alex_000 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2013 θα ήθελα πολύ να έγραφα και εγώ αλλά καθώς στις μισές ασκήσεις χρησιμοποιώ τα μηχανήματα λόγω των τραυματισμών τα κιλά δεν είναι συγκρίσιμα οπότε είναι λίγο άτοπο. Πάντως ακόμα ανεβαίνω αρκετά και σε κιλά και σε μυική μάζα, πλέον είμαι μεταξύ 17 και 18% λίπους μετρημένο σωστά (παλιότερα είχε λάθος το site που έβαζα τα δεδομένα από το δερματοπυχόμετρο και με έδειχνε περίπου 2% πιο κάτω) , όλο αυτό τον καιρό στα ίδια κιλά. (84.5). Μάλιστα σε μια φάση είχα πέσει στα 84 και έβαλα μισό κιλό αυξάνοντας λίγο θερμίδες ενώ το λίπος συνέχιζε να πέφτει οπότε boss θα συνεχίσω έτσι ακριβώς και στον όγκο (υπολογίζω να αρχίσω σε κάνα 6 μηνο που θα είμαι κοντά 12-13% λίπος αν όλα συνεχίσουν με λίγο πιο αργούς ρυθμούς). Θα ήθελα πάρα πολύ να μου πει αν έχει δοκιμάσει το είδος προπόνησης που κάνω για να καταλάβω αν όντως είναι τόσο σκληρό (μου έρχεται να κάνω εμετό κάνα 2 φορές κατά την διάρκεια της καλά που κάνω νηστικός, και στα αποδυτήρια είμαι σε κατάσταση σοκ) η αν είναι γιατί γέρασα. Μιλάω για 12-15 επαναλήψεις + 10 drop set στα μισά σετ σετ με περίπου 1 μιν διάλειμμα και 3-0-3 τέμπο - full body. Παλιότερα ποτέ δεν ένιωθα να προπονούμαι τόσο σκληρά. 2
Dakonblackblade Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2013 Δεν είναι λίγα σίγουρα. Και 3-0-3 είναι αρκετά αργό τέμπο. Και drop set στα μισά σετ? Ε λογικό να σε λιώνει. Και 1 λεπτό και για τις μεγάλες ομάδες? ΆΣτα να πάνε.
alex_000 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2013 Το τεμπο ενώ θέλω να είναι 3-0-3 νομίζω πρακτικά θα έλεγα είναι 3-0-3 στις πρώτες 5 επαναλήψεις και 2-0-2 μετά απο τις 5 (δεν το κάνω επίτηδες νομίζω αυτόματα πάει έτσι γιατι δεν μπορώ να το κρατήσω). Στο drop set είναι 2-0-2 και λιγότερο.
Liverpool89 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2013 Χτες αεροβια... 20 λεπτα σχοινακι, σπασμενο σε 2*10 λεπτα.. Ενδιαμεσα 3 σετ καμψεις απο 30,25,15 επαναληψεις. Δηλαδη εφτανα στην αποτυχια. Περπατημα με 2 αλτηρες των 15 κιλων. Στο τελος ξανα περπετημα με τους αλτηρες.. Την παρασκευη ειχα προγραμμα Α.. Ζεσταμα με κοιλιακους/ραχαιους. Σε καθε ασκηση το προβλεπομενο ζεσταμα Σκουοτ: 42.5 Πιεσεις στηθους: 50 κιλα. Αρσεις θανατου: 47.5. Την αλλη εβδομαδα ξεκιναω προγραμμα Β...
bosei Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2013 Εγώ τον Σεπτέμβρη μετά τις διακοπές που άρχισα ήμουν στο squat έτσι: reps: 12-10-8-6 @ 60-65-70-75 Kg μετά από 4 προπονήσεις είμαι 10 κιλά πάνω σε όλο το εύρος των επαναλήψεων. Ελπίζω μέσα σε κανά 3-4 μηνο να έχω χτυπήσει τα 100 για καμιά 6αριά επαναλήψεις.
Liverpool89 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2013 Εγω κανω 5*5.. Καθε κυριακη μου βγανει η κουραση.. Νιωθω πιασμενος και δεν θελω να κανω τιποτα... Μαζευω δυναμεις για δευτερα, χαχαχα... @Σωκρατη εσυ κανεις 5.3.1 αναβαζοντας κιλα σε καθε επαναληψη; Την αλλη εβδομαδα παλι στα ιδια κιλα κυμαινεσαι αναλογα το σετ;;
Liverpool89 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2013 Και γω απο κει ακολουθω το προγραμμα αλλα 5*5.. Καθε προπονηση 2.5 κιλα σε καθε ασκηση.. Αλλα μενουν σταθερα σε καθε σετ... Το κλειδι απο τι καταλαβα ειναι τα διαλλειματα σε αυτο το στυλ προγραμματος...
Liverpool89 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2013 Εγω εχω μια βοηθητικη ασκηση και την τριτη μερα δυο... Θα το συνεχισω.. Μετα παλι θα στραφω σε 3 ημερες προπονησεις τετοιου ειδους γιατι με την δουλεια, δεν μπορω να κανω καθε μερα... Πχ θα χω οπως το τορινω προγραμμα Α,Β εναλλαξ καθε εβδομαδα.
Dakonblackblade Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2013 Λίβε ,να το συνεχίσεις όσο ανεβαίνεις. 3 προπονήσεις την εβδομάδα, δεν είναι πολλές. Το 5/3/1 είναι πρόγραμμα για προχωρημένους. Ανεβάζεις κιλά ανά μήνα (μηνιαία περιοδικότητα). Το 5χ5/3χ5 είναι για αρχάριους, ανεβάζεις κιλά ανά προπόνηση (ημερήσια περιοδικότητα) . Με άλλα λόγια , οταν οι επιδόσεις σου λίβε, φτάσουν intermediate ή κολλήσεις για πολύ σε περισσότερες από 2 ασκήσεις (εξαιρεμένου του OHP), θα πάμε σε άλλο πρόγραμμα. ¨Εχεις δρόμο όμως ακόμα. Και ναι τα διαλλείματα έχουν μεγάλη σημασία. Δε μπορείς να κρατάς εσαεί, 1-2 λεπτά διάλειμμα σε ασκήσεις δύναμης. Θέλει και παραπάνω.
alex_000 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2013 εγώ αν έκανα δύναμη θα κρατούσα όσο χρειάζεται για να νιώσω έτοιμος να μπω, μέχρι και 4-5 λεπτά αν ήταν squat η deadlift.
Liverpool89 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2013 Μια χαρα.. Τωρα και γω αυτοθα κανω που τα κιλα ανεβαινουν.. Θα κραταω πιο πολυ τα διαλλειματα.. Θα κοιμαμε το μεσιμερι για να ειμαι πιο ξεκουραστος.. Μεσιμερι λεγοντας 17:00 που γυρναω σπιτι με 19:00... Μετα ενα καφεδακι και προπονηση.. Με χει βολεψει παρα πολυ αυτο το προγραμμα.. Οταν ερθει η αποτυχια σε μια ασκηση, θα γυρισω πισω 4 προπονησεις, πχ απο σκουοτ 60 κιλα γυριζω στα 50 κιλα και ξανανεβαινω, οταν φτασω ξανα στα 60 κιλα και δεν τα βγαλω θα μεινω σε αυτα σωστα; Και θα συνεχισω στις αλλες να ανεβαινω οσο παει.. Μεχρι να ερθει η αποτυχια σε αλλη ασκηση πχ πιεσεις στηθους..
Fotis13 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2013 Xτες : Barbell Deadlift :12x60,10x90,8x120,6x150 Squats:12x50,10x80,8x120,6x150,4x160 Ανεβηκα σε ολα μπορουσα και λιγο παραπανω αλλα δεν ηθελα να το πιεσω για να μην γινω σιγμα τελικο .Ειμαι στα 83 κιλα και θελω να παω 86-87 που ειναι ευκολο και να φτασω τα ατομικα μου ρεκορ σε squats kai deadlifts. 3
Dakonblackblade Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2013 Α ρε κτηνάρα. Live σήκωνε εσύ και θα τα βρούμε. Επίσης όταν το Deadlift σου πάει στα 60, ξεκίνα να ανεβάζεις 5 κιλά ανά προπόνηση στο Deadlift.
Fotis13 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2013 Πειτε καμια κρεατινη που παιζει τωρα γιατι εχω να παρω καιρο να δωσει για κανα διμηνο γιατι αρχιζω και φορτωνω .Με οσο το δυνατον λιγοτερη κατακρατηση υγρων.
bosei Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2013 Πειτε καμια κρεατινη που παιζει τωρα γιατι εχω να παρω καιρο να δωσει για κανα διμηνο γιατι αρχιζω και φορτωνω .Με οσο το δυνατον λιγοτερη κατακρατηση υγρων. Εγώ 2 έχω δοκιμάσει και σου προτείνω. Της ON και της Allmax τις μονουδρικές. Η διαφορά τους είναι στην υφή καθώς η κρεατίνη της Allmax είναι σαν πούδρα ενώ της ON η κλασική. Όσο για την κατακράτηση...ρε συ ο όλος μηχανισμός της κρεατίνης βασίζεται πάνω στην κατακράτηση υγρών. Αν δεν κάνεις φόρτωμα το πιό πιθανό είναι να γίνει πολύ μικρότερη κατακράτηση και πολύ πιό αργά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις