Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, rbx1000 είπε

Εισαι προβοκατορας! Δεν υπαρχει shorai που να καιει 500w στο ρελαντι.

Τσεκαρε μην εχει πιασει τιποτα...

Δηλαδη? να επιασε τίποτα ο ανεμιστήρας?

Καίει πολύ? χαλασε?

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, teachertza είπε

Καίει πολύ? χαλασε?

Σε τι χώρο το έχεις; (τμ)

Το τακ τακ δεν είναι φυσιολογικό.

Επεξ/σία από guzel
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, teachertza είπε

Καίει πολύ? χαλασε?

Καίει όσο πρέπει να κάψει για να διατηρήσει την θερμοκρασία στον χώρο που έχεις! Ο ήχος γίνεται πιο συχνός/ γρήγορος αν ανεβάσεις την ταχύτητα του ανεμιστήρα;  Το κάνει σε όλες τις σκάλες;  Τακ τακ εμένα δεν κάνει

Επεξ/σία από Rnd1978
Δημοσ.
Μόλις τώρα, guzel είπε

Σε τι χώρο το έχεις;

Το τακ τακ δεν είναι φυσιολογικό.

σε σαλόνι 25 τμ με διαδρομο χωρίς πόρτα.

22 βαθμούς εσωτερικη.

Άσχετο, υπάρχει κανα σέτ με θερμόμετρα wireless να τα μοιράσω στα δωμάτια?

1 λεπτό πριν, Rnd1978 είπε

Καίει όσο πρέπει να κάψει για να διατηρήσει την θερμοκρασία στον χώρο που έχεις! Ο ήχος γίνεται πιο συχνός/ γρήγορος αν ανεβάσεις την ταχύτητα του ανεμιστήρα; 

Νομίζω είναι σε συγκεκριμένη ροή αισθητός.

Γενικά δέν μπορώ να πώ οτι είμαι και ευχαριστημένος με τα πλαστικά του. Κάνει κάτι κρακ κρακ το σασί του.

Δημοσ.
58 λεπτά πριν, guzel είπε

έχεις τσεκάρει αιματοκρίτη ;

Μπορεί να χαλασε ο θερμοστάτης . Όχι του κλιματιστικού !

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, teachertza είπε

22 βαθμούς εσωτερικη.

Γενικά δέν μπορώ να πώ οτι είμαι και ευχαριστημένος με τα πλαστικά του. Κάνει κάτι κρακ κρακ το σασί του.

Αν δεν είσαι προβοκάτορας και αφού ακούς τακ τακ και κρακ κρουκ νομίζω πρέπει να μιλήσεις με service.. 

Τι περιοχή είσαι; Η εγκατάσταση έγινε σύμφωνα με τις οδηγίες;

Μπορείς να βάλεις φωτό να δούμε την εγκατάσταση;

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, teachertza είπε

22 βαθμούς εσωτερικη.

Επειδη και το καλοκαιρι ειχες ελαχιστες καταναλωσεις γυρω στα 350w μηπως δεν εχει γινει κατι σωστα στην εγκατασταση?

Για τσεκαρε και τις απωλειες του χωρου σου https://www.elith.gr/calc/index.php

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, guzel είπε

Αν δεν είσαι προβοκάτορας και αφού ακούς τακ τακ και κρακ κρουκ νομίζω πρέπει να μιλήσεις με service.. 

Τι περιοχή είσαι; Η εγκατάσταση έγινε σύμφωνα με τις οδηγίες;

Άνω Γαλάτσι είμαι.

Αντλία κενού και 3μ σωλήνας αν θυμάμαι καλά.

Το κακό είναι οτι ο εγκαταστάτης δέν έκοψε απόδειξη. Πάει η εγγύηση?

Να θυμίσω οτι έχω το 16άρι, ήτοι δέν είναι twin με ότι συνεπάγεται αυτό σε σχέση με το 18.

Επεξ/σία από teachertza
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, teachertza είπε

Άνω Γαλάτσι είμαι.

Αντλία κενού και 3μ σωλήνας αν θυμάμαι καλά.

Το κακό είναι οτι ο εγκαταστάτης δέν έκοψε απόδειξη. Πάει η εγγύηση?

Δεν θυμάμαι να είχα δώσει χαρτί εγκαταστατη όταν είχα καλέσει service.. μόνο απόδειξη αγοράς.. άρα δεν νομίζω να έχεις θέμα..

• Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Rnd1978 είπε

Δεν θυμάμαι να είχα δώσει χαρτί εγκαταστατη όταν είχα καλέσει service.. μόνο απόδειξη αγοράς.. άρα δεν νομίζω να έχεις θέμα..

Οκ, ευχαριστώ.

Ποιόν φωνάζω? την τοσίμπα ή τον εγκαταστάτη?

Δημοσ.

Την Τρίτη έγινε εγκατάσταση του https://www.skroutz.gr/s/18323328/Daikin-ATXC25B-ARXC25B-Siesta-Sensira.html

και του Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRC-25 ZS-W R32  (δεν βάζω λινκ επειδή βλέπω ότι υπάρχουν στην αγορά με το ίδιο όνομα και R410 .......)

Περιληπτικά : και τα 2 είναι 9αρια και η εγκατάσταση   έγινε με αντλία κενού και μήκος σωληνώσεων 3 μέτρα

Το daikin τοποθετήθηκε σε χώρο 16 περίπου τετραγωνικά και το mhi σε χώρο 18 τετραγωνικά.

Πρώτες εντυπώσεις και τα 2 δείχνουν καλά και ινβερτάρουν, το πρώτο από 181 watt έως 1540 και το δεύτερο απο 210 εως 1600 (τα είδα στιγμιαία σε Μαξ ζήτηση.)

Με το Daikin δεν ασχολήθηκα ιδιαίτερα απλά το άφησα   σε θερμοκρασία χώρου 14 με ζήτηση 21 και auto fan +eco για 10 περίπου ώρες  την τετάρτη και μετά από ώρες  έβλεπα το βατόμετρο    απο 181 εως 250 βατ και το θερμόμετρο να είναι κάπου στο 19 .

Το mhi αντικατέστησε το https://www.skroutz.gr/s/15145484/Cvmore-Intense-CVINTI-12-CVINTO-12.html που το είχα εγκαταστήσει Φλεβάρη του ίδιου έτους.

Το άφησα on από την Τρίτη το μεσημέρι εώς σήμερα το μεσημέρι και αν εξαιρέσω την αρχή που το έβαλα ζήτηση 18 σε χώρο με θερμοκρασία 16 ,όπου εκεί παρατήρησα συμπεριφορά on off, h οποία όμως σε καμία περίπτωση δεν ήταν ενοχλητική και δεν θύμιζε σε τίποτε την αίσθηση πού είχε το cvmore.

Μετά  από μερικούς πειραματισμούς με ταχύτητα ανεμιστήρα και eco το έβαλα ζήτηση 21 και  auto fan με εσωτερική κάπου 17 σε ένα από τα πολλά θερμόμετρα του χώρου και δεν το ξαναπείραξα μέχρι που το έσβησα σήμερα το μεσημέρι.

Εν συντομία, πρώιμα συμπεράσματα και διαφορές από το cvmore  : 1)Είναι πραγματικό inverter, οχι σαν το cvmore 2) H ΘΕΡΜΙΚΗ ΑΝΕΣΗ  συγκρίνεται άνετα με άλλους χώρους του σπιτιού μου που θερμαίνονται με σώματα καλοριφέρ τύπου ακαν και  δεν κατάλαβα κάποια διαφορά όταν πήγαινα από τον ένα χώρο στον άλλο πράμα που δεν το πρόσφερε το cvmore.3)δεν έσβησε ποτέ (του πρόσθεσα το διπλανό χώλ 9 ακόμη τετραγωνικά επειδή έπεφτε συχνά στά όρια του off) 4)πραγματικά αθόρυβο τόσο σε σχέση με cvmore όσο και daikin, κανένα τρίξιμο η θόρυβος 5)για να καταλάβεις αν δουλέυει πρέπει να πάς δίπλα, οι κουρτίνες και το φωτιστικό πλέον δεν κουνιούνται(πράγμα που θεωρούσα φυσιολογικό με το cvmore) 6) δεν έψαξα να βρώ πότε το control απλά γιατί δεν χρειαζόταν 7)κάθομαι άνετα στο ίδιο σημείο με το θερμόμετρο να λέει 19 όταν το ίδιο θερμόμετρο με το cvmore έλεγε 23 και κρύωνα.....8)αρχίζω και καταλαβαίνω γιατί οι σοβαροί κατασκευαστές δίνουν λίγο χρόνο εγγύησης,τα μηχανήματα τους δουλεύουν 24/7 ενώ με το cvmore  στο μεγαλύτερο μέρος του χειμώνα έβαζα το καλοριφέρ και αυτό δεν δούλευε(ακόμη και να το έβαζα 24/7 τον μισό χρόνο ήταν off.) 9)Τα τεχνικά χαρακτηριστικά όπως Power consumption 0.74 ( 0.20 - 1.42 ) είναι αληθινά (0,21-1,54) μέτρησα  εγώ ,και όχι παραμύθια της χαλιμάς που διάβαζα στο cvmore .10) το μόνο αρνητικό είναι η κατανάλωση αναμονής 2,5 watt έναντι 0,5 του cvmore.

Τελικό συμπέρασμα,για μένα no more cvmore . 

• Like 6
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, teachertza είπε

Οκ, ευχαριστώ.

Ποιόν φωνάζω? την τοσίμπα ή τον εγκαταστάτη?

Θα καλέσεις την γραμμή ζεστασιάς που λειτουργεί από τις 08:00 έως τις 22:00 (εκτός Κυριακής):

801 11 19000 ή 210 679 6360 

• Thanks 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, guzel είπε

Θα καλέσεις την γραμμή ζεστασιάς που λειτουργεί από τις 08:00 έως τις 22:00 (εκτός Κυριακής):

801 11 19000 ή 210 679 6360 

Γραμμη ζεστασιας...

Αφου δεν ξεκιναει απο 090 παλι καλα...

Δημοσ.

Οταν παρεις μηχανηματα απο τους Ιαπωνες κατασκευαστες δεν ξαναπας σε Κινεζο και Κινεζοφασον...Δυστυχως ο πολυς κοσμος δεν γνωριζει forums σαν αυτο και αγοραζει με βαση την διαφημιση...

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, smav82 είπε

Διπλανά δωμάτια  το μεγάλο με μπαλκοπορτα  ξύλινη το άλλο παράθυρο ξύλινο, μονοκατοικία με στέγη κεραμίδια του 83 τα χτυπά ο ήλιος το πρωί.  Το πρώτο 20 τμ το άλλο 15 τμ στο περίπου . Απλά το toyotomi invertarει στα 450watt ενώ το daikin μπορεί πέσει ακόμα και στα 160. Κανειις δεν το έκλεισε . Θερμοκρασία δωματίου πρην την έναρξη 17 . Το καλοκαίρι είχαν ακριβώς ίδια λειτουργία αλλά στην θέρμανση τελείως διαφορετική.

Μπορείς να δεις τα σώματα του καλοριφέρ αν υπάρχουν και ποιο είναι μεγαλύτερο? βάση αυτών στο περίπου θα καταλάβεις ποιος χώρος έχει μεγαλύτερες  θερμικές ανάγκες, και να υπολογίσεις στο περίπου μπακαλίστικα μεν συγκρίσιμα δε.(όχι και καλά απόψε και αύριο μέρα είναι)

12 λεπτά πριν, CorumD είπε

Οταν παρεις μηχανηματα απο τους Ιαπωνες κατασκευαστες δεν ξαναπας σε Κινεζο και Κινεζοφασον...Δυστυχως ο πολυς κοσμος δεν γνωριζει forums σαν αυτο και αγοραζει με βαση την διαφημιση...

Kαι όταν η διαφήμιση έχει γιαπωνέζικο όνομα π.χ toyotomi και (έχει ο αδερφός μου 15 ατιας + made in japan ) κάποτε ήταν κορυφή..........μπορεί και να την πατήσεις

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...