI είπε Αν είναι να πάρουν αντάπτορα να ανοίξω τη θήκη.... Άνοιξε , άνοιξε ........
Dr_73 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2022 28ρης 50€ ; Πραγματικά φθηνό ακούγεται . Τέτοια τιμή μόνο για m42 περίμενα. Οι fd είναι παραπάνω. Βέβαια δεν βινιετάρουν και έχουν αληθινά χρώματα ... Canon ! 1
babisskg Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2022 22 λεπτά πριν, Dr_73 είπε 28ρης 50€ ; Πραγματικά φθηνό ακούγεται . Τέτοια τιμή μόνο για m42 περίμενα. Οι fd είναι παραπάνω. Βέβαια δεν βινιετάρουν και έχουν αληθινά χρώματα ... Canon ! Οι φακοί της Canon ήταν πάντα εκτός συναγωνισμού .........
babisskg Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2022 Για όσους ....... η K - 10d μπήκε ήδη σε αγγελία ...... έχω ήδη προσφορές μέχρι από Κουάλα Λουμπούρ .... 😂😂😂 ...... τρέξτε , προλάβετε ....... 🤣🤣🤣 ......
GQPhDFBI Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2022 Για τα 50mm έχουν γίνει άπειρες συζητήσεις για το πόσο χρήσιμο είναι να υπάρχει ένας prime φακός σε αυτό το εστιακό μήκος. Προσωπικά έχω κατασταλάξει ότι δεν με βολεύουν,προτιμώ περισσότερο κάτι κοντά στα 35mm για γενική χρήση. Μέχρι να ανακαλύψω ότι τα 50mm δεν ταιριάζουν στο στυλ μου, απέκτησα αρκετούς 50άρηδες με αρχή τον SMC Pentax-M 50mm F1.7 που γρήγορα άλλαξε στον SMC Pentax-M 50mm F1.4 κλπ..κλπ μέχρι που τελευταίο απόκτημα έγινε ο Canon EF 50mm f/1.2L USM. Πλέον δεν μου κάνει αίσθηση να χρησιμοποιώ κανέναν με μία εξαίρεση. SMC Pentax-M 50mm F4 Macro Αυτό το διαμάντι της Pentax έχει οπτική φόρμουλα βασισμένη στη zeiss TESSAR με 4 στοιχεία σε 3 γκρουπ. Αυτό δίνει στο φακό μεγάλη οξύτητα από άκρη σε άκρη στο κάδρο και μηδαμινές παραμορφώσεις, όμως δεν γίνεται να είναι γρήγορος εξού και το f4. Δεν είναι είναι πραγματικός macro 1:1 για την ακρίβεια δεν είναι ούτε 1:2 (είναι πολύ κοντά) οπότε σίγουρα θα δυσκολέψει εάν φωτογραφίζουμε κάτι που κινείται π.χ έντομα. Είναι ιδανικός (μιας και είναι 50mm) και για χρήση με extension tubes και το magnification που θα δώσει ανοίγει ορίζοντες για πολλούς πειραματισμούς. Για φωτογράφιση λουλουδιών ή γενικά σταθερών αντικειμένων είναι εξαιρετικός και παρόλο που είναι f4 και έχει 5 λεπίδες διαφράγματος, λόγο της μεγέθυνσης που έχει δίνει εξαιρετικό bokeh. Οξύς, εξαιρετικό γράψιμο χρωμάτων, μηδενικές παραμορφώσεις και color aberration free, στοιχεία που εκτός από macro τον καθιστούν ιδανικό και για φωτογραφία τοπίου. Είναι ο @Snorky.GR μακριά για να του τον έδινα να μας δείξει τι μπορεί να κάνει στα μανιτάρια του, θα προσπαθήσω να βρω χρόνο να βγάλω και να ανεβάσω μερικές αξιόλογες φωτογραφίες αυτές που βάζω παρακάτω είναι απλά snapshot στο πόδι. Στην τιμή που κυκλοφορεί είναι αγορά που για εμένα αξίζει. 2 1
babisskg Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 12 λεπτά πριν, GQPhDFBI είπε Για τα 50mm έχουν γίνει άπειρες συζητήσεις για το πόσο χρήσιμο είναι να υπάρχει ένας prime φακός σε αυτό το εστιακό μήκος. Προσωπικά έχω κατασταλάξει ότι δεν με βολεύουν,προτιμώ περισσότερο κάτι κοντά στα 35mm για γενική χρήση. Μέχρι να ανακαλύψω ότι τα 50mm δεν ταιριάζουν στο στυλ μου, απέκτησα αρκετούς 50άρηδες με αρχή τον SMC Pentax-M 50mm F1.7 που γρήγορα άλλαξε στον SMC Pentax-M 50mm F1.4 κλπ..κλπ μέχρι που τελευταίο απόκτημα έγινε ο Canon EF 50mm f/1.2L USM. Πλέον δεν μου κάνει αίσθηση να χρησιμοποιώ κανέναν με μία εξαίρεση. SMC Pentax-M 50mm F4 Macro Αυτό το διαμάντι της Pentax έχει οπτική φόρμουλα βασισμένη στη zeiss TESSAR με 4 στοιχεία σε 3 γκρουπ. Αυτό δίνει στο φακό μεγάλη οξύτητα από άκρη σε άκρη στο κάδρο και μηδαμινές παραμορφώσεις, όμως δεν γίνεται να είναι γρήγορος εξού και το f4. Δεν είναι είναι πραγματικός macro 1:1 για την ακρίβεια δεν είναι ούτε 1:2 (είναι πολύ κοντά) οπότε σίγουρα θα δυσκολέψει εάν φωτογραφίζουμε κάτι που κινείται π.χ έντομα. Είναι ιδανικός (μιας και είναι 50mm) και για χρήση με extension tubes και το magnification που θα δώσει ανοίγει ορίζοντες για πολλούς πειραματισμούς. Για φωτογράφιση λουλουδιών ή γενικά σταθερών αντικειμένων είναι εξαιρετικός και παρόλο που είναι f4 και έχει 5 λεπίδες διαφράγματος, λόγο της μεγέθυνσης που έχει δίνει εξαιρετικό bokeh. Οξύς, εξαιρετικό γράψιμο χρωμάτων, μηδενικές παραμορφώσεις και color aberration free, στοιχεία που εκτός από macro τον καθιστούν ιδανικό και για φωτογραφία τοπίου. Είναι ο @Snorky.GR μακριά για να του τον έδινα να μας δείξει τι μπορεί να κάνει στα μανιτάρια του, θα προσπαθήσω να βρω χρόνο να βγάλω και να ανεβάσω μερικές αξιόλογες φωτογραφίες αυτές που βάζω παρακάτω είναι απλά snapshot στο πόδι. Στην τιμή που κυκλοφορεί είναι αγορά που για εμένα αξίζει. Όχι μανιτάρια σε θάλασσες και ακτές ......... 🤣🤣🤣 ....... τώρα είναι που θα αρχίσει ο άλλος με τις Canon ....... σας τάλεγα εγώ κλπ ...... 🤣🤣🤣 ...... and last but not least ....... σε τι μηχανή χρησιμοποιείτε τον φακό της Canon ........ 🤔🤔🤔 ........ Επεξ/σία 26 Οκτωβρίου 2022 από babisskg
GQPhDFBI Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2022 3 λεπτά πριν, babisskg είπε σε τι μηχανή χρησιμοποιείτε τον φακό της Canon ........ 🤔🤔🤔 ........ Pentax MONO. 🤪😛🤩
Snorky.GR Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2022 8 ώρες πριν, GQPhDFBI είπε Για τα 50mm έχουν γίνει άπειρες συζητήσεις για το πόσο χρήσιμο είναι να υπάρχει ένας prime φακός σε αυτό το εστιακό μήκος. Προσωπικά έχω κατασταλάξει ότι δεν με βολεύουν,προτιμώ περισσότερο κάτι κοντά στα 35mm για γενική χρήση. Μέχρι να ανακαλύψω ότι τα 50mm δεν ταιριάζουν στο στυλ μου, απέκτησα αρκετούς 50άρηδες με αρχή τον SMC Pentax-M 50mm F1.7 που γρήγορα άλλαξε στον SMC Pentax-M 50mm F1.4 κλπ..κλπ μέχρι που τελευταίο απόκτημα έγινε ο Canon EF 50mm f/1.2L USM. Πλέον δεν μου κάνει αίσθηση να χρησιμοποιώ κανέναν με μία εξαίρεση. SMC Pentax-M 50mm F4 Macro Αυτό το διαμάντι της Pentax έχει οπτική φόρμουλα βασισμένη στη zeiss TESSAR με 4 στοιχεία σε 3 γκρουπ. Αυτό δίνει στο φακό μεγάλη οξύτητα από άκρη σε άκρη στο κάδρο και μηδαμινές παραμορφώσεις, όμως δεν γίνεται να είναι γρήγορος εξού και το f4. Δεν είναι είναι πραγματικός macro 1:1 για την ακρίβεια δεν είναι ούτε 1:2 (είναι πολύ κοντά) οπότε σίγουρα θα δυσκολέψει εάν φωτογραφίζουμε κάτι που κινείται π.χ έντομα. Είναι ιδανικός (μιας και είναι 50mm) και για χρήση με extension tubes και το magnification που θα δώσει ανοίγει ορίζοντες για πολλούς πειραματισμούς. Για φωτογράφιση λουλουδιών ή γενικά σταθερών αντικειμένων είναι εξαιρετικός και παρόλο που είναι f4 και έχει 5 λεπίδες διαφράγματος, λόγο της μεγέθυνσης που έχει δίνει εξαιρετικό bokeh. Οξύς, εξαιρετικό γράψιμο χρωμάτων, μηδενικές παραμορφώσεις και color aberration free, στοιχεία που εκτός από macro τον καθιστούν ιδανικό και για φωτογραφία τοπίου. Είναι ο @Snorky.GR μακριά για να του τον έδινα να μας δείξει τι μπορεί να κάνει στα μανιτάρια του, θα προσπαθήσω να βρω χρόνο να βγάλω και να ανεβάσω μερικές αξιόλογες φωτογραφίες αυτές που βάζω παρακάτω είναι απλά snapshot στο πόδι. Στην τιμή που κυκλοφορεί είναι αγορά που για εμένα αξίζει. Πω,πω τι είπε ο άνθρωπος? ...και ανέφερε και το όνομά μου δημόσια.....πω,πω προσβολή...αυτό ξεπλένεται μόνο με μονομαχία....... ⚔️ Πάρε γρήγορα τα φακουδάκια σου και κατέβα στο φωτογραφικό αλώνι για την μονομαχία🤣.....ζητουντε μάρτυρες @babisskg, @highpriest, και λοιποί, είσαστε μάρτυρες......θα χυθεί πολύ πιξελ στο χώμα.🙂
babisskg Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2022 2 λεπτά πριν, Snorky.GR είπε Πω,πω τι είπε ο άνθρωπος? ...και ανέφερε και το όνομά μου δημόσια.....πω,πω προσβολή...αυτό ξεπλένεται μόνο με μονομαχία....... ⚔️ Πάρε γρήγορα τα φακουδάκια σου και κατέβα στο φωτογραφικό αλώνι για την μονομαχία🤣.....ζητουντε μάρτυρες @babisskg, @highpriest, και λοιποί, είσαστε μάρτυρες......θα χυθεί πολύ πιξελ στο χώμα.🙂 Θα αντιπαρατεθείτε επί του πεδίου ώρα 6η πρωινή , θα είστε νηστικοί και θα είστε εφοδιασμένοι με αδιάβροχη στολή για να μην γίνετε χάλια από τις σαμπάνιες που θα ανοιχτούν στην συνέχεια . Τα φωτογραφικά σύνολα που θα χρησιμοποιήσετε δεν θα τα επιλέξετε εσείς , αλλά ειδική επιτροπή που θα συγκλιθεί για τον σκοπό αυτό . Θα σας ανακοινωθούν περισσότερες λεπτομέρειες σύντομα .
Snorky.GR Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2022 @Snorky.GR---> γυαλίζει τα όπλα του......🤣
GQPhDFBI Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 12 ώρες πριν, Snorky.GR είπε Πω,πω τι είπε ο άνθρωπος? ...και ανέφερε και το όνομά μου δημόσια.....πω,πω προσβολή...αυτό ξεπλένεται μόνο με μονομαχία....... ⚔️ Πάρε γρήγορα τα φακουδάκια σου και κατέβα στο φωτογραφικό αλώνι για την μονομαχία🤣.....ζητουντε μάρτυρες @babisskg, @highpriest, και λοιποί, είσαστε μάρτυρες......θα χυθεί πολύ πιξελ στο χώμα.🙂 Τι να έκανα, τα μόνα μανιτάρια που έχω εγώ, είναι μερικά βαζάκια σε κάποιο ντουλάπι της κουζίνας. 10 ώρες πριν, highpriest είπε Σιγά σιγά θα μας πουνε πως για να είναι μια κάμερα σωστή θα πρέπει να ζυγίζει με τον φακό 7,8 κιλά! Όχι θα πρέπει να ζυγίζει 3/4 του κιλού. Φωτογραφίες θέλουμε να βγάλουμε, όχι να πάρουμε μορταδέλα. Μίλα @babisskg Επεξ/σία 27 Οκτωβρίου 2022 από GQPhDFBI 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα