leftermann Δημοσ. 12 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2012 μικρό τιπ για το αλεύρωμα των καλαμαρακίων, που αναφέρθηκαν πιο πάνω, για να μην παιδευόμαστε με τις ώρες να τα αλευρώνουμε ένα-ένα: σε μια μικρή σακούλα βάζουμε αλεύρι, ρίχνουμε μέσα και όσα καλαμαράκια υπολογίζουμε ότι θέλουμε για μια τηγανιά (όχι παραπάνω, αν δεν χωρέσουν και μείνουν στην σακούλα θα λασπώσουν), κλείνουμε την σακούλα, ταρακουνάμε καλά να πάει το αλεύρι παντού, έτοιμοι. Τινάζουμε καλά κάθε κομμάτι πριν το βάλουμε στο τηγάνι, να φύγει όσο αλεύρι περισσεύει. Το αυτό και με μικρά ψαράκια όπως γαύρο, αθερίνα κλπ.
evabb Δημοσ. 12 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2012 η μανα μου το κανει με ταπερ αυτο. και παιδευτηκα εγω να φτιαξω κουρκουτι τις προαλες. δεν την ακουγα εξαρχης.
Toufas Δημοσ. 12 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2012 αλλο το κουρκουτι ρε συ, δεν κανουν την ιδια δουλεια και τα 2.
evabb Δημοσ. 12 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2012 το ξερω. μαλακια μου βασικα. τα πεταξα στο τελος το καλαμαρακια.
evabb Δημοσ. 12 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2012 ανοιγω θεμα μπεσαμελ μιας και ειναι η αγαπημενη μου σως (ειδικα αμα εχει και κανα τυρι μεσα, δεν εχει αλλο ονομα αν εχει τυρι μεσα. εκανα προχθες μπεσαμελ με κορν φλαουρ κι οχι κανονικο αλευρι και μου φανηκε οτι βγηκε 10 φορες καλυτερη. μηπως ειναι ιδεα μου;
Toufas Δημοσ. 12 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2012 α: φυσικα και εχει αλλο ονομα οταν εχει μεσα τυρι, λεγεται μορνε. β: το κορν φλαουρ δεν χρειαζετε το τσιγαρισμα που θελει η μπεσαμελ. To καλο του ειναι πως δεν αλλαζει την γευση. Εχει την διπλασια πηκτικη ικανοτητα απο το αλευρι και πηζει περιπου στους 70+. http://www.youtube.com/watch?v=kxcIQOAaB24
traganeus Δημοσ. 12 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2012 Έχω ένα τέτοιο σκεύος το πρόβλημά μου είναι οτι όταν ψένω μπιφτέκια τα οποία έχω λαδώσει ελαφρά, μου τα κάνει και έχουν μια σκληρή κρούστα απέξω σαν να είναι καμμένα και δεν έχουν ψηθεί καλά. Τι μλκία κάνω?
traganeus Δημοσ. 12 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2012 Εννοείται, στην κουζίνα μου δεν πάει τίποτα χαμένο. Απλά με ενοχλεί αυτή η κρούστα μου φαίνεται λάθος. Αύριο έχω βγάλει να κάνω πάλι, θα βάλω και φωτό να δείξω.
Sellers Δημοσ. 12 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2012 Αν έχω ένα μέτριο γλαστράκι με βασιλικό για να έχω φρεσκα φύλλα, αν ας πούμε τα χρησιμοποιήσω όλα σε μια μέρα, μετά απο πόσο καιρό θα εχει καινούργια? Αν υποθέσουμε ότι το ποτίζω όσο συχνά χρειάζεται και ότι το έχω σε μέρος με ζέστη. (π.χ πάνω στο καλοριφέρ ή κάπου που να το βαράει ο ήλιος). Επίσης, σκέφτομαι να πάρω γλαστράκια με κόλιανδρο, δάφνη και άλλα τέτοια ωραία. Απλά σκέφτομαι, μην κάνει έναν μήνα να βγάλει φύλλα τα χρησιμοποιήσω μια μέρα και μετά πάλι τον επόμενο μήνα. Επίσης, εκτός απο την λύση με τα γλαστράκια, δεν παίζει τίποτα άλλο; Να βρω δηλαδή έτοιμα φρεσκα φυλλα απο βασιλικό για παράδειγμα σε σουπερ μαρκετ. Μαλακίες λεω?
Chrisxxx Δημοσ. 12 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2012 Aν το έχεις πανω στο καλοριφερ πιθανότατα δεν θα φέρει φύλλα ποτε. Καλη η ζεστη αλλα θα σου ξεραθουν αν τα έχεις κοντα σε τοσο θερμα σώματα (γι' αυτό κρατα και εσυ μια αποσταση καλού κακου!).
Sellers Δημοσ. 12 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2012 Καλα ναι εντάξει, θα το δω το θεμα του που θα μπει. Απλά η ποσότητα με ενδιαφέρει. Πήρα στην αδερφή μου το ''30λεπτα γεύματα'' του Ολιβερ και είναι τιγκα στο βασιλικο και το κολιανδρο μεσα.
traganeus Δημοσ. 12 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2012 ΑΑΑΑααααα μιας και το θυμήθηκα. Μέσα στην εβδομάδα θα φτιάξω φτερούγες παναρισμένες. Την προηγούμενη φορά έφαγα με έναν φίλο 1,3 κιλό αλλα έλειπε μια καλή σος. Για πείτε καμια πρόταση τι να φτιάξω αλλα να είναι εύκολο και να μην θέλω μια περιουσία στα υλικά.
Toufas Δημοσ. 12 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2012 ΑΑΑΑααααα μιας και το θυμήθηκα. Μέσα στην εβδομάδα θα φτιάξω φτερούγες παναρισμένες. Την προηγούμενη φορά έφαγα με έναν φίλο 1,3 κιλό αλλα έλειπε μια καλή σος. Για πείτε καμια πρόταση τι να φτιάξω αλλα να είναι εύκολο και να μην θέλω μια περιουσία στα υλικά. ισα μερη ταμπασκο και βουτυρο και λιγο μυλοξιδο. Αν ειναι καυτερο, πιο λιγο ταμπασκο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις