Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

μικρό τιπ για το αλεύρωμα των καλαμαρακίων, που αναφέρθηκαν πιο πάνω, για να μην παιδευόμαστε με τις ώρες να τα αλευρώνουμε ένα-ένα: σε μια μικρή σακούλα βάζουμε αλεύρι, ρίχνουμε μέσα και όσα καλαμαράκια υπολογίζουμε ότι θέλουμε για μια τηγανιά (όχι παραπάνω, αν δεν χωρέσουν και μείνουν στην σακούλα θα λασπώσουν), κλείνουμε την σακούλα, ταρακουνάμε καλά να πάει το αλεύρι παντού, έτοιμοι. Τινάζουμε καλά κάθε κομμάτι πριν το βάλουμε στο τηγάνι, να φύγει όσο αλεύρι περισσεύει.

 

Το αυτό και με μικρά ψαράκια όπως γαύρο, αθερίνα κλπ.

  • Απαντ. 3,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

η μανα μου το κανει με ταπερ αυτο. και παιδευτηκα εγω να φτιαξω κουρκουτι τις προαλες. δεν την ακουγα εξαρχης.

Δημοσ.

ανοιγω θεμα μπεσαμελ μιας και ειναι η αγαπημενη μου σως (ειδικα αμα εχει και κανα τυρι μεσα, δεν εχει αλλο ονομα αν εχει τυρι μεσα;). εκανα προχθες μπεσαμελ με κορν φλαουρ κι οχι κανονικο αλευρι και μου φανηκε οτι βγηκε 10 φορες καλυτερη. μηπως ειναι ιδεα μου;

Δημοσ.

α: φυσικα και εχει αλλο ονομα οταν εχει μεσα τυρι, λεγεται μορνε.

β: το κορν φλαουρ δεν χρειαζετε το τσιγαρισμα που θελει η μπεσαμελ. To καλο του ειναι πως δεν αλλαζει την γευση. Εχει την διπλασια πηκτικη ικανοτητα απο το αλευρι και πηζει περιπου στους 70+.

 

http://www.youtube.com/watch?v=kxcIQOAaB24

Δημοσ.

Έχω ένα τέτοιο σκεύος 4c2d6ec577.jpg το πρόβλημά μου είναι οτι όταν ψένω μπιφτέκια τα οποία έχω λαδώσει ελαφρά, μου τα κάνει και έχουν μια σκληρή κρούστα απέξω σαν να είναι καμμένα και δεν έχουν ψηθεί καλά. Τι μλκία κάνω?

Δημοσ.

Εννοείται, στην κουζίνα μου δεν πάει τίποτα χαμένο. Απλά με ενοχλεί αυτή η κρούστα μου φαίνεται λάθος. Αύριο έχω βγάλει να κάνω πάλι, θα βάλω και φωτό να δείξω.

Δημοσ.

Αν έχω ένα μέτριο γλαστράκι με βασιλικό για να έχω φρεσκα φύλλα, αν ας πούμε τα χρησιμοποιήσω όλα σε μια μέρα, μετά απο πόσο καιρό θα εχει καινούργια? Αν υποθέσουμε ότι το ποτίζω όσο συχνά χρειάζεται και ότι το έχω σε μέρος με ζέστη. (π.χ πάνω στο καλοριφέρ ή κάπου που να το βαράει ο ήλιος).

 

Επίσης, σκέφτομαι να πάρω γλαστράκια με κόλιανδρο, δάφνη και άλλα τέτοια ωραία. Απλά σκέφτομαι, μην κάνει έναν μήνα να βγάλει φύλλα τα χρησιμοποιήσω μια μέρα και μετά πάλι τον επόμενο μήνα.

 

Επίσης, εκτός απο την λύση με τα γλαστράκια, δεν παίζει τίποτα άλλο; Να βρω δηλαδή έτοιμα φρεσκα φυλλα απο βασιλικό για παράδειγμα σε σουπερ μαρκετ. Μαλακίες λεω?

Δημοσ.

Aν το έχεις πανω στο καλοριφερ πιθανότατα δεν θα φέρει φύλλα ποτε. Καλη η ζεστη αλλα θα σου ξεραθουν αν τα έχεις κοντα σε τοσο θερμα σώματα (γι' αυτό κρατα και εσυ μια αποσταση καλού κακου!).

Δημοσ.

Καλα ναι εντάξει, θα το δω το θεμα του που θα μπει. Απλά η ποσότητα με ενδιαφέρει.

 

Πήρα στην αδερφή μου το ''30λεπτα γεύματα'' του Ολιβερ και είναι τιγκα στο βασιλικο και το κολιανδρο μεσα.

Δημοσ.

ΑΑΑΑααααα μιας και το θυμήθηκα. Μέσα στην εβδομάδα θα φτιάξω φτερούγες παναρισμένες. Την προηγούμενη φορά έφαγα με έναν φίλο 1,3 κιλό αλλα έλειπε μια καλή σος.

 

Για πείτε καμια πρόταση τι να φτιάξω αλλα να είναι εύκολο και να μην θέλω μια περιουσία στα υλικά.

Δημοσ.

ΑΑΑΑααααα μιας και το θυμήθηκα. Μέσα στην εβδομάδα θα φτιάξω φτερούγες παναρισμένες. Την προηγούμενη φορά έφαγα με έναν φίλο 1,3 κιλό αλλα έλειπε μια καλή σος.

 

Για πείτε καμια πρόταση τι να φτιάξω αλλα να είναι εύκολο και να μην θέλω μια περιουσία στα υλικά.

ισα μερη ταμπασκο και βουτυρο και λιγο μυλοξιδο. Αν ειναι καυτερο, πιο λιγο ταμπασκο.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...