Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
35 λεπτά πριν, fthanos27 είπε

Παιδιά τι συμβαίνει με τη Νίπον - Μαυρογένης και τα Gree; Έχουν χαθεί από πολλά μεγάλα καταστήματα και γενικά δε γίνεται καμία προώθηση των προϊόντων; Σκεφτόμουν να πάρω το 24άρι bora αλλά το ξανασκέφτομαι...

Ελα ντες! Κι εγω ζαχαρωνα ενα Amber αλλα λενε οτι εχει θεματα ο Μαυρογεννης. Ισως να εχει, ισως οχι. Το θεμα ειναι αν ρισκαρεις η οχι.

Εγω ξερω οτι με την γκαντεμια που με δερνει αν παρω Gree την επομενη μερα δε θα υπαρχει αντιπροσωπος και αν παρω κατι αλλο την επομενη θα παρει την αντιπροσωπεια η Inventor και θα δινει 25 χρονια εγγυηση χωρις ορους.😁

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, liakjim είπε

Μισό λεπτό. 

Καταρχάς στη φωτογραφία έχω θερμόμετρο που πάει μέσα στις περσίδες, άρα δεν μετράω θερμοκρασία του χώρου αλλά του αέρα που βγαίνει. 

Αν το σπίτι θέλει Α ενέργεια για να εξισορροπήσει τις απώλειες που προκαλούν οι 17C της εξωτερικής, τότε το κλιματιστικό βγάζει επίσης Α ενέργεια. 

Το Fujitsu λοιπόν , έχοντάς στην ταχύτητα silent, βγάζει 580m3/hr. Τα κυβικά αυτά, αρκεί να έχουν 28C θερμοκρασία ώστε το γινόμενό τους να μου δώσει την Α ενέργεια που θέλω. 

Για να μου δώσει Α ενέργεια, παίρνει Β από το περιβάλλον . Το Β είναι αρκετά μεγάλο μιας και έξω έχει 17C που έχουν αρκετή ενέργεια. 

Το κλιματιστικό αρκείται να κάψει C ενέργεια ( 222W ) και με πολλαπλασιασμό της απόδοσής του (με μέσα 22 και έξω 17), δηλαδή το COP, μου δίνει την Α ενέργεια που χρειάζεται ώστε να έχω 22 μέσα . 

Οκ;

yeap!!!!

σε αυτη την αποδοση στο silent ποσο περιπου σου καιει την μερα σε περιπτωση που ειναι 24 ωρες ανοιχτο?

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, apostolisep3 είπε

yeap!!!!

σε αυτη την αποδοση στο silent ποσο περιπου σου καιει την μερα σε περιπτωση που ειναι 24 ωρες ανοιχτο?

Ε κάνε περίπου 0.25kw , άρα 6kwh την ημέρα. 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, rbx1000 είπε

Δεν προκειται βεβαια να καθισει ενα 24ωρο στα 250w

Όχι βέβαια. Με εξωτερική 17-18 είναι κάπου 210-220 και με 11-12 είναι περίπου 270W. 

Αλλά είναι λογικό μιας και το σπίτι δεν προλαβαίνει να κρυώσει. 

Όταν θα πέσουμε 7-8C μέγιστες και 2-3 ελάχιστες , εκεί θα δούμε . 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Shorai απλό 22 vs Suzumi+ 22 ?

όπου Suzumi+ =

σημαντική διαφορά τιμής προς τα κάτω (~150ε διαφορά τοποθετημένα έτοιμα και τα δύο από το κάθε μαγαζί που τα πουλάει)
χωρίς δυνατότητα wifi (ψιλοαδιάφορο),
φρεον R410A,
ίδιες δυνατότητες btu,
ελαφρά χειρότερα SEER SCOP.

Επεξ/σία από kacey
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, liakjim είπε

Όχι βέβαια. Με εξωτερική 17-18 είναι κάπου 210-220 και με 11-12 είναι περίπου 270W. 

Αλλά είναι λογικό μιας και το σπίτι δεν προλαβαίνει να κρυώσει. 

Όταν θα πέσουμε 7-8C μέγιστες και 2-3 ελάχιστες , εκεί θα δούμε . 

Δλδ αν το ειχες ανοιχτο ολο τον Νοεμβριο δε θα ειχε ανεβει πανω απο 270w?

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, rbx1000 είπε

Δλδ αν το ειχες ανοιχτο ολο τον Νοεμβριο δε θα ειχε ανεβει πανω απο 270w?

Με τις θερμοκρασίες που είχαμε φέτος, σίγουρα. Και πιο κάτω βασικά. Συνήθως είναι 210-240. 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, liakjim είπε

Μισό λεπτό. 

Καταρχάς στη φωτογραφία έχω θερμόμετρο που πάει μέσα στις περσίδες, άρα δεν μετράω θερμοκρασία του χώρου αλλά του αέρα που βγαίνει. 

Αν το σπίτι θέλει Α ενέργεια για να εξισορροπήσει τις απώλειες που προκαλούν οι 17C της εξωτερικής, τότε το κλιματιστικό βγάζει επίσης Α ενέργεια. 

Το Fujitsu λοιπόν , έχοντάς στην ταχύτητα silent, βγάζει 580m3/hr. Τα κυβικά αυτά, αρκεί να έχουν 28C θερμοκρασία ώστε το γινόμενό τους να μου δώσει την Α ενέργεια που θέλω. 

Για να μου δώσει Α ενέργεια, παίρνει Β από το περιβάλλον . Το Β είναι αρκετά μεγάλο μιας και έξω έχει 17C που έχουν αρκετή ενέργεια. 

Το κλιματιστικό αρκείται να κάψει C ενέργεια ( 222W ) και με πολλαπλασιασμό της απόδοσής του (με μέσα 22 και έξω 17), δηλαδή το COP, μου δίνει την Α ενέργεια που χρειάζεται ώστε να έχω 22 μέσα . 

Οκ;

Διδάσκαλος!

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά. 

Επειδή διαπιστώνω πως το κατέχετε το άθλημα ποια η γνώμη σας για το συγκεκριμένο; 

https://basket.kotsovolos.gr/site/air-condition-heaters/air-condition/7.000-to-15.000-btu/198526-general electric-ges-nmg25-prime

Το θέλω για δωμάτιο παιδικό, βρεφικό καλύτερα,  κυρίως για θέρμανση, σε 4ο όροφο με διπλά τζάμια στην Βορειοανατολική Αττική .Υγρασία θα έλεγα έχουμε ούτε πολύ ούτε λίγο, διότι είμαστε κοντά σε βουνό. Αν υπάρχει κάτι άλλο σε αυτά τα χρήματα δεδομένου ότι παρέχεται κ η δωρεάν εγκατάσταση είναι ευπρόσδεκτο. 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, rbx1000 είπε

Ελα ντες! Κι εγω ζαχαρωνα ενα Amber αλλα λενε οτι εχει θεματα ο Μαυρογεννης. Ισως να εχει, ισως οχι. Το θεμα ειναι αν ρισκαρεις η οχι.

Εγω ξερω οτι με την γκαντεμια που με δερνει αν παρω Gree την επομενη μερα δε θα υπαρχει αντιπροσωπος και αν παρω κατι αλλο την επομενη θα παρει την αντιπροσωπεια η Inventor και θα δινει 25 χρονια εγγυηση χωρις ορους.😁

Μα τόση γκαντεμιά; :P 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
45 λεπτά πριν, txcellas είπε

Με τη λειτουργία θέρμανσης από το κλιματιστικό η υπάρχουσα υγρασία αφαιρείται;

Όχι! Μονο σε λειτουργία ψύξης κάνει αφυγρανση! Μιλάμε για φυσιολογικά μοντέλα κλιματιστικών και όχι πχ ururu sarara

Επεξ/σία από Rnd1978
  • Thanks 1
Δημοσ.
40 λεπτά πριν, tapouts είπε

Καλησπέρα παιδιά. 

Επειδή διαπιστώνω πως το κατέχετε το άθλημα ποια η γνώμη σας για το συγκεκριμένο; 

https://basket.kotsovolos.gr/site/air-condition-heaters/air-condition/7.000-to-15.000-btu/198526-general electric-ges-nmg25-prime

Το θέλω για δωμάτιο παιδικό, βρεφικό καλύτερα,  κυρίως για θέρμανση, σε 4ο όροφο με διπλά τζάμια στην Βορειοανατολική Αττική .Υγρασία θα έλεγα έχουμε ούτε πολύ ούτε λίγο, διότι είμαστε κοντά σε βουνό. Αν υπάρχει κάτι άλλο σε αυτά τα χρήματα δεδομένου ότι παρέχεται κ η δωρεάν εγκατάσταση είναι ευπρόσδεκτο. 

Δείχνει αρκετά καλό σύμφωνα με τα χαρακτηριστικά που διαθέτει με τα φίλτρα και τον ιονιστη αν κάποιος εδώ μέσα το έχει και μπορεί να δώσει μια γνώμη θα ήταν πολύ χρήσιμο 

• Thanks 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...