Η Activision έδωσε ένα “χαλαρό” χρονοδιάγραμμα για το πότε οι τίτλοι της θα αρχίσουν να εμφανίζονται στο Xbox Game Pass μετά την ολοκλήρωση της εξαγοράς της από τη Microsoft ύψους 72 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ενώ οι άμεσες προσθήκες είναι απίθανες για τις νέες premium κυκλοφορίες, οι προσθήκες παλαιότερων τίτλων θα μπορούσαν να έρθουν πολύ σύντομα.

Η τεράστια συμφωνία Microsoft-Activision αντιμετώπισε έντονα ρυθμιστικά εμπόδια, αλλά τώρα φαίνεται έτοιμη προς έγκριση και από το Ηνωμένο Βασίλειο μετά την επιτυχημένη ολοκλήρωση της διαδικασίας σε ΕΕ και ΗΠΑ. Με τη γραμμή του τερματισμού στον ορίζοντα, οι gamers αναρωτιούνται εύλογα πόσο σύντομα θα μπορούσαν να εμφανιστούν αγαπημένα franchises της Activision στη συνδρομητική υπηρεσία Xbox/PC Game Pass.

Η Activision δηλώνει ξεκάθαρα ότι δεν σχεδιάζει να προσθέσει σημαντικούς επερχόμενους τίτλους όπως το Diablo IV ή το Modern Warfare 3 στο Game Pass αυτή τη χρονιά. Αντ' αυτού, η συνεργασία με τη Microsoft και το Xbox Game Pass θα ξεκινήσει το 2024. Έτσι, όσοι ανυπομονούν για πρόσβαση στο νέο Call of Duty από την πρώτη μέρα κυκλοφορίας του, στην υπηρεσία τύπου Netflix του Xbox, θα πρέπει να περιμένουν.

Ωστόσο, σύμφωνα πηγές του Windows Central, ενώ τα νεότερα παιχνίδια δεν θα εμφανιστούν αμέσως, πολλοί παλαιότεροι τίτλοι της Activision αναμένεται να φτάσουν στο Xbox Game Pass την ίδια στιγμή που θα ολοκληρωθεί η εξαγορά. 

Το Call of Duty είναι το στολίδι του καταλόγου της Activision, ένα τεράστιο franchise χάρη στις προπληρωμένες πωλήσεις και τις μικροσυναλλαγές. Η έλευση των τελευταίων τίτλων της σειράς στο Game Pass θα μπορούσε να επηρεάσει αυτό το προσοδοφόρο μοντέλο με απρόβλεπτους τρόπους. Τόσο θετικά, με την επέκταση της βάσης παικτών, όσο και αρνητικά, αν μειώσει τα τεράστια έσοδα που προκύπτουν από τις πωλήσεις του ίδιου του τίτλου μέσα από τα γνωστά κανάλια.

Η Microsoft πιθανότατα θα κινηθεί πολύ προσεκτικά με την ενσωμάτωση του Call of Duty. Ως απόδειξη, αυτό το καλοκαίρι το Xbox αναβίωσε τους servers του Call of Duty για το Xbox 360, μια κίνηση που οδήγησε σε αύξηση των χρηστών. Αυτό θα μπορούσε να ήταν μια δοκιμή για να μετρήσει τις επιπτώσεις της συμπεριφοράς των gamers πριν από τη διακοπή του Modern Warfare 3.

Πέρα από το Call of Duty, ωστόσο, η Microsoft αποκτά άμεσα πρόσβαση σε εκατοντάδες κλασικούς τίτλους της Activision που θα μπορούσαν να προστεθούν με μεγαλύτερη ασφάλεια στο Game Pass. Κλασσικά παιχνίδια όπως το Spyro, το Tony Hawk, το StarCraft και το Guitar Hero φέρνουν μαζί τους αρκετή νοσταλγία και είναι συχνά σειρές που περιμένουν μια αναβίωση.

Δεν θα ήταν έκπληξη να δούμε κάποια από αυτά τα ρετρό παιχνίδια να φτάνουν στο Xbox Game Pass την πρώτη ημέρα της εξαγοράς, ενισχύοντας γρήγορα τη διαθέσιμη βιβλιοθήκη παιχνιδιών της υπηρεσίας. 

  • Like 2