greekgreek Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2022 Και αυτά που παρήγγειλα στο eshop του Πλανητάριο είδα να τα έχει για την καθαριότητα των τηλεσκοπίων /φακών. Απλά τα βρήκα και τα παρήγγειλα από αλλού. 1
greekgreek Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2022 Αυτή τη στιγμή έχω πέρα από τον κιτ φακό , δυο Sigma ,τον Sigma 17-70mm και τον Sigma 17-50mm. Παντού διάβαζα ότι ο 17-50mm ,είναι ο καλύτερος Crop της Sigma, εμένα μου φαίνεται καλύτερος ο Sigma 17-70mm. Δείχνει λίγο καλύτερα τα χρώματα ,πιο ελαφρύς ,αλλά με μεγαλύτερο εστιακό μήκος . Αυτό που διάβαζα είναι ότι ο 17-50mm έχει λίγο μεγαλύτερη ευκρίνεια , αυτό ίσως να ισχύει. Κοιτάζω αν υπάρχει τίποτα άλλο ,που δεν παίρνω υπόψιν. Το κοιτάζω για να δω πιο θα κρατήσω και ποιον θα βγάλω σε αγγελία . 1
babisskg Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2022 5 ώρες πριν, greekgreek είπε Αυτή τη στιγμή έχω πέρα από τον κιτ φακό , δυο Sigma ,τον Sigma 17-70mm και τον Sigma 17-50mm. Παντού διάβαζα ότι ο 17-50mm ,είναι ο καλύτερος Crop της Sigma, εμένα μου φαίνεται καλύτερος ο Sigma 17-70mm. Δείχνει λίγο καλύτερα τα χρώματα ,πιο ελαφρύς ,αλλά με μεγαλύτερο εστιακό μήκος . Αυτό που διάβαζα είναι ότι ο 17-50mm έχει λίγο μεγαλύτερη ευκρίνεια , αυτό ίσως να ισχύει. Κοιτάζω αν υπάρχει τίποτα άλλο ,που δεν παίρνω υπόψιν. Το κοιτάζω για να δω πιο θα κρατήσω και ποιον θα βγάλω σε αγγελία . Δεν με βόλεψε ποτέ το συγκεκριμένο εστιακό εύρος σε ζουμ , παρά μόνον για να υπάρχει ένας τέτοιος για την κακιά την ώρα . Ουσιαστικά ποτέ δεν με βόλεψαν οι ζουμ , παρά μόνον γιατί δεν υπήρχαν οι πόροι για κάτι άλλο σε prime . Κάνοντας φυσικά την ανάγκη φιλότιμο , θα προτιμούσα κάτι σε 10 - 20 παρά τις λύσεις εκεί γύρω στο 18 - 55 που οι άλλοι το λένε 17 - 50 για να ξεχωρίσουν κλπ . Αυτό το 18 - 55 δεν με βόλεψε ποτέ ( εμένα ) ούτε στο ένα άκρο , ούτε στο άλλο . Θα προτιμούσα έναν σκέτο 50αρη , τον οποίο βρίσκω πιο ουσιαστικό . Ομοίως έναν 200αρη , 300αρη και πάει λέγοντας . 1
greekgreek Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2022 Βλέπω κάποιους 105άρηδες macro, αυτοί μπορούν να λειτουργήσουν σαν telephoto; Γιατί σε κάποιους βλέπω τους χαρακτηρίζουν macro/telephoto και κάποιους όχι . 1
babisskg Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2022 29 λεπτά πριν, greekgreek είπε Βλέπω κάποιους 105άρηδες macro, αυτοί μπορούν να λειτουργήσουν σαν telephoto; Γιατί σε κάποιους βλέπω τους χαρακτηρίζουν macro/telephoto και κάποιους όχι . Επάνω σε crop σώμα φυσικά , όμως πρέπει να κατασταλάξεις ποιών φακών η γωνία θέασης σε ενδιαφέρει περισσότερο κι' αυτό δεν γίνεται από την μιά μέρα στην άλλη . Όχι πως είναι απαραίτητο κάτι τέτοιο η ότι θα χάσουν άλλες προοπτικές το ενδιαφέρον τους για σένα . Κυρίως μέσα από συνεχή εξάσκηση , μαθήματα , θα προέλθει . 1
greekgreek Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2022 Σήμερα ,πολλές φορές, δεν δούλεψε το auto focus, αυτό είναι θέμα φακού ,μηχανής ή συνθηκών; Μου το έχει κάνει και στους τρεις φακούς που δοκίμασα , λογικά δεν είναι θέμα φακών. 1
babisskg Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2022 11 λεπτά πριν, greekgreek είπε Σήμερα ,πολλές φορές, δεν δούλεψε το auto focus, αυτό είναι θέμα φακού ,μηχανής ή συνθηκών; Μου το έχει κάνει και στους τρεις φακούς που δοκίμασα , λογικά δεν είναι θέμα φακών. Τι θα πει δεν δούλεψε το autofocus ? 1
greekgreek Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2022 Δεν έβγαζε φωτογραφίες κάποιες φορές, εστίαζε αλλά δεν έβγαζε φωτογραφίες. 1
babisskg Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2022 39 λεπτά πριν, greekgreek είπε Δεν έβγαζε φωτογραφίες κάποιες φορές, εστίαζε αλλά δεν έβγαζε φωτογραφίες. Αν κατάλαβα καλά ........ στην ουσία δεν εστίαζε καθόλου με επακόλουθο να μην αφήνει να πατήσετε το shutter button ? 2
greekgreek Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2022 Το πιο σωστό είναι ,έκανε προσπάθεια να εστιάσει και δεν το κατάφερνε. 1
babisskg Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2022 11 λεπτά πριν, greekgreek είπε Το πιο σωστό είναι ,έκανε προσπάθεια να εστιάσει και δεν το κατάφερνε. Ο μηχανισμός autofocus του σώματος δεν εστιάζει κάποια η κάποιες στιγμές , κάτι που δεν έχει να κάνει σε τίποτε με τον φακό , ο οποίος είναι άμοιρος ευθυνών για την υπόθεση . 1
greekgreek Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Κάπου διάβασα για ένα φακό που έχω ,ότι έχει αρκετό chromatic aberration. Μπορούμε να δούμε (τι τιμή έχει) το chromatic aberration που έχουν οι φωτο ; Επεξ/σία 30 Οκτωβρίου 2022 από greekgreek
Dr_73 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2022 13 λεπτά πριν, greekgreek είπε Κάπου διάβασα για ένα φακό που έχω ,ότι έχει αρκετό chromatic aberration. Μπορούμε να δούμε (τι τιμή έχει) το chromatic aberration που έχουν οι φωτο ; Αν βγάζεις raw διορθώνεται από πολλά προγράμματα. Συνήθως με ένα κλικ. Μπορείς να ενεργοποιήσεις αυτόματη διόρθωση και από τη φωτογραφική στα jpg . 1
babisskg Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2022 8 λεπτά πριν, highpriest είπε Μιας και μιλάμε για φακούς...έτσι κουβέντα να γίνεται...εντελώς για εγκυκλοπαιδικούς λόγους....😎 Με ποιούς 2-3 φακούς φακούς θα πλαισιώνατε μια D850 για γενική επαγγελματική χρήση, μέχρι τα 120 ή 150mm; Μόνος περιορισμός, όχι εξειδικευμένους super tele ή ακριβούς macro. Και ίδια ερώτηση για K1-Mark II και για 5D IV Απαντάτε για όποιο μοντέλο θέλετε ή γνωρίζετε. Θετική θα ήταν και μια γενική επιχειρηματολογία για τις επιλογές σας Δικό σας 🙂 Είναι τελείως διαφορετικές οι ανάγκες μας σε φακούς . Παρόλαυτα θα έβαζα οπωσδήποτε έναν 50 f/1.8 e - series επάνω στην Nikon , μαύρο η με ασημένιο δαχτυλίδι μία η άλλη . Εξαιρετικός κάτω από όλες τις συνθήκες . Ομοίως έναν 70 - 210 σειράς D , αλλά και τον σκέτο , ενώ σίγουρα θα έβαζα και έναν 100αρη Tokina καθώς και έναν 11 - 20κατι ....... όμως αυτές δεν είναι οι ανάγκες ενός επαγγελματία , ο οποίος χρειάζεται σίγουρα έναν Nikkor 24 - 70 f/2.8 VR για πολλές εργασίες . Ταχύτατος σε εστίαση . Στις άλλες δύο μηχανές οι επιλογές μου θα ήταν αντίστοιχες για ερασιτεχνική χρήση όπου οι flange distance των Pentax ( ειδικά ) αλλά και της Canon αφήνουν πολύ περισσότερα περιθώρια . Για επαγγελματική χρήση , νομίζω πως ένας 50αρης μαζί με έναν midrange τύπου 24 - 70 φτάνουν και περισσεύουν . Ο δεύτερος καλύπτει άνετα τις ανάγκες πορτραίτου , ενώ θα έβλεπα και έναν γύρω στα 100mm . Επαγγελματικά δεν βλέπω την ανάγκη για τηλεφακό . Όμως ας μιλήσει καλύτερα ένας πραγματικός επαγγελματίας αφού είναι μέσα στα πράγματα και γνωρίζει από πρώτο χέρι . 2
GQPhDFBI Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 21 ώρες πριν, highpriest είπε 😎 Με ποιούς 2-3 φακούς φακούς θα πλαισιώνατε μια D850 για γενική επαγγελματική χρήση, μέχρι τα 120 ή 150mm; Μόνος περιορισμός, όχι εξειδικευμένους super tele ή ακριβούς macro. Και ίδια ερώτηση για K1-Mark II και για 5D IV🙂 Πολύ γενική ερώτηση, 3 ζουμ φακοι που τα κάνουν όλα είναι ,ένας ευρυγώνιος 16-30, ένας mid range 24-70 και τέλος ένας τηλεφακός 70-200. Με ότι γενικό και να ασχολείσαι στη φωτογραφία μπορείς με αυτούς του 3 φακούς να το κάνεις. Αυτή μπορείς να τη θεωρήσεις και επαγγελματική προσέγγιση. Τώρα μια διαφορετική προσέγγιση θα ήταν 3 prime φακοί, συνήθως για ξεκίνημα προτιμούν 35mm , 50mm και 85mm. Η δική μου προσέγγιση σε prime είναι λίγο διαφορετική και θα πρότεινα 24mm,35mm και 90/100mm (συνήθως είναι και macro) . Δεν μου αρέσουν τα 50mm πιστεύω ότι με τα 35mm μπορείς να κάνεις τη δουλειά του 50αρη συν κάποια έξτρα. Αντί του 50mm βάζω έναν στα 24mm γιατί μου αρέσει το εστιακό μήκος ιδιαίτερα σε κλειστούς χώρους το θεωρώ ιδανικό. Τέλος για μικρό τηλεφακό αντικαθιστω τα 85mm με έναν 90/100 macro μιας και σε επιδόσεις/χρήματα είναι πολύ κοντά και μου δίνουν επιπλέον την δυνατότητα για macro. Όλα αυτά πολύ γενικά , το τι βολεύει και εκφράζει τον καθένα είναι διαφορετικό. Επεξ/σία 4 Νοεμβρίου 2022 από GQPhDFBI 5
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα