Προς το περιεχόμενο
  • Εγγραφή

Φραπεδάκι home-made


Mika

Προτεινόμενες αναρτήσεις

O ελληνικός είναι όντως ελληνικός, ή μήπως είναι τούρκικος και απλά εμείς τον οικοιοποιηθήκαμε λόγω των 400 χρόνων σκλαβιάς! :roll:

(Πω, πω τι έγραψα πρωϊνιάτικα και δεν έχω πιει καφέ ακόμη! :lol: ).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες


  • Απαντ. 182
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Πωωωωωωωωω ρε παιδιά το κουρασατε με τους καφέδες. Δεν είναι και το Κυπριακό.

 

- Για αυγό δεν ήξερα, ήξερα από φίλο ότι τουλάχιστον στη καφετέρια που δούλεψε αυτός αντί για ζάχαρη βάζανε ένα παχύρευστο υγρό σε στυλ υγρού κρεμοσάπουνου (δηλαδή σε συσκευασία που την πατούσες και έβγαινε μια δόση ζαχαροώδους νερού ή ότι άλλο ήταν αυτό).

 

- Τον ίδιο καιρό μου είχε συστήσει να βάζω μέσα στο φραπέ μια ιδέα από ελληνικό (ελάχιστη ποσότητα). Τότε που το είχα δοκιμάσει έβγαινε καλό αλλά πάνε και χρόνια.

 

- Τώρα για ΝΕΣ μια άλλη γνωστή μου έβαγε .... μέλι. Δε δοκίμασα. Υπάρχουν και κάποιες αξίες που πρέπει να διατηρηθούν :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Super Moderators
O ελληνικός είναι όντως ελληνικός' date=' ή μήπως είναι τούρκικος και απλά εμείς τον οικοιοποιηθήκαμε λόγω των 400 χρόνων σκλαβιάς! :roll:

(Πω, πω τι έγραψα πρωϊνιάτικα και δεν έχω πιει καφέ ακόμη! :lol: ).[/quote']

 

Ουσιαστικά είναι βυζαντινός και κατ'επέκταση τούρκικος. Πού τον βρήκαμε τον καφέ για να τον έχουμε και ελληνικό;

 

Τις σπάνιες φορές που αγοράζω καφέ (καθώς δεν πίνω καφέ), δεν αγοράζω Bravo αλλά Λουμίδη γιατί ο Bravo διαφημίζεται (κάκιστα, κατά τη γνώμη μου) ως "ελληνικός"...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στις καφετέριες όμως δεν νομίζω ότι χρησιμοποιούν τον γνωστό nescafe frappe που έχουμε όλοι σπίτι μας, αλλά κάτι άλλο γιατι ένας φραπέ γλυκός που είχα παραγγείλει έβαλε 5 κουταλιές καφέ κ 10 ζάχαρη.

Κι έβαζε ζάχαρη, κι έβαζε ζάχαρη ...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

- Για αυγό δεν ήξερα' date=' ήξερα από φίλο ότι τουλάχιστον στη καφετέρια που δούλεψε αυτός αντί για ζάχαρη βάζανε ένα παχύρευστο υγρό σε στυλ υγρού κρεμοσάπουνου [/quote']

 

Με βάζεις σε πολύ άσχημες σκέψεις....:mrgreen:

 

@all : εννοείται ότι στις καφετέριες δεν χρησιμοποιούν τα ίδια ακριβώς υλικά με αυτά που αγοράζουμε εμείς. Για παράδειγμα, στον freddo που παίρνω απ' το Coffeeway, βάζουν ένα γάλα ΔΕΛΤΑ που είναι για καφετέριες κλπ (αναγράφει κάτι ανάλογο νομίζω) και δεν πωλείται στα σούπερ μάρκετ.

 

Και μια διαπίστωση πάνω στο γάλα (για freddo) : Διαπίστωσα πως το κανονικό γάλα (παστεριωμένο), ότι μάρκα κι αν είναι αυτό, πρέπει και να το χτυπήσεις πολλή ώρα για να μπορέσει να κάνει ικανοποιητικό αφρό και ξεφουσκώνει σχεδόν άμεσα ο αφρός. Αυτό δεν συμβαίνει με το γάλα υψηλής παστερίωσης. Δεν καταλαβαίνω γιατί, ισχύει όμως ακόμα κι αν απ' τη μια έχεις ένα γάλα πλήρες κι απ' την άλλη ένα με μειωμένα λιπαρά. Αυτό βέβαια το αναφέρω για περίπτωση που φτιάχνεις το αφρόγαλα για άμεση χρήση και δεν το βάζεις στο ψυγείο (όπου και παγώνει "μένοντας" ο αφρός) ούτε έχεις χρησιμοποιήσει μίξερ για να χτυπήσεις γάλα με πάγο μαζί.

 

Και ένα τιπ για freddo που το έκλεψα από καφέ στα Εξάρχεια : Δοκιμάστε να ρίξετε πρώτα το αφρογαλα μέσα στο ποτήρι και μετά τον παγωμένο καφέ από πάνω (εννοείται θα τον έχετε παγώσει σε άλλο ποτήρι. Εγώ δεν έχω καφετιέρα και τον φτιάχνω σε μπρίκι και μετά ρίχνω πάγο μέσα). Το αποτέλεσμα είναι χειρότερο μεν οπτικά μια και δεν πετυχαίνεις αυτό τον ωραίο διαχωρισμό καφέ-γάλακτος αλλά πολύ καλύτερο γευστικά μια και αναμιγνύονται τα δύο δίνοντας σαφώς ανώτερη γεύση.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κι έβαζε ζάχαρη' date=' κι έβαζε ζάχαρη ...[/quote']

 

Οπ, δικός μου ο τύπος.

Όταν με ρωτούσαν παλαιότερα πως πίνω τον καφέ τους έλεγα : "Δύο κουταλιές καφές και δύο δάχτυλα ζάχαρη"

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ο ελληνικος καφες ειναι αραβικος. Ουτε οι Ελληνες ουτε οι Τουρκοι επιναν καφε...

 

Τωρα για τις καφετεριες ειχα ακουσει οτι χρησιμοποιουσαν ενα υποκαταστατο καφε, το οποιο δεν ειναι και τοσο αθωο. Οποτε εχω ζητησει να δω τι καφε βαζουν και μου εχουν δειξει κατι τεραστιες σακουλες Nescafe, οι οποιες ομως περιειχαν σκονη και οχι τους περιεργους κοκκους του καφε. Οποτε υποψιαζομαι οτι αγοραζουν τα υπολειματα της Nescafe σε χαμηλοτερη τιμη.

 

Οσο για το γαλα των Coffeway ειναι Easy της Δελτα.

 

Πραγματι το υψηλης παστεριωσης κανει καλυτερο αφρο, ο οποιος διατηρειται και αρκετα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Παιδια τα μεγαλα σακουλακια nescafe ειναι ακριβως ο ιδιος καφες απλα διαλυμενος σε σκονη.....Επειδη ειναι σε σκονη για αυτο ακριβως το λογο διαλυεται και πιο ευκολα και κανει καλυτερο αφρο πιο πυκτο....Παντως οσον αφορα τις επιπτωσεις πιστευω οτι ενα φραπεδακι την ημερα ειναι μια χαρα...δεν δημιουργει κανενα προβλημα....Μετρο στη ζωη σας και ολα θα πανε καλα...Η υπερβολη βλαπτει...ακομα και το υπερβολικο sex βλαπτει ....γιατι εθιζεσαι...μετα :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ουσιαστικά είναι βυζαντινός και κατ'επέκταση τούρκικος.

 

Ο ελληνικος καφες ειναι αραβικος. Ουτε οι Ελληνες ουτε οι Τουρκοι επιναν καφε...

 

Και επειδή όπως είναι γνωστό όλοι μας έχουμε έρθει από τον Σείριο ο καφές πρέπει να λέγεται "Σειριακός" (ή για συντομία RS232)

 

Απόδειξη οι καφετέριες στον Σείριο στην Εθνική !

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Χε χε ακούστηκαν πολλά για την ιστορία του καφέ.

 

Οι "μύθοι" λένε για Αιθιοπία ή Άραβα βοσκό (μύθοι λόγω έλλειψης γραπτών αποδείξεων)

http://www.telusplanet.net/public/coffee/history.htm

Η ανακάλυψη τοποθετείται πριν το 1000 π.Χ.

Κατόπιν το 1453 μ.Χ τον μάθανε οι Τούρκοι, κ επί Τουρκοκρατίας κ εμείς.

 

 

 

@paparoupas μια χαρά κανονικό καφέ χρησιμοποιούνε [τουλάχιστον οι μεγάλες γνωστές καφετέρειες]. Η διαφορά με αυτό που παίρνεις εσύ για το σπίτι σου είναι αυτή που ανέφερες. Μέγεθος συσκευασίας, κ ότι είναι αλεσμένος (σκόνη) κ όχι σε κόκους.

 

Κάποιες καφετέρειες που έχουν μεγάλη κίνηση χτυπάνε από πριν τους γλυκούς-μέτριους-σκέτους κ απλά προσθέτουν νερό/πάγο κατά το σερβίρισμα. Αυτά τα 2 μόνο φτάνουν για τη διαφορετική γεύση από τη "σπιτική".

 

Ναι γνωρίζω αρκετές καφετέριες που χρησιμοποιούν αυγό για να κρατηθεί ο αφρός. Δεν είναι πάγια πρακτική για όλους όμως.

 

 

/sc

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

για καλο αφρο' date='προτεινω 2 κουταλιες καφε και 4 ζαχαρι!

....

προσθετουμε αρκετο γαλα(συμπυκνωμενο παντα νουνου light)[/quote']

+300 θερμίδες από τη ζάχαρη -20 από την χρήση light milk :P

 

- Τον ίδιο καιρό μου είχε συστήσει να βάζω μέσα στο φραπέ μια ιδέα από ελληνικό (ελάχιστη ποσότητα). Τότε που το είχα δοκιμάσει έβγαινε καλό αλλά πάνε και χρόνια.

Ο ελληνικός δεν διαλύεται στο κρύο νερό, οπότε άμα βάλεις ελληνικό θα μείνει στον πάτο και θα τον ρουφάς απ' το καλαμάκι..

 

Στις καφετέριες όμως δεν νομίζω ότι χρησιμοποιούν τον γνωστό nescafe frappe που έχουμε όλοι σπίτι μας

Σε όσες δούλεψα, χρησιμοποιούσαμε την μεγάλη συσκευασία Nescafe. Η μόνη διαφορά: το ότι είναι σε σκόνη σαν την ζάχαρη άχνη σχεδόν, αντί για τα αφρώδη σπυράκια των μικρότερων συσκευασιών. Αυτό γίνεται για κυρίως την υγρασία.

 

Και μια διαπίστωση πάνω στο γάλα (για freddo) : Διαπίστωσα πως το κανονικό γάλα (παστεριωμένο), ότι μάρκα κι αν είναι αυτό, πρέπει και να το χτυπήσεις πολλή ώρα για να μπορέσει να κάνει ικανοποιητικό αφρό και ξεφουσκώνει σχεδόν άμεσα ο αφρός. Αυτό δεν συμβαίνει με το γάλα υψηλής παστερίωσης. Δεν καταλαβαίνω γιατί, ισχύει όμως ακόμα κι αν απ' τη μια έχεις ένα γάλα πλήρες κι απ' την άλλη ένα με μειωμένα λιπαρά. Αυτό βέβαια το αναφέρω για περίπτωση που φτιάχνεις το αφρόγαλα για άμεση χρήση και δεν το βάζεις στο ψυγείο (όπου και παγώνει "μένοντας" ο αφρός) ούτε έχεις χρησιμοποιήσει μίξερ για να χτυπήσεις γάλα με πάγο μαζί.

Αυτό με το γάλα είναι μεγάλο μπέρδεμα. Υπάρχουν και παρτίδες υψηλής παστερίωσης που δεν θέλουν να κάνουν αφρόγαλα με τίποτα! Είναι τα στάδια επεξεργασίας που περνάει το γάλα πρίν την συσκευασία, που διαφοροποιούν τα ποσοστά και τα είδη λίπους σ' αυτό. - Το αφρόγαλα στηρίζεται στο λίπος του γάλακτος.

 

Και επειδή όπως είναι γνωστό όλοι μας έχουμε έρθει από τον Σείριο ο καφές πρέπει να λέγεται "Σειριακός" (ή για συντομία RS232)

LOOOL

 

Κατόπιν το 1453 μ.Χ τον μάθανε οι Τούρκοι, κ επί Τουρκοκρατίας κ εμείς.

Ακριβής χρονολογία :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ο ελληνικός δεν διαλύεται στο κρύο νερό' date=' οπότε άμα βάλεις ελληνικό θα μείνει στον πάτο και θα τον ρουφάς απ' το καλαμάκι..

[/quote']

 

Δεν είπα ότι διαλύοταν. Αλλά για κάποιο χρόνο έμενε μέσα στο νερό, δεν έπεφτε στο πάτο. Τον ένιωθες διαφορετικά στη γλώσσα σου (κάπως σαν σκόνη) και ήταν ίσως αυτό που του έδεινε το κάτι διαφορετικό.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Να σας πω και τη δικιά μου συνταγή. Pint μπύρας (μισόκιλο ποτήρι), 3 κουταλιές καφέ, μισό λίτρο παγωμένο νερό και 5 παγάκια... Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ενέσεις καθαρής καφεΐνης.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...

Με την περιήγησή σας στο insomnia.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies που ενισχύουν σημαντικά την εμπειρία χρήσης.