Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ναι, κατεβαίνοντας από Γιάννενα πας μέσω Πρέβεζας. Εκτός κι αν σου αρέσει η επιπλέον ταλαιπωρία και θες να κάψεις παραπάνω καύσιμα. :Ρ

• Like 1
  • Απαντ. 8,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ναι, κατεβαίνοντας από Γιάννενα πας μέσω Πρέβεζας. Εκτός κι αν σου αρέσει η επιπλέον ταλαιπωρία και θες να κάψεις παραπάνω καύσιμα. :Ρ

Σωστός! Απλά κόλλησε το μυαλό μου, ενώ έχω κάνει τον δρόμο 10άδες φορές...:)

Οπότε σταματάς Μέτσοβο κι αν δεν θέλεις να κάνεις καθόλου παράκαμψη πιες ένα καφεδάκι πιο κάτω στο Τέροβο :)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχει πάει κανείς Γαύδο ; Σαν προορισμό λόγω τοποθεσίας την εβαλα το Καλοκαίρι στο μάτι και εχει μπει στην wish list προορισμων εστω για επισκεψη.
Αποτι βλεπω ειναι τοσο ηρεμα και ησυχα που ειτε πας απο αποψη είτε για σχεδον ερημητικες διακοπες με παρεα αλλα με τη πεποιθηση οτι πανω απο 2 βραδια δεν αντεχεις.

Επεξ/σία από Adon1s
Δημοσ.

Λέμε με τη σύζυγο να πάμε τον Οκτώβριο Ρώμη. Επειδή η πτήση της επιστροφής είναι τα άγρια χαράματα (κάπου κατά τις 6:30 το πρωί), λέμε το τελευταίο βράδυ να μην μείνουμε στο ξενοδοχείο. Να πάρουμε το τελευταίο λεωφορείο για το αεροδρόμιο και να την πέσουμε έκει μέχρι να ενοίξει το gate. Υπάρχει περίπτωση να κλείσει το αεροδρόμιο Ciampino και να βρεθούμε στο δρόμο;

Εναλλακτικά, λέμε να το ξενυχτίσουμε τριγυρίζοντας στη Ρώμη (μην φανταστείτε, στο κέντρο θα είμαστε) και να πάρουμε το πρώτο πρωινό λεωφορείο για το αεροδρόμιο. Λέτε να είναι επικίνδυνο αυτό και να μας βρουν πουθενά σφαγμένους;

Θενξ προκαταβολικά.

Δημοσ.

Να μη μείνετε το προηγούμενο βράδυ στο ξενοδοχείο σημαίνει ότι θα κάνετε checkout 12.00 το μεσημέρι (συνήθως) και άρα θα είστε 18 ώρες στο δρόμο με τις βαλίτσες (που πιθανόν θα πρέπει να πληρώσεις locker). Ταλαιπωρία μου ακούγεται. Προσωπικά θα κοιτούσα ακριβότερη πτήση (π.χ. για 30-40 ευρώ).

Δημοσ.

Να μη μείνετε το προηγούμενο βράδυ στο ξενοδοχείο σημαίνει ότι θα κάνετε checkout 12.00 το μεσημέρι (συνήθως) και άρα θα είστε 18 ώρες στο δρόμο με τις βαλίτσες (που πιθανόν θα πρέπει να πληρώσεις locker). Ταλαιπωρία μου ακούγεται. Προσωπικά θα κοιτούσα ακριβότερη πτήση (π.χ. για 30-40 ευρώ).

Το έχουμε σκεφτεί αυτό με τις αποσκευές και το έχουμε κανονίσει. Επίσης, το ξενοδοχείο που θα κλείσουμε έχει σαν υπηρεσία την φύλαξη αποσκευών. Δεν θα μας τις φυλάξει μέχρι να φύγουμε, αλλά σίγουρα για κάποιες ώρες. Ξαναλέω πάντως ότι το συγκεκριμένο δεν είναι πρόβλημα.

Δημοσ.

Προς τα τέλη Νοέμβρη λέω να πάω Γερμανία, Μόναχο και Μπάμπεργκ. Μόναχο θα μείνω 1-2 μέρες το πολύ (δεν ξέρω που) και μετά θα με φιλοξενήσουν κάποιοι φίλοι στο Μπάμπεργκ. Από μια ματιά που έριξα είδα ότι είναι κοντά, κάπου 2 ώρες με τρένο ICE. Τι παίζει με αυτά τα τρένα; Που μπορώ να δω τιμές και δρομολόγια;

Επίσης, όποιες συμβουλές έχετε για τις δύο πόλεις ευπρόσδεκτες εννοείται! :)

Δημοσ.

ICE σημαίνει InterCity Express. Είναι κάτι σαν το δικό μας Intercity, αλλά πολύ πιο γρήγορο και απ' όσο θυμάμαι αρκετά πιο ακριβό.

Πληροφορίες για δορμολόγια τρένων και online κρατήσεις δες στο www.bahn.de. Είναι η σελίδα του αντίστοιχου ΟΣΕ της Γερμανίας.

• Like 1
Δημοσ.

ICE σημαίνει InterCity Express. Είναι κάτι σαν το δικό μας Intercity, αλλά πολύ πιο γρήγορο και απ' όσο θυμάμαι αρκετά πιο ακριβό.

Πληροφορίες για δορμολόγια τρένων και online κρατήσεις δες στο www.bahn.de. Είναι η σελίδα του αντίστοιχου ΟΣΕ της Γερμανίας.

Σ'ευχαριστώ πολύ! Επίσης, να ρωτήσω με ποιον άλλον τρόπο μπορώ να πάω από τη μία πόλη στην άλλη αν ξέρει κάποιος!

• Like 1
Δημοσ.

Προς τα τέλη Νοέμβρη λέω να πάω Γερμανία, Μόναχο και Μπάμπεργκ. Μόναχο θα μείνω 1-2 μέρες το πολύ (δεν ξέρω που) και μετά θα με φιλοξενήσουν κάποιοι φίλοι στο Μπάμπεργκ. Από μια ματιά που έριξα είδα ότι είναι κοντά, κάπου 2 ώρες με τρένο ICE. Τι παίζει με αυτά τα τρένα; Που μπορώ να δω τιμές και δρομολόγια;

Επίσης, όποιες συμβουλές έχετε για τις δύο πόλεις ευπρόσδεκτες εννοείται! :)

Μπες google maps και βάλε ότι διαδρομή θες, θα σου την βγάλει με μεγάλη ακρίβεια.

• Like 1
Δημοσ.

Μπες google maps και βάλε ότι διαδρομή θες, θα σου την βγάλει με μεγάλη ακρίβεια.

Σ'ευχαριστώ! Στο google maps είδα ότι είναι περίπου δύο ώρες...γενικά ψάχνω τρόπο να μετακινηθώ εντός Γερμανίας και δεν ξέρω αν βολεύει τρένο, λεωφορείο ή αεροπλάνο. Έχει μπει και το Αννόβερο μέσα πλέον :)

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...